Jonk niet van plan te vertrekken: ‘Ik blijf strijden voor plan Cruijff’

Wim_Jonk

Wim Jonk zal geen genoegen nemen met een gedwongen vertrek bij Ajax, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. Jonk wil desnoods via de rechter afdwingen dat hij zijn baan kan behouden bij Ajax. “Plan Cruijff is door iedereen omarmd. Daar was een revolutie voor nodig. Nu trekken ze hun handen er vanaf, maar ik blijf strijden voor deze visie.” Hij stelt te zullen blijven vechten voor het plan. “Het publiek heeft ook recht op de waarheid.” 

Jonk verwijt de andere beleidsbepalers van Ajax al lange tijd dat de verantwoordelijkheden niet duidelijk zijn afgebakend. Nu komen ze in zijn ogen met oplossingen die rechtstreeks ingaan tegen het plan van Cruijff, bijvoorbeeld met de invoering van een technisch directeur waartegen bij de rechter nog is gevochten. “Als het advies van Ling wordt gevolgd, schuif ik direct weer aan. Maar de oplossing van Dolf en Edwin bleek zo in strijd met het Plan Cruijff en het advies van Ling dat ik die niet kon accepteren. Ik vraag alleen om het naleven van het Plan Cruijff. Niets meer en niets minder.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

74 Comments

  1. creutz1977

   hou toch op.. als meneer zich te groot voelt om deel te nemen aan besprekingen dan denkt hij niet in belang van Ajax maar alleen aan zijn ego en omdat hij zin zinnetje niet krijgt… Dus net een klein kind.. nou weg me dat soort lui.. En net of alles wat Johan zegt de waarheid is… Word zo moe van die vent.. hij brengt juist alleen maar onrust

   1. BobbyHaarms

    Sorry? Nou volgens mij zijn de tegenhangers hier de grote onruststokers hoor lees het verhaal van Jonk maar eens goed dan wordt het je wel duidelijk. Hij is juist 1 van de weinigen die werkt zoals er gewerkt moet worden bij Ajax volgens het plan Cruijff zoals afgesproken. Dus ga nou niet zeggen dat Jonk en/of Cruijff onruststokers zijn want dan begrijp je het niet helemaal

    1. Rene1964

     Laat Jonk aub behouden blijven. Gooi dat ego aan de kant (iedereen) en praat het als volwassen kerels uit! Als je wilt, is het nooit te laat !!!!

    2. creutz1977

     nogmaals zeg niet dat jonk geen punten heeft… Maar door niet meer naar besprekingen te gaan en alles ventileren via pers zijn ook niet de juiste gang van zaken en dat brengt idd onrust binnen ajax… En ik word doodmoe van de Cruijff revolutie… respect voor de man hoor… Maar hij schreeuwt iets van een afstand en trekt daarna zijn handen er vanaf… En hartstikke leuk allemaal.. Maar sinds hij niet meer actief is in het voetbal is er veel veranderd… wie denkt dat ajax terug kan naar top in Europa die leeft in een sprookje… geld is macht is voetbal… En ja mooi die talenten en jeugd maar daar win je niks mee… natuurlijk moeten ze kansen krijgen maar dat overdreven gedoe allemaal… briljante spelers die maak je niet! die presenteren zichzelf.. En die jonkies moeten maar zsm doorstromen in Ajax1.. mooi verhaal.. als ze er klaar voor zijn komen ze wel.. kijk naar jupiler… daar kunnen ze niet mee… Ja ajax moet beter inkopen helemaal mee eens.. Maar dat gemekker over jeugd… als ze top zijn dan komen ze in Ajax1… sorry maar alles draait maar om revolutie Cruijff terwijl ik dat totaal niet realistisch vind

     1. RobbyZ

      Cruijff schreeuwt iets van een afstand zeg je,je luistert niet wat die man zegt joh! Dit zegt hij voor de camera over de kritiek dat Cruijff zelden aanwezig is bij Ajax,dat vindt de legendarische nummer veertien flauwekul. „Ik heb een plan neergelegd, maar ik heb niet gezegd dat ik werknemer word. Zeker niet. En ik ben best te bereiken”, eindigt Cruijff lachend. „Zo ben ik één keer per jaar altijd hier op deze plek.” In het olympisch op zijn foundation dag! De vragen werden hem gesteld na het artikel van Marco v Basten,Jonk en Cruijff zijn zo duidelijk en zeggen precies hoe het zit,luister je niet of begrijp je niet wat ze zeggen of mankeert er wat aan je oren?
      Van Basten zei in zijn column dat het Cruijff puur om de macht ging en verder niets. „Macht? Ik heb toch helemaal geen macht?”, lacht Cruijff. „Ik heb niet eens een positie. Ik woon in het buitenland, dus dan is het moeilijk om hier allerlei dingen naar me toe te trekken die helemaal niet nodig zijn. We zijn bij Ajax een hele nieuwe weg ingeslagen met allerlei sporters en we zullen best allemaal fouten gemaakt hebben. Ga nou niet zeggen dat de jeugdopleiding niet gefunctioneerd heeft. Als je ziet wie er allemaal spelen bij Ajax, dan kan je moeilijk de jeugdopleiding de schuld geven.” Lezen kan je wel? Je bent met nog een klein aantal hier wel heel duidelijk anti Cruijff en Jonk en waarschijnlijk denk je ook dat het nu ook beter zal gaan met Ajax als Jonk weg is/gaat. Als er 1 man is met voetbalverstand en het Ajax spelletje dan is het Jonk en ik geloof dat die man waar jij van zegt dat sinds hij niet meer actief is er veel is veranderd het heeft over het spel wat Ajax ook al speelde toen hij met nr 14 successen behaalde met datzelfde spelletje wat nu ook gespeeld moet worden! Snap je het nog?

   2. Zlatan

    Creutz1977 Wim is hoofd opleiding bij de club ! Hij mag z’n mening geven , En hij mag best serieus genomen worden ! Misschien lijken de andere op verwende kinderen , die Hun zin willen doordrijven , kijk maar naar de goeie spelers die ze gekocht hebben ! Ja zij weten het wel !

  1. Litmanen

   Goed gezegd, maar onhaalbaar. Cruijff zegt van het weekend letterlijk: er is geen plan Cruijff. Hij zegt dat in zijn eigen kolom. Wat wil Jonk nou?
   Cruijff heeft veel te veel afstand genomen, nu is er geen redden mee aan.

   Idealen prima, maar het is nu vijf over twaalf. Jonk had aan tafel moeten gaan zitten. Opnieuw. Als dat dan niks had opgeleverd had hij moeten zeggen: zoek het maar uit. Johan is nu ziek, maar had veel eerder moeten aanschuiven ipv uit zijn ivoren toren roepen hoe het moest.

   Nogmaals, lees de kolom van Cruijff, “er is geen plan Cruijff”.

   1. Indojood

    Nee, er is geen plan Cruijff maar als je de column goed leest weten we allemaal wel waar het over gaat. Het uitvoeren van de basisprincipes van het topvoetbal gebaseerd op zijn ervaringen met Michels en Van der Veen. En we kennen Cruijff’s ideeën over speelwijze, jeugdopleiding etc. toch wel neem ik aan?

    1. Toppertje

     Inderdaad Indojood. Het is maar wat je wilt lezen. Het plan, gewoon opgeschreven, is er wel degelijk, alleen is het niet door Cruijff bedacht maar is het gebaseerd op ervaringen. Iedereen die nu een functie heeft onderschreef dat. Alleen is er anders gehandeld. Daar stoort Jonk zich aan. Of hijzelf daarin verstandig heeft gecommuniceerd kunnen wij moeilijk beoordelen. Voorlopig vind ik welbdat er meer feiten in het voordeel van Jonk pleiten dan tegen hem.

     1. Mooi

      Jonk slaat de spijker op zijn kop ,alle punten die hij aanhaalde zijn in mijn ogen in zijn voordeel .aankoop beleid is er geen een speler door gebroken waar Ajax beter van is geworden weg gegooid geld ,andere speelwijze niet kunnen overleggen enz enz wat een chaos.

     1. creutz1977

      kerel praat toch niet zo onnozel.. Je bent net een schaap… als iemand zijn ego niet opzij kan zetten en gewoon naar besprekingen gaat wat hoort bij zijn functie dan is hij toch de zwakste schakel… nee meneer jonk.. Je hebt helemaal gelijk.. blijf lekker weg.. gaan in de media zeuren.. Cruijff dit, dat… Maar zelf aanschuiven… nee nee daar voelt hij zich te groot voor… nou reageer dan dan op bamischijf

     2. Indojood

      Nou nou nou? Beetje op adem gekomen? Ik ventileer slechts mijn mening, daar kan je het wel of niet mee eens zijn. Jij bent het duidelijk oneens. Prima. Ik zie geen enkele aanleiding in jouw bijdragen om mijn standpunt te wijzigen. Dat je hiermee moeite hebt is jouw probleem. Ik hoop wel dat je wel blijft posten want ik kan er wel om lachen. Nou, nou, nou?

     3. Litmanen

      Jonk heeft gelijk, we gaan de gemiddelde leeftijd van het eerste terugbrengen naar 17. Weg met die volgevreten vedettes van boven de twintig.
      Gebruik je verstand nou toch eens.

      Jong Ajax speelt net boven de rode streep in de Jupiler. Wat wil je nou?

     4. Indojood

      Ik wil dat iedereen bij Ajax zich aan de afspraken houdt. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen? Jonk is nooit tegen aankopen geweest. Wat betreft Jong Ajax, hun plek op de ranglijst is niet belangrijk. Jonge gasten kunnen een hoop leren in de Jupiler League.

     5. Litmanen

      Jonk was tegen Sinkgraven en Gudelj. Welke junioren wilde hij naar voren schuiven met dezelfde ervaring? Tegen Heitinga had hij geen bezwaar. Goed gezien van Wim……

      En afspraken? Cruijff zegt dat er niets op papier staat en hij wilde niet, zoals eerst afgesproken, 1 keer per maand aanschuiven. Wie komt hier zijn afspraken niet na? JC is nu ziek en God mag weten hoe ik hoop dat hij beter wordt, maar hij heeft Jonk in de kou laten staan. En daarna Ling ook nog een keer.

     6. Indojood

      Hebben Jonk en Ling dat jou gezegd? Je gokt maar wat om je eigen mening recht te lullen. Jonk zegt in de media dat hij wilt blijven strijden voor wat er ooit is afgesproken. Zoals Piet Keizer terecht opmerkt heeft het nooit een echte kans gehad. Deze berichten komen op mij meer plausibel over dan jouw aannames. Kan best zijn dat Jonk de transfer van Heitinga OK vond, anderen wilden hem een tweejarig contract geven! Iedereen heeft zijn miskopen, ook Cruijff. Belangrijk is om te weten of er aankoop in overeenstemming is met de afspraak en als dit niet zo is, men dit gezamenlijk dit besluit heeft genomen om hiervan af te wijken. Heb de indruk dat anderen zaken er doorheen gedrukt hebben terwijl Jonk wellicht kritische vragen heeft gesteld. Nu, als hij niet gehoord wordt kan ik zijn beweegredenen begrijpen. Terugkomend op de situatie van vandaag, een prominent voorvechter en een belangrijke schakel van de afspraken/visie wordt eruit gewerkt, dat is een schande en daar blijf ik bij.

     7. RobbyZ

      Als er 100x niet naar je geluisterd wordt dan heeft het toch geen klote zin om daar nog aan te schuiven of ben jij zo’n schaap die dat wel zou doen? Jonk niet!! En denk je nou echt dat Jonk de media heeft benaderd over dit onderwerp,nee de media is op de hoogte gebracht en dan gaan ze het aan hem vragen en geeft hij antwoord en dat is 1x geweest en verder hoor je Jonk niet! Die gasten met een ego dat zijn de gasten die niet luisteren en zich niet aan het plan houden! Het heeft geen klote met jonk zijn ego te maken,hij is het niet eens met de speelwijze van het eerste en daar zijn de meeste met een Ajax hart het mee eens en kijk wie nu de beste spelers zijn van het eerste,ventjes die bij Jonk vandaan komen van net 18 jaar en daar lopen er nog wel wat van en die moeten doorstromen en een kans krijgen net als die 3 toppers die een kans kregen en nu niet meer weg te denken zijn bij het eerste,selecteert De Boer meer talenten en spelen/trainen ze met de selectie mee dan worden ze alleen maar nog beter maar als je spelers koopt krijgt de jeugd op die posities geen kans en is er door kopen ook geen plek in de selectie want De Boer kan moeilijk 100 man in zijn selectie nemen en daar zijn afspraken over gemaakt en daar houden ze zich toch niet aan en dat vind Jonk zonde en ik denk iedereen met een Ajax hart,het was/is de bedoeling dat er eigen jeugd doorstroomt en als je koopt is dat zonde voor die talenten en er zijn een paar aankopen gedaan die goed zijn voor het eerste maar eigen jeugd eerst! In de jeugd leer je tikkie takkie voetbal en kom je in het eerste is het opeens tikkie breed tikkie terug voetbal en dat is zonde van die hele opleiding en dat stoort Jonk het meest. En 1 ding weet ik ook héél zeker,als ze Jonk ipv de boer trainer van het eerste hadden gemaakt waren we afgelopen seizoen voor de 5de x kampioen geweest met mooi aanvallend voetbal!

     8. creutz1977

      aub wat praat jij onzin.. kijk naar jupiler.. Dat zegt alles… Die kunnen niet eens mee ei!!

     9. RobbyZ

      En lees ook nog even het artikel over de jeugdopleiding,door wie zijn inzet komt dat de afgelopen jaren en door welk plan,er is de afgelopen jaren zo veel veranderd door het plan en de visie in de jeugd maar dat komt niet door Jonk of de visie van Cruijff toch ei? Jij zag volgens mij jaren geleden liever van Gaal komen?

  1. lrsvdrk

   Heb er nog nooit over nagedacht, maar je hebt helemaal gelijk! Jonk zou zeker de perfecte opvolger zijn!

 1. Indojood

  Heel goed van Jonk. Dit gaat om het plan Cruijff en de toekomst van Ajax, je weet wel dat plan wat iedereen, behalve Jonk, vergeten is.

 2. Iceman

  Dit wordt weer een smerige oorlog binnen Ajax. Ik ben zeer benieuwd wie er straks gaan vertrekken/worden ontslagen en wie er op hun tronen mogen blijven zitten. En nog erger wat wordt de oplossing van dit probleem??? Ik kijk er zeer naar uit.

 3. nicks

  als hij inderdaad de belangrijkste vertrouweling is van cruijff dan moet hij blijven en het beleid uitstippelen

 4. pwborst

  Ik vind Jonk de Idealist die Ajax nodig heeft. Ga nu eens met elkaar praten over jullie visie op voetbal. Ajax moet centraal staan!! 3-4-3 met veel druk naar voren en een goede mix van jonge jongens uit de opleiding en in de as vanhet veld 3 ervaren jongens!!! KAMPIOENEN WZAWZDB!!!!

 5. Braziq

  Ik sta achter Jonk.. Sir Johan Cruijff heeft t ook in Barcelona geflikt. De Boer trainer van Barca?? Never..

 6. Amoebe

  En ik vind het ook onterecht dat de boer zo wordt afgeserveerd. Oké misschien is het tijd om te gaan maar 4 jaar lang is hij hier de hemel ingeprezen…..beetje extreme omslag nietwaar?

 7. pietprecies

  Dat “plan Cruijff” gaat inmiddels zo’n eigen leven leiden zonder dat er iemand buiten Ajax weet wat er nou exact in staat.. De een roept nu dat het de schuld is van collee, de ander van Vd sar en weer anderen zeggen dat het de schuld is van jonk zelf..
  Misschien staan er in dat plan wel een hoop zaken die in de tegenwoordige tijd kant nog wal raken, wie zal het zeggen? Ik bedoel ik heb Cruijff hoog zitten hoor maar ook die zegt nog wel eens wat waarvan ik denk komop, het is ambitieus maar onrealistisch zoals met een team met de huidige gemiddelde leeftijd de CL winnen enz..

  Ik vind echter wel dat als je als bestuur met z’n allen zegt dat je zo n plan uit gaat voeren dat je niet je keutel in moet trekken als die steun je eenmaal een plekje op het pluche heeft bezorgd. Wat dat betreft zie ik liever dat Vd sar weer iets met keeperstrainen gaat doen en zich niet met dit soort bestuurlijke kwesties moet bezig houden en dat overmars gewoon weg moet want me dunkt dat als hij niet al die rotzooi spelers gehaald had maar juist goeie dat dit nooit zo ver was gekomen

  1. Velibor

   Inderdaad geen goeie keus om overmars en vd sar dat soort functies te geven want die mensen kunnen niet fatsoenlijk antwoord geven op een onverwachte vraag wat niet afgesproken is vantevoren,er moet iemand komen met een vlotte babbel en uitstraling die de baas word net als vroeger en hoeft niet echt verstand van voetbal te hebben want daar lopen er zat van rond op de club maar wel een liefhebber van ajaxvoetbal!

  2. Indojood

   Dat plan is ook een eigen leven en de rode draad. Mensen die zich eraan committeren moeten dit ook doen en niet gaan lopen marchanderen. Het kan best zijn dat bepaalde zaken in dit plan in de praktijk niet werken maar dan ga je als groep dit bespreken, met Cruijff erbij, en word je het eens over de aanpassing. Het kan nooit zo zijn dat wellicht de belangrijkste schakel (hoofd Jeugdopleiding) de wacht wordt aangezegd.

 8. EugAjax

  Ik weet niet hoor maar drie dingen worden over hoofd gezien door Jonk.
  a) strijden voor een plan Cruyff is zeker goed streven, aan gezien Ajax en Cruyff voor hetzelfde missie, visie en strategie staan. Als je daarvoor wilt blijven strijden MOET je mee blijven praten in overleggen, ook al lijkt het frustrated. Maar be sluiten niet meer mee te praten zorgt ervoor dat je invloed onder vriespunt zakt
  b) volgens Cruyff zelf in kolom maandag is er helemaal geen plan Cruyff, dus wat valt er te verdedigen?
  c) Ajax geeft wel degelijk aan door te gaan met zelfde strategie en visie.
  Mijn vraag hier is wil Jonk niet teveel alleen heerser zijn in jeugdopleiding en ondanks dat hij hoofd is gaat JUIST dat tegen principes van de door hem genoemde plan CRUYFF,
  Blijft de rest over allemaal zeker goed en ervaren Ajacieden die Ajax bloed door aderen hebben lopen en tot nu nog niet recalcitrant zijn geweest of niet mee werkend. En ook hebben bijgedragen aan spectacular voetbal toen ze speelden en in eerste drie jaar van leiding geven. En o ja nog nooit voor PSV hebben gevoetbald……….Jonk heeft super werk verricht helemaal eens maar dat geeft een persoon niet het rechte alles een jaar Lang te frustreren door niet meer te overleggen. Zoals hier vaak terecht word gemeld de club, Ajax, altijd belangrijker Dan invidu. Ik had Jonk graag erbij gehouden maar wel op een constructieve manier en niet destructief. Hij heeft onwerkbare situatie gecreeerd. En dus kan Ajax in mijn ogen niet anders. Als in toekomst gaat blijken dat dit een eerste stap is om missie visie en strategie volledig om te gooien. Dan zou ik persoonlijk een drama vinden we zijn op de goede weg. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd.

 9. Sonsee

  Helaas moet ik concluderen dat de laatste paar jaren, Ajax meer een soap serie is dan een voetbalclub. Ik vind zelf ze zijn aan iets begonnen waar ze allemaal achter stonden dus moeten ze die filosofie ook blijven volgen. Zelf vind ik Overmars en van der Sar niet de juiste mensen op de positie die ze hebben. Al jaren slaat Overmars de plank mis met z’n koopjes en van der Sar heeft zelf al aangegeven niet klaar te zijn voor het grote werk. Daarnaast ben ik wel blij dat de jeugd genoeg kans krijgt maar het spel ziet er niet uit en snap ik bepaalde keuzes van de Boer ook niet helemaal. Misschien is het wel verstandig dat de Boer na dit seizoen eens ergens anders gaat kijken en dan eventueel Jonk naar voren wordt geschoven. Een frisse wind ken in mijn ogen geen kwaad aangezien het sprankelende voetbal wat ik van Ajax gewend was momenteel ver te zoeken is.

 10. paullus

  Hoe kan het dat een club als Ajax geen 2 gelijkwaardige spitsen heeft
  Dat er elke week weer een ander in de spits staat
  Dat zegt toch genoeg over de boer en dat super aankoop beleid
  Nu moet de gene die dit eigenlijk aankaart het veld ruimen

 11. Geroldkohlen

  het feit dat jonk niet opgeeft en perse bij ajax de revolutie en het plan wilt naleven, en dat siert hem! ik zie jonk gewoon het liefste de functie van overmars overnemen, van de sar heeft een grote mond maar is te bang om de functie technisch directeur alleen uit te voeren, en moest aan zijn handje vastgehouden worden! we zullen het wel horen binnenkort wat er echt speelt!

   1. dioajax

    dank je wel bobby voor je reactie…moet je eens kijken bij de topic van opsteling feyenoord ajax helemaal beneden bij mijn laatste reacties hahaha…dank je voor je reacties bobby…

 12. wikr

  Werkweigering lijkt mij een goede reden voor ontslag. Door niet aan te willen schuiven bij de vergaderingen creëer je een onwerkbare situatie en kan er maar 1 uitkomst zijn. Maar ik ben het ook wel met een heleboel anderen eens dat je het liefst het hele zooitje zou zien vertrekken. Niemand blijkt meer echt hart voor de club te hebben, en dan ben je een beetje zielloos.

 13. Kevke87

  LEKKER hoor jonk. ik praat zijn wegblijven bij vergaderingen absoluut niet goed. maar hij vecht tenminste voor wat hij waard is en hij is voor plan Cruijff. vechten voor waar je in geloofd. mijn steun heb je. zijn er boys van fanatieke vakken die naar Ajax Cambuur gaan? wat zeggen jullie van een spandoek van onze geloof en steun in dat Jonk moet blijven??

   1. dioajax

    hey bobby dank je man voor je reactie…moet je eens kijken bij de topic van opsteling feyenoord ajax helemaal beneden bij mijn laatste reacties hahaha…dank je wel voor de reacties bobby…

    1. BobbyHaarms

     Haha ik ga het opzoeken bro Dioajax, jij ook bedankt voor je goede reacties op topics! 🙂

     1. BobbyHaarms

      Zo dan Dio, die durft? Nou voor mij ben je een Griekse held! (kom je ook toevallig uit Troje haha) 😉

     2. dioajax

      Griekse held??(hahahha nee nee hahahahha…)denk je bobbt dat overmars,van der sar en de boer opstappen???

     3. BobbyHaarms

      Ik durf het niet te voorspellen Dioajax, maar mijn mening is dat ze met Jonk absoluut de verkeerde persoon aanpakken…er is veel meer aan de hand, en reken maar dat er nog meer lijken uit de kast gaan vallen de komende dagen. Sar en Overmars zouden daarin ook zomaar slachtoffer kunnen worden als serieus blijkt dat ze de lijn Cruijff dwarsbomen..

     4. dioajax

      hoop bobby dat ons Ajax beter wordt na dit…iedereen denk ik dat ajax weer als vroeger wordt…hoop dat alles goed komt en dat ajax vanaf volgende seizoen alleen naar boven gaat in nederland en europa…Ajax moet terug komen ik ben ziek met all die grote clubs die zoooooo veel geld geven en ons aller ajax niet zijn spelers kan houden om een betere team op tebouwen…maar no matter what we blijven ons club steunen…

 14. pwborst

  Jonk heeft de visie bewaakt, wel jammer dat men niet meer kan praten. Denk aan onze club en blijf in gesprek. In de grote mensenwereld maken we concessies en blijven we in gesprek.

 15. Rene1964

  Het enige juiste plan zou in mijn ogen zijn:
  1. Zo doorgaan met de jeugd (bijv. B junioren laten spelen bij de A jeugd, zodat ze meer weerstand krijgen). Wordt al veelvuldig gedaan.
  2. Meer en beter scoutings apparaat. Scouten op snelheid, lengte (kopkracht en duelkracht), technische bagage uiteraard ook.
  3. Gemiddelde leeftijd van Ajax 1 spelers richting 26 a 27 jaar! (Ervaring is broodnodig, zeker Europees)
  4. Aantrekkelijker voetbal spelen, meerdere systemen en in mijn ogen niet altijd vasthouden aan 4-4-3, wat vooral internationaal naïef is.
  5. Sterke balvaste spits is oh zo belangrijk.
  6. Centrumverdedigers met lengte (liefst 1.90 m). (In Duitsland en England zie je al jaren dat er op lengte wordt gescout).
  7. Ik denk dat er meer moet worden gerouleerd, wat overigens alleen maar kan als je gelijkwaardige spelers in je elftal hebt. Zo hou je echter wel een elftal het hele jaar fris!. Zeker als je internationaal weer wilt meedoen. Je bijna gelijkwaardige schaduwelftal zou dan bijv de wedstrijd na (of voor?) een CL of EL wedstrijd in de competitie kunnen spelen. Zeker als het een wat mindere tegenstander betreft!

 16. RobbyZ

  Ik praat onzin kneus,mijn zoon speelt in de jeugd bij Ajax en daar hoor je genoeg over de club en alle shit en hoe veel mensen van de club er over denken en ga nou niet de Jupiler troep vergelijken stumpert want daar spelen hele goeie met mindere spelers en de goeie stromen door en de slechte vallen af,onder 16 bijvoorbeeld in de jeugd is de ploeg die het in de B1 volgend jaar moeten doen in de eredivisie jeugd en zo is dat ook bij jong Ajax daar zitten spelers die nu worden voorbereid op zsm in het eerste spelen en een aantal stromen door,in de jeugd spelen die mannetjes in de 2de teams ook alleen maar tegen veel oudere mannetjes en daar worden ze beter van en worden ze ook niet elk jaar kampioenen,zo is het ook met jong Ajax in die Jupiler troep,daar worden ze beter en sterker van en daar gaat het niet om de stand op de ranglijst (al zou het mooi zijn als ze alles winnen!)kijk naar de A1 en alle 1e jeugd elftallen die worden bijna allemaal elk jaar kampioen en die gasten die nu in de A1 spelen en zo mooi en goed het Ajax spelletje spelen die moeten het volgend jaar (niet allemaal) in jong Ajax laten zien of ze goed genoeg zijn voor het eerste en zo werkt het bij Ajax,alles voor de eerste teams! En elke speler in de jeugd krijgt een opleiding voor een bepaalde positie en dan kom je in het eerste en dan speel je op een positie waar je nog nooit hebt gespeeld,al spelen ze in de jeugd ook soms op andere posities maar je vaste positie is waar je bij Ajax voor in de opleiding zit en niet zoals het nu in het eerste gaat,speel je op je vaste positie de sterren van de hemel en een week later valt er op een andere positie iemand af door blessure of ziekte en moet jij daar spelen maar lukt dat niet echt,zit je de volgende wedstrijd op de bank en op de positie waar je zo goed was staat nu een ander die het minder doet,vreemd! Maar jij weet het allemaal beter toch schaap?

Comments are closed.