Ajax toont veerkracht; Klassieker zonder winnaar: 1-1

1108feyenoord-ajax_tete_elia

De Klassieker tussen feyenoord en Ajax leverde vanmiddag geen winnaar op. De rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong, dankzij een doelpunt van Sven van Beek. Ajax kwam in de tweede helft langszij dankzij Davy Klaassen en daar bleef het bij: 1-1. Door het gelijkspel is psv de lachende derde, want dankzij de winst op FC Utrecht zijn de Eindhovenaren feyenoord voorbij op de ranglijst en staat nu tweede, 2 punten achter op koploper Ajax.

Bekijk het fotoverslag via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL.

Frank de Boer koos door de blessure van Anwar el Ghazi voor Lasse Schone als rechtsbuiten en passeerde Arek Milik als spits. Op die positie speelde Davy Klaassen. Zijn positie op het middenveld werd opgevuld door Daley Sinkgraven. Mitchell Dijks was voldoende hersteld en kon als linksback starten. Klaassen als spits bleek geen succes; het was bedoelt om de tegenstander te ontregelen met positiewisselingen maar Ajax ontregelde hiermee vooral zichzelf.

Net als in het bekerduel, anderhalve week geleden liet ook nu de scheidsrechter veel te veel toe. En dat was alleen maar in het voordeel van feyenoord. Het leverde Ajax weer een aantal blessures op. Schone haalde het eind van de eerste helft niet. Zijn vervanger was Fischer. Net als in de vorige editie bezweek ook Riechedly Bazoer in het geweld.

Sven van Beek opende de score voor feyenoord in de 38e minuut. De verdediger was een week geleden nog de schlemiel in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, toen hij de bal in eigen doel werkte waardoor feyenoord verloor. Na rust had Ajax eindelijk weer meer lijn met Milik in de spits voor Bazoer. Gudelj zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft, maar feyenoord-keeper Vermeer bokste de keiharde vrije trap met veel geluk weg. Even later was het Davy Klaassen die dan toch Ajax op gelijke hoogte bracht. De aanvoerder zag zijn schot van richting veranderd worden door een feyenoord-been, waardoor Vermeer kansloos was. Overigens ging daar nog een opmerkelijke actie aan vooraf. Amin Younes joeg met de bal langs de zijlijn. De bal ging zichtbaar buiten de lijnen, maar de grensrechter greep niet in en liet doorspelen. Enkele schakels later lag de bal in het feyenoord-doel.

Intussen greep scheidsrechter Bas Nijhuis nog steeds veel te weinig, en opvallend genoeg vaker voor een Ajacied, naar zijn borstzakje. De arbiter deelde in de hele wedstrijd 9 gele kaarten uit waar El Amadi zeker rood had moeten hebben en ook Klaassen ontsnapte aan zijn tweede gele kaart. Daarnaast sloegen de feyenoorders er weer lustig op los maar zal dat wel weer onder de noemer ‘duwen’  vallen.

Gezien de verhoudingen de eerste en de tweede helft was een gelijkspel qua uitslag in ieder geval terecht.

feyenoord-Ajax 1-1 (1-0)
38. Van Beek 1-0
58. Klaassen 1-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Kaarten:
Geel: Elia, Kuyt, Karsdorp, El Ahmadi (allen feyenoord), Riedewald, Tete, Veltman, Klaassen, Gudelj (allen Ajax)

Opstelling feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Vilhena; Kuyt, Kramer en Elia.

Opstelling Ajax: Cillessen,Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (46. Milik), Gudelj, Sinkgraven; Schöne (43. Fischer), Klaassen en Younes (78. Serero).

Related posts

23 Comments

 1. Mokumertje020

  Zeker verkracht getoond maar wat begonnen we slecht zeg jemig de enige die goed speelde waren veltman riedewald en tete

  1. Charka53

   je vergeet Jasper die heeft een paar belangrijke ballen gepakt hoor ,we moeten blij zijn met een punt

  2. creutz1977

   sorry maar riedewald vond ik echt minder spelen.. liet x op x speler lopen.. veltman en Tete waren top.. En aub zet klaassen verdomme NIET in de spits… daar heeft hij niks te zoeken

   1. Geroldkohlen

    alleen het ene moment was kut van veltman waardoor klaassen de gele kaart moest pakken! verder heeft de verdediging hun best gedaan, ben ook blij datbwe cilissen nog hebben! probleem ligt op het middenveld en voorin kunnen we geen vuist maken! we hebben echt mazzel gehad vandaag en er moet komende tranfer window echt wat gebeuren!

 2. Ronkr

  Tevreden moeten we zijn met die ene punt. Alleen het spel wordt er niet beter op.

  Helaas tijd voor vele vernieuwingen in de winterstop.

  1. BobbyHaarms

   Was veel te matig..Wraak op vorige week? Heb er helaas te weinig van teruggezien, maar gelukkig geen tweede nederlaag tegen die kakkies dus..toch met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam 🙂

   1. creutz1977

    ja sorry… Maar dit mag je de Boer ook aanrekenen… Klaassen in de spits? daar heeft die jongen niks te zoeken DAT KAN HIJ NIET!!!!… nee lekker steeds opstelling veranderen… zorg verdomme is voor vastigheden meneer de trainer… twee helft met een echte spits liep het veel beter!!

    1. AFCA my World

     Daarom moet er in de winterstop ook een spits bij gehaald worden, laat het dan een x 10 miljoen kosten, de kosten haal je met een hoge klassering echt wel terug ! En je kunt niet alles de boer aanrekenen de blessures komen door het fysieke geweld tegen de spelers,maar het ging na wissels beter lopen ! Hopelijk vertrekt Frankie aan het eind van het seizoen, je ziet spelers niet beter worden ! Ik zou gaan voor VanHaezebrouck van AA-Gent die maakt spelers echt beter en doet het goed met minder middelen !

 3. Didron

  Nog steeds de terechte nummer 1!!! Maar man man man, wat heeft Frank weer lopen goochelen en gokken!!! Pff, ben een beetje klaar met die fantasie aanvalslinie van hem! In de winterstop MOET er gewoon een spits bij!!!!!

 4. Braziq

  Nee.. Het was geen veerkracht van onze kant. We zaten totaal niet in de wedstrijd.. Het is dat die kakkerlakken het lieten liggen in de 2e helft.. Maar gelukkig dat het toch nog een gelijkspel is geworden. Want ik zag het al helemaal verkeerd gaan.

 5. Ruubruub

  Met dit punt mogen we tevreden zijn. Niet altijd even goed voetbal maar toch 90 minuten lang op het puntje van mn stoel gezeten. Nu focussen op aankomende wedstrijd. Feyenoord pakken we straks thuis wel maar daar gaat het nu nog niet over.

 6. Jari86

  Vandaag moet toch duidelijk zijn geworden dat zodra Klaassen uit het middenveld wordt gehaald, het stroever loopt. FdB moet dat middenveld eens een keer een aantal weken laten staan. Milik is gewoon de beste spits die we hebben, dus gewoon laten spelen. Jammer dat Sinkgrven het nog niet kan laten zien. Hij had het moeilijk vandaag.

 7. Iamsterdam2015

  Zolang fdb dit spelletje blijft spelen zullen we nooit schitteren en kampioen worden. Die ene uitschieter ( Roda thuis) weegt niet op tegen het vele slechte voetbal en opstellingen waar fdb iedere week weer mee op de proppen komt. Hoe haal je het in je Hoofd om Klaasen in de spits te zetten. Zet desnoods buiten Milek om iemand van het 2e daar of een A junior. Die weten wat ze moeten doen en voelen zich op hun plek. Nee fisher of Klaasen en houtje Milek op de bank en de rest van je spitsen verhuur cq verkoop je………
  Duidelijk ECHTE spits erbij van de winter en geen reserve spits van bal op het dak 6 maar een echte meneer de boer overmars vd sar. Ben ff ff klaar mee mede Ajacieden. Ik kan niet anders dan constateren dat we een redelijk teampje hebben waarvan iedere week wel een puntje afgesnoept kan worden als we zo door gaan. Zo en nu aan de friet!!!!

 8. -buitenkantje rechts-

  Verkracht?? Sorry hoor… Gewoon enorrme mzzl gehad.. Bal over de lijn die bij Klaassen terecht komt en via een tegenstander hoog het doel in stuitert… Verder weer het beeld dat we telkens zien bij sterke tegenstanders en in Europa.. Op het middenveld komen we tekort…voorin word er helemaal niks gecreëerd.. Achterin houdt gelukkig bijna alles tegen.. Dit Ajax leunt volledig op de defensie. Die staat gelukkig prima! Geniet wekelijks van Tete Veltman Riedewald en Dijks.. Maar als je voorin start zonder spits..Schöne weer op rechts voor neerzet.. En links voor Younes die een leuke dribbel heeft, maar toch echt te weinig fysiek kan brengen.. ( te klein, te licht, te langzaam) dan is het niet vreemd dat je geen kansen creëert..
  Dat terwijl het zoooooo simpel op te lossen is..
  Schöne hoort op het middenveld!! Zooo moeilijk is dat toch niet te zien.. Hij is een typische spelverdeler..niet vreselijk snel, maar wel een prima techniek en uitstekende trap en spelinzicht.. Hetzelfde voor Klaassen ..pure middenvelder die af en toe doelgevaarlijk is.
  Ga dus spelen met een ruit op het middenveld.. Links Gudelj.. Rechts Klaassen.. Punt naar voren Schöne.. Punt naar achteren Serero als controleur.. Achterin laten staan..waarbij Riedewald af en toe kan inschuiven. Voorin spelen met 2 spitsen.. Milik samen met bv Rl Ghazi/Fischer..afhankelijk van de vorm en inzet.
  Op links heeft Dijks meer ruimte om op te komen.. Op rechts geldt dit voor Tete in combi met Klaassen.. Op deze manier kan je aanvallend blijven spelen en heb je altijd voldoende bezetting op het middenveld.

 9. skel

  Ajax heeft nog geen enkele topper gewonnen……. PSV en Feijenoord niet en Europees zijn we even lachertje…..

Comments are closed.