De Boer: ‘Hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor Heitinga’

0807heitinga_deboer

John Heitinga is terug bij Ajax maar de samenwerking verloopt nog niet helemaal zoals men had verwacht. De speler zit bijna elke wedstrijd op de bank en komt sporadisch in actie voor het team van Frank de Boer. De trainer legt eindelijk eens uit waarom hij Heitinga heeft gebombardeerd tot vaste bankzitter.

‘Wij spelen momenteel met veel ruimte in de rug en daardoor krijg je snelheid achterin wat een goed wapen is. Dat is lastig voor John want hij heeft meer snelheid verloren dan wij dachten. Als team moet je snel vooruit kunnen verdedigen. Tevens is zijn knie ook niet helemaal in orde en kan hij niet volledig strekken, maar aan de bal is John nog steeds een geweldige speler die een bal overal neer kan leggen. De Heitinga’s zijn net als de Klaassens en de Veltmannen, spelers die buiten het veld veel uit zichzelf doen, corrigeren etc. dat slaat over naar de groep’.

Bron: Het Parool

Related posts

57 Comments

  1. Ruubruub

   Voor de ervaring die hij over kan brengen op jonge jongens als Riedewald en Tete maar ook nog op bijvoorbeeld een Veltman. Johnny is belangrijker dan je denkt, zeker geen mislukte aankoop.

   1. Geroldkohlen

    onzin een speler komt om te voetballen en niet alleen maar om in de kleedkamer de thee in te schenken en gesprekjes te voeren!

    1. Litmanen

     Wat ik vanaf het begin gezegd heb: Heitinga is niet fit en wordt het niet meer. Belachelijk dat hij door de keuring is heengekomen. Degene die dat gefikt heeft is ons een miljoen verschuldigd.

     1. Geroldkohlen

      als je niet fit bent dan kan je niet in zelf investeren, zoals heitinga dat doet en ook aangaf , hij is fit maar wilt nog beter en sterker worden, dus dat gezeur over dat hij niet fit is geloof ik niet helemaal en neem ik met een korreltje zout!

    2. Toppertje

     Gehaald voor de kleedkamer en daar een miljoen voor krijgen. Het ultieme voorbeeld dat de leiding het spoor bijster is.

     1. AFCA my World

      Gelukkig vertrekt Frankie aan het eind van het seizoen,en zien we Heitinga volgend jaar zeker vaker !

     2. Mokumertje020

      Waarom wil je heitinga weet je veel fans zijn het spoor bijster ze blijven maar zeiken om heitinga die ondertussen bejaard is en nog geen deuk in een pakje boter schiet veltman en riedewald staan daar prima en doen het veel beter dan heitinga het ooit weer daar gaat doen.

   2. Starke

    Geef mij dan maar 1 mil per jaar om medespelers op hun donder te geven of om motivator te zijn in de kleedkamer en op het trainingsveld. Heitinga is gwn net te oud en heeft net iets teveel mankementen. Is gwn niet goed genoeg en z’n rol op dit moment gaat nergens over

 1. Rvdt020

  Wat je dus wilt zeggen is dat Heitinga niet goed genoeg is en het geen meerwaarde is voor je elftal en dus een domme aankoop ?

  1. Charka53

   Wel jammer hij is niet goed voor het systeem dat ze spelen en je weet dat een oudere speler minder snel is laat hem dan in zijn waarde en koop hem dan niet speler maar als jeugd trainer dan heeft er nog iemand plezier van

 2. Didron

  Hmmm, doodzonde om deze uitleg over Johnny te lezen… 🙁 Maar waarom hebben ze hem dan teruggehaald??

   1. FdB=Ajax

    Dat slaat nergens op. Als hij dit had tegengehouden had iedereen weer Dagobert dit, Marc Netto dat geroepen

  1. dioajax

   om Marc te zeggen dat we versterkingen hebben gehaald…en laten zien dat hij geld uit geeft hahahaha…

 3. afca74

  lezen, ze hadden verwacht dat hij sneller zou zijn en dat valt dus tegen. evt. verdedigende middenvelder.

 4. Geroldkohlen

  johnny kies eieren voor je geld en ga lekker ergens anders voetballen, als ajax respect voor je heeft laten ze je gewoon transfervrij vertrekken!

 5. Ricardo1903

  ik zeg 3-4-3 met ruit op middenveld gaan spelen en dan John als verdedigend middenvelder dat systeem werk zowiezo beter zie wedstrijd tegen Roda en zie top jaren uit 70 en 90. zo niet dan in de winter John er uit scheelt salaris wat in functie spelers kan worden gestoken. en voor achter de schermen en in de kleed kamer hebben we toch frank en aanhang ?

 6. wikr

  Is ons aankoopbeleid gebaseerd op scouting of impuslieve acties?
  Als je iemand goed scout weet je hoe fit ie is. Dit is een belediging naar de supporters die voor de gek zijn gehouden, maar ook naar Johnny zelf die nu in zijn hemd wordt gezet. En dit alles had makkelijk voorkomen kunnen worden. Ik heb een bloedhekel aan de boeren maar een beetje gezond boerenverstand mag wel gebruikt gaan worden.

 7. AFCA_Leidschenveen

  Het doet gewoon pijn om zo een icoon te zien devalueren.

  Voor mij is John een absolute held en kan die geen fout doen.. In tegenstelling tot de andere ‘supporters’ in vak 020 die alleen maar cynisch kunnen zijn over John.
  Voordat ik een dagjesmens genoemd ga worden – zat voorheen in vak 423 strak tegen 410 aan dus nee ik ben geen dagjesmens. Maar wat ik wil zeggen is dat dat negatieve van de mensen om mij heen niet snap – zeker niet naar je eigen club.
  We zijn toch geen kakkerlakken of glazenwassers.. ?

  Maar goed weer terug naar John – denk dat het qua inzet en wil niet aan John zal liggen..

  Vind het dan ook kwalijk dat Ajax hem gehaald heeft en dus niet goed heeft gescout. Ajax heeft er (uiteindelijk) weinig tot niks aan en John krijgt een douw omdat hij niet meer in dit Ajax past.

  Niet de Ooijer of Stam rol zoals we hem allemaal zagen.. Maar dat moet Frank toch ook geweten hebben dat het verdedigende spel tegenwoordig anders is geworden.

  John is opgeleid als een ‘klassieke’ ajax verdediger (zoals Frank zelf ook is) en dat past inderdaad niet naast de snelheid van Tete, Veltman en Riedewald.. Niks ergs aan .. maar om dat te zien hoef je toch niet voor gestudeerd te hebben?

  Snap dat beleid dan gewoon niet – zeker als je dan nog dit jaar de aankoop (huur) van Sonago hebt.

  Ben totaal niet iemand die dan gelijk gaat roepen dat Overmars weg moet en dat de chemie met Frank op is en dat die daarom maar weg moet.. Maar hoe zonde geld is het om John en Sonago te halen en er uiteindelijk (zeker in het geval van Heitinga) zo weinig aan te hebben..

  De oplossing? Geen idee maar zou er ziek van zijn als Heitinga straks in de winterstop weer gaat en de droom om John in een shirt met drie sterren zo een nare nasmaak krijgt..

  1. Zlatan

   De Boer koopt geen spelers , ! maar laat hij John een kans geven , hij blijft Veltman ook maar opstellen , ja die gaat lekker .

   1. Litmanen

    Zlatan, lees het interview en kijk ff naar het aantal tegendoelpunten. Dan weet je waarom Veltman speelt en Heitinga niet.

 8. Antony

  Zoals alle aankopen van de boer ,, slaat nergens op ,,
  Ajax koopt in om te kopen , om het publiek een beetje koest te houden , want geen 1 aankoop de laatste jaren is een geslaagde geweest, en ze geven geen geld uit , uit salaris plafond ,,, dus ,,, het gaat alleen maar slechter worden ????jammer genoeg !

  1. Alwayslookatthebrightsideoflife

   De Boer koopt geen spelers, wanneer gaan mensen hier dat nu eens begrijpen. Bij Ajax is dat anders dan bij andere teams. De trainer heeft hierin geen doorslaggevende stem. Daarnaast is lezen voor velen een kunst die ze niet goed beheersen. De uitleg staat er exact. En om Heitinga nu een icoon te noemen ……. kijk even naar zijn prestaties in het buitenland. Hij wordt door velen zwaar overschat. Maar binnen het team kan hij van veel waarde zijn.

 9. woody79

  over 2/3 jaar zijn we zelfvoorzienend aan superjeugd met wat ervaring wat er nu loopt met cillessen, klaassen enz. alleen hopen dat ze nu eens goede transfersommen gaan betalen voor onze boys zodat ze niet zo makkelijk weg gaan.

 10. Velibor

  Denk dat FdB beter niks meer kan zeggen over Heitinga want alles wat ie er over zegt klinkt als gelul in de ruimte en hij is te eigenwijs om zich wat aan te laten praten daar zijn we wel achter met zen allen intussen,niks mis mee maar geef eens een keer wat toe zou ik zeggen want die zogenaamde aankopen van hem zijn niet bepaald reclame voor hem en zijn cv.

 11. Ajax 010

  Zal ik eens wat geks roepen ….. Als Heitinga snelheid tekort komt voor de achterste linie, waarom dan niet controlerend in een ruit op het middenveld; Bazoer op rechts, Gudelje op links en Klaasen of Sinkgraven centraal. Met Bazoer/ Heitinga/ Gudelje hebben we de broodnodige power op het middenveld. Klaasen of Sinkgraven, samen met twee spitsen – Milik, El Gahzi of Fisher – hebben voldoende scorend vermogen. Ik zeg ….. Doen !

 12. Heldenzoon

  Nee, Frank was Usain Bolt…… Het tempo is zo laag, Heitinga kan over 15 jaar nog steeds meeballen.

 13. dirty harry

  Helaas frankie sinds wanneer spelen wij vooruit heb al enkele jaren meer ballen terug zien spelen dan vooruit en met deze verdediging zou Johnny een grote aanwinst kunnen zijn brengt meer rust wat zeker nodig is en je ziet ook dat de overige verdedigers niet erg snel zijn zeker als ze terug moeten komen na een sporadische aanval die opgezet is waar helaas weinig of niets uitkomt .

 14. Ronkr

  Mike v d Hoorn ook te traag
  Younes te klein voor het systeem
  Schöne ? Te oud of te traag.

  Ik denk meer aan ….type persoon geef je gas dan hoor je niet in het favoriete rijtje van FB.

 15. -buitenkantje rechts-

  Al vaker gezegd.. Heitinga is een overbodige aankoop.. Nu de verdediging zo goed staat en zo weinig tegendoelpunten incasseert is het logisch dat Heitinga niet speelt.. Waarom iets veranderen dat goed functioneert?
  Verder vind ik het een kul verhaal van FdB.
  Hij is gescout..is oud speler van Ajax..is gekeurd.. Iedereen weet en wist wie hij is en wat hij kan.. Het lijkt nu net of we er net achter komen dat hij zijn knie niet kan strekken..Daar speelt hij al 13 jaar mee! En oh oh oh..wat heeft hij een gunstige uitstraling op jonge spelers.. Hij wordt zo het lachertje van de kleedkamer zal je bedoelen Frank! En daar help je zelf aan mee! Hem warm laten lopen..toe laten juichen..en vervolgens weer op de bank zetten.
  Daartegen had je het begin van het seizoen en bij zijn aankoop een heel ander verhaal Frank..
  Hij was de broodnodige ervaring die Ajax nodig had in het jonge team.. Hij zou de jonge gastjes wel aansturen in het veld.. Daarna het verhaal dat je heel zuinig op hem bent en hem langzaam wilt brengen..en nu dit.
  Hij is nu gewoon de zoveelste miskoop.. Ik hoef de lijst niet weer op te lepelen.. Maar ik hoop Frank dat je zelf ook beseft dat dit kul is.. Heitinga met zijn staat van dienst gun je dit niet en ik vind dat hij hier ook geen genoegen mee hoeft te nemen.. Mijn advies aan John is een leuke club uit te zoeken waar hij nog een paar jaar met plezier kan voetballen.

Comments are closed.