Ajax verliest in slotfase bekerduel en is uitgeschakeld

1028fey-ajax

Ajax heeft vanavond in de slotfase verloren van feyenoord en daar was een eigen doelpunt van Joël Veltman voor nodig. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op 0-0 al had Ajax in de eerste helft al meerdere malen de kans om de score te openen. De Ajacieden waren heer en meester in de eerste helft en lieten in een volle kuip zien hoe je voetbal moet spelen. De thuisploeg kwam er niet aan pas en in de tweede helft kende het duel amper doelkansen. In de 94ste minuut ging het voor Ajax alsnog mis maar daar zal nog lang over worden nagesproken. Joël Veltman werd naar beneden getrokken in de zestien en de bal verdween via zijn been achter invaller-doelman Cillessen.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg, zoals gewoonlijk, de kuip al snel stil. Het combinatiespel van de Ajacieden was voor feyenoord iets teveel van het goede en Ajax had het dan ook aan zichzelf te danken dat het niet op voorsprong kwam. Ook trainer Frank de Boer sprong regelmatig op vanaf de zijlijn waarin Ajax zich in de laatste fase enkele keren niet wist te belonen. De club uit rotterdam-zuid kwam eigenlijk totaal niet voor in het spelbeeld en daarbij mag het een wonder worden genoemd dat men tot nu toe de eerste plaats met Ajax deelt in de competitie. RiechedlyBazoer heerste op het midden veld en zelf analist Jan Boskamp kon niet ontkennen dat juist die speler het verschil maakte in de eerste helft.

De club uit 010 besloot het in de tweede helft over een ander boeg te gooien en maakte daarbij enkele forse overtredingen die wonderlijk, alhoewel tegenwoordig zijn wij dat gewend, door arbiter Van Boekel werden weggewuifd. Diederik Boer moest uiteindelijk zijn basisplaats afstaan door een vervelende kuitblessure en daarmee moest Jasper Cillessen alsnog zijn opwachting maken in de wedstrijd waarin arbiter Van Boekel het spoor totaal bijster was. Mike van der Hoorn schoot een tweede bal die in het veld lag de tribune in en dat kwam hem op een gele kaart te staan. In de slotseconde van de wedstrijd mocht El Ahmadi een vrije trap nemen en werd Veltman aan zijn shirt naar beneden getrokken. De klutsbal via het been van de verdediger rolde achter doelman Cillessen waarbij arbiter Van Boekel resoluut wees naar de middenstip. Dat Frank de Boer daarop Arek Milik nog inbracht was te laat want de scheidsrechter van dienst floot daarna voor het eindsignaal.

feyenoord – Ajax 1-0 (0-0)

’94 Veltman 1-0 (ed)

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 55.000
Gele kaarten: El Ahmadi, Van Beek (feyenoord), Van der Hoorn, Younes (Ajax)

Opstelling feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Gustafson, Vilhena; Kuyt, Kramer en Elia

Opstelling Ajax: Diederik Boer, (/69 Jasper Cillessen), Kenny Tete, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, (/94 Arek Milik), Nemanja Gudelj, Lasse Schone, (/81 Thulani Serero), Viktor Fischer, Amin Younes

 

Related posts

76 Comments

 1. ninanooteboom

  Wat een ZIELIGE mensen daar in en rondom het veld zeg. En daarnaast was de abitrage ook weer erg fijn in de 2e helft. Maar Ajax had in de 1e helft zelf ook al wel kunnen scoren maar de manier hoe de wedstrijd vervolgens verlopen is is puur oneerlijk. En Dirk Kuyt, wat een vreselijke voetballer

  1. Ajax-B

   Had ik niet verwacht van Kuyt. Zou een voorbeeld moeten zijn voor de jeugd. Gedraagt zich als een zielige kneus.

   1. ninanooteboom

    Echt he. Bij elke overtreding stond Kuyt weer bij van Boekel om een kaart aan te naaien en dat is ook nog is gelukt ook nog. wat een vervelende gozer grrrr

    1. Braziq

     Kuijt was juist op internationaal niveau bezig… Die precies weet wat je zo een wedstrijd moet brengen. Ik heb hem ook uitgescholden vanavond.. Maar zo win je wedstrijden..

     1. Litmanen

      Braziq, je hoort zelf een kaart te krijgen als je er om vraagt. DAT ZIJN DE REGELS. Kuyt werd door zijn geschreeuw de hele wedstrijd in bescherming genomen. Is dat internationaal of nationale schijterigheid van de scheids?

   2. Zlatan

    Goeie scheids he ? En Veltman maakt een goal , ja wel in het andere netje , maar hij werd neergelegd door Kuyt !!’

  2. Skills

   Wat was Ajax matig zeg, Fischer zat te klooien in de spits met grote kansen die je MOET EN HOORT af te maken. Verder niks van gezien. Sinkgraven slordige fouten qua passes de enige spelers die ik leuk vond spelen waren Younes, Schone Tete Bazoer. Maar wat was de Boer aan het doen waarom wachtte hij zolang met wisselen dan zet hij Milik erin voor fucking 5 sec

   1. ArekMilikfan

    Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik ben het eens dat er teveel ballen slecht werden gegeven maar er zaten ook veel combinaties tussen om je vingers bij af likken. ik maak me geen zorgen we gaan ze over 10 dagen inmaken en hoe lekker zou het zijn om ook in de laatste minuut te scoren

    1. Charka53

     Dan maar hopen dat de voorhoede de ballen er in schiet anders worden we weer overlopen aan het eind van de wedstrijd

  3. jojo123

   Kuijt is eigen niets waard en is bovendien geen meerwaarde voor Feyenoord … Dat ze hem hebben gehaald voor dit soort dingen ( klagen bij de scheids en meestal irritante overtredingen maken waarvoor geen vrije trap wordt gegeven omdat de scheids respect voor hem heeft), verdere geen goeie voorzetten in huis heeft etc…

 2. ajaxpers

  100% ontrecht, Kuijt trekt met 2 handen Veltman naar grond en er valt Veltman niks te verwijten. Wel had tenminste El Ghazi erin moeten komen. Ik baal hier echt van want het was onnodig.

  1. Zlatan

   Echt een ratje die Kuyt , nu geen respect meer voor hem , het is een matennaaier , JOJO .

   1. Velibor

    Ja klopt maar dat zal de ervaring wel zijn ,btje scheidsrechter bespelen,uitdagen,overtredingkje hier en daar tja hoort er wel bij maar inderdaad wel een matennaaier met zen vragen om geel,bah!

  1. HURBIE

   En de week erna zijn die kakkerlakken en die grote opruier KUYT heb hem altijd goed gevonden maar nu een echte matennaaier

 3. -THE BULLDOG-

  Ajax heeft prima gevoetbald. Niks mis mee.
  Ook Veltman heeft goed gespeeld, maar pech in de laatste seconde. Vd Hoorn vond ik trouwens ook ijzersterk spelen…Niks weggeven!!
  De enige die ondermaats was Sinkgraven.
  Het was geen goede maar wel een mooie wedstrijd om te zien. En dat gezeik over de scheids vind ik ook niet terecht. Kaarten lang uitgesteld waardoor er een mooie harde wedstrijd ontstond.
  8 november gaan we ze pakken….nu zijn we nog getergder om ze te pakken!!
  Komt goed!!

 4. Always4Ajax

  Oke, het is zonde, oke in de eerste helft had Ajax het moeten beslussen maar ik heb twee sites gevolgd tijdens de wedstrijd. De app hier en AS. Ik schaam me diep. Wat een achterlijke mensen heb je op d aardkloot rondlopen. Als die mensen ook zo tekeer gaan tegen hun kindn en vrouw …… oppakken en opsluiten. Wat een absurd gevloek en getier. Het is gewoon voetbal hoor. Je hebt een favoriete club net als ieder andere supporter maar daarom kan je nog wel normaal blijven doen. Daar baal ik nou echt van.

 5. MathijsAjax

  Pffff zo zuur dit! nog onterecht ook, ajax speelde groot deel vd wedstrijd best sterk. Alleen elke eindpass ging mis.. Volgende week terugpakken boys..!

 6. Cees1966

  Haal er gvd eentje bij die de ballen er voor ons in schiet. Weer geen doelpunt tegen een sterke tegenstander!

 7. Teuntje

  Feijenoord heeft met mazzel gewonnen. Ik twijfel zelf aan de rechtmatigheid van het doelpunt, daar Veltman toch echt met 2 handen werd vast gehouden. Vond Kuyt en Kramer met stip de meest irritante spelers van vanavond.
  Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ajax in de eerste helft beter gebruik had moeten maken van het overwicht!

 8. Pascal tebberman

  Kan veldman überhaupt nog wel voetballen schaamt oe nou zondag wel goed voetballen en geen veldman please ???⚓️??⚽️??.

   1. Pascal tebberman

    Veldman of ik dit is toch een grote fout of niet kan niet helpen dat je boos bent toch niet op mij we zien zondag wel weer???⚓️????⚽️.

   1. Pascal tebberman

    Ook Ajax natuurlijk of ben je ook boos hoef je niet op mij te zijn die veldman maakt toch een enorme fout we zien zondag wel weer???⚓️????⚽️.

     1. Pascal tebberman

      Zit niet op korfbal ben al jaren een bowler dat is een veel mooiere sport en Ajax ben ik al jaren fan van gied mooi ???⚓️????⚽️.

 9. freddie

  Mooie beker wedstrijd eerste helft voor ajax tweede voor de kakkerlakken gelijk spel meer op zijn plek maar dan de competitie maar

 10. N-AFCA

  Man man man. Ajax had het gewoon af moeten maken! Fisher was onwijs slecht en had allang gewisseld moeten zijn. En dat is maar aan 1 iemand te wijten en dat is Frank de Boer. Verder was 010 helemaal nergens en Ajax had ze gewoon keihard moeten slopen! Je doet jezelf nu zwaar te kort. Maar zeker ook te wijten aan De Boer. Hoe dan met Sinkgraven? Hoe dan met vd Hoorn??

   1. woody79

    wil vandaag ook hoorney in het zonnetje zetten. Die schoot tenminste 1 kaakie om. Alleen geel en verder stond hij er

 11. qazqaz

  Lekkere wedstrijd, vooral 1e helft.

  Dacht echt we gaan naar de strafschoppen en Jasper met de winnende redding.

  Zuur heel zuur, overtreding of niet, dat geluk heb je tegen op dat moment.

  Ervan leren en op naar volgende week dan pakken we ze!!!!

 12. Mauheb

  Ffb????? Wtf moet je met die kleuter Sinkgraven??? Tegen een ploeg die oorlog zal voeren, stel je dit ventje toch niet op zeg?
  Bedankt

 13. jefs

  Helaas! Er is goed gespeeld maar het mocht niet baten, er zijn beslissingen geweest die discutabel waren. Het kan ook zo maar een voor opgezet plan zijn. Feyenoord werd bij vlagen weg gespeeld maar zo het zij zo, AJAx speelde goed!

 14. Ajacied407

  Volgende week revanche nemen dan maar. Hadden gewoon daar met 0-2 voor moeten staan in de rust

 15. HURBIE

  Er vielen toch wat speler s door de mand Sinkgraven 4 SCHONE 6 drukte geen stempel Ficher wil teveel Veltman puur pechvogel

 16. jefs

  Ook Dirk wil winnen en wilde Ajax dit wel? Ga voor de titel! arbitrage liet op zijn minst te wensen over , misschien ook geinstrueerd? Landskampioen is wat belangrijk is en

 17. Mick

  Veltman heeft een prima wedstrijd gespeeld en ik vond hem bij de tegengoal ook niks te verwijten, weet niet wat jij hebt gezien?

 18. Bob0667

  Singraven niet gezien veel te slap voor een fysiek sterk Feijenoord. Waarom niet eerder een wissel 61 minuut El Gazi warm lopen en geen wissel fdB ???

 19. Braziq

  We gaan in ieder geval de goeie kant op qua instelling, mentaal. Voetballend kan het nog veel beter natuurlijk. Frank en technische staff wederom gefaald.. Veldman kon daar niets aan doen.. Maar mag wel stukken beter.. vd Hoorn.. top wedstrijd!

 20. afcamike

  Wat een kut gevoel dit.. bah
  Gelukkig over 1,5 week de herkansing en dan voor t belangrijkere en dat is bovenaan in de Eredivisie blijven
  Heb er het volste vertrouwen in dat t wel gaat lukken, sterkste opstelling en knallen !!!

 21. knudde32

  veltman speelde goed vond sinkgraven maar ook schone niet goed. en keeper boer gauw afscheid van nemen dat kan echt niet meer op dit niveau boer dan he

 22. David010

  ik heb de wedstrijd gezien was een mooie en goede wedstrijd alleen ajax maakte het niet af met de kansen die ze kregen .veltman eigen goal ja jammer.ik hoop Dat ajax in de Europa en in de eredivisie zeker de punten gaat pakken Dat zou goed zijn.roda jc moeten we zeker met 3-0 van winnen

 23. Pim Ruisendaal

  Wat kunnen die kakkies zielig zijn zeg. Steeds zeiken bij de scheids en om een kaart zeuren. Vooral Kuijt moet niet zo zeiken. Over paar weken pakken we ze hard terug en laten we zien wie de beste is! Eerste helft waren we veel beter en hadden we gewoon moet scoren!!

 24. Iamsterdam2015

  Ik lees veel negatieve reacties hier. Sorry mensen ook ik ben er doodziek van maar Feyenoord heeft de tweede helft gewoon met ballen gespeeld en was daar harder beter en slimmer in dan Ajax. En ja Dirk is dan wel een zeikerd maar wij mochten wensen dat wij zulke zeikerds hadden dan wonnen we tenminste dit soort wedstrijden en die van vorige week in Turkije. Verder snap ik fdb niet dat hij @€#*% tig minuten wacht tot dat hij gaat wisselen. Verkeerde keuzes En wederom een grammafoonplaat die hij iedere werk afspeeld. We waten beter, domineerde bla bla bla……

 25. wikr

  Kuyt in je team is prettig maar als tegenstander is ie enorm irritant en een grote matennaaier. Volgende week gewoon afmatten die hap, die pot is veel belangrijker. FdB zal nu inmiddels ook wel inzien dat je met 11-tegen-11 meer kans hebt dan met z ’n 10’n want ik neem aan dat ie Sinkgraven voorlopig niet meer zal opstellen.

 26. ajax.raymon

  ja ze speelde goed en ze hadde het meest korte lontje die kakies wat een aanvoerder kut wijker is het kramme zette we voor de ramen woort hij zelf is genaait xd

 27. Always4Ajax

  Ik ben niet boos hoor, verre van dat alleen ongelooflijk verbaasd dat je Veltman dit zit aan te rekenen en dat je hem liever op de bank ziet zitten. Dan toon je dat je weing verstand van vietbal hebr. Sorry.

 28. Jood1986

  En toch we hadden de kansen om het al in de eerste helft het af temaken. Maar idd die scheidsrechter en kuyt het is gewoon zielig

 29. Iwanov

  Wat me positief opviel is dat Sinkgraven nu die op het middenveld speelde weer goede dingen liet zien. Speelde een behoorlijke wedstrijd

   1. Iwanov

    Vind ik ja. In de eerste helft liet hij weer wat momenten zien dat hij echt klasse heeft. Hij heeft het alleen niet de hele wedstrijd volgehouden

    1. -buitenkantje rechts-

     Met je eens.. In de eerste helft een prima indruk achtergelaten.. Helaas in de tweede helft een stuk minder. Fischer heeft 94 min niks goeds gedaan.

Comments are closed.