Ajax treft met Bas Nijhuis ‘nachtmerrie’ tijdens Klassieker

0121Bas_Nijhuis

Ajax treft aanstaande zondag tijdens de Klassieker qua arbitrage een nachtmerrie, zo bewijzen de statistieken. Waar Ajax normaal gesproken slechts 1 op de 10 duels verliest verloor de club onder leiding van Nijhuis maar liefst acht van de laatste dertien duels die onder zijn leiding stonden. Het speelde drie keer gelijk en won slechts drie duels. Waaronder op 22 december 2013 bij Roda JC. Ook toen leek Nijhuis Ajax niet goed gezind, maar de destijds 17-jarige Jairo Riedewald zorgde in de slotfase voor de ommekeer met twee treffers (1-2).

De beroerde reeks van Ajax onder Nijhuis begon op 28 oktober 2012 met een gelijkspel tegen aartsrivaal feyenoord (2-2). De Enschedeër stuurde in die wedstrijd Niklas Moisander met rood (2x geel) van het veld. Met een man minder incasseerde de ploeg van trainer Frank de Boer in de slotfase een tegendoelpunt, via de voet van Graziano Pellè.

De Boer kritisch
De Boer toonde zich na afloop van die Klassieker kritisch over het optreden van Nijhuis, met name wat betreft het wegzenden van Moisander. “Bij de tweede gele kaart hield Moisander misschien heel even heel licht vast. Als we het dan toch over momenten hebben, dan zie je dat vlak voor rust Kelvin Leerdam hetzelfde doet bij Christian Eriksen. Dan fluit Nijhuis wel, maar geeft hij geen geel. Dan zie je dus dat de scheidsrechter, door het publiek misschien wel, toch zijn stempel op de wedstrijd wil drukken en zomaar een rode kaart geeft.”

Na het gelijkspel in De Kuip werd verloren van Vitesse (3-2), AZ (3-2), psv (4-0), opnieuw Vitesse (0-1), PEC Zwolle (bekerfinale, 5-1), FC Groningen (2-0) en wederom Vitesse (beker 0-4). Het thuisduel met PEC Zwolle leverde een puntje op (0-0), net als de strijd met feyenoord (0-0). Afgelopen seizoen in maart werd Heerenveen op eigen veld verslagen (1-4). Dit seizoen speelde Ajax twee duels onder Nijhuis: Thuis tegen Willem II werd gewonnen (3-0). In de ArenA werd van psv verloren (1-2).

Rood Van Rhijn
Ook na het verlies tegen AZ ergerde De Boer zich aan beslissingen van Nijhuis. Ajax kreeg bij een 1-2 voorsprong een penalty tegen en Ricardo van Rhijn werd met rood van het veld gestuurd. “Ik vond die strafschop een zware straf en ik vond het zeker geen rode kaart. Onze doelman was eerder bij de bal.”

Zie ook eerdere bericht:
3-11-21015: Nijhuis fluit Klassieker

Related posts

28 Comments

 1. FdB=Ajax

  Oke, dan maar laten zien dat we met z’n 11en van 13 (publiek=12, Nijhuis=13 kunnen winnen!

  1. De Ajacied

   Niet lullen gewoon voetballen, we weten dit allemaal al een hele tijd,
   Geef Nijhuis geen kans om te gaan klote en maak je kansen die je krijgt gewoon af, dan wordt het 0-3 toch?
   ⚽️⚽️

  1. f-side64

   dit klopt voor geen meter eerst van Boekel en nu nijhuis dit bewijst wederom dat ze in zeist ajax nx gunnen oftewel sprake van competitie vervalsing

 2. Coenie

  Alleen Ajax zelf heeft de wedstrijd in eigen hand. Bij goed en eerlijk spel zal je Nijhuis niet horen fluiten. Slechts alleen als hij weer naar de middellijn wijst omdat Vermeer weer mocht grabbelen ^_^

  1. Charka53

   Net als tegen ado daar liep kuyt ook als een kip zonder kop rond dus gewoon voetballen

 3. Braziq

  Ajax moet gewoon doen wat ze moeten doen.. En dat is WINNEN. ongeacht wie de scheidsrechter is.

  1. sabrina

   Als 010 voetballend geen kampioen kan worden, dan maar het de hulp van Zeist. Maar geeft niks.. Na zondag is er een gat van 6 pnt met 010!

 4. Iamsterdam2015

  Juist ” de Ajacied” niet lullen maat gewoon vallen en winnen. Van mij part staat er een scheids van de plaatselijke bal op het dak met een dikke vierpens. WINNEN EN GEEN GE&@#*%.

  Dus dat

 5. Iamsterdam2015

  Hahaha lastig typen pfffft. Ik bedoelde dus: maar, ballen en bierpens!! Zal volgende keer ff wat zorgvuldiger zijn. Tot morgen in de arena Ajacieden !!!!

 6. Geroldkohlen

  wanneer de traditionele top 3 tegen elkaar voetballen en helemaal de klassieker, dan moet het gewoon door kuipers gefloten worden punt!

 7. Meulmens

  Ongelooflijk dat deze man zo’n topper mag fluiten, zegt alles over de kwaliteit van de scheidsrechtersbazen

Comments are closed.