De Boer: ‘Bij feyenoord het idee dat ze iemand het ziekenhuis in wilden slaan’

1108feyenoord-ajax_veltman

Diverse analisten waren na afloop van de Klassieker het er over eens dat scheidsrechter Bas Nijhuis, net als zijn collega anderhalve week geleden tijdens de bekerklassieker, veel te veel toeliet. “Prima dat ze zoveel door laten gaan maar volgende week fluiten ze tijdens een duel van een lager niveau weer om ieder pietlulligheidje. Doe het dan consequent”, aldus Kenneth Perez.

“Deze scheidsrechter laat veel gaan omdat hij een wedstrijd wil laten lopen”, zei tafelgast Willem Vissers in Studio Voetbal, werkzaam als journalist van De Volkskrant. “Op een gegeven moment ga je dan marchanderen.” Henk ten Cate vond dat de arbiter consequenter had moeten fluiten. “Waar komt dat vandaan, dat toelaten van harder spel?” vroeg Youri Mulder zich af. “Omdat we anders niet meer ver komen in Europa?’

Ook Frank de Boer vond dat feyenoord veel te veel mocht van de arbiter. “Het gaat om de intentie. Heeft iemand de intentie om de bal te spelen of om iemand in het ziekenhuis te slaan? Bij feyenoord had ik af en toe het idee dat het dat tweede was”, aldus De Boer in het Algemeen Dagblad. De rotterdammers werden dit seizoen al drie keer vrijgesproken door de KNVB in Zeist. Kramer, Karsdorp en Eljero Elia gingen vrijuit. De aanklager lijkt daardoor zelfs niet eens meer het gevecht aan te durven aangezien er weer volop geslagen en geschopt werd.

Eerder liet De Boer zich ook al kritisch uit over Colin Kazim-Richards, die in de weinige minuten die hij speelde veel overtredingen beging volgens de Ajax-coach. “Jullie moeten maar eens kijken hoeveel overtredingen Kazim heeft gemaakt”, aldus De Boer in een eerder interview. “Turf het maar eens. Dat kun je niet op twee handen bijhouden.”

Zijn collega aan feyenoord-zijde; Giovanni van Bronckhorst, belichtte een andere kant en wilde juist een tweede gele kaart voor Davy Klaassen. “Volgens mij is shirtje trekken goed voor een gele kaart. Of het nu zijn eerste of tweede is. Maar eigenlijk wil ik niet te veel zeggen over de arbitrage.”

1108feyenoord-ajax_tete_elia

Related posts

26 Comments

  1. De Ajacied

   Ja die had dik rood verdiend ja
   Maar géén één scheids durft in kakkerlakkenland eerlijk en op recht te fluiten wel heel erg jammer hoor⚽️⚽️

 1. Indojood

  Is altijd zo met die opgefokte gefrustreerde haven slaven. Wanneer ze tegen ons moeten worden ze ontoerekeningsvatbaar en zou je ze zo in het Pieter Baan centrum stoppen.

 2. Iceman

  Ja zeg dat en die eikel van een Elia die Tete een hand in zijn gezicht had geplant dat had gewoon een dikke rode kaart moeten zijn wat een slapjanus van een scheids bah

  1. BobbyHaarms

   Je hebt gelijk Frankie, dat tuig wordt met een gigantische haat naar Ajax toe opgevoed en dat uit zich dan in de onderlinge wedstrijden. Maar wij staan bovenaan en hun zijn gezakt naar plek 3 dus wij lachen het laatst 🙂

    1. Rene1964

     Inderdaad, d’r valt al jaren weinig te lachen in A’dam. Een (gelukkig) kampioenschap verbloemd dat voor mijn gevoel echt niet. Waar zijn de tijden gebleven, dat een club (zowel nationaal als internationaal) bang was voor Ajax?
     Ik denk dat een klein clubje in Wales, Ierland, Schotland, Luxemburg, IJsland, Noorwegen, Finland of where ever volop kansen ziet tegen ons.
     Kun je nagaan hoe ver we zijn weggezakt! En dat heeft ALLES met het beleid te maken. Geld op de bank, prima. Zuinigheid en voorzichtigheid, prima. Maar al 20 jaar niet kunnen scouten, onvergeeflijk!
     Zoek ’s een keer in Brazilië of Uruguay, Paraguay, Chili et cetera en kom dan niet aan met een Lodeiro van twee turven groot. Of in Zuid-Afrika met Serero die net zo groot is als mijn zoon was toen hij 10 was. Ik wil kerels zien spelen. Geen jeugdspelers, want dan kijk ik liever naar de A1.

 3. Charka53

  Misschien krijgen ze wel opdracht om 010 meer voordeel te geven omdat ze al heeeeeeel 🙂 lang geen kampioen zijn geweest ik vertrouw de KNVB maffia voor geen meter

  1. Remco425

   Dat weet ik wel zeker. Zoveel hulp als ze dit seizoen krijgen is nog nooit eerder vertoond voor welke club dan ook.

 4. Geroldkohlen

  maar uiteindelijk telt het resultaat, winnen van nec az ado az graafschap utrecht is nietszeggend, maar goed resultaat boeken in europa en tegen de toppers en al helemaal de klassiekers moet je kunnen laten zien dat je gelijkwaardig of beter bent! we hebbn tegen de lampen verloren tegen 010 uitgeschakeld voor de beker ( waar wel meer strijd was) en je speelt met mazzel gelijk de klassieker in de competitie en over de europese wedstrijden maar te zwijgen ! conclusie zo goed zijn we niet talent zat maar ervaring met bepaalde kwaliteit die voor dit soort wedstrijden belangrijk zij missen we gigantisch! als er niks veranderd dan word dit ook weer een seizoen om snel te vergeten!

  1. Rene1964

   En dat is wat wij (en nog een heel stel anderen hier) al jaren schrijven. Jammer dat er niemand kan lezen bij Ajax (in de staf).

   1. Alwayslookatthebrightsideoflife

    Er zit een groot verschil tussen kunnen en willen lezen. Als trainer en staf zou ik deze site (en andere) ook links laten liggen.

 5. Joeguh9

  Niet zeiken Frank! Ik zou graag zien dat onze spelers eens massaal voor elkaar opkwamen en dat de strijdlust van die koppen af te lezen was! Alles geven verdomme! Slappe zooi! En ja ik ben Ajacied!

 6. IDI-JOOD

  Zal allemaal wel jongens maar als Frankie ons gewoon weer kampioen maakt dan mag dat van mij ook met resultaatvoetbal en dan hoor je niemand nergens meer over.

  1. FdB=Ajax

   En wat het nog erger maakt, is dat het moment dat hij noemt (Klaassen trekt iemand neer terwijl hij inderdaad geel op zak had).. dat deed hij wel nadat Elia weer eens iemand gewoon van achter neerhaalt zonder de bal te raken.

 7. tijger238

  Als Frank gewoon met Milik in de basis was begonnen dan had Ajax gewoon gewonnen. Dit mogen ze Frank de Boer aanrekenen. Ik snap niet wat hem beziel. Je speelt een systeem die bij de spelers past en niet omgekeerd. Anders blijf je achter de feiten aanlopen. Hij maakt geen spelers beter op deze manier en zo zal geen enkele spits slagen.

Comments are closed.