AFCA Supportersclub: ‘Vertrek Jonk begin van zwarte bladzijde in geschiedenis van Ajax?’

0911jonk

De AFCA Supportersclub heeft een reactie gegeven op het vertrek van Wim Jonk bij Ajax, waarbij men vreest dat dit een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Ajax kan worden.

Vanmorgen werd bekend dat Wim Jonk vertrekt bij Ajax. Wat er ook te grondslag ligt aan zijn vertrek, het is doodzonde als mensen met voetbalverstand noodgedwongen onze club verlaten. Daarom leidt zijn vertrek mogelijk tot een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Ajax. Wij vinden het ook een bestuurlijk falen, dat dit zover heeft moeten komen. Als supporters vinden wij het onbegrijpelijk dat volwassen (ex-voetballers) niet met elkaar kunnen of willen zitten en overleggen over voetbal. De vraag moet gesteld worden hoe deze situatie is ontstaan.

Wij roepen alle (bestuurlijke) geledingen binnen onze club op (RvC, Directie NV en Bestuursraad / Vereniging) de eenheid te bewaren, persoonlijke belangen opzij te schuiven en maar 1 belang, namelijk het Ajax belang ,voor ogen te houden!

Als supporters hebben wij aan het begin van 2010 massaal gekozen voor de visie en lijn Cruijff in voetbaltechnisch opzicht. Wij hebben enkele jaren geleden besloten, los van alle bestuurlijke perikelen onze eigen weg te volgen, maar staan wel volmondig achter visie en lijn Cruijff.

Wij verwachten dat deze lijn volmondig door alle geledingen blijft worden gevolgd, op zowel bestuurlijk als technisch vlak. Wij roepen de aandeelhouders op om dit geluid ook te vertolken op de aankomende aandeelhoudersvergadering, te weten aanstaande vrijdag.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

21 Comments

 1. Ajaxleon

  Jammer dat volwassen mensen niet hun eigen ego opzij kunnen zetten. Frank heeft gelijk als we naar de ranglijst kijken, maar de lege plekken in de Arena zeggen genoeg. Voorheen zat het altijd echt vol, maar nu tegen mindere/makkelijkere tegenstanders blijven de mensen weg. Ajax dient herkenbaar aanvallend voetbal te spelen en niet het eindeloos rondspelen van de bal in de achterste linie. Jammer dat Jonk hiervan de dupe is.

 2. Iceman

  Het is in en in triest dit heeft het zo geheten fluwelen revolutie van Cruijff niet of nauwelijks gewerkt en de vier landstitels hebben aardig wel heel wat problemen binnen de club verbloemt en nu komt het langzaam naar buiten, wordt vervolgd ik ben reuze benieuwd..

 3. AFCARay

  Stelletje kleuters !! Europees geen steek verder en op deze manier 2 stappen terug en bedankt technisch hart…..

 4. woody79

  kunnen we voetbal weer eens plezier maken ipv money geilende praktijken. ik denk dat ik benzema ga chanteren. wat een goed begin van de week.

   1. BobbyHaarms

    Goed nieuws, hij weigert te vertrekken! Laten de mensen die de revolutie tegenwerken maar vertrekken want dat zijn de echte boosdoeners…Jonk levert echt enorm goed werk af (als 1 van de weinige) die verdient dit echt niet..ik hoop dat hij een statement kan maken, desnoods via de rechter. Een bende is het toch al dus dan maar tot het gaatje.

 5. nicks

  dus we zijn nu echt weer terug bij af! een echte ajacied als jonk word eruit gegooid door bobo collee! is die zelfde collee niet een topman geweest van die ene bank die ons miljarden gaat kosten! waarom laten al die ajax kopstukken niets van zich horen om jonk te beschermen! wat een trieste bedoeling zeg!! bobo’s eruit voetballers erin zou ik zeggen!

 6. Litmanen

  Ik heb het niet zo op AFCA maar dat volwassen mensen er voor moeten zorgen dat naar buiten toe eenheid wordt gepredikt is helemaal juist. Het zegt iets over de kwaliteiten van mensen als dit niet lukt.

  Blijft het feit dat Jonk ondanks herhaalde verzoeken van diverse kanten, Jonk niet in staat is gebleken over zijn eigen visie heen te kijken en in elk geval weer aan tafel te gaan zitten. Dat er dan een probleem ontstaat kun je dan raden. Een keer moet dan de bom barsten.

  Dat vriendje Bergkamp bij Jonk heeft aangegeven dat de realiteit bij een eerste elftal en het moeten meedraaien in de top er van Nederland een groter belang is dan een paar zestien of zeventienjarigen te laten debuteren omdat Jonk dat noodzakelijk vind, zegt iets over het bot vast houden aan een eigen mening en/of die van Cruijff.

  Sinkgraven is niet de nieuwe Messi, maar in de jeugd liep niet een volwassen speler van die leeftijd in de eigen jeugd die al twee jaar een eredivisie elftal op sleeptouw had genomen ( Heerenveen) Jonk kan niet zo naïef zijn dat hij dat zelf ook niet inzag.

  Blijft, als Cruijff een keer per maand bereid was geweest om een paar uurtjes met het technisch hart aan tafel te gaan zitten, dan had dit allemaal niet gebeurd. Eerst via zijn kolom aangeven hoe en wat er moet gebeuren en als het mis gaat afstand nemen, bleek achteraf niet de juiste manier. En Jonk stond er toen helemaal alleen voor.

  Doodzonde, want het eind van deze ellende is niet in zicht.

  1. Zlatan

   Litmanen , wat moeten we anders ? Nee ze draaien lekker nu ! dit is wat andere willen ,JONK HEEFT GELIJK , jong Ajax heeft betere spelers

    1. Litmanen

     Heeft Hendriks dan al twee jaar een eredivisie elftal gedragen zoáls Sinkgraven? Nee, dus de vergelijking gaat helemaal mank. De gemiddelde leeftijd is al 15 plus, lazer op met die kinderen, we hebben volwassen voetballers nodig!

 7. Ajax nr 1

  Ik hoop echt dat meneer Jonk blijft en dat de mensen die daadwerkelijk aansprakelijk zijn voor het belabberen wat we nu hebben opzouten. Er zitten nu te veel kleuters voor zichzelf bij ons Ajax. Het is een voetbalclub waar fris en fruitig gevoetbalt moet worden. Iedereen moet zijn verantwoording nemen en desnoods op moeten stappen als zij niet willen functioneren naar behoren. Wij zijn Ajax en moeten dat ook uitstralen naar de buitenwereld. Steek je kop niet in het zand en geef Ajax zijn gezicht terug. Dat begint boven in de top trouwens. Ik wens iedereen in het bestuur en de RvC veel wijsheid toe maar neem een beslissing in de naam van Ajax en niet in eigen naam. Succes

 8. toon61

  Ergens klopt het verhaal van Win jonk wel , als je ziet wie er gekocht zijn voor veel geld , die nog niet veel toe voegen aan het elftal , die plaatsen hadden wel ingevuld kunnen worden met de jeugd , Of ze daar beter van worden , echt niet , maar nu is het ook niet veel , gevestigde ervaren oudere spelers moet je kopen of huren .
  Tegen elke club die een beetje de beuk erin gooit hebben ze het kei moeilijk , zie psv zie feyenoord , zelfs door feyenoord werden we helemaal weggespeeld op een stuk van de tweede helft na .
  De boer is hier ook schuldig aan , klaasen in de spits , hoe krijg je het verzonnen , of El gahzi of schone , waarom dan geen spits van jong ajax erin , die zal het beter doen als die ik opgenoemd heb .
  Gewoon omdat hij er geen kijk op heeft , hij heeft een eigendunk wat zijn weerga niet kent , hij denkt echt dat hij het uitgevonden heeft dat spelletje .
  Bij ons ajax zal nog veel meer gevochten worden , en ons eerste elftal zal echt niet beter worden zeker als ze niks gaan kopen , want dat zie ik ook niet gebeuren .
  We gaan naar de klote als de gevestigde orde niet doet wat het moet doen , en dat is spelers aantrekken die wel voldoen , dat lijkt me niet zo moeilijk als je een goede scouting hebt , maar daar ligt het probleem , misschien scouten die wel bij jab yum , want een fansoenlijke voetballer is de laatste jaren niet gescout , Waar zijn de tijden van Zlatan maxwell Mido gebleven , zo,n spelers lopen er echt nog wel rond , maar je moet het wel zien .

  1. Zlatan

   Ja Toon je hebt gelijk , natuurlijk zijn er wel betere spelers te vinden , het beleid is klote nu !!!!

Comments are closed.