Van der Gijp snapt niks meer van De Boer: ‘Dan ben je toch krankzinnig’

1108feyenoord-ajax_deboer

Rene van der Gijp heeft maandagavond in het voetbalprogramma Voetbal Inside zijn verbazing uitgesproken over de keuze van Frank de Boer om tijdens de Klassieker Davy Klaassen in de spits te zetten. Van der Gijp was zeer kritisch op deze keuze en liet dat dan ook duidelijk merken.

‘Het is toch niet normaal dat hij die jongen in de spits zet want dat is nou juist een middenvelder met diepgang iets wat Sinkgraven, Bazoer en Gudelj een stuk minder hebben. Iedereen vond het een raar idee maar Frank vond dat hij het prima deed, nou dan ben je krankzinnig. De tweede helft liet Klaassen zien aan zijn trainer waar hij hoort te spelen en liep hij het hele middenveld aan gort’. Ook Johan Derksen was het volledig eens met Van der Gijp. ‘Frank heeft geen spits in zijn elftal die voldoet en dan zet hij spelers op een bepaalde plek wat hij niet moet doen. Het ergste is dat hij het dan achteraf ook nog probeert recht te lullen en dat is ongeloofwaardig’.

Bron: Voetbal Inside

 

Related posts

22 Comments

  1. creutz1977

   helemaal mee eens!! Siem terughalen als er iemand goed zijn weg kon vinden in de spits dan was Siem het.. En ja weet dat hij middenvelder is maar deed het in de spits top.. geweldig aanspeelpunt en diepgang…

     1. -buitenkantje rechts-

      Siem in de spits was destijds ook een noodgreep. Wat hij behoorlijk invulde, maar het blijft natuurlijk een middenvelder.. Bovendien erg blessuregevoelig

 1. MakeOne

  Milik heeft nog tijd nodig, maar dat wordt een echte killer!
  Hoop dat er snel een echte spits komt…ow vergeet sanogo helemaal!

   1. MakeOne

    Idd!
    Snap niet dat er geen serieuze concurrentie is gehaald voor milik, in de winterstop dan maar.
    Een aankoop, dat huren word ik ook zo moedeloos van.
    Tenzij je die el hadaddi huurt, daar werd ik wel blij van.

 2. pietprecies

  Tja maar milik is ook vaak gewoon onzichtbaar. Hij maakt geen stappen dus ga je dit soort dingen proberen. Gijp heeft gelijk hoor daar niet van maar als ik FdB was zou ik er radeloos van worden. Ik zeg haal Siem de jong maar terug in de winter, dat is een van de weinige valse spitsen die wel bij Ajax in de spits kan spelen.

 3. afcabran

  Maar middenvelders als aanvallers in de spits is pure armoede. Er moet nu een echte aanvaller gehaald worden die goals kan maken. Dus geen Klaassen, Schöne en ene sanogo. Wij hebben gelukkig wel goede middenvelders, dat dan weer wel.

 4. Didron

  Ik ben ook verbaasd over de wijze hoe Frank zijn elftal neerzet, maar krankzinnig? NEE! Die vd Gijp is sowieso een aanfluiting!

 5. lrsvdrk

  gelukkig zijn vd gijp en derksen 2 lachertjes bij elkaar. man man man wat kunnen die 2 zeveren zeg.. gelukkig zijn zij geen trainer van ajax!

 6. Reno

  Bij Frank maakt geen enkele speler meer vooruitgang, dus ik vind dat er tijd is voor een nieuwe trainer

 7. ajaxpers

  Belachelijke reacties op de trainer die dit niet verdiend heeft. Jullie geven zelfs een manisch depressieve patiënt meer gelijk dan FDB, Bergkamp etc????
  Als jij iets niet begrijpt betekent ook niet dat je gelijk hebt maar misschien aan je inzicht.

  1. Zlatan

   Denk dat F D B het ook niet meer weet ( wie is GOED in de spits )? Maar hij is niet krankzinnig !!!! V d Gijp .

 8. Remco072

  Ik heb het idee dat Frank de Boer gedwongen handelt en helaas tot deze keuzes moet komen.Geef Milik zijn vertrouwen terug en begin elke wedstrijd met hem in de spits,ik denk dat je er een hoop voor terug krijgt.

 9. Iamsterdam2015

  Dat bedoel ik. Fdb is echt de weg kwijt. Sorry ben echt een Ajacied mensen maar die man is klaar. Iedere week een andere opstelling in de spits iedere week weer een excuus iedere week weer de grammafoonplaat die wordt afgespeeld. Pfffft wordt er moedeloos van

 10. Esmeralda

  kom op nou iedereen jeetje zeg.
  de Boer doet ook maar wat hij kan.
  hij mag geen spelers kopen van die zooitje daarboven.nee die willen alleen maar huren.anders zijn ze bang dat ze weer een verkeerde en dure aankoop doen.dat hebben ze al vaak genoeg gedaan.Er lopen echt goeie spitsem rond hierin Nederland en die zijn niet eens zo duur.voor de rest spelen we best wel een redelijke wedstrijden met dit team.nu alleen nog een goeie spits en niemand houd ons meer tegen

Comments are closed.