Column Ron Schiltmans: Hocus Focus

1006danny_blind

Vorige week zondagnacht hackte ik per ongeluk de nieuwe iMac van bondscoach Danny Blind en het Web-Whatsapp-gesprek dat ik las was hoogst interessant. Zonder dat de arme Dan het doorhad, zat ik ineens zomaar ongewild en realtime mee te lezen met de op het oog woedend typende oud-Ajacied en ik dacht altijd dat dat helemaal niet kon op een Mac, gehackt worden.

Het gebeurde nadat ik in mijn mail een verdacht linkje had aangeklikt. Dat doe ik anders nooit en zo heb ik in het verleden onbewust ontelbare malen Nigeriaans beloofde miljoenen aan mijn neus voorbij zien gaan. Ik kon dat voorschot wat ze er telkens voor vroegen ook nooit meteen ophoesten, sorry nogmaals. Als ik daardoor mede het economisch bankroet van dat prachtige maar geplaagde Afrikaanse land een jaartje uitgesteld heb: ik had er geen erg in, maar graag gedaan. Doe de groeten aan Nwankwo Kanu en Finidi George.

Het vreemde mailtje had het onderwerp ‘Zet je Focus op scherp!’ en ik dacht slaapdronken dat de garage van mijn vorige automerk me nog steeds niet uit hun klantenbestand had verwijderd. Ik klik wel vaker op ‘Unsubscribe’ en dat is dan voor spammers vaak het teken dat je nog in leven bent. Een soort van bel-me-niet-maar-dan-bellen-jullie-mij-juist-weer-heel-vaak-wél-register. Vorige week nog heb ik dat bandje woedend voor het eerst en laatst helemaal uitgezeten, nadat ik een geanimeerd gesprek had met een goed getrainde mevrouw van telemarketeer Provea. Toen ze na twee minuten al met stemverheffing riep dat ze ‘het me alleen maar gemakkelijk wilde maken!’, riep ik dat ze dan op moest hangen, maar daar had ze helaas niet voor doorgeleerd.

Ik hoorde Danny Blind dus zondagnacht een e-mail typen en ik heb heel even ook zijn webcam aangezet, zonder dat hij het zelf merkte. Danny computert ’s nachts in…

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts

9 Comments

  1. Litmanen

    In superspannende dagen waarin de toekomst van onze club op het spel staat en we allemaal boven op het nieuws zitten, is dit een smakeloze, humorloze tekst.
    Degene die hier om kunnen lachen hebben hulp nodig.

    Verder nog een advies: een beetje goed beschermings programmaatje zorgt er voor dat je geen Nigeriaanse hoeren op bezoek krijgt.

    Sukkel.

Comments are closed.