SVA stuurt stevige brief naar KNVB inzake uitvak FC Utrecht – Ajax

0405utrecht-ajax_opkomst

De Supportersvereniging Ajax heeft een stevige brief opgesteld en verstuurd naar de KNVB aangaande de beslissing dat er geen supporters van Ajax mogen plaatsnemen in het uitvak tijdens de wedstrijd op 13 december in de Galgenwaard. 

De SV Ajax vindt het ontoelaatbaar dat door de handelwijze van FC Utrecht de Ajaxsupporters de dupe worden. FC Utrecht had kunnen voorzien dat de veiligheid in gedrang zou komen, maar heeft bewust gekozen zijn supporters niet te straffen voor kwetsbare spreekkoren. FC Utrecht garandeerde zelfs in een brief aan de supporters op de Bunnikside dat zij, wat er ook gebeurt, bij de wedstrijd tegen Ajax konden zijn.

De brief aan de KNVB, die de burgemeester en FC Utrecht ook ontvingen, is wat de Supportersvereniging  betreft een eerste stap. Het uiteindelijke doel is op 13 december wél een vol uitvak met Ajaxsupporters te hebben in de Galgenwaard. De opgestelde brief lees je hier in pdf formaat.

Bron: Ajaxlife

Related posts

7 Comments

 1. Floris Stempel

  Krijg je ervan als supporters te machtig worden binnen een club. Dan gaan ze dingen eisen, want anders… Klote situatie dit.

  1. Remco425

   Schande wat fc utrecht hier doet. Bewust de supporters onder de straf van de KNVB uit laten komen. Oftewel, ze zetten de KNVB hiermee gewoon te kijk. Vroeger zou het een wedstrijd zonder publiek betekenen. Tegenwoordig zijn de bonden wat coulanter en hoeft alleen het tribunevak dat zich misdragen heeft leeg te blijven. Hier maakt fc utrecht op een schandalige manier misbruik van en de KNVB zou hier fc utrecht ook voor moeten straffen en dus gewoon helemaal geen thuispubliek toestaan.

 2. Misterajax

  Het zou ook te zot voor woorden zijn als Ajax-supporters niet aanwezig mochten zijn. Utrecht-supporters misdragen zich en Ajax-supporters worden gestraft? Lekker logisch.

 3. HURBIE

  Het moet is stoppen van het weigeren van supporters van de tegenpartij Tevens moeten supporters zich ook gedragen dan word voetbal weer leuk

 4. Gert Ajax

  Die kut burgemeester van Utrecht zit hier weer achter eerst de ramen sluiten in Utrecht nou ook hier weer…..

Comments are closed.