Burgemeester Utrecht weert Ajax-supporters wegens eigen probleem

utrecht-ajax_logo

Ajax moet het op 13 december zonder uitsupporters doen tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht, zo heeft burgemeester Van Zanen even eigenhandig besloten. FC Utrecht heeft een straf lopen bij de KNVB en moet tijdens het duel tegen Ajax de Bunnikside leeg houden.

De burgervader is van mening dat er nu een riskante situatie is ontstaan. Doordat de Utrecht-supporters geen stadionverbod hebben gekregen is het mogelijk dat zij verspreid over de ander vakken in het stadion kunnen plaatsnemen waardoor er volgens Van Zanen meer risico is op provocaties. Daarop heeft hij maar besloten om de uitsupporters van Ajax te weren. In het licht van dit besluit heeft FC Utrecht, na overleg met de supportersvertegenwoordigingen, besloten dit seizoen niet af te reizen naar Amsterdam.

Bron: FC Utrecht

Related posts

42 Comments

  1. Michielafca

   Dat staat toch al in het bericht? Dat ze hebben besloten ook niet naar Ajax af te reizen. Dit soort gezeur ga je alleen maar meer krijgen. Kramer mag iedereen in elkaar schoppen in het veld, maar Ajax supporters zijn nergens welkom ook al is er niets gebeurd. Lekker weer hoe dat allemaal geregeld wordt dus burgemeesters. Ze moeten die mogelijkheid is ontnemen. Laat ze zich lekker bezighouden met vluchtelingen opvang in de gemeente.

   1. De Ajacied

    Ja hele vreemde zaak is dit Utrecht heeft een probleem met eigen supporters dus mag Ajax ook geen supporters mee laten komen ??
    Het gaat de kant op van:
    Alle uitwedstrijden mogen er geen uit supporters mee reizen, wel erg jammer allemaal toch?

 1. knudde32

  als dat hersenloos volk van ons zich eerst is normaal gedragen gaat was dit niet gebeurt geen klassieker bekerfinale vervalt niet naar ADO uit niet Utrecht uit bedankt !!!!!!

  1. AFCA-075-

   Beetje off topic Knudde. Dit gaat toch over de supporters van hun, Ajax supporters zijn in deze gewoon de dupe hoor. Iets anders kan ik er echt niet van maken.

  1. Jari1995

   Ja tuurlijk. Dan zijn ze er alvast 2500 kwijt. Die ander 2500 gaan tussen vrouwen en kinderen zitten. Wat een debielen joh.

 2. Nielsz.AFCA

  Ze werden geschorst wegens antisemitistische spreekhoren , worden ze in 010 daar ook is een keer op aangepakt dan ? Knvb..?

  1. vanzanten

   Probeer het gewoon eens uit te spreken! Het is echt niet zo moeilijk hoor! Rot-ter-dam. Rotterdam. Als je alleen 010 kunt zeggen komt dat een beetje zielig over.

    1. vanzanten

     Ok, sorry dan….. Laten wij als Ajacieden het voorbeeld geven dat wij genoeg hersencellen hebben om de vijand gewoon bij naam te kunnen noemen.

     1. Velibor

      Nou ik vind 010 helemaal niet zielig,zielig zijn de figuren die een ander constant lopen te verbeteren hier,wat maakt het toch uit man!

   1. AFCA-075-

    Dat doen ze al in Rotterdom. Daar spreken ze van 020. Ik noem ze liever kakkerlakken. En dat mag. Bekt ook lekker he

 3. Toppertje

  Als de KNVB gewoon zegt dat de wedstrijd niet gespeeld wordt en Ajax de 3 punten krijgt ben ik ervan overtuigd dat Utrecht de supporters wel zal toelaten.

  1. chauffeur 55

   Dat is een goeie maar zal de KNVB nooit doen want die zien liever Ajax al z n uitwedstrijden zonder supporters spelen

 4. afcamike

  Ze willen wel een ek en wk organiseren maar 2 supporters groepen kunnen ze dan weer nier uit elkaar houden, of de veiligheid garanderen..
  En t feit dat hun zich niet kunnen gedragen worden wij als ajacieden op afgerekent.. wat een bullshit

 5. Pim Ruisendaal

  Waar slaat dat op? Vind onzin dat wij er niet heen mogen gaan. Alleen maar omdat ze een vak leeg moeten houden. Ik zou zeggen: lekker gaan boycotten de wedstrijd. Geen supports geen wedstrijd!

 6. BobbyHaarms

  Tuurlijk, en wij zijn weer de sjaak door dat prehistorische Utrecht volk wat het verkloot?? En daar moeten wij nu voor boeten??! Knettergek zijn ze hier in dit land!!

  1. Respect

   Dat ze in dit land gek zijn heb je helemaal gelijk in. Bizar hoeveel mensen blind achter de rattenvanger van Den Haag aanlopen met z’n gestoorde kuif. Maar dat is weer wat anders 🙂

   1. BobbyHaarms

    Je bedoelt de aanstaande minister president? Toch geen gekke rattenvanger als je richting de 40 zetels gaat dacht ik 😉

 7. Ramon1

  Hun doen rare dingen die mensen van de bunnikside en wij moeten ervooor boeten wat een logica

 8. PvL020

  Lekkere competitie zo, geen ADO geen 010 geen Utrecht …… Echt kansloos allemaal voor een handje vol die het steeds verzieken. Er hangen overal camera’s. Pak die gasten en en klaar

 9. knudde32

  afca 75 toch vreemd dat onze lieverdjes er niet naar toe mogen bijna iedere andere clubs waren denk ik wel welkom zijn geweest hoe zal dat nu komen ? omdat de onze zich zo goed gedragen ? das in mijn ogen weinig Russisch aan toch?

  1. Respect

   Oh ja, wij hebben toeschouwers maar ook ruim 3 sterren op ons shirt. Hoeveel hebben jullie er?

 10. Kingerwin

  Hmm Van Oostveen, je hebt er al een puinhoop van gemaakt met het aanstellen van bondscoaches, je zal dit ook wel weer toelaten, maar volgens mij is het een goede kans voor je om te laten zien dat je wel capaciteiten hebt als directeur van de KNVB. Pak die kans!

 11. Afca787

  Hebben ze toch ff goed gedaan daar in Utrecht voor hun doen.. Burgemeester laten zeggen dat de veiligheid in het geding is. Zo doende is het uitvak ongebruikt en kunnen ze die vullen met gaste die normaal aan de andere kant op de Bunnikside zaten. Minimaal verlies hebben ze dan. Kansloos volk daar in Utrecht bah bah

Comments are closed.