Klaassen: ‘Dan zie je dat het toch beter loopt met een echte spits’

1108feyenoord-ajax_klaassen_gudelj

Davy Klaassen sprak na afloop van de Klassieker over een terecht gelijkspel. Hij legde het probleem vooral neer bij de voorhoede, waarin hij zelf verrassend de spitspositie had gekregen van Frank de Boer. ‘In de eerste heeft speelden we tot aan het middenveld wel goed. Maar daarna stokte het. We hadden niet echte en voorhoede die veel creëerde,’ aldus Klaassen voor de camera van FOXSports.

Klaassen stond dan wel spits maar dat was zeker niet zijn eigen keuze, zo liet hij doorschemeren. ‘In de tweede helft kwam Milik erin en dan zie je dat het toch beter loopt met een echte spits. Ik had liever gewonnen, maar gezien de wedstrijd moet je concluderen dat de 1-1 terecht is.’ Zelfde tekende de aanvoerder na een uur spelen voor de gelijkmaker, een lucky. ‘Ik wilde hem in de korte hoek schieten, via een dwarreltje ging hij er uiteindelijk in.’

Bron: FOXSports

Related posts

43 Comments

  1. Mijn Club

   Klaassen in de spits? Pffff, dus de Boer leert niet wens van zijn fouten. D’r uit met die vent!

 1. Mooi

  Maar helaas die hebben we niet en die komt er ook niet want ik zal niet welke en die wil, dus rooien met de riemen die je hebt het is niet anders.

  1. Remco425

   Erm die hebben we wel, en een goede ook! Als die toch eens gewoon 10 wedstrijden achter elkaar het onvoorwaardelijke vertrouwen krijgt…

 2. PvL020

  Zeker weten al mag Milik wel meer het luchtduel aangaan zodat we meer kans op de 2e bal hebben

 3. creutz1977

  ja duhhhh… Je hebt ook niks in de spits te zoeken.. JIJ bent een middenvelder! en AANVOERDER trek dan je mond verdomme open en zeg! trainer ik in spits? lijkt me niet een goed plan!!!

   1. creutz1977

    nee klopt, maar met braaf ja knikken kom je ook lekker ver… En steeds je basis door elkaar blijven gooien daar kom je ook ver mee! en als aanvoerder lijkt me juist wel de persoon die dat aan te moeten geven bij de trainer.. want hij ziet zelf ook wel dat het geen succes is om hem in de spits te zetten

   1. Didron

    Mee eens Bobby! Ik hoop dat Frank naar Davy luistert (hij is niks voor niks de aanvoerder), en dat ze nu eens eindelijk gaan inzien dat Milik ook niet DE spits voor ons aller Ajax is! Dus: in de winterstop een ECHTE Ajax spits erbij!!!

     1. Didron

      Inderdaad, gewoon KJH polsen!!! En anders een andere goede spits benaderen!! Helaas is ook ook Milik niet de spits die in ons systeem past! Frank had nog beter Mike in de spits kunnen zetten! Of Muric! Maar Davy of Viktor is geen succes gebleken!!!

     2. Zlatan

      Als Mark netto nu niet ziet dat er BETERE SPELERS Moeten komen ! Die ons door de C L helpen .

    1. BobbyHaarms

     Precies Didron, en dan eens een echte kwaliteitsspits ipv zo’n 4e rangs spits…m.a.w. investeren in je elftal Ajax!!

     1. Remco425

      Ah had ik niet begrepen omdat je het eens bent met Didron die schrijft dat Milik ook niet de spits is.

    2. Remco425

     Dat is Milik wel, alleen moet hij gewoon eens 10 wedstrijden achter elkaar het onvoorwaardelijke vertrouwen krijgen. Dat krijgen spitsen nooit hier, maar ook Milik is nog jong. Waarom mogen al die andere spelers fouten blijven maken en als Milik een keer niet scoort (zelfs Messi en Ronaldo scoren niet altijd) sstaat hij er meteen weer naast.

 4. Velibor

  Waarom niet gewoon die Hendrik proberen dan, bij Feijenoord staan toch ook jonkies achterin?

  1. Velibor

   Ik bedoel met al die aanpassingen voorin maak je de tegenstander alleen maar sterker volgens mij,tussen de oren dan he.

  2. BobbyHaarms

   Is een optie Velibor. Maar loopt het niet met die jongen dan heb je hier de poppen aan het dansen en die knul een complex

 5. johnie stalker

  Ik heb vanmiddag live zitten kijken, en kijk nu naar de herhaling. Ook daarin komt Milik niet voor…

  1. Remco425

   En het ligt aan Milik dat Ajax het middenveld niet voorbij komt? Hete tegendoelpunt kwam zeker ook door hem? Met Milik voorin ging het iig beter dan met Klaassen daar.

 6. -buitenkantje rechts-

  Beetje hetzelfde als je zegt.. Met een echte keeper liep het toch beter..Duh..logisch. Ook onbegrijpelijk dat je start zonder spits.. En dan nog iets wat niet kan..twee middenvelders in de spits zetten ( Schöne en Klaassen) Die horen op het middenveld.. Liefst met een ruit op het middenveld.. Schöne in de punt naar voren.. Gudelj op links..Serero punt naar achteren..Klaassen op rechts.. Heb je een ijzersterk middenveld..dan met twee spitsen (Milik met El Ghazi/Fischer) voorin.. Achterin laten staan natuurlijk..

  1. Mijn Club

   Ach, de Boer weet ook niet wat hij doet toch?! Ook onervaren en leert nooit van eerder gemaakte fouten

 7. Bert62

  Als ze nu eens een spits kopen die wat beweeglijker is en oog voor scoren heeft. Misschien Ziyech kopen?

 8. Ajacied1999

  Ik vond milik ook niet goed. Hij had genoeg momenten om open te draaien en met een steekpass iemand alleen op de keeper af te sturen. Maar zijn eerste aanname is al te slecht. Kortom, een goede tweede spits maar naar mijn mening niet dé spits voor Ajax.

Comments are closed.