Ajax wees spits Finnbogason afgelopen zomer af

1028finnbogason

Ajax had momenteel iets ruimer in zijn spitsen kunnen zitten maar de club wees afgelopen zomer een oude bekende af. Alfred Finnbogason, die furore maakte bij SC Heerenveen, werd aangeboden bij Ajax maar de huidige leiding zag niks in het aantrekken van de IJslandse speler, mede om zijn voetballende kwaliteiten.

Finnbogason vertrok in 2014 bij Heerenveen om zijn geluk te beproeven bij het Spaanse Real Sociedad. Toen bleek dat het avontuur geen groot succes was besloot de zaakwaarnemer van Finnbogason om zijn client aan te bieden bij Ajax, maar dat bleek tevergeefs. Momenteel speelt Finnbogason op huurbasis bij het Griekse Olympiakos Piraeus. Het spitsenprobleem bij Ajax is inmiddels bekend. Door blessures van Milik en Sanogo moest Frank de Boer de nodige aanpassingen doen met verschillende spelers.

Bron: VI

Related posts

30 Comments

  1. De Ajacied

   Ja de scouts doen het ook zo goed bij Ajax, echte toppers zijn het op het moment, toch?? ⚽️⚽️

   1. Litmanen

    We hebben Zivco nog. Als die zich goed ontwikkeld kan hij volgend seizoen zo aansluiten. Gaat goed daar. Ook Andersen ontwikkelt zich prima.

  2. marcussboss

   Ik denk dat finnbogason wel een niveautje hoger is dan sanogoal!! jammer dat deze kans is laten schieten

    1. creutz1977

     finbogason is zelfde type als Sigi… kan niet mee voetballen.. Dus denk dat hij dan ook geen meerwaarde zou zijn… Ze moeten gewoon een totale spits halen.. kost wat maar dan heb je ook wat en geeft team veel meer power

     1. FrankiC

      Eigenaardige vergelijking. Ik vond Finnbogason meer een Roy Makaay. Bruikbaar in 2 spitsensysteem en een dodelijk nauwkeurige schuiver in de benen. Sigi was goed met voorzetten in de 5. Haller is technisch en positioneel erg goed.

     2. FrankiC

      Goed dat ze Finnbogason niet genomen hebben dus. Voor Haller zijn we al weer 5 miljoen te laat.

     3. pietprecies

      Juist en straks gaan overmars weer huilen dat haller te duur is, nee echt?! Dan had je hem moeten halen toen ie nog betaalbaar was maarja die zelfkritiek heeft faalhaas Marc niet

     4. creutz1977

      Ja wat je zegt in de 16 is hij dodelijk… dat was Sigi ook.. daarbuiten had je weinig aan hem… en ajax heeft meer een aanspeelpunt nodig.. Die mee kan voetballen.. dat is finbogason ook niet.. Daarom komt hij nu ook niet uit de verf.. ruimtes kleiner en ze raken geen pepernoot meer

     5. creutz1977

      Ja en?? scheelt nogal als je een spits van ajax of Heerenveen bent… ruimtes zijn vele malen kleiner en gaat net ff wat sneller.. als finbogason zo geweldig zou zijn dan zou hij er daar ook wel minimaal 15 inschieten toch…

    2. -buitenkantje rechts-

     Haller noemde ik begin van het seizoen al.. Zou denk ik prima Ajaxspits zijn.. Traoré ook trwns.. Misschien beide en dan spelen met een 2 spitsensysteem.. 4-4-2..

 1. Joeguh9

  Leuke Heerenveen spits. Komt tekort voor Ajax. Zou mooi in het rijtje Machlas, Charisteas, Cvitanich, Sonck, Sigthorsson hebben gepast.

 2. TeamFrankDeBoer

  Ook met hem wordt je geen kampioen, heeft niks meer gepresteerd sinds zijn vertrek bij Heerenveen (27 duels – 2 goals)

 3. Ruubruub

  Gewoon goed gezien van Ajax. Als we hem hadden gehaald en hij zou tegenvallen (wat gezien zn prestaties laatste tijd waarschijnlijk is) was het beleid ook weer slecht volgens iedereen. Gewoon goede keuze dit denk ik.

 4. toon61

  Sanogoal is dan ook veel beter hahahahahahah
  Iedereen is beter als die heikneuter die ze gehuurd hebben van arsenal , de scouting heeft goed zijn best gedaan .
  Ik ben benieuwd of er wat komt in de winterstop , het zal wel niet .

 5. Velibor

  Tja zou het niet weten,ik vond het altijd wel een fijn spitsje maar we zullen het nooit weten.

 6. Tinus

  Denk dat dit een van de weinige heldere momenten van Marc Netto was. Zoals andere hierboven al terecht stelde: leuk voor Heerenveen, te licht voor Ajax….wil je verder komen moet je echt wel een niveautje hoger vissen….Snap Sanogo dan ook weer niet

 7. Slingertje.

  Hoe dom kun je zijn als clubleiding want deze speler past zeker bij Ajax.
  Die Sanogo scoort nog niet met een Nivea bal.

 8. Always4Ajax

  Echt knap die reacties op onze spits van Arsenal. Die jongen heeft in principe nog niet een kans gehad om zich een beetje te kunnen laten zien maar wordt op voorhand al afgebrand. Hij wordt afgerekend op onlogische redenen. Nee, Finnbogason zou een zekerheid zijn. Je ziet, iemand die bij een club veel scoort geeft geen zekerheid van goals bij een andere club. Zie ook voorbeeld Matglas. Dus waarom zou onze huurling nu niet juist bij Ajax wel kunnen slagen als hij aan spelen toekomt. Eerst de mogelijkheid geven en dan pas oordelen lijkt me. We hebben al eerdr zo’n type speler gehad waarbij het leek alsof hij bij het lopen zijn benen brak en die is toch heel leuk geslaagd bij Ajax ( meteen kwisvraag 🙂 )

Comments are closed.