De Boer over wissel: ‘El Ghazi vergat te vechten, ik heb daar een goed gesprek met hem over gehad’

1031ajax-roda7

Frank de Boer haalde zaterdagavond tegen Roda JC Anwar El Ghazi niet voor niets een klein kwartier voor tijd naar de kant. De aanvaller wilde graag van meerwaarde zijn, maar zijn acties waren niet gelukkig. “Hij wilde heel graag. Daar lag het zeker niet aan”, aldus De Boer. “Maar als het dan niet lukt, zal je voor je teamgenoten moeten vechten. Dat kon beter, vind ik. Ik heb daar ook een goed gesprek met hem over gehad”, zo vertelt De Boer op de officiële website.

El Ghazi was volgens De Boer ook ‘zeer teleurgesteld’ over zijn eigen prestatie. De aanvaller wil elke wedstrijd belangrijk zijn. “Als het dan een avond of middag niet lukt, zie je dat wel aan hem af. Dat moet hij een plekje geven, want het mag uiteindelijk geen invloed op hem hebben. En vooral niet op zijn teamgenoten. Daar moet hij aan werken.”
De Boer erkent dat er de laatste tijd heel veel op El Ghazi is afgekomen, zoals zijn goede doelpuntenreeks in de Eredivisie en zijn debuut voor het Nederlands elftal. “Ik zeg niet dat er komen makkelijk is, maar er blijven of nog stapjes maken is moeilijker in de topsport. Ik denk dat hij dat op dit moment ondervindt. Ik ben ervan overtuigd dat hij snel weer op het niveau komt waar wij hem graag zien.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

39 Comments

 1. f-side64

  als hij zo.maar scoort hoeveel maakt niet uit want we hebben milik fischer Klaassen enz. dus genoeg scorend vermogen

  1. Geroldkohlen

   dan moet dat ook wel europees gaan gebeuren want daar hebben we voorin nog geen vuist kunnen maken!

    1. Litmanen

     Schone is tien keer zo goed als een El Ghazi uit vorm. En tegen Roda was hij zwaar uit vorm.

     1. Remco425

      Zwaar uit vorm? Tegen Roda? Vorm gaat niet over 1 wedstrijd. Een beetje nuance kan geen kwaad…

 2. Kevke87

  dat vind ik ook, praat alleen nog even dat hij el ghazi is en geen Cristiano. voor de rest goeie voetballer met een goede mentaliteit. hij komt er zeker wel, mits hij aan deze punten blijft werken

   1. Remco425

    de grootste onzin die ik hier gelezen heb. Omdat hij fan is van Ronaldo. neemt hij trekjes van hem over? Laat me niet lachen. Een week of 3 geleden riep iedereen nog in koor dat het met z’n mentaliteit wel goed zit. Dat is niet van het 1 op het andere moment verdwenen hoor. Leer nou gewoon eens te nuanceren…

    1. creutz1977

     aub man.. in alles wat hij doet imiteert hij als een klein kind die Ronaldo… bij het juichen van zijn eigen doelpunten… als hij het met de scheidsrechter niet eens is… als er een overtreding op hem wordt gemaakt.. Dus praat geen onzin dat hij Ronaldo niet in alles imiteert… hij kan leuk voetballen alleen zijn kinderlijke houding is zwaar irritant…

     1. Litmanen

      Eens. En buiten zijn prachtige doelpunten vind ik hem dit seizoen niet goed voetballen. Dat gaat niet over een wedstrijd. Dan is Schone op de rechtsbuitenplaats een stuk effectiever en meer ploeg gericht.
      Talent heeft El Ghazi, maar of hij het gaat redden……..

     2. Remco425

      De dingen die je noemt doen vele spelers. Niet alleen Ronaldo. En van mij mag hij ALLES imiteren van Ronaldo…

 3. creutz1977

  helemaal mee eens… hij is teveel een eenling.. merkte je ook toen er werd gescoord.. totaal niet blij voor zijn medespelers.. hij kan geweldig voetballen maar ziet en heeft weinig over voor zijn medespelers… erg arrogante houding heeft hij dan en zal geen stap harder lopen voor de rest

  1. Remco425

   Over onnozel gesproken… Gaat ff een paar wedstrijden minder en meteen zal hij niet harder lopen voor een ander, is hij arrogant, etc etc. Terwijl nog maar een paar weken geleden echt iedereen zei dat hij een fantastische mentaliteit had. Over onnozel gesproken…

 4. Iceman

  En Frank heeft hier zeker gelijk in soms moet je als trainer zulke jongen talenten in bescherming nemen. Ik ben er van overtuigd dat Anwar strakjes weer sterk terug komt.

  1. BobbyHaarms

   Precies, pluim voor Frank hierin! Dat mag ook best eens gezegd worden want hij heeft de afgelopen weken meerdere strontkarren over zich heen gehad, en dat terwijl we toch echt blij met hem mogen zijn!

 5. f-side64

  dan kijk ik wel bij me vriendin en jij gaat naar mokum of kijk je met of bij je mattie’s ?

  1. woody79

   ik ga proberen m thuis aan de gang te krijgen. volgens mij kun je in alle kroegen kijken. waar ga je anders heen dan?

 6. -buitenkantje rechts-

  Groot talent.. Maar het rendement van El Ghazi is erg laag.. Acties mislukken 7 van de 10 keer.. Daardoor dus veel balverlies. Daarna halfslachtig en plichtmatig meeverdedigen. Aan de andere kant is soms 1 kans genoeg voor hem om te scoren.. Komt er wel, maar is nog geen speler waar je op kunt bouwen..

  1. Remco425

   Heeft met leeftijd te maken. Die zijn nou eenmaal wisselvallig. Daar zou je nog niet op hoeven bouwen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb je gelijk in.. Zou eigenlijk nog in jong Ajax moeten rijpen.. Jammer dat er geen goed alternatief is op rechts voor..

    1. Litmanen

     Schone heeft geloof ik twee seizoenen in de basis gestaan op rechts. Volgens mij werden we toen kampioen????

    2. Remco425

     Klopt, al hoeft dat niet per se in Jong Ajax. Alleen zou er niet veel druk op een jongen van zijn moeten staan. Hij moet vrij in zn hoofd kunnen voetballen. Maar het probleem is dat er teveel jongens van zijn leeftijd in het team zitten. Daarom wordt hij al gezien als 1 van de sterkhouders. Maar daar kan hij niets aan doen.

Comments are closed.