Schöne: ‘Wij moeten opportunistischer gaan spelen, niet steeds achteruit’

0920excelsior-ajax_fischer_schone

Lasse Schöne begon tegen Fenerbahce weer vanaf de bank en daar baalt de speler momenteel behoorlijk van. Waar Schöne nog meer van baalt is dat hij dan dingen in het veld ziet gebeuren die volgens hem niet kunnen bij een club als Ajax. Het spel tegen Fenerbahce was ronduit saai en dat was ook precies de mening van de Deen.

‘Na dertig minuten kwam ik in het veld voor El Ghazi maar ik heb geen moment genoten van de wedstrijd. Wij moeten veel opportunistischer gaan spelen en niet steeds die bal achteruit. Dat deden we niet en daarmee speelden we ze een beetje in de kaart. We moeten meer de spits inspelen en daar onder komen. Dan zijn we gevaarlijk. Ze hebben een paar vedettes lopen die niet heel graag achter de bal aanrennen maar daar maakten wij geen gebruik van. Ik vond Fenerbahce geen ijzersterke tegenstander en wij hadden ze veel meer pijn kunnen doen. Nu moet je zes punten halen uit de laatste twee wedstrijden. Het zijn ploegen die we kunnen verslaan maar het zal niet makkelijk worden wetende dat Fenerbahce punten moet verspelen. Helaas hebben wij het nu niet meer in eigen hand’.

Bron: AT5

Related posts

38 Comments

  1. Alwayslookatthebrightsideoflife

   Speelt de trainer terug? Zegt de trainer dat je de ballen alleen maar terug moet spelen? Volgens mij niet. Volgens mij doen de spelers in het veld dat omdat ze bang zijn fouten te maken en dan aan de schandpaal genageld worden waardoor ze fouten maken en ……. Juist :–)

   1. Litmanen

    Denk je nou echt dat je bij een trainer als Peppe of Rijkaard dit spruitjesvoetbal ziet? Denk het niet! De Boer heeft het balverlies tot doodzonde verklaart, vandaar het getoonde spel. Tegen Roda durft hij ineens 3-4-3 te spelen en wat was het resultaat? Een fantastisch aanvallend Ajax. En dat waren dezelfde spelers als gisteren hoor.

    1. De Ajacied

     Helemaal met je eens
     Nou Ajax laat zondag het opportunistischer voetbal maar eens zien tegen die kakkies, ben benieuwd hoor ⚽️⚽️

    2. -buitenkantje rechts-

     Misschien een beeeetje andere tegenstander… Wil ook wel s verschil maken.

 1. Mooi

  Het lijkt als Ajax patent heeft op achteruit spelen en dat is al heel lang zo bezig,het is gewoon niet om aan te zien.

  1. -buitenkantje rechts-

   Het probleem vond ik meer dat er juist enorm veel balverlies geleden werd.. Vreselijk slecht voetbal.. Pasjes over 10 m die niet aankwamen..

  1. Rene1964

   Schöne heeft dit al vaker gezegd. Wellicht DE reden, dat hij op de bank zit. Schijnbaar mag je er niks van zeggen, waardoor je een angsthazen cultuur creëert. Balbezit is en was ook in de vorige (zeer saaie) seizoenen heilig, waardoor niemand met plezier speelt. Ook dat straalde er gisteren zeer duidelijk vanaf.
   Ik heb het al vaker gezegd: het verbaasd met dat er überhaupt nog publiek naar het stadion komt. Ik kan gratis alle wedstrijden zien en ik neem zelfs daarvoor de moeite niet eens meer :(( Das Ajax FuBball ist zum kotzen, op z’n Duits gezegd.

 2. AfcaMikey

  was ook absurt dat er meer turken in stadion zaten dab ajacieden! sfeer was er niet dooie kut zooi

 3. Toppertje

  Op het moment dat ze naar voren speelden deden ze dat veel te vaak in de voeten van de tegenstander. Dat was het probleem en niet het naar achteren spelen.

 4. Geroldkohlen

  wat lasse zegt klopt voor een groot gedeelte, maar als je opportunistisch wilt voetballen moet er voorin wel animo zijn dat gevaarlijk is voor het doel! milik heeft gisteren geen schot gelost, 1 keer probeerde hij het maar gleed hopeloos uit! dan kan je opportunistisch blijven spelen wat je wilt, maar dat heeft geen zin als er in de voorhoede spelers staan die totaal geen vuist weten te maken op internationaal niveau en niet in de lastige competitie wedstrijden! conclusie er moet deze winter ervaren spelers gehaald worden die een kwalitatief impuls kunnen inbrengen in dit team, alleen dan heeft opportunisme zin en begrijp me niet verkeerd ik wil juist dat we opportunistisch gaan spelen!

  1. -buitenkantje rechts-

   Hèhè ..eindelijk iemand die het snapt.. Het is een gebrek aan kwaliteit.. Jonge jongens die te wisselvallig in hun prestaties.. Is ook logisch.. Kijk naar de gemiddelde leeftijd.. Die zie je nergens in Europa. Probleem is dat we van uitgeschoten pubers prestaties verwachten van gelouterde professionals..

 5. stylo1984

  Tis gewoon hopeloos in Europa…. Beter niet aan mee doen zet je jezelf niet voor schut en de supporters ergeren zich niet dood

 6. BobbyHaarms

  Schone vanaf nu gewoon basisplaats! Samen met Bazoer en Tete momenteel toch wel de enige echte lichtpuntjes in ons matige elftal

 7. Frenske

  Frankie had al lang moeten zijn opgestapt.wordt tijd dat het bestuur de ogen eens gaan openen.

 8. Rene1964

  Wij liggen altijd op één lijn Gerold, maar helaas bepalen wij het beleid niet. Nou vind ik dat dit beleid al eerder in de fout is gegaan, maar een beetje ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. De Ajax leiding/staf met al hun ‘kennis’ stapelen fout op fout. Ik begrijp daar werkelijk niets van. De Boer zegt het nota bene gisteren zelf: de tegenstander heeft 5 jaar meer ervaring !!!!!! LEER DAAR DAN VAN en maak nou ’s voor één keer niet alweer dezelfde fout. Haal die broodnodige ervaring, als je tenminste niet het niveau van Liechtenstein nastreeft!

 9. Iceman

  En ja maar niemand zal er wat aan doen want ze zullen achteruit blijven spelen want niemand van de staf/trainers lezen onze reactie’s hier op deze app. Want het is straks weer 1 mooie wedstrijd van Ajax en is iedereen weer happy en daarna is het weer niet om aan te zien en ja je raad het al komen de reactie’s weer en zo kan je eeuwig door blijven reageren en er wordt niks veranderd aan het belabberd voetbal dat ons aller Ajax in deze dagen/tijd speelt.

 10. Kuijff

  Lasse hoort elke wedstrijd in de basis, hij ziet de mogelijkheden en kan de bal daar krijgen.

  Opportunistisch spel is met de punt naar achter bijna onmogelijk. De ruimte tussen spits en middenveld is te groot. Daardoor duurt de aansluiting te lang. Milik is, als hij de juiste rol krijgt, een prima spits. Om ruimte achter de linie te benutten, mist hij snelheid.
  De buitenspelers moeten te vaak en te ver terug om er bij een afgeslagen aanval gevaarlijk uit te komen. Ballen van de buitenspelers krijgt de spits daardoor bijna niet. Als ze voorin komen, kiezen Fischer en El Ghazi er bijna altijd voor om de drukte in het centrum op te zoeken. Meestal leidt dit tot niets. Younes en Schöne komen vaker met een voorzet, maar ook te weinig voorin.
  Tete is verdedigend een fantastische back. Aanvallend kan hij nog fors ontwikkelen. Dijks stoomt vaker en beter op, maar heeft nog geen wisselwerking met de vleugelspeler omdat daar regelmatig iemand anders staat.
  Kwaliteit genoeg, maar De Boer benut zijn ervaren spelers, om wat voor een reden dan ook, onvoldoende. Serero en Schöne waren belangrijk, maar zitten nu op de bank of de tribune. Hun vervangers brengen nog niet genoeg om dit te rechtvaardigen.
  In de Eredivisie kunnen we prima meer risico in het spel leggen. Helaas is de kwaliteit daar met regelmaat zo laag dat balverlies geen groot probleem is.
  Europees ligt dat anders, tegen goede ploegen kan balverlies keihard worden afgestraft. Aan de andere kant bereiken we nu ook bitter weinig en zijn we makkelijk te bestrijden. Speel aanvallend en aansprekend. Ga je er dan een keer met verlies van af, dan kan iedereen daar (volgens mij) prima mee leven.

Comments are closed.