Driessen: ‘Van Boekel heeft geen gezag en is geen persoonlijkheid’

1030vanboekel-fey-ajax

Valentijn Driessen uit vandaag in zijn column in De Telegraaf  kritiek op de arbitrage van de KNVB en met name Pol van Boekel moet het ontgelden. ‘Afgelopen woensdag was niet Van Boekel maar Kuyt de baas en dat is zorgelijk en tevens een behoorlijke onvoldoende voor Van Boekel’.

‘Bekijk aankomend weekend alle wedstrijden in de Eredivisie en dan zal blijken dat de Nederlandse scheidsrechters voor alle kleinigheden fluiten en met name duw en trekwerk zal bij een vrije trap direct resulteren in een vrije trap voor de andere partij. In topwedstrijden laten ze ineens wel heel veel toe en willen ze een stempel drukken en willen ze de wedstrijd het liefst eindigen zonder gele of rode kaarten. Van Boekel beschikt echter niet over de kwaliteiten, heeft geen gezag en is geen persoonlijkheid. Hij mist het gevoel van het momentum in een topwedstrijd en dat is best zorgelijk te noemen’.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

43 Comments

  1. EvdB

   De enig juiste waarneming
   Boekel en lafaard-consorten schijten in hun broek als in de Kuip fluiten

 1. AFC98

  Klopt helemaal en die Dirk kuyt is me ook tegengevallen… Ik dacht dat dat wel een oudere ervaren speler was die niet zo zit te zeiken bij de scheids, maar hij was alleen maar aan het sprinten om iemand een gele kaart aan te smeren

  1. BobbyHaarms

   Ben het niet altijd eens met Valentijn maar dit zijn verstandige uitspraken en hij heeft hier groot gelijk. Als je je al laat intimideren door doorgesnoven kakkerlakken hoor je niet op dit niveau thuis en kan je beter op zondag met je kindjes de eentjes gaan voeren.

    1. FrankiC

     Ja, lullig is dat hè en je weet het op het moment dat je op ‘stuur’ drukt. ’t’ en ‘d’, altijd moeilijk, maar deze is leuk, Als je het binnen een minuut herstelt, dan beschouwen we de verschrijving nooit gemaakt. Bij jou is het bij hoge uitzondering en dat kunnen we niet van iedereen zeggen.

     1. BobbyHaarms

      Hahaha ja Frankic ik zag het net te laat! En idd wat je zegt je ziet nogal wat foutjes voorbij komen, maar we hebben allemaal een Ajaxhart gelukkig en dat is het allerbelangrijkste 🙂

   1. Litmanen

    Bobby, helemáal eens. Feijenoord besloot na rust te gaan schoppen, ellebogen, schreeuwen om geel, alles wat God verboden heeft. En van Boekel vond het prima.
    Daardoor verloor Ajax de wedstrijd. Er zal wel weer een mislukte strafzaak tegen Kramer komen…..

   2. -buitenkantje rechts-

    Doorgesnoven kakkerlakken..haha 🙂 anderen noemen het spelen met het mes tussen de tanden..

   1. Velibor

    Ja valt me vies van hem tegen ,op zich vind ik het best leuk om voetballers hun laatste jaar of jaren hier in de eredivisie te zien maken maar dit is gewoon een ouwe kwal die rijp is voor een eindejaarsschop !

 2. qazqaz

  Mijn respect is zeer naar beneden gegaan voor Dirk Kuyt, heb hem altijd wel bewonderd met z’n werklust en positieve instelling.
  Maar wat “Dirkie” van de week liet zien heeft niks met voetballen te maken.
  Als iemand anders (maakt niet uit, van Veltman tot de keeper van NEC) zo tegen de scheidsrechter schreeuwt als Dirk deed bij elke beslissing waar hij het niet mee eens was, hadden ze allemaal met rood van het veld gegaan (2x geel wegens commentaar op de arbitrage).

  1. Remco425

   Dat respect is bij mij totaal verdwenen voor de grootste matennaaier sinds Van Bommel.

 3. Didron

  Helemaal mee eens, zelfs Dick Jol (baas van de KNVB scheidsrechters) vond dat van Boekel quote anders dan anders unquote floot!!!

 4. Kevke87

  naahh ik vond hem goed fluiten. misschien ligt het aan mij maar ik vond hem de wedstrijd lekker een wedstrijd laten. gaf me het gevoel een Europese avondje voetbal. lekker mannenvoetbal, natuurlijk had ie hier en daar wat strenger mogen zijn. en wat kuijt betreft. hij gebruikte gewoon zijn Internationale ervaring en haalde alles uit de kast. veltman moet hier ook uit leren, door zich bijvoorbeeld te laten vallen of gewoon STERKER in duel te gaan. ook cillessen had wel een man bij de tweede paal mogen zetten. het is al de tweede keer dat we de goal krijgen in de slotfase. dus laat het wederom een les wezen boys!! wzawzdb

  1. f-side64

   Hij floot met alle liefde voor die kut kakkerlakken die vuil Brabantse kringspier musketier

   1. FrankiC

    Kan best een tandje netter omschreven worden. Vervuiling van de app. Schelden blijft een zwaktebod

    1. Remco425

     Zou het normaal gesproken met je eens zijn Franki, maar voor wat er woensdag allemaal gebeurde daar zijn geen nette woorden voor

  2. -buitenkantje rechts-

   Ook helemaal eens Kevke.. Heerlijke wedstrijd gezien vol strijd! Was het onze kant opgevallen waren de commentaren heel anders geweest.. We hadden de eerste helft moeten scoren. We hebben verloren door het gebrek aan een Ajaxspits, niet door de scheidsrechter!

   1. Remco425

    Verschil is br, het valt nooit onze kant op en wij gedragen ons niet als een stelletje mongolen. Mijn excuses aan de mongolen voor de belediging.

  3. Remco425

   nee man, door alles van die kakkerlakken toe te laten in de 1e helft liet hij het in de 2e helft volledig uit de klauwen lopen. Toen was het dus geen wedstrijd meer, maar een ordinaire schop en naai partij. Dan ben je dus totaal ongeschikt. Van de kakkerlakken keiharde overtredingen onbestraft laten, maar later wel geel aan Van der Hoorn geven voor het wat hard uit het veld schieten van een 2e bal, wat feitelijk nog niet eens een overtreding is. Alleen omdat mr. ‘sportiviteit hoog in het vaandel’ Kuyt daar om schreeuwde…

 5. Ajacied1996

  Van Boekel had kuipvrees! Kan niet anders die acties van Vilhena en Elia konden echt niet!!

 6. Iamsterdam2015

  Tja mensen ik zei het al eerder. Die Dirk was dan wel bezig en liep dan wel als een razende het veld over om iemand een kaart aan te naaien (ok dat is fout) maar verder mochten wij als Ajacieden incl iedereen bij Ajax, WENSEN dat wij dat soort bikkels en ku(y)iten bijters in ons team hadden. Die er TOTAAL voor gaan. De jantjes van Halt, Jaap stam, Ooijers, en wie kent hem nog Sunday Oliseh. Nee wij moeten het doen met de technisch maar zonder ballen Sinkgraven doen of een Gudelj die probeert 90 minuten lang zijn haar goed te houden. Er zitten twee monsters bij Ajax maar die houden alleen de bank warm, Heitinga en sorero. Bij die gasten en het publiek droop de verbetenheid er af. Geen gezeik maar aanpakken. Dus mede Ajacieden ik ben er ook dood en dood ziek van maar als we eerlijk zijn kunnen we qua winnaars mentaliteit zeker wat van Kuyt en zijn mannen leren. Zo……genoeg veren voor die kakkies nu op aar zaterdag en daarna wederom 010 en dan GVD€&%*^ winnen!!!

  1. BobbyHaarms

   Iamsterdam het komt als Ajacied rot je strot uit om dit te typen maar hier valt echt geen speld tussen te krijgen!

   1. FrankiC

    Ik wil er toch een speld tussen steken.
    Als ik ergens een hekel aan heb dan is dat het aannaaien of vragen om een gele kaart á la Lothar (Herbert) Matthäus. Kuyt was (weer) qua voetbalniveau en qua gedrag buitengewoon zielig. Dit willen we toch niet kopiëren (en zo was Oliseh ook niet!). Denk ook niet dat wij dat nodig hebben. Maar je hoort mij niet zeggen dat bijvoorbeeld Sinkgraven wat mannelijker het duel mag ingaan.

    1. Remco425

     Precies Franki, laten we alsjeblieft Kuyt niet met Stam, Ooijer of Oliseh gaan vergelijken. Ook voorop in de strijd, maar toch op een hele andere manier…

 7. Johan065

  Zonder Ajax publiek is niet eerlijk. Hij durfde bijna niet tegen Feyenoord te fluiten.

 8. Johan065

  Kuyt vraagt toch nooit om een gele kaart voor de tegenstander. Volgens mij heb ik woensdag iets anders gezien. Die krammer moeten ze volgende keer een rot schop geven, wat is dat een kwal bah

 9. San Marco

  Helemaal mee eens!!
  Maar ze zijn allemaal hetzelfde misschien dat alleen Kuipers het nog durft en aankan?

 10. John wijnen

  er was vroeger maar een goede scheidsrechter en dat was colina van zo’n scheidsrechter moesten er tien van rond lopen

 11. paulvos

  Ik schreef vorige week al dat de wedstrijd uit de hand zou lopen, de vraag was alleen in welke minuut dat zou gebeuren???.

 12. Slingertje.

  van Boekel is een hele grote laffe hufter die door de KNVB moet worden aangepakt voor zijn laffe gedrag in de Kuip maar dat gaat niet gebeuren de KNVB-maffia kennende.

 13. Bert62

  Merk wel dat de arbitrage in Nederland niet op 1 lijn zitten. Voor dat gedram van Kuijt had van Boeckel zeker een kaart moeten geven.

 14. Mick

  Erg slecht gefloten inderdaad en m’n respect voor Kuijt is sinds zijn terugkeer in de eredivisie ook flink minder geworden, vindt zichzelf veel te goed

 15. Ramon1

  Ja die van boekel kijkt gewoon de andere kant op en dan die kuyt wie denkt die dat die is misselijkmakend

Comments are closed.