Volkskrant: Onrust over mogelijk onethisch handelen Overmars

0507overmars

Volgens de Volkskrant is er onrust ontstaan rond Marc Overmars. De directeur spelersbeleid zou onethisch hebben gehandeld door twee klussen te gunnen aan twee bevriende bedrijven. Dat levert volgens de regels een tegenstrijdig belang op, die moet worden vermeld en verklaard in het jaarverslag. Dat is niet gebeurd ondanks dat de situatie door medewerkers van Ajax die het er niet mee eens waren gemeld is bij de Raad van Commissarissen.

Overmars zegt niets te maken te hebben gehad met de beslissing over de gunning van de projecten, zo verteld hij tegenover de krant. De Volkskrant heeft echter emails in bezit waaruit zou blijken dat Overmars wel degelijk een rol zou hebben gespeeld bij de toewijzing van de klussen en een van de gunningen niet in het belang van Ajax was.

Het nieuws over zowel Wim Jonk (zie eerdere bericht) als Marc Overmars komt een paar dagen voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders aanstaande vrijdag.

Bron: De Volkskrant

Related posts

19 Comments

 1. pietprecies

  TOP, kunnen we eindelijk een fatsoenlijke TD halen!! Niet een zoals overmars die drukker is met z’n vakantiepark dan het uitbreiden van z’n netwerk om goeie spelers aan te trekken

  1. Ajax nr 1

   Zeker top Piet. Opzouten met Marc ik hoop ook dat de rest meegaat met hem. Lekker zo’n windje erdoor heen. Al vind ik het wel jammer van Jonk want in de jeugd gaat het wel goed totdat zij aansluiten bij jong Ajax en de selectie. Daar begint het probleem van de spelers pas niet eerder.

 2. johnie stalker

  Belangenverstrengeling. Ook gek, daar hoor je nooit wat over in het bedrijfsleven…

 3. Rene1964

  Komt omdat we de grootste club zijn. Hoge bomen vangen veel wind. Zelf vind ik zoiets een stormpje in een glas water. Een paar klusjes? Klussen met een miljoenencontract of een paar duizend euro? Vind het probleem rondom de persoon van Jonk een stuk ernstiger.
  Oh ja, laat zo’n journalist het bankwezen uitpluizen of gemeente aanbestedingen, of doping in Rusland (in het schaatsten), of de Astana ploeg bij het wielrennen. Sterker nog: ga bij Poutin in de tuin de wacht houden. Dan doe je iets nuttigs!

  1. FrankiC

   Het feit dat het om verwaarloosbare belangen gaat maakt het des te dommer. Voorpaginanieuws en je naam en die van Ajax door de slijk voor een habbekrats. Niet handig.

   1. Remco425

    Zeker niet handig idd, je geeft de sensatiegeile media alleen maar munutie, maar voor mij zal het ook niet meer dan een storm in een glas water zijn.

 4. RobbyZ

  Overmars pleur lekker op! Die gozer heeft geen visie en heeft niks te vertellen. Bij de tafel van Kees zat tie maar er kwam niks uit! Loser!!!

  1. FrankiC

   Ik schrok daarvan, er kwam bij Kees aan tafel geen zinnig woord uit het boegbeeld van Ajax. Hij wilde ook niet voorbereid worden op het gesprek, hoe raar is dat. Gênant.

 5. Slingertje.

  Hij heeft wel iets glads over zich die Overmars dus het zou zomaar waar kunnen zijn en dan moet ook hij opstappen.
  Maar het begint weer een zooitje te worden bij Ajax dus er moet eens stevig gesproken worden daar door de leiding en de RvC.

  1. Ajax nr 1

   Zou nu de RvC wakker worden of zijn en zijn rug streken. Ik hoop het zo. En dan gaan bouwen aan een team waar de balans beter is als nu. Zodat Ajax zijn spel en vreugde weer terug krijgt.

 6. misslucky

  Marc eruit en Jonk moet blijven. Het aankoopbeleid werpt geen vruchten af en het bedrijf Ajax moet daar zijn conclusies uit trekken. Wim doet het goed bij de jeugd en dat is onze toekomst

Comments are closed.