Ajax wast de oren van Roda JC

1031ajax-roda7

Viktor Fischer had een belangrijk aandeel in de wedstrijd tegen Roda JC want hij scoorde niet alleen tweemaal maar hij was op één doelpunt na bij alle doelpunten betrokken. De machteloze Limburgers werden met 6-0 naar huis gestuurd.

Ajax was vanaf de eerste seconde al sterker dan de bezoekers en dat liet zich blijken doordat Ajax de tegenstander uit Kerkrade vooral voor de rust nauwelijks adem gunde en trakteerde het publiek in de ArenA op de ene na de andere mooie aanval. De thuisploeg speelde met een 3-4-3 systeem en had daardoor vaak een speler vrijstaan op het middenveld.

Viktor Fischer opende in de vierde minuut de score nadat Joël Veltman met een mooie kopbal de paal had geraakt. Twee minuten later gaf hij Arek Milik een niet te missen kans (2-0) en in de 26e minuut zette hij een aanval op die uiteindelijk door Davy Klaassen werd afgerond (3-0).

In de 59e minuut schoot Fischer op aangeven van Milik de 4-0 binnen. Even later scoorde Arek Milik de 5-0 en na een subtiel hakballetje van Fischer, schoot Davy Klaasen de 6-0 binnen. Ook een mooi moment was het inzetten van John Heitinga die in de 61e minuut voor Nemanja Gudelj in de plaats kwam. Nog een kippenvelmoment was het daverende applaus voor Johan Cruijff in de 14e minuut. Veel fans toonden daarbij een bord met rugnummer 14. In Vak410 waren er spandoeken met ‘Sterkte Johan’ en ‘Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest’.

Jaïro Riedewald was volgens Frank de Boer  Man of the Match. Hier kunnen jullie je stem uitbrengen en laten zien of je het eens bent met hem.

Het fotoverslag is hier te vinden.

Ajax – Roda JC 6-0 (3-0)

‘4 Viktor Fischer (1-0)
‘6 Arkadiusz Milik (2-0)
’26 Davy Klaassen (3-0)
’59 Viktor Fischer (4-0)
’73Arkadiusz Milik (5-0)
’87 Davy Klaassen (6-0)

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers: 50.681
Gele kaarten: Rostyn Griffiths (Roda)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman(’71 Nick Viergever), Jaïro Riedewald, Nemanja Gudelj(’69 John Heitinga), Davy Klaassen, Thulani Serero, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi(’77 Amin Younes), Arkadiusz Milik, Viktor Fischer

Opstelling Roda: Van Leer, Peppen, Werker, Sankoh, Dijkhuizen, Griffiths(’41 Rutjes), Faik, Van Son, Boaky(’62 Gyasi), Van Hyfte, Juric(’77 Paulissen)

Related posts

39 Comments

    1. Litmanen

     Bijvoorbeeld Riedewald man of the match. pffff, nu was echt Victor aan de beurt Frank. Beetje belachelijke keus.
     Maar het mag de pret niet drukken.

 1. Didron

  He he Ajax Goden, Super Joden!! Mooie pot, prachtige overwinning! 1-0 tegen Fener en 0-2 bij die kakkies en we hebben een mooie reeks!!!

 2. qazqaz

  Ze wisselen elkaar wel lekker af Fischer Milik Klaassen, Fischer Milik Klaassen.

  Zeer collegiaal!! Haha

  Lekkere pot Ajax!!!

  Op naar Donderdag!!

 3. PvL020

  Heerlijke avond, maar heren gemeente Amsterdam en AJAX….. Zorg nu toch snel voor een oplossing voor de fans….. Wees trots op onze stad, onze club EN onze supporters. Het staat nu goed bij Ajax en nu missen we de support van VAK410!!! Kom op met dat spelershome, oude logo en wat niet nog meer. Nu kwam de F-Side los (dank daarvoor) maar de sfeer op de zuidelijke ringen kan fantastisch zijn. Heren gemeente en AJAX dit kan toch niet meer genegeerd worden!!

   1. Respect

    Vak410 toont geen respect naar de spelers. De spelers kunnen geen home regelen maar zijn wel de dupe door gebrek aan steun. Dat is in mijn ogen zielig gedrag. En nu niet aankomen met dat dat gedrag van gemeente en bestuur niet klopt, ze duperen de spelers.

    1. PvL020

     Zeker waar, ze duperen de spelers op dit moment en de supporters die van de sfeer genieten.

 4. PvL020

  Heerlijke pot, mooie combinaties en goals!!!! Geeft vertrouwen. Ben een blij man!!! Tot donderdag !!

 5. HURBIE

  nou is Roda natuurlijk niet de sterkste tegenstander maar dat kwam OOK door het spel van AJAX Goeie wedstrijd gezien ouderwets genoten

 6. ludo78

  na lange tijd zag ik lachende spelers op het veld en als een team spelen. het straalde uit of ze het ook echt leuk vonden om te voetballen. als dat doorzet zijn we niet meer te stoppen. dat gaat door werken op de supporters waardoor de sfeer beter word op tribune. win win situatie.

 7. neslopu

  Yes yes yes!!! Eindelijk weer sprankelent spel gezien!! Mooie combis van fischer milik klaassen!! WZAWZDB

 8. creutz1977

  zeker een heerlijke wedstrijd gezien… spelvreugde, lef en werken voor elkaar.. dit doorzetten! alleen el gahzi viel me tegen.. Niet zozeer qua voetbal Maar zijn houding… heel arrogant.. het meer juichen voor zijn medespelers omdat het moet… viel me erg op en ook behoorlijk tegen.. leuk dat op Ronaldo willen lijken maar laat lekker je irritante houding thuis

 9. Ricardo1903

  ik baal wel een beetje door dat me zoontje 3 is geworden en wij gisteren alle familie over de vloer hadden ben ik niet gegaan. en dan zie ik ineens zo’n score verloop pff ik heb wat gemist maarja aankomende donderdag weer

 10. Charka53

  Niet te enthousiast deze tegenstander kan je niet vergelijken met de twee die er aan komen maar met dezelfde instelling als tegen Roda moet het lukken

 11. Deusie

  El Ghazi krijgt echt veel te veel maniertjes, zijn houding bevalt me absoluut niet…die chagrijnige bek die hij trok dat de pass van Millik naar Fischer ging bij de 4-0 ipv naar hem, Christiano el Ghazi moet gauw even op zijn plaats worden gezet door de staff, de bank in dit geval…

 12. -buitenkantje rechts-

  Het leek gisteravond of ik een heel nieuw Ajax zag! Heerlijk voetbal! Snelle combinaties.. Mooie individuele acties.. En wat me ook opviel..snel spel. De bal werd snel ingespeeld..tempo lag hoog. Het arme Roda JC zag een wervelend Ajax, waarbij ze nog geluk hadden dat lang niet alle kansen benut werden..

 13. Ronkr

  Ouderwets goed !
  Eerlijk is eerlijk Roda was slecht .
  Maar score was top ! Sommige goals heerlijk en samenspel uitstekend ….
  Maar Fener en 010 zijn van andere kwaliteiten . Maar inderdaad gisteren zagen we hoop vertrouwen en onze Amsterdamse Bluf in de spelers. FB moet Milik vertrouwen geven en dan komt het met spits dik in orde

  1. creutz1977

   El gahzi? weet niet maar hij viel vies tegen.. zijn spel was niet super,. maar zijn houding was helemaal walgelijk.. zo arrogant en niks voor je medespelers overhebben..

   1. Tinus

    Klopt, moet meer afspelen, had wel 8-0 kunnen zijn. Fijn dat 010 ons weekend compleet maakt, toch aardig van ze…..drie goede wedstrijden op rij, gaat de goede kant op, nu volgende week nog en ik krijg zowaar geloof in de titel

Comments are closed.