Ajax en Fenerbahce stellen publiek teleur in saaie 0-0 wedstrijd

europa_league

Ajax heeft vanavond opnieuw niet weten te winnen in de groepsfase van de Europa League. In een saaie wedstrijd bleven Ajax en Fenerbahce uiteindelijk steken op 0-0. Ajax blijft samen met Celtic derde in Groep A. De achterstand op nummer twee Fenerbahçe blijft twee punten.

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd en met name Ajax schitterde in balverlies en foute passes en mocht blij zijn dat Fenerbahce niet in staat was om daar gebruik van te maken. Davy Klaassen kreeg overigens binnen een minuut nadat de wedstrijd was begonnen de kans om de score te openen maar typerend genoeg voor de wedstrijd die later zou volgen verdween zijn afzwaaier over de achterlijn na slordig uitverdedigen van Fenerbahçe-goalie Volkan Demirel. Tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Anwar El Ghazi in de eerste helft. De buitenspeler verstapte zich en kon na verzorging niet door. Uit voorzorg ging El Ghazi naar de kant en mocht Lasse Schöne weer minuten maken.

De tweede helft was een kopie van de eerste en Ajax bleek niet in staat om Fenerbahce op een simpele manier uit te spelen terwijl de club uit Istanbul een levensgrote kans kreeg op de 0-1 via Fernandao. De spits die in Istanbul zorgde voor de overwinning faalde nu op twee meter afstand van Jasper Cillessen en wist de bal naast het doel te werken. Na Anwar El Ghazi kreeg Frank de Boer in de tweede helft nog een tegenvaller te verwerken. Viktor Fischer moest met een op het oog dijbeenblessure ook de strijd staken waarna Amin Younes hem kwam vervangen. De invaller had wellicht Ajax aan drie punten kunnen helpen maar ging op de achterlijn voor eigen succes en schoot de bal op keeper Demirel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals die begon en daar schiet vooral Ajax bitter weinig mee op. De Ajacieden blijven derde in de poule met twee punten achterstand op Fenerbahce. Het Noorse Molde, wat op 10 december op bezoek komt in de Arena, is al geplaatst voor de volgende ronde. De Noren versloegen Celtic in Schotland met 1-2. Op 25 november gaat Ajax op bezoek bij Celtic.

Ajax – Fenerbahce 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Liany (Isr)
Toeschouwers: 48.990
Gele kaarten: Gudelj (Ajax), Kjaer, Nani (Fenerbahce)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, (/76 Thulani Serero), Anwar El Ghazi, (/33 Lasse Schone), Arek Milik, Viktor Fischer (/53 Amin Younes)

Opstelling Fenerbahce: Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Bruno Alves, Gönül, Mehmet Topal, Souza, Diego, (/74 Tufan), Alper Potuk, Van Persie, (/80 Sen), Nani (/64 Fernandao)

 

 

Related posts

43 Comments

 1. afcamike

  Ongelovelijk dat ik hiervoor m’n werk heb afgezegt, alsof ze er geen zin in hebben… Zeg t dan van te voren dan hoeft niemand te komen? Misschien een ideetje volgende keer..
  Halve finale toch Frank? Op fifa misschien

 2. Mick

  Vreselijke pot, ze betekenen al jaren niks in Europa en toch blijf ik telkens hoop houden in ze. Het lijkt wel alsof ze geen kansen kunnen creëren tegen zo’n club en tegen Feyenoord zal het wel weer kansen regenen. Wordt tijd dat ze er weer eens staan in Europa maar het lijkt wel met het jaar erger te worden…

 3. Ajax1958

  Ik had beter naar de Ziggo Dome kunnen gaan, spelen de Foo Fighters, zie ik wel actie en passie.

 4. pietprecies

  Saai? Werd er gevoetbald dan? Ik dacht al waarom is die passe-partout zo goedkoop.. Het was gewoon een toneel abonnement van 3 voorstellingen!

 5. HURBIE

  Wat een kut wedstrijd AJAX goed voor de eredivisie divisie maar Europees stelt het weinig meer voor JAMMER

 6. motorron

  onbegrijpelijk deze vertoning. terwijl er toch teams in de competitie spelen met minder talent maar gewoon een leuke wedstrijd er van maken en elkaar wel een bal over 5 meter kunnen toespelen. iedereen hoopt elke wedstrijd op beter maar helaas. en dat gelul over het zijn jonge gasten, rot op wel willen gewoon goede wedstrijden zien met goede spelers. kom op gaan we nou eens geld uitgeven Dagobert Overmars of moet t geldpakhuis nog voller. lekker respectvol naar je supporters. zo dit lucht op.

 7. Iamsterdam2015

  Hey…hey…. Maak me wakker maak me wakker. Roep ff een steward dat hij mij van de tribune kan halen. Ik zit vak 408 rij 26 stoel 17……goh was ff in slaap gevallen.

 8. Charka53

  Sorry van de uit spraak het was gewoon kut iedereen speelde waardeloos ik hoop dat het van het weekend beter gaat

  1. AFCARay

   Ze gaan gewoon met de staart tussen de benen weg daar uit 010, winnen daar echt niet met die wannabe’s in het veld

 9. afcabass

  Waardeloze pot. Zoveel jongens onder hun niveau… Lekkere voorbereiding op zondag dit ook

 10. Ed69

  Effe zien, wat miste we vanavond voor de zoveelste keer?
  Passie, hartstocht, inzet, inzicht, een trainer die ze motiveert en nog zoveel meer! Schaamteloze pot weer Frank!!
  Met uitzondering van Tete! Is alweer de enige gebleken die ons Ajax-shirt waardig is….

  1. AFCARay

   En heitinga dan? Maar ja ze geven liever geld uit aan een speler die alleen maar op de bank zit…..

 11. Geenemotie

  Was weer niets. Snap niet dat ze een keer snappen dat we het nooit redden zonder een aantal ervaren spelers. We zijn een kleuterklas die niets voorstelt op Europees niveau.

 12. Iceman

  Klopt als een bus en als we zondag ook zo spelen gaan we zeker ten onder in die badkuip belachelijk pot voetbal weer van Ajax echt Ajax onwaardig dit niet normaal???

 13. Toppertje

  Als je in een poule met Molde, Celtic en Fener pas 3 punten hebt dan sta je internationaal op dezelfde positie als Oranje. In NL kunnen we mee doen om het kampioenschap maar internationaal hebben we helemaal niets te zoeken. Willen we toch Europa in dan zal op misschien 3a4 na het hele elftal moeten worden vervangen. Het is matig, zeer matig. Snif.

 14. -buitenkantje rechts-

  Saai is niet het goede woord.. Zat zeker wel spanning op.. Het was voornamelijk erg slecht.. Vreselijk veel balverlies..onnauwkeurige inspeelpassen.. Voorhoede zonder vernuft.. Zonder automatismen.. Ongevaarlijk en zonder plan.. Ook in vorige topic al aangegeven..met zo weinig kwaliteit voorin en veel goede middenvelders moet je het middenveld versterken.. Dus 3-4-3 of internationaal 4-4-2.
  Begin je team dan maar op te bouwen van achteruit.. Achterin staat het goed.. Middenveld komt tekort door het balverlies en gebrek aan kwaliteit voorin. Extra middenvelder erin, een spits eruit..( lees El Ghazi)

 15. daniellieuwe

  KOM OP PUBLIEK MAN STA IS ACHER AJAX, IN DE ARENA WAS HET DOODSTIL!!! NU ZEGT IEDEREEN WEL DAT AJAX ZO SAAI SPEELDE MAAR HET PUBLIEK WERKT OOK NIET ECHT MEE!!

 16. daniellieuwe

  KOM OP! publiek in de arena, Ajax had ook HELEMAAL GEEN SUPPORT. Ajax speelde niet alleen saai, publiek was ook zo saai. Heel de arena was stil, je hoorde alleen maar die turken

  1. Rene1964

   Vind je het gek, als er op het veld niks gebeurd. Valt me nog mee, dat er geen 45.000 witte zakdoekjes te bespeuren waren. Denk dat de meesten gewoon in slaap waren gesukkeld. Speler met de meeste balcontacten was Jasper, volgens mij

 17. VanDattem

  Ik heb het in de andere topic ook al min of meer aangehaald, maar een spitsie die ook eens uit het niets scoort als de ploeg er niks van bakt zou wel fijn zijn. Überhaupt zou een goede spits in de ploeg wel fijn zijn. We scoren eigenlijk alleen maar als de ploeg goed speelt, dat is niet genoeg..Nooit sleept een Milik ons er verrassend doorheen. Neemt niet weg dat het drama was vandaag, van bijna allemaal.

  1. Didron

   Tsja…., heel veel fans en heel veel supportera hebben dat probleem al meermaals aangegeven op diverse digitale manieren, mondeling, op ‘schrift’, etc. Maar het lijkt (ook hierom) of heel het bestuur en de trainingstaf dan doof en blind zijn! We missen gewoon een killer op 9!!!!

  1. Rene1964

   Nou, nou, niet zo dramatisch HELD, je hebt ze wel meegemaakt, deze 90 minuten van je leven, alleen zul je je er helemaal niks meer van kunnen herinneren 🙂

 18. Heldenzoon

  Cor Brom, Martin Jol, Tomaslav Ivic – bij wat ik nu zie lieten deze mannen sprankelend voetbal zien………

 19. Iamsterdam2015

  Ja die Turken zingen wel. Meer een mentaliteitskwestie en een bepaalde passie. Die ontbrak net als bij de spelers op het veld. Maar dat ee een spits nodig hebben is meer dan duidelijk geworden na gisteravond……..of eigenlijk herbeleven seizoen al

Comments are closed.