Supportersvereniging AFCA: ‘Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan’

utrecht-ajax_logo

Zoals al eerder vermeld laat burgemeester Jan van Zanen geen uitsupporters toe bij de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. In Metro laat Sander Huisman van supportersvereniging AFCA weten tot actie over te gaan.

‘Dit besluit is belachelijk en schandalig. We gaan kijken wat we hier tegen kunnen doen, want dit kunnen we niet over onze kant laten gaan. Ik ben geen jurist, maar dit volkomen idiote besluit moet teruggedraaid worden. Wij gaan ons nu beraden op acties, maar in de goede zin van het woord. Dit zijn wanpraktijken en het moet worden teruggedraaid. Nu worden precies de verkeerde mensen gestraft. Dit is de omgekeerde wereld’. Sander Huisman weet dat Ajax niets te verwijten valt. ‘Ajax is ook over de zeik. Ze kunnen hier weinig aan doen. Maar de fans zijn woedend. Facebook loopt helemaal vol met reacties. We kunnen al niet naar feyenoord en bij Den Haag weigeren ze kaarten af te geven voor ons, dan komt ook FC Utrecht er nog eens bij. Dat zijn nou net de drie uitwedstrijden waar we nog een klein beetje enthousiast van worden. Want met al die combi-regelingen is het vaak al ellende voor ons bij uitduels’

 

Related posts

21 Comments

  1. BobbyHaarms

   Sander, je hebt helemaal gelijk….heb er geen woorden voor….kneuzenvolk is het!!

    1. De Ajacied

     Allemaal gelijk jongens, maar hopelijk gebruiken ze wel het verstand en gaan ze wel geen rare acties houden, en zonder geweld aub, want hier schiet echt niemand iets mee op, toch?

 1. Ricardo1903

  als we nu eens met allen echt Ajax supporters lekker in de binnenstad van Utrecht de wedstrijd gaan kijken en onze winst met groot gezang gaan vieren zonder ook maar iets kapot te maken . wat zou dat voor stunt zijn ….

   1. Respect

    Vrees dat respect dan niet verder gaat dan het stukje stof op de mouwen van de spelers.

 2. DanielenRico

  Als dat zo is, mogen ze bij ons ook niet naar binnen de supporters FC utrecht van ADO (rustuuuuug) en absoluut niet van feyernooit

 3. Rickie

  ben bang dat cambuur ook niks gaat worden hebben we ook beetje aan ons zelf te danken maar er is indAad een groepering die het verkloot voor de echte AJaxcieden <3 onder ons

 4. Kishna4ever

  Deze maatschappij laat dat gekloot met supporters niet meer toe met alle kosten en ellende die risico wedstrijden met zich meebrengen. Ik als Ajax fan vind dit vervelend voor alle fans die gewoon willen feesten en kijken, maar pas als de kleine groep die het voor de grote groep verpest zich heeft aangepast, zullen er geen risico wedstrijden meer zijn. Een taak voor alle supportersverenigingen en fans om dit voor elkaar te krijgen. Succes allemaal en begin bij uzelf.

  1. BobbyHaarms

   Je hebt gelijk. Maar vanwaar die verheerlijking van Kishna? Nou niet echt iemand die je nog op je verjaardag uitnodigd zeg maar

 5. Didron

  Zolang alles op een goede manier gaat, er respect is, er geen agressie of geweld is… dan is het een goede zaak om hier ’tegen in te gaan’!

 6. Ajax nr 1

  Burgermeester van Zanen eikel dat je er bent. Als je als straf je eigen supporters niet in het stadion mag plaats nemen moet je geen supporters weigeren die niets gedaan hebben. Je ondermijnt nu een uitspraak van de kvnb en beloont nu deze mongolen die gewoon tussen de normale supporters gaan zitten. Je had burgermeester van Zanen de touwtjes in handen moeten nemen en had er alles aan moeten doen om deze mongolen uit het stadion te weren. Zoals zonder publiek de wedstrijd moeten laten spelen maar wel met de Ajaxsupporters. Dan had je burgermeester van Zanen een punt gemaakt. Nu bestraf je de supporter die geen schuld heeft. Waardeloze kerel die van Zanen.

 7. Slingertje.

  We zien nu hoe rot ze zijn daar in Utrecht en bij de clubleiding want door deze belachelijke actie laten ze zien dat ze spreekkoren van die aso’s gewoon goedkeuren.
  Ik hoop dat het lukt om de boel terug te draaien en dat de Ajaxfans toch naar Utrecht kunnen en ook de KNVB moet daarbij helpen door op te treden tegen fc Utrecht.

Comments are closed.