‘Heerenveen-aanvaller Larsson op lijstje Ajax; Toptalent Zeneli kiest voor Heerenveen’

0607Arber_Zeneli

Ajax volgt de ontwikkeling van Heerenveen-aanvaller Sam Larsson op de voet, zo meldt De Telegraaf. De buitenspeler van de Friezen zou ook in beeld zijn bij psv en Borussia Dortmund. De 22-jarige aanvaller heeft nog een contract tot 2018 in Heerenveen met een optie voor nog een seizoen.

Heerenveen heeft een prima scoutingsapparaat en de volgende speler is alweer binnen gehaald: Het Zweedse supertalent Arber Zeneli (foto) komt naar Friesland. Heerenveen betaalt een slordige twee miljoen euro voor de 20-jarige aanvaller, die afgelopen zomer ook in beeld was bij Ajax (zie bericht).

Met Zeneli, die na de winterstop zal aansluiten en een 3,5-jarig contract ondertekent, verwacht Heerenveen de volgende Scandinavische sensatie in huis te hebben. De Friezen hebben de watervlugge aanvaller maandenlang intensief gescout en zagen hem afgelopen seizoen als een raket door de Zweedse Allsvenskan schieten. Zeneli kwam tot tien goals in dertig duels, voornamelijk als rechtsbuiten, maar kan op alle vier de posities voorin uit de voeten. Als hij net als Larsson zijn rendement in Heerenveen nog verder weet op te krikken, krijgt Heerenveen met zijn komst opnieuw goud in handen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

40 Comments

   1. Zlatan

    Nee op die plek is genoeg !!!! In de spits hebben we iemand nodig , of wil F d B Klaassen weer in de spits zetten ?

  1. FrankiC

   YES, YES, YES, wereldnieuws.
   Het lijkt erop of mijn smeekbede gehoord wordt. Weer een jaar te laat, maar toch. Dat we al een of meer linksbuitens hebben doet helemaal niet terzake. Hij is zoveel beter dan wat er nu staat. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Ziyech. Direct inzetbare verbeteringen! Jongens waarvoor je naar een stadion komt. Nu nog een spits á la Traoré, die wrs ergens een bank zit warm te houden en Zivkovic moet je gewoon uit je hoofd zetten, want die komt ook over 2 jaar tekort.
   YES, YES, YES

   1. -buitenkantje rechts-

    Hè hè… Eindelijk..had natuurlijk al eerder gemoeten! 🙂 maar helemaal eens FrankiC eindelijk goed nieuws.. Kunnen we langzamerhand wel gebruiken.. Nu Traoré nog..

  2. AFCA my World

   Helemaal mee eens,maar zie nog liever Ziyech komen,is voor een 5 miljoen op te halen,en is superfit en direct inzetbaar !

   1. De Ajacied

    Ja te laat he Ajax
    Ze hadden beter voor Zeneli kunnen gaan,
    Vind Larsson nogal tegen vallen dit seizoen ⚽️⚽️

    1. FrankiC

     We hebben hem in een slecht spelend Heerenveen onlangs 1,5 uur heel kritisch gevolgd in Nijmegen tegen NEC. En… wat was Larson goed. In zijn eentje (alhoewel we die St Juste ook moeten volgen), pure klasse, altijd dreiging, superieure versnelling, balvast, technisch goed. Meteen doen.

 1. ajax023

  Koop een goede centrum spits!!! Vleugelaanvallers genoeg. Overmars moet maar eens een keer in de buidel tasten. Schijtziek van dat gierige gedoe. We moeten toch ooit een keer verder komen in Europa? Levert ook genoeg knaken op. Investeren dus!

  1. Geroldkohlen

   vleugel aanvallers genoeg we hebben naast anwar geen rechtsbuiten in de selectie! maar idd er moeten wat meer volwassen spelers komen kleuters hebben we nu wel genoeg ,en een goede spits!

   1. SPHAFCA

    Larsson in linksbuiten, hebben we Fischer en younes al. Volgend seizoen Becker als vervanger voor El Ghazi en hebben ook nog een paar talenten in de A lopen die op de flanken spelen.

    1. FrankiC

     Het gaat er niet om hoeveel vleugelspelers je hebt, maar hoe goed ze zijn. Meteen halen dus.

 2. AfcaMikey

  die kneus moet gwn een soort huntelaar kopen plaats vab kneusjes van 20 ,voor 2 miljoen een raket kope die er wel 30 in pompt

 3. Litmanen

  Laat eerst al die talentvolle aanvallende middenvelders van Ajax maar volwassen worden. We hebben Andersen en Zivko ook nog achter de hand. En die gaan allebei richting niveau Dijks. Geef die Streppel maar de leiding van de jeugd bij Ajax. Hij krijgt ze wel volwassen.

  1. BobbyHaarms

   Nou ik heb veel liever dat Jonk de leiding van de jeugd houdt. Daarna mag hij het wat mij betreft van FDB overnemen en dan zien we wel verder hoe en wat.

   1. AFCA my World

    Ik zie in VanHaezeBrouck (AA Gent) ook een goede opvolger voor Frankie,maakt spelers echt zichtbaar beter en doet het met weinig middelen goed in de competitie en in Europa,en Jonk als assistent naast hem !

   2. Litmanen

    Bobby, Jonk naar het eerste en Streppel naar de jeugd? Deal?
    Maar dan moet Jonk het wel verder zonder JC gaan doen. Een echte kerel worden.

    1. BobbyHaarms

     Om Jonk maak ik me geen zorgen hoor Litmanen, die redt het echt wel zonder Cruijff in de toekomst. Maar lijkt me een prima desl 🙂

    1. BobbyHaarms

     Dus? Tot nu toe zijn het wel de dragende spelers van Ajax (zie o.a. Tete, Riedewald, Bazoer) dus daar ligt het niet aan. Internationaal zal je er uiteraard wel ervaren krachten bij moeten zetten, maar de jeugd en ook wat er aan komt is uitstekend en mankeert niks aan

     1. Remco425

      Fout. Dat zijn niet je dragende spelers. Je merkt het nu ook met Bazoer dat hij moeite krijgt. Die jongens horen tijd te krijgen. Tijd tussen meer ervaren spelers die hun uit de schijnwerpers houden. Tijd om fouten te mogen maken, die andere, meer ervaren spelers oplossen. Heb je 11 jeugdige spelers die fouten mogen maken, verlies je alles. Heb je 11 jeugdige spelers die geen fouten mogen maken, durven ze niets meer en ontwikkelen ze zich niet meer. Jeugdige spelers leren ook niet van andere jeugdige spelers. Wel van meer ervaren spelers. Het is allemaal zo simpel. Jong Ajax red het niet eens in de Eerste Divisie, zouden ze het dan wel redden in de Eredivisie? Om maar te zwijgen van Europa. Meer dan 3 spelers van 20 of jonger en je komt in de problemen. Het bewijs ervan wordt bijna iedere wedstrijd geleverd. We hebben er al teveel in het 1e en jij wil er nog meer?

  1. AFCA my World

   Zou wel mooi zijn,maar net als alles te duur, als de centjes minder worden slaapt marcje minder goed op zijn met centjes gevulde matras !

 4. vanzanten

  Waarom hebben wij Zeneli dan afgeserveerd als hij echt een sensatie is? Dat zou dan toch opnieuw betekenen dat onze scouting niet deugt.

 5. Ajax nr 1

  Komt het lijstje weer naar buiten. Het is bijna winter zeker. Zet het eerst van boven maar goed voordat we weer een speler binnen halen die op de bank beland. Voordat de speler die gescout is mag spelen ben je weer een half jaar verder. Ook moet hij eerst aan het zo geweldige Ajaxsysteem wennen en de befaamde looplijnen leren pffff laat voor nu maar. Koop eerst maar een spits die doelpunten kan maken. Bij Utrecht en Nec loopt er 1 bv.

 6. thijsAJAX1

  naast deze jongen ook ziyech en of pato of huntelaar kopen voor in de spits. doe eens lekker gek.

 7. Rene1964

  Beter is het nog dat je regelingen treft met clubs als Heerenveen. Zij betalen immers niet de hoofdprijs. Hebben wij zo’n zelfde jongen op het oog, betalen we drie mln meer. Sluit deals met andere clubs over het binnenhalen van talenten. Last ze elders rijpen tot je er zelf ook wat aan hebt, want aan een jongen van 18, 19 of 20 heb je in de regel nog niet zoveel. (Uitgezonderd een Bazoer en nog een paar). Krik v’domme die gemiddelde leeftijd bij Ajax 1 omhoog, zodat je tenminste weer een internationaal woordje kunt meespreken. Betrek spelers als vd Beek, Nouri, Cerni in die deals. Zoals we nu ook al doen met Willem II. Haal die gasten pas terug als ze een meerwaarde zijn en maak van Ajax 1 geen tweede jong Ajax!!!

Comments are closed.