De Boer: ‘Scheids liet veel te veel doorgaan; zij hadden twee rode kaarten moeten hebben’

1108feyenoord-ajax_deboer

Frank de Boer gaf na afloop van de Klassieker aan ‘uiteindelijk wel te kunnen leven’ met het 1-1 gelijkspel in De Kuip. “Optisch was feyenoord beter in de eerste helft, in de tweede helft waren wij de betere en maakten we verdiend gelijk. In de tweede helft durfden we veel meer initiatief te nemen en konden we daardoor meer grip en dreiging krijgen. Complimenten aan de jongens na de zware wedstrijd van donderdag. Ik heb het gevoel dat zij er na 70 minuten meer doorheen zaten dan wij. We toonden in de tweede helft meer lef”, aldus De Boer voor de camera van FOXSports.

Het ging na afloop in de Kuip weer vooral over de scheidsrechter. Nijhuis liet veel te veel doorgaan, zo waren alle analisten en ook De Boer het wel eens. Al ging het wel erg veel over de bal over de zijlijn die uit was geweest waar Ajax even later scoorde. “Ik denk dat dat allemaal wel gladgestreken kan worden, al liet Nijhuis veel te veel doorgaan. Ik denk dat zij wel twee rode kaarten hadden kunnen krijgen voor El Ahmadi en Kazim. Je moet de overtredingen van Kazim maar eens turven. Die kan je volgens mij niet op twee handen tellen. Dat de bal bij het doelpunt al over de zijlijn was, ik hoorde het net, dat is mooi meegenomen voor ons.”

Bron: FOXSports

Related posts

26 Comments

 1. Ramon1

  Ja ik vind het onbegrijpelijk dat in deze wedstrijd alles mag en bij willem 2 heerenveen ofzo niet dan moeten ze het elke wedstrijd zo fluiten vanaf het begin van het seizoen ik blijf het raar vinden maar toch cillessen zich weet bewezen in de Kuip top

   1. HURBIE

    Helemaal knap dat die jonge gasten nog zo’n inzet toonde na zo’n zware voetbal week
    TOP JONGENS

 2. Gianni

  Zo is het altijd in die klote Kuip er zal nooit een rode kaart aan 010 worden gegeven in de Kuip en al helemaal niet tegen Ajax kazim vond ik geen rood maar el ahmadi had er zeker af gemoeten en Elia sloeg trouwens ook weer tete in gezicht ook echt een raar mannetje geworden plus dat kuyt die uittrap van de keeper blokt dat is normaal ook geel

  1. BobbyHaarms

   De scheids de schuld geven betekent meestal dat je zwakker was dan de tegenstander. Maar Frankie heeft wel degelijk een sterk punt, die Nijhuis was gewoon een thuisfluiter en had zeker meer kaarten voor hunnie moeten trekken. Maar ga er maar aanstaan met die hondsdolle dorpsgekken op de tribune die in je nek zitten te hijgen

   1. afca74

    als ie dat niet aankan moet ie niet gaan fluiten waar je ook fluit altijd het zelfde doen of je nou in de kuip,abe lenstraStadion of in de ARENA bent.

   2. SPHAFCA

    Klaassen had er ook afgekund met een tweede gele kaart en die bal over de zijlijn… Mij hoor je niet klagen ?

 3. afcadeluxe

  vond het ook rooie kaart voor vervelia hand in gezicht en dat voor de neus van 4e official….

 4. Velibor

  Moet je gewoon beter voetballen dan komen die hondsdollen er ook niet aan te pas,zeiken op de scheids is meestal een zwaktebod.

  1. dickst14

   normaal wel, maar in de kuip speel je altijd tegen 13 man. met onpartijdige scheidrechters had f zomaar 8 punten minder kunnen hebben ondanks hun makkelijke programma tot nu toe.

   1. HURBIE

    Wat lopen er toch een hoop fysieke sterke jongens bij 010 die niet goed kunnen voetballen

 5. Didron

  Ik hoop dat de tuchtcomissie deze keer geen vormfouten gaat maken, na het bekijken van de tv beelden. Wellicht dat niet alles beoordeeld en berecht zal gaan worden, maar er was wel e.e.a. wat in de wedstrijd niet beoordeeld is. Maar laten we met z’n allen nu ook niet de Calimero gaan uithangen. Dat hebben we niet nodig, is voor de kleine(re) clubs!! Ons aller Ajax staat nog steeds bovenaan en die havenarbeiders zijn gezakt naar plek drie…, dus dat is de genoegdoening die we er uit moeten halen!!

 6. wikr

  Bij de 1-1 hadden we de scheids aan onze kant dus laten we daar niet de schuld neerleggen. Bovendien weten we dat Fey in de wedstrijden tegen Ajax alles geeft dus dit is hun top. Ze zullen nog voldoende punten laten liggen want deze inzet brengen ze niet elke pot, het kan dus alleen maar minder worden met ze.
  Ik vond trouwens dat Younes bij ons doelpunt goed geluisterd heeft naar FdB, nl.: om het spel breed te houden.

 7. -buitenkantje rechts-

  Gelul Frank.. Scheids was prima! Wat niet in orde was was de opstelling..

 8. Braziq

  Zucht.. Had Frank nu maar het vermogen als trainer, wat hij als speler had.. Met name “inzicht” “lef” etc.. Ajax moet altijd aanvallen. En niet dat voorzichtige gedoe. We komen anders zo bang over.. Risico’s moeten genomen worden.

 9. Widi

  Voor het NL voetbal is het goed dat er meer mag in de competitie. Dan is er bij Europese wedstrijden geen sprake meer van een cultuurshock. Verder pikken onze spelers dat best goed op. Zij kunnen op dat gebied veel meer stappen maken dan 010. En voetballend zijn we al veel beter.

 10. Kuijff

  Meer mogen, ok. De twee wedstrijden in de Kuip mocht alles. Elia loopt erbij als een doorgesnoven bezoeker van ADE, El Ahmadi en Kazim gaan over de grens. Als je dat toestaat, neem je het risico dat er spelers af worden geschopt en dat kan niet de bedoeling zijn…

Comments are closed.