Dramatisch veld in de Amsterdam ArenA: ‘Heel slecht, niet te doen’

1105ajax-fenerbahce_elghazi

Ajax speelde donderdag in de Europa League in een vervelende wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Fenerbahçe. Het spel was niet om over naar huis te schrijven en datzelfde  was het geval met de grasmat in de Amsterdam ArenA: de ene na de andere speler gleed uit op het slechte veld. Anwar El Ghazi hield er zelfs een blessure aan over.

“Het veld was heel slecht, dat was echt niet te doen eigenlijk. Dat is frustrerend, zeker als het op cruciale momenten gebeurt. Je wil een aanval opzetten en dan glijd je uit”, aldus aanvoerder Davy Klaassen tegenover Amsterdam FM.

Ook Kenny Tete vond het gladde veld vervelend. “Het heeft niks met ons schoeisel te maken”, aldus de rechtsachter in De Telegraaf. Door het gelijkspel wordt het voor Ajax nog een heel karwei om de volgende ronde van de Europa League te bereiken.

Related posts

17 Comments

 1. Mooi

  Het was zeker niet te doen en dat kon je wel erg duidelijk zien ,of beter het was niet om aan te zien wat slecht was het.

 2. Rene1964

  Misschien hadden ‘we’ met een goed (en droger) veld wel met 0-4 verloren, omdat onze tegenstander dan ook beter gaat voetballen. En aangezien zij toch duidelijk meer klasse en ervaring in huis hebben, mag je wellicht blij zijn dat zij het ook niet konden bolwerken op dit veld.
  Maar ik blijf het triest vinden dat een pass van vijf meter meestal niet aankwam bij een medespeler. Passes naar de tegenstander, die gingen juist weer wel heel goed. Die kwamen 90 min lang feilloos aan.
  En dan het balbezit: 51 % om 49 %. Hoe is dat berekend? Aangezien er geen bal aankwam en Cillessen het vaakst aan de bal was. Drama was het. In mijn bescheiden opinie: de slechtste wedstrijd die ik in jaren heb gezien.

   1. BobbyHaarms

    Spel van Ajax sloot mooi aan bij het dramatische veld. Nou dat wordt dan zondag wat, daar zijn ze in 1 ding goed en dat is het veld dus Ajax doe er je voordeel mee, jullie hebben alweer wat goed te maken tegenover jullie supporters

 3. Slingertje.

  Niet alleen het veld de schuld geven want het ligt ook aan die nichtenschoentjes waarop ze spelen. Spelers weten totaal niet watvoor noppen of pinnen ze moeten dragen tegenwoordig.

 4. -buitenkantje rechts-

  Het veld..de verlichting..de akoestiek..bal te hard/zacht.. Nog meer? Hou toch op!

 5. pietprecies

  Ik zeg het niet snel maar dat het spel van Ajax zwaar onder het veld te verduren had vind ik zeker wel! Het leek wel of spelers niet snel durfden weg te draaien of diep te gaan omdat het wel een ijsbaan leek. Dat er veel passes niet aankwamen is denk ik ook een indirect gevolg daarvan als je niet lekker in je combinatiespel kan komen omdat je met angst speelt om uit te glijden op belangrijke momenten. Ik vind het ronduit onprofessioneel dat ze die grasmat niet goed prepareren voor zo’n belangrijke wedstrijd.

 6. Vakje129

  Je kan je schoeisel aanpassen naar het veld maar tegenwoordig lopen we liever op die bling bling schoenen met te korte noppen ,ga eens naar een wedstrijd Rugby kijken daar glijden nooit uit ,afgelopen zaterdag hebben jullie ook op dat veld gespeeld dus ☹☹??

  1. woody79

   waar zijn de zwarte voetbalkicksen met 6 metalen noppen. ging altijd goed en wendbaar dat je was

 7. paulvos

  Gauw ’n ander veld, het is maar goed dat Ned. Elftal niet in de Arena speelt voor onze Ajacieden.

 8. Wembley71

  Dacht dat het gelul over die grasmat klaar was…..zo niet, gewoon normale “kicksen” onderbinden met zes vette pinnen. (Liefst in gewoon zwart)

 9. pietprecies

  Ja van die kuitenmessen hahah alleen is het probleem dat de scheidsrechter dat niet meer toe staat.

  Daarnaast kan je me niet wijs maken dat terwijl tegenwoordig heel de wereld op die nieuwe kicksen speelt, dat het daar aan ligt, lag gewoon aan het veld

Comments are closed.