Opstellingen Ajax – Fenerbahce

opstelling_ajax

Ajax begint om 19:00 uur aan de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce in de groepsfase van de Europa League. Frank de Boer heeft Riechedly Bazoer weer terug na een blessure en de speler begint dan ook gelijk in de basis. Nick Viergever vervangt de geblesseerde Mitchell Dijks.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik, Viktor Fischer

Opstelling Fenerbahce: Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Bruno Alves, Gönül, Mehmet Topal, Souza, Diego, Alper Potuk, Van Persie, Nani

Related posts

113 Comments

 1. Jojik98

  Ik had gehoopt op V. D. Hoorn, speelde prima in de klassieker en heeft toch meer body dan viergever (waar ik sws al geen fan van ben)

   1. FrankiC

    Alleen bij het idee breekt me het klamme zweet uit. Dit is niet echt een testwedstrijd voor Heitinga. Laten we dat maar eens proberen tegen Excelsior of Cambuur.

    1. dickst14

     juist heitinga heeft veel internationale ervaring. daar is hij voor aangetrokken. vd hoorn heeft international nogal wat foutjes gemaakt.

     1. Remco425

      Mee eens, ik vind dit juist geen testwedstrijd voor viergever. Heitinga en Schone hadden erin moeten staan.

    2. Remco425

     Waarom zou Heitiga een testwedstrijd nodig hebben en Viergever niet? Alsof die veel gespeeld heeft. Ik heb meer vertrouwen in Heitinga dan Viergever eerlijk gezegd.

 2. FrankiC

  Van der Hoorn speelt zondag vanwege de lengte van Kramer, verwacht ik. Verdedigd kan het er net mee door bij Viergever. Jammer dat we u geen Emanuelson of zo achter de hand hebben. Ik had gehoopt op Younes (ipv Viergever). Had Gudelj een linie laten zakken bij balbezit tegenstander.

  1. ajaxhunker

   nee dat laatste lijkt me geen goed plan, echter een goeie tweede linksback ipv een afdankertje centrale verdediging was welkom geweest

  1. Remco425

   Hopeloos uit vorm… Kap daar toch eens mee. Hij heeft gvd 8 doelpunten gemaakt al, onze topscorer, maar hij speelt 2 wedstrijden minder en is meteen hopeloos uit vorm. Vorm gaat over een langere periode dan 2 wedstrijden. Ik vind jou een hopeloze supporter.

 3. Didron

  Had liever vd Hoorn gezien ipv Viergever en dan Riedewald op links back. We zullen wel weer zien wat Viergever gaat doen…

  1. dioajax

   met je eens Didron…ik had ook liever van der Hoorn gezien ipv viergever….riedewald op links en van der Hoorn centraal naast veltman…een verdediger met de lengte van van der Hoorn en zijn scoren kansen bij corners is altijd nodig…niet dat viergever zo slecht speelt maar omdat van der Hoorn heeft goed ontwikkeld en is beter dan viergever op dit moment en ik zeg tegen de boer geef hem eens een basisplaats hij verdiend en nooit geklaagt voor zijn situatie…hoop op een 3:0 milik fischer en gudelj..

   1. Didron

    Denk 2-0, van Persie eigen goal en Fisher. Maar 2-0 met Milik en Fisher is uiteraard ook goed 😉

    1. dioajax

     ahhahahahahahha zal mooi zijn voor eigen doelpunt maar dat zal wel helemaal geweldig zijn tegen 010 hihihihi….success op ons Ajax….3:0 4:0 zeg ik…

 4. PvL020

  Lekker!!!!! Wie plant er nou concerten op de wedstrijddag!!!!!!!! Nu missen we de 1e helft ?????????

 5. AjaxBarcelona

  Viergever is in principe logisch. Nu maar aanpasding op één positie. Riedewald op links en vd Hoorn er in is aanpassing op twee plekken. V.d. hoorn zal inderdaad zondag wel komen omdat Feijenoord veel aanvallender zal willen spelen dan de Turken. El Ghazi krijgt na toespraak van de Boer gewoon nog een kans. voor hem is het nu of nooit anders staat hij er zondag naast.

  1. Remco425

   Uiteindelijk ging Riedewald dus evengoed op links en viergever in het centrum, dus toch 2 aanpassingen. Had ik liever Heitinga gezien.

 6. Didron

  sloooordig begin van beide teams. Maar Davy had na 26sec wel moeten afleggen ipv schieten…

    1. stylo1984

     Hoop dat ie straks nog ff lekker gaat lopen janken bij de scheids en nog een gele kaart ontvangt

 7. AjaxBarcelona

  Tweede helft Schone, vd Hoorn/Heitinga en Younes. Naar de kant Viergever, Gudelj (kans op rood) en el Ghazi dus (nu al)

 8. AjaxBarcelona

  Tandjes, er komen er wel 5 in aanmerking voor een wissel.zou de scheids dat merken?

 9. dioajax

  tot nu toe in mijn ogen lijkt dat ajax doet net als of het niet zo n crusiale wedstrijd is…helemaal geen vechtlust niets…alles is matig…hoop op een betere tweede helft…

   1. dioajax

    waarom speelt de boer in de tweede helft met 3-4-3???middenveld bestaat niet…we kunnen geen bal vast houden…ajax kom op….

 10. Didron

  Het is allemaal te gezapig!!! BZT in de tweede helft heren! We staan niet bovenaan in de poule of zo!!! Hoop trouwens dat Nani nog een keer geel krijgt (schwalbe of zo), weer ouderwets irritant!

 11. pietprecies

  Wat een slappe hap zeg.. Als Ajax deze niet wint is het ongeveer klaar.. Laat ze dan gewoon met lef spelen fel aanvallen!!!!

 12. AjaxBarcelona

  Meer creativiteit nodig. Dan maar Sinkgraven voir Bazoer. Viergever eruit, Younes erin en met 3 mans verdediging. Nu of nooit.

 13. Geroldkohlen

  passing is weer echt ongelooflijk slordig!!! dat moet echt beter!!! 2de helft moet er echt geknokt worden en het gas er op!!!

 14. dioajax

  off topic:bij het video van uefa van respect waarom hebben ze robben weg gehaald van de video??

   1. dioajax

    waarom spelen de nederlandse kanalen gewoon met robben in de video…kan het niet begrijpen…en die ronaldo wel gewoon nog in staat…

 15. Mijn Club

  Wat is het slecht zeg. Gisteren Bayern gezien en dan is dit toch wel vijf niveau’s lager zeg. Meer dan drie keer de bal in de ploeg houden is in 55 min nog niet gelukt !

 16. Mijn Club

  Dat lijkt er niet op nee. Totaal geen duel- en kopkracht. Alleen Tete en Veltman winnen redelijk wat duels. Ook Klaassen weer ondermaats. Youness vind ik wel een versterking.

 17. -buitenkantje rechts-

  Vreselijk slecht voetbal… Gewoon elkaar de bal toespelen..is te oefenen hoor! Ook onder een beetje druk..moet dat toch kunnen.

 18. Ajax1958

  Tjeeeeeeessssss wat zijn we afgezakt in Europa. Ik had belooft 1 maand niet te reageren, maar dit lijkt nergens op. Op deze manier kan je nog een jaar voetballen en scoor je nog niet.

 19. dioajax

  serero???kan de boer niet begrijpen…waarom zet hij gewoon niet van der Hoorn in plaats van gudelj en in de spits spelen en voor de laatste minuten lange ballen spelen…en ook gewaarlijk op corners zijn en vrije trappen….pffffff

 20. Mijn Club

  Zo armetierig, zo slecht. Lijkt wel of iedereen met zijn hoofd bij komend wekend zit of zo

 21. Mijn Club

  Diep trieste wedstrijd en daarom kijk ik dus tegenwoordig altijd een film. Ik dacht; laat ik ’s een keer kijken. Nou, ik heb genoeg gezien … of eigenlijk helemaal niks gezien.

   1. Didron

    NEP supporter!!!!!!!!!!!!!! Voor welke ploeg dan??? Pisvee of die kut kakkerlakken????????

   2. Geroldkohlen

    bert beter switch jij nu al je bent geen ajax supporter, supporter ben je in goede tijden maar ook in klote tijden! en roepen dit soort dingen niet!

 22. -buitenkantje rechts-

  Geen stootkracht voorin.. Nogmaals.. Zet een extra man op het middenveld.. Mannen als Klaassen, Schöne en Bazoer zijn vanaf het middenveld net zo doelgevaarlijk als onze spitsen..
  El Ghazi onzichtbaar.. Milik slordig, gehaast, onnauwkeurig, veel balverlies.. Fischer veel hollen met op hoop van zegen.. Er zit voorin geen enkel plan in of ingesleten patronen of automatismen..iedereen doet maar wat.
  Al eerder gezegd.. Met zo’n voorhoede moet je Europees en tegen toppers in de eredivisie 4-4-2 spelen.. Deze voorhoede zorgt ervoor dat het middenveld extra belast wordt.. Deze voorhoede leidt vreselijk veel balverlies en verdedigt nauwelijks mee terug. Als dan maar 3 man op het middenveld staan worden ze overlopen..
  Dus 3-4-3 nationaal tegen eredivisieploegen.. Tegen zwaardere tegenstanders 4-4-2

 23. Ajax1958

  Was ik maar naar de Ziggo dome gegaan, spelen de Foo Fighters, zie ik wel passie en actie.

Comments are closed.