Jonk lijkt veld te ruimen bij Ajax

0911jonk

Er lijkt bij Ajax geen toekomst meer voor Wim Jonk (49). Het hoofd opleidingen, de baas van De Toekomst, kreeg gisteren te horen dat hij moet buigen of barsten. Hij werd in de Amsterdam ArenA ontboden door de directeuren Dolf Collee en Edwin van der Sar, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De komende tijd wordt gekeken of het vertrek van Jonk wordt doorgezet. Intern zou Collee al hebben voorgesorteerd op een breuk.

De reden voor de waarschijnlijke breuk die Collee intern aangaf, was dat Jonk weigerde aan te schuiven bij het wekelijkse overleg van het Technisch Hart, dat hij samen met directeur spelersbeleid Marc Overmars, trainer Frank de Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp vormt. Onder voorzitterschap van Van der Sar.

Jonk, binnen Ajax de grootste vertrouweling van Johan Cruijff, vond dat de visie van Cruijff niet goed werd uitgerold, bekritiseerde het aankoopbeleid en het verschil van speelwijze bij de jeugd en het eerste elftal, maar trok altijd aan het kortste einde als er moest worden gestemd. Het was voor hem reden de vergaderingen niet meer bij te wonen.
Na een gesprek met Van der Sar leek hij bereid weer mee te praten, maar bleken de nieuwe functieomschrijvingen elkaar te overlappen. Pas als de taken duidelijk waren, kon het Technisch Hart-overleg volgens hem weer worden hervat. Die duidelijkheid kwam er tot dusver niet en dus bleef Jonk weg. Dat wordt hem nu zwaar aangerekend.

Bron: De Telegraaf

Related posts

21 Comments

 1. Ajacied1996

  Kinderachtig zeg als je 49 bent, en het niet wil bijleggen terwijl het wel over de toekomst van Ajax gaat!

  1. FrankiC

   V.I. meldt het definitieve vertrek ondertussen a. Ik heb de indruk dat de verkeerde vertrekt. Je kunt iemand toch moeilijk kwalijk nemen dat hij het afgesproken beleid uitvoert!! Daarbij kunnen Overmars/ Van der Sar niet al uithangbord van een miljoenenbedrijf zijn. Geen uitstraling, geen bestuurservaring, geen verbale klasse. Alleen een Ajax verleden en dat is onvoldoende.

 2. hansjmn

  Vanaf de zijlijn moeilijk in te schatten waar en wie het probleem is. Feit blijft dat Jonk het uitstekend doet en het een aderlating voor Ajax zou zijn als hij geslacht offert wordt! Lijkt mij dat de boer beter kan opstappen! Kang genoeg gezien dat er geen vooruitgang in zit met al die aankopen die niet spelen! Laat wim jonk het stokje maar wens overnemen en met fris voetbal de wei in gaan !

  1. PvL020

   Zeker moeilijk in te schatten en daarom kunnen we hier beter niks op zeggen, want ik bedoel waar baseer je het op dat hij goed werk doet? Als trainer van de A1? Klopt maar hier gaat het over hoofd opleidingen en het technische hart.

  2. Rene1964

   Met je eens HANS. Wij weten de ins en outs niet hier. Feit is wel dat Jonk het geweldig doet met de A1. Moet er niet aan denken dat PSV hem dadelijk met open armen gaat ontvangen. Of 010.

 3. Kevke87

  ik kan me wel wat voorstellen hierbij. hij probeert echt de JC lijn te volgen. er moet dan toch een andere oplossing zijn. ik hoop dat die er komt want het lijkt mij wel een gemis zonder jonk.

 4. ajaxpers

  Opzouten met kritiek op FDB. Hij heeft ons in die moeilijke jaren 4 keer kampioen gemaakt. Hij verdient een gigantisch standbeeld in A’dam ipv deze ondankbaarheid.

 5. pietprecies

  Tja, ergens vind ik dat jonk wel een punt heeft hoor maar anderzijds is het van Jonk ook wel onprofessioneel . Hij kan wel gaan lopen draaikonten dat hij het niet leuk vind dat als er gestemd wordt dat er altijd een meerderheid tegen zijn punten stemt (of eigenlijk wordt er voor het andere punt gestemd door de meerderheid) maar zo werkt het nou eenmaal.
  Dat gejammer over de speelwijze? Volgens mij bepaald FdB dat toch grotendeels?

  Natuurlijk slaan de meeste aankopen nergens op, i give him that maar volgens mij stelt FdB de aankopen die niet voldoen ook gewoon niet op… Over doorstroom van de jeugd mag jonk ook niet zeuren dacht ik zo! Meer van die doorstroom zou helemaal slecht zijn..

  Jonk kan er blijkbaar niet tegen dat hij zich met z’n eigen verantwoordelijkheden moet bezig houden in plaats van zich continu tegen andere zaken aan bemoeien.

  Jonk zal met bepaalde dingen best gelijk hebben hoor maar door weg te lopen los je al helemaal niks op.

  Die collee leek me op zich best een verstandige man en zelfs Jonk vond hem een prima keuze, nu niet meer gok ik maar dat zegt meer over Jonk dan de rest.

  Tja, ik vind eigenlijk dat vooral Overmars het veld moet ruimen en wellicht is het goed dat FdB dan ook gaat. Het grootste probleem (lees: waardeloze aankopen) komt bij Overmars vandaan waardoor FdB steeds met z’n opstelling moet goochelen.

  1. Rene1964

   Ook mogelijk, maar helaas weten we dat niet precies Piet. Wellicht is Jonk teleurgesteld of whatever, maar ik zou het heel erg jammer vinden, mocht hij vertrekken, cq worden weggestuurd. Hij heeft absoluut visie!!

 6. rekel23

  De grote vraag is wie bepaald nu wat en is daar schijnbaar nog steeds onduidelijkheid over. De 1 volgt strak de weg van JC en de ander weer een iets andere weg. Hier zou een verbindingsman tussen moeten zitten en die is er niet omdat er nog steeds verschillende kampen zijn. Diidelijk is ook dat de aankooen ook niet stroken met hetgeen nodig is en lijkt mij dat ze dit echt wel zien, alleen niemand die hier iets aan wijzigt. Vraag is wat is de oplossing en door Jonk weg te sturen zal het niet opgelost worden

 7. Velibor

  Ik denk piet dat Jonk het misschien anders had moeten spelen maar ik geloof na nieuwsberichten van vanmorgen dat de heren zich weer fijn over en weer de hand boven het hoofd houden.

 8. dickst14

  Frank de Boer heeft het goed gedaan als trainer. Na dit seizoen als hij weggaat mag Jonk het van mij overnemen met hetzelfde voetbal als de jeugd. Ajax voetbal.

  1. BobbyHaarms

   Dit gedonder is gewoon zeer slecht nieuws en naar mijn idee kon dit nog wel eens de doodsteek zijn voor het “plan Cruijff” . Heb Jonk erg hoog zitten en zie hem graag in de toekomst onze Frankie opvolgen, maar er zitten volgens mij heren die alles in het werk stellen om de pareltjes dwars te liggen. Maar goed eerst maar eens afwachten, vanaf de zijlijn is het makkelijk lullen natuurlijk

   1. Velibor

    Daar lijkt het wel op ja want die jonkies hadden allang mee kunnen draaien als het zulke grote talenten zijn.

 9. Armand44

  Lijkt mij de beste oplossing, miss, is er voor Jonk een leuk klusje weggelegd bij FC Volendam

 10. Iceman

  Mooi stelletje kinderachtig gedoe het zijn gewoon kleuters daar bij mijn club en het is niet te geloven dat echte Ajacieden elkaar meer mis gunnen dan iets gunnen ze denken alleen in belang van hun eigen portemonnee en niet in het belang van Ajax we glijden steeds verder weg Europesche gezien en straks ook in de eredivisie wij kunnen niet eens winnen van PSV en Feyenoord. Ga lekker door zo top beleid

 11. Geroldkohlen

  wat een kinderachtig gedoe zeg, maar ik kan me wel voorstellen dat jonk zijn wenkbrauwen fronst als je kijk naar de aankopen van het eerste! als je aankopen haalt moeten ze beter zijn dan wat we al hebben, dan kan je de jeugd in en om de sterkere aankopen inpassen, maar nu worden er spelers gekocht die niet veel beter zijn dan dat we al hebben! maar verder is het moeilijk te oordelen over wat er nu gebeurt is en waarom! er zal vast wel iemand binnenkort uit de school klappen!

 12. Braziq

  Jonk is niet de man die weg moet.. Hij is niet degene die het veld moet ruimen. Dat zien ze verkeerd. SHIT !! Mijn club gaat nog meer naar de klote !! WTF!! Help!!

 13. Ajax nr 1

  We weten dat het slecht gaat bij Ajax. Het is een lichtpuntje dat er iets gaat gebeuren daar in de staf. Alleen denk ik ook dat de verkeerde moet opstappen. Ik zou ook inderdaad de mensen wegsturen die verantwoordelijk zijn voor wat er allemaal op het veld staat en wat er allemaal verkeerd gescout is. Wim Jonk doet het in zijn positie allemaal goed en volgt het plan wat uitgestippelt is. Wel vind ik die fluwele revolutie een plan waarvan je moet afwijken. Misschien is dit wel de manier om meer de vrije hand daarop te krijgen. En kan je nu beter gaan bouwen maar ik heb er een hard hoofd in als FdB en co er wel blijven zitten.

Comments are closed.