De jeugdopleiding van Ajax laat die van Barcelona ver achter zich

De_Toekomst

Wim Jonk is zoals bekend ontslag aangezegd maar uit onderzoek van het CIES (The International Centre for Sports Studies) blijkt dat hij het lang niet zo gek gedaan heeft. De jeugdopleiding van Ajax heeft namelijk 75 spelers in Europese clubs afgeleverd waarvan er 11 tot de selectie van Ajax behoren. Partizan Belgrado heeft er drie meer afgeleverd waardoor deze club op nummer één staat. Ter vergelijk: Barcelona en Real Madrid lieten respectievelijk 44 en 34 spelers de wijde wereld ingaan.

Bron: CHIES

Related posts

32 Comments

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Leuk om dit succes aan Jonk toe te schrijven, maar hij heeft echt de genoemde 75 spelers niet geleverd hoor. Die vruchten van de Cruyff filosofie zijn nog niet geplukt hoor!

  1. antonajax

   Nu zijn de kwaliteitseisen bij Ajax en partizan wel f anders dan bij barca of real.
   Oftewel: bij Ajax slagen als jeugdexponent is makkelijker dan bij barca of real. Beetje vertekend beeld in mijn ogen

   1. De Ajacied

    Ja daar heb je wat aan zeg,
    Koop dan ook een aantal goede spelers waar ook wij in Europa verder mee kunnen kopen, dat doet Barcelona ook!!!⚽️⚽️

     1. Litmanen

      Wat hebben we nu aan die cijfers? Talent wordt niet gemaakt en als 90% in de Jupiler gaat spelen zegt het allemaal nog veel minder.
      De opleiding moet een Europese prijs opleveren. Volgens mij kan Jonk daar nog niet naar verwijzen. En ik heb hem best hoog zitten hoor.

      Mourinho is een kut trainer maar heeft wel hoofdprijzen gepakt……

 1. f-side64

  dit is niet de verdienste van Marc door hem zijn gierigheid zitten we met sanogoal 4G sinkgraven boilessen en gudelj opgescheept dus ik zie liever die vrek oprotten

  1. AFCA my World

   Sinkgraven en Gudelj gaan het echt wel redden,saNOgoal en boilessen mogen idd gratis weg, en er is vast nog wel ruimte voor bijv Ziyech en een spits,er loopt in de jeugd nog wel wat goeds (spits) rond hoor !

 2. BobbyHaarms

  Het lijkt me duidelijk dat hier dus iets niet in de haak is bij Ajax. Hoe haal je het als Ajax zijnde in je botte hersens om Jonk de laan uit te sturen, die man verdient een srandbeeld en doet het echt meer dan uitstekend

  1. Litmanen

   Waarom een standbeeld? Ik snap het niet. Hebben we dan al prijzen gepakt door Jonk? Of heeft De Boer die gepakt. Jong Ajax zwabbert onderin en de A1 doet het geweldig, maar die kids zijn hooguit 17 jaar.

   Laat Jonk maar eens uitleggen waarom hij niet eens geprobeerd heeft opnieuw aan tafel te gaan zitten. Is dat soms vanuit Barcelona geregisseerd? Niemand die er niet bovenop zit weet alle waarheden.

 3. Ajax nr 1

  Het lijkt wel als je je werk prima uitvoert moet je het veld ruimen. Vriendjes politiek zeker. Ze dekken elkaar heus wel in. Maar het recht zal zegevieren.

 4. ajax2theBone

  vraag me dan toch af waarom je iemand zoals sinkgraven of Gudelj moet kopen en niet zo iemand zelf kan opleiden.. dan hou je geld over om wat ervaring erbij te halen

 5. Rene1964

  Zo ontzettend logisch dat Ajax veel meer talenten de wijde wereld in kan sturen! Immers krijg je bij Ajax vrij gemakkelijk een kans om prof te worden en worden er veel jonge spelers vanuit de eigen jeugd doorgeschoven naar het eerste elftal. We kopen immers nauwelijks iets (goeds). Iedereen die het eerste haalt is binnen een paar (opleiding) jaar alweer verkocht naar MIDDELMATIGE Europese clubs. Dan gaat het qua aantallen wel hard, maar is het niveau nog steeds erg matig!
  Daarentegen Barca … Wil je daar slagen, zul je van een uitstekend Europees niveau moeten zijn! Slaag je daar, ben je ook een topper. Of net als Isco bij Real. Wij brengen al jaren geen echte toppers meer voort in NL. Daarvoor is het landelijke niveau veel te laag geworden. (De bekende uitholling van de competitie). Pas als je erin slaagt om talenten tot je 26e (ca) vast te houden, heb je kans dat je weer Europees mee kunt doen! Doe je dat niet: droom dan maar lekker verder Ajax.

  1. afca74

   maar hoeveel jeugdige spelers van Barca of Real spelen dan wel bij de grote teams in europa??? niet veel dus zo goed zijn ze dus ook niet zelfs bij de kleine clubs komen ze niet in aanmerking, dus is onze jeugd ed veel beter.

   1. Litmanen

    Gelukkig spelen alle ex-Ajacieden allemaal bij topclubs zoals Willem ll, PEC en Groningen…..

 6. KBouter

  Wat in godsnaam moeten we met een Ziyech? Zie eerst maar ff een paar middenvelders te verkopen!

 7. japiejood

  Waar blijven die van feijenooit, die hebben toch al 2 jaar op rij de beste jeugdopleiding volgens de KNVB? Dikke knipoog naar Jonk, hij heeft het goed gedaan!

 8. Alwayslookatthebrightsideoflife

  Volgens mij komen de resultaten van de A-1 door een goede start ver daarvoor. Jonk geeft met die resultaten de laatste twee jaar aan dat hij in de afgelopen jaren uitstekend bezig is geweest. Ongelooflijk dat er mensen zo zuur op kunnen reageren. Daarnaast is het heel erg duidelijk waarom Jonk niet meer is aangeschoven. Als je ideeën gewoon van tafel worden geveegd en je niet serieus wordt genomen in je werk dan zeg je op een gegeven moment: vergader maar lekker zonder mij. Dat is een hele logische en gezonde reactie. Een reactie die Jonk pas na diverse teleurstellingen met pijn in zijn hart heeft genomen. Die man ademt Ajax. Wat hij, met Jongkind, heeft bereikt met de jeugd zal niet snel door een ander gedaan kunnen worden. Een beetje meer respect voor zijn resultaten dus ajb.

 9. twentsejood

  twente laat ziyecht verkopen voor 5 a 6 miljoen maar terwijl ze liefs meer wil voor vragen kwijgen xe niet voor elkaar dus een koopje goed koper dan gudelj en sinkgraven en is ook een van de beste in nederlandse compititie zo kans moet je aan pakken en niet laten lopen

Comments are closed.