FC Utrecht straft de Ajax-supporters in plaats van eigen aanhang

utrecht-ajax_logo

De aanhang van Ajax blijft op 13 december niet welkom in de Galgenwaard, weet Ajax Life te melden. De KNVB zegt machteloos te zijn met betrekking tot de gang van zaken rond de wedstrijd FC Utrecht – Ajax.

De  KNVB  heeft in verband met kwetsende spreekkoren de Utrechtse club gestraft met een lege Bunnikside tijdens de aankomende wedstrijd tussen de twee teams. FC Utrecht voert deze straf wel uit maar verplaatst de raddraaiers naar een andere plek in het stadion zodat effectief de stoeltjes op de Bunnikside gestraft worden. Door deze geniepige constructie mogen er dus geen Ajax-supporters naar de Galgenwaard. De KNVB is ‘in hoge mate verbaasd’  maar zegt dat hoewel de straf onwenselijk uitgevoerd wordt, dit toch rechtmatig is.

 

 

Related posts

30 Comments

 1. dickst14

  als utrecht dit kan doen dan kan ajax dat ook. geen utrecht supporters de eerste 5 jaar. maak eens een besluit i.p.v
  de idioterie met een echte ajax man als wim jonk

  1. Charka53

   Wel leuk bedacht hoor dickst14 als elke club dit gaat doen kunnen we de wedstrijden in de toekomst schriftelijk afdoen dus KNVB doe hier wat aan

 2. AFCA-075-

  Zoals ik eerder al zei. KNVB zegt: moet je bij Utrecht zijn. Drama. Drama. Einde van alles.

  1. BobbyHaarms

   En dit laat Ajax zo over zijn kant gaan??! Wie kaatst kan de bal verwachten, dat tuig is vanaf nu dus ook niet meer welkom bij ons. Maar wat een ongelooflijke laffe, trieste actie van dat slappe fc Utrecht zeg, wat mij betreft voor straf een 0-3 nederlaag en 12 punten in mindering brengen

   1. Remco425

    Maar dat is niet wat we willen. We willen supporters in Utrecht, daar schiet je hiermee niks mee op.

 3. bobin

  zou de knvb hier nou van leren dan en niet meer van dit soort vak (stoel) gerichten straffen uitdelen. Ik vind hoe lullig het ook voor de rest is (en ja wij hebben ook van die mensen die niet helemaal normaal kunnen nadenken op sommige momenten)dat de club in kwestie die wedstrijd dan maar zonder thuis publiek moet spelen

 4. Remco072

  Bij de thuiswedstrijd in Amsterdam dan ook geen Utrecht-supporters en bestuur van Utrecht toelaten. Laat ze de tering krijgen daar in 030.

 5. Ajaxleon

  De knvbmafia is machteloos als het om Ajax gaat, 010 hadden ze met juridische hulp vast in het stadion gekregen, te gek voor woorden dat Ajax supporters hier de dupe van zijn.

 6. Joep

  Jammer dat de burgemeester heeft besloten dat wij niet welkom in het uitvak. Echter de aanleiding is erg triest. De daders worden niet gestraft. Het gevolg is dat wij nu niet welkom zijn.

 7. wikr

  Vooral het Utrecht-bestuur zou zich diep, erg diep, moeten schamen. De knvb staat op dit moment denk ik machteloos maar zullen deze fout hopelijk nooit meer maken, een gedeelte van het stadion bestraffen werkt nl. niet. De volgende keer het gehele stadion leeglaten, behalve het uitvak.
  Maar het Utrecht-bestuur bestaat blijkbaar uit een stel laffe honden die niet tegen dat schorem durft op te treden, het is duidelijk wie bij dat clubje de baas is.
  Misschien kan de scheids ze terugpakken door bij de eerste de beste spreekkoren, want die komen er zeker, de wedstrijd direct te staken zodat een 0-3 inderdaad het resultaat wordt.

  1. Remco425

   Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk dat de club dit zo geregeld heeft. Dit is maatschappelijk toch niet te verkopen? Zeer slecht voorbeeld geven ze hier. En dat blijkt wel, want tegen Twente waren er gewoon weer kwetsende spreekkoren. Ze leren hier niets van. Voor deze spreekkoren moet en kan de knvb fc utrecht keihard straffen, want de club heeft niets gedaan om dit tegen te gaan. Sterker ze hebben de raddraaiers een handje geholpen!

 8. Ajax nr 1

  De burgermeester van Zanen heeft die zo geregeld. Die burgermeester straf nu de goede en beloont de slechte. Maarja de slechte is eigen volk. Soort zoek soort.

 9. paulvos

  Rechtmatig handelen, nou KNVB dan is het nutteloos om in de toekomst nog straffen uit te delen. Wordt het dan niet eens tijd om de regeltjes aan te passen??

 10. Pim Ruisendaal

  Ik zou zeggen: boycot de wedstrijd. Wel gaan spelen maar verder niemand mee nemen daar heen. Ook niemand van bestuur er heen laten gaan. Ze moeten maar voelen hoe dom ze bezig zijn. Als we thuis tegen hun moeten dan zijn ze ook niet bij ons welkom!! Zo straf je Utrecht niet want ze zijn gewoon welkom de harde kern. En worden wij de dupe? Bedankt KNVB (maffia) en kut Utrecht!!

 11. Remco425

  En de utrecht aanhang gaat vrolijk verder met kwetsende spreekkoren. Loopt alweer een nieuwe zaak. Aangezien de club dit toestaat kan de knvb in deze zaak een zwaardere straf opleggen aan fc utrecht. Ik zou zeggen een wedstrijd zonder publiek, of alleen het uitvak met uitsupporters. Als fc utrecht dan zo doorgaat zullen ze het nog wel voelen in de kas…

  1. Pim Ruisendaal

   Er is altijd gezeik met Utrecht fans. Ze moeten anders maar eens spelen in leeg station. Misschien voelen ze het dan?

 12. Remco425

  Wordt dit trouwens breed uitgemeten in de media? Geloof het niet. Nee als Jonk ontslagen wordt komt het in iedere nieuwsuitzending. Wat fc utrecht doet lijkt me toch veel erger en daardoor veel nieuwswaardiger.

 13. Esmeralda

  knvb kan er echt wel wat aan doen.maar ze willen er gewoon niks aan.
  Gewoon weg belachelijk dat de mensen die gestraft moet worden,gewoon de stadion in mag.Hoe ongeloofwaardig ben je dan als club.je maakt wel de gedeelte leeg,maar straft niet de mensen die dat doen en ze mogen gewoon ergens zitten.Dan heb je ze niet gestaft maar beloont en bij mij weten vinden ze daar bij die club dat het gewoon mag en dat ze het prima vinden.
  gewoon weg geen woorden voor.

 14. Haas1982

  Kan maar 1 ding zeggen dat is dus geen straf want hun verplaatsen het dus KNVB aan pakken dit anders mag elke club het en dan niet zo alles gaan aan Passen dat ander clubs het niet zo kunnen of mogen doen. Dus nu aan pakken!!!!!!

Comments are closed.