Veltman: ‘Bij een aantal momenten dacht ik dit klopt niet’

1028fey-ajax

Joël Veltman wees na afloop ban het bekerduel met feyenoord met een beschuldigende vinger naar arbiter Pol van Boekel die meerdere malen opzichtig in de fout ging tijdens de wedstrijd. Veltman scoorde uiteindelijk een eigen doelpunt die tot gevolg heeft dat Ajax uitgeschakeld is in het bekertoernooi.

‘Begrijp me goed want ondanks dat ik nu drie jaar in de Eredivisie speel heb ik nog nooit iets over een scheidsrechter gezegd maar na vanavond is het anders. Lasse had zijn been kunnen breken bij die tackle van Elia en dan doet die man helemaal niks. Het is absoluut niet de reden dat we verloren hebben maar er waren cruciale momenten waarop ik dacht dit klopt niet. Kramer probeerde ik te blokken maar kreeg vervolgens zijn elleboog volop in mijn gezicht. Laten ze dit maar nog eens nakijken op de beelden want het was weer hetzelfde liedje als twee jaar geleden met Pelle. Volgende weelk mogen we weer op bezoek komen hier en dan gaan we gewoon winnen, dat zou na vanavond wel lekker zijn’, aldus Veltman tegenover Metro.

Bron: Metro

Related posts

41 Comments

 1. Ajacied

  Kom op.. dit hoort bij een wedstrijd als dit. Volgende week zelf ook vel erin gaan! Vechten als echte ajax spelers, borst naar voren, kin vooruit. WZAWZDB!

  1. FrankiC

   Is toch gewoon vrij worstelen door Kuijt bij dat ‘doelpunt’. Twee schouders van Veltman op de mat. Is nogal essentieel en mag gezegd.

  2. De Ajacied

   Wat een thuisfluiter die van Boekel zeg, Kramer mag alles doen niet normaal en Kuyt wat is dat een matenaaier zeg ba ba

 2. dickst14

  feyenoord 11. publiek 1. scheidsrechter 1. bij elkaar is 13. nooit anders geweest en tegen ajax destemeer. er zijn geen scheiddrechters bestand tegen de kuip. misschien een idee als nederlandse scheidsrechters dit niet aan kunnen om ipv een belgische scheidstechter een engelse te nemen. hadden ze in de competitie 8 punten minder gehad en uit fe beker gelegen.

   1. Jari1995

    Ja dat zal allemaal wel.. maar hij heeft wel een punt. Vilhena of Elia had al de eerste kaart moeten krijgen. Absoluut geen gerichte acties op de bal. Maar de eerste kaarten worden pas getrokken na een opstootje. Juist die opstootjes verwacht je bij de klassieker. Nogmaals niet de reden dat Ajax daardoor verloor.

    1. FrankiC

     Vergeet je nog even El Ahmadi. Zuigen, treiteren, schoppen. Natuurlijk niet zo erg als een bal in de tribune schieten, maar toch. (Is dat geel? Waarom mag dat niet? Tijdrekken kan moeilijk met 80 wedstrijdballen rond het veld.)

     1. Jari1995

      Ja dat klopt idd. En daar laat de scheids zich eigenlijk kennen.. want dat zelfde moment (bal weg schieten/gooien) komt dat vuile schaap ermee weg.

   1. FdB=Ajax

    Precies dat vind ik ook.
    Prima als je veel door laat gaan als scheids, maar dan moet je ook consequent zijn.

 3. Braziq

  Nou niet gaan huilen Veltman. Dit is voetbal. Dit is Feyrnoord-AJAX. Be a man ! Was een lekkere pot voetbal. Zoals het hoort. Hebben we lang niet gehad hier in de eredivisie. Ik had soms echt de kriebels.. Het gevecht/wedstrijd was heerlijk.. Zeker in de 2e helft. Lang niet gevoeld bij mijn Ajax. Deze mogen ze hebben.. Die 010ers.. Over 1,5 week veranderen wij de kuip in een grote vogelkooi.. We krijgen die kakkerlakken wel aan het fluiten na 90min. Hoop doet leven. Ajax 4ever!!

 4. Litmanen

  Woody, dit ws niet op zijn Engels. Bij dat doelpunt ligt Kuyt bovenop op Veltman en houdt hem met twee handen vast. Vrije trap.
  Voor het vragen om een gele kaart voor een tegenstander hoor je hem volgens de regels dan zelf te krijgen. Kuyt deed dit drie maal tijdens de wedstrijd. Geen geel, ook niet voor de schoppen die hij uitdeelde.
  Scheidsrechter geeft in de laatste seconde een vrije trap aan Feijenoord. Gezien het beeld van de wedstrijd hadden
  Wij die niet gekregen.
  Iedere kijker heeft kunnen zien dat we de scheids niet mee hadden. Er komt straks revanche. En er zijn nog wat afrekeningetjes blijven liggen.
  Ik heb genoten van Ajax. Gevochten als leeuwen en voorin niet erg slim gespeeld, maar ja, weer een nieuwe voorhoede.

  De volgende pot is voor ons en ze komen ook nog naar Amsterdam….

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens Litmanen! Veltman had een vrije trap moeten krijgen bij dat doelpunt, maar de scheids was te schijts om hem te geven! En zo waren er nog legio situaties…maar ach, het was een heerlijke voetbalpot in een geweldige sfeer en Ajax draait steeds beter…volgende week revanche!

 5. Ozzy

  Goed gevecht gezien weer kut goal tegen volgende week weer zo gevecht maar dan met goede afloop

 6. Dincowboy

  Net wakker na de kater van gisteravond frank frank frank toch wat een beslissingen toch we hadden vol op de aanval gemoeten el gazie erin milik erin sinkgraven eruit wat speelde die weer slecht zeg we hadden het de eerste helft makkelijk af kunnen maken maar tja !!!

  1. BobbyHaarms

   El Ghazi was niet fit genoeg en daarom startte hij niet. We hadden het de eerste helft idd al af moeten maken dan rust je met 2 of 0-3 en hoor je niemand meer. Maar goed, ze zullen wel weer een dvd uitbrengen omdat ze gewonnen hebben van het grote Ajax

   1. Dinandd1994

    De voorhoede van gisteren heeft genoeg kansen gehad, maar volgens mij schrokken ze ervan dat ze zoveel vrijheid kregen. Passes van fischer veel te slap, kwamen niet aan. Fischer speelde niet lekker gister, anders was hij beter omgegaan met die kansen en had het bij rust al 2/3-0 gestaan

    1. N-AFCA

     Ja maar als het niet lekker loopt, wissel dan!!! Ik word daar zo moe van. Dat late wisselen.

     1. Dinandd1994

      Tja helaas doet fdb dat veel te vaak zo laat wisselen… Volgende week younes milik el ghazi als het aan mij ligt

    2. FrankiC

     Ajax speelde gewoon goed de eerste helft. Fischer speelt al weeeeken slecht en Sinkgraven was beter dan de afgelopen keren maar blijft vooralsnog een zwakke schakel. Serero was geen overbodige luxe geweest in deze wedSTRIJD.

 7. Geroldkohlen

  het was een echte klassieker! als wij zo spelen zoals gister in europa dan ga je zeker door en kan je ver komen, we missen een spits en de eindpas was zeer slordig, sinkgraven moet je zulke wedstrijden helemaal niet laten spelen , niet alleen omdat hij het fysiek niet aan kan, maar puur om het feit dat sinkie niet slim genoeg om de fysieke duels te vermijden, zoals sneijder dat doet! el ghazi moest gewoon spelen!

 8. Slingertje.

  v Boekel is een hele grote lafaard maar je kannit alleen hem de schud geven want Ajax speelde een hele slechte 2e helft waar weer een aantal spelers de strijd niet durven aangaan. Het zijn geen erels en dat breekt Ajax steeds weer op.

 9. Kingerwin

  Soms heb je de scheids mee en soms tegen. Over een heel seizoen is dat normaal gesproken wel weer in evenwicht (alleen topclubs hebben misschien iets vaker voordeel). Echte kerels zeuren daar niet over, dat doen alleen losers, al begrijp ik best dat dat zo kort na een verloren best lastig is. Maar voortaan niet meer doen Veltman

 10. Verweij

  Scheidsrechter floot op zich onpartijdig, maar liet (te) veel toe. Dat is in het voordeel van het team dat het dichtst tot en over de schreef wil gaan.

 11. f-side64

  nou geel voor een bal in de tribune trappen is wel geel maar dat gemekker van kuijt niet en dan nog die laffe overtredingen van elhamadi elia kramer en mevrouw. philena niet dat lijkt me duidelijk partij kiezen voor die kut kakkerlakken verweij !

 12. 1976 forever

  Er heerst vooral heel veel woede bij ons alle en we kunnen niets doen, en over 10 dagen weer het zelfde kut liedje, we moeten ze zaterdag en donderdag dubbel en dwars steunen?

  1. f-side64

   dat blijkt dus wel en dit maakt ook duidelijk wmelke 2 clubs de knvb een warm hart toe draagt dat is 010 zuid en 040 en dat vooral kuijt en kramer de lieverdjes zijn van de knvb

 13. -buitenkantje rechts-

  Ik hou er niet van de scheids als oorzaak aan te wijzen.. Deze scheids liet er tenminste wel een echte wedstrijd van maken.. Niet elk duel werd afgefloten.. Misschien liet hij af en toe te veel toe, maar we hebben daardoor wel veel strijd gezien. Ik zat op het puntje van m’n stoel..

 14. Ajax nr 1

  Klopt Veltman. Zelfs overtredingen met 2 benen,van achteren,vasthouden,door het lint gaan enz wordt niet bestraft. Ik zeg je mocht deze wedstrijd niet winnen. We hebben deze wedstrijd niet verloren op inzet maar door een eigen doelpunt in de 94 minuut iets waar ik voor getekend zou hebben als dat bij Vermeer was geweest. En zeg eerlijk wat hadden wij dan genoten en had het niets kunnen schelen wat die van Boekel verder had gedaan.

Comments are closed.