Vierklau: ‘ Schöne hoort altijd te spelen’

10255vitesse-ajax_hendriks_schone

Oud-Ajacied Ferdi Vierklau is momenteel werkzaam als rapporteur van Telesport en mocht afgelopen zondag de spelers beoordelen tijdens Vitesse – Ajax. Vierklau gaf Lasse Schöne een 7,5 voor zijn optreden en volgens Vierklau is dat vrij logisch en hoort de Deen elke wedstrijd bij Ajax in de basis te staan.

‘Als Lasse speelt gebeurt er altijd wat en dan in positieve zin. Hij haalt altijd een degelijk niveau, is bewegelijk en vaak heel belangrijk voor Ajax. Ik snap niet dat deze speler momenteel vaker op de bank zit dan in het veld staat. Het beleid bij Ajax is natuurlijk om de jeugd de kans te geven maar als ik een Daley Sinkgraven zie spelen dan heb ik mijn twijfels. Schöne hoort gewoon in de basis te staan en als Ajax kampioen wil worden is dat bijna noodzakelijk’, aldus Vierklau.

Bron: De Telegraaf

Related posts

35 Comments

 1. ajaciedpiet

  Deze man heeft volledig gelijk! Ik zie Schøne als een van de leiders van ons elftal!

  1. BobbyHaarms

   Helemaal eens met Ferdie! Zodra Lasse binnen de lijnen verschijnt gebeurt er tenminste iets…vanaf nu basisplaats voor Lasse en op naar de titel!

   1. Litmanen

    duizend % eens. Schone maakt Ajax elke keer weer sterker. Alleen De Boer schijnt dat niet te zien.

 2. Pascal tebberman

  Schone moet blijven spelen is onmisbaar eerste helft hoeft niet perse maar tweede helft wel zeker denk goed naar wie je in zet Frankie ????⚓️???⚽️.

  1. Zlatan

   Zeker ! Als schone in het veld komt , veranderd er iets in het elftal , vertrouwen van de andere spelers ?

 3. HURBIE

  Hij is gewoon de Angel van dit team .FDB kan gewoon niet meer om hem heen hij is tich keeer beter als sinkgraven e d hij verdiend om opgesteld te worden TOPPER

  1. Remco425

   Klopt, als 10, rechtermiddenvelder of rechtsbuiten. Op die 3 posities is hij altijd goed. Niet als spits of linksbuiten. Daar heeft hij nog nooit een goede wedstrijd gespeeld.

 4. Joostoo

  Dit vind ik al het volledige seizoen, begrijp er niets van dat hij niet elke wedstrijd speelt. We willen toch wat ervaring in het team waarom laat je dat dan op de bank zitten, zelfde met Heitinga.

 5. paulvos

  Lasse Schone heeft in de afgelopen seizoenen laten zien dat hij waardevol en onmisbaar is, vind hem ook vele malen beter dan Sinkgraven, die nog lange tijd in ontwikkeling is. Wanneer hij progressie heeft gemaakt , hij het ter zijner tijd het stokje mag overnemen

  1. AFCA my World

   Hij moet zeker vaker spelen,had afgelopen jaar een minder seizoen,maar zit nu weer lekker in zijn vel !

 6. Ajaxlucas

  Helemaal mee eens
  Als onze lasse speelt gaat het meestal een stuk beter
  Hij verdient een basisplaats

 7. Ajaxlucas

  Helemaal mee eens
  Als onze Lasse speelt gaat het meestal een stuk beter
  Ik zeg een basis plaats

 8. slm020

  Schonen is het grootste puzzelstukje wat ontbreekt in dit elftal !! Heb alleen vaak het idee dat Frank de Boer alleen slecht in puzzels oplossen is 😉 ! Schonen is overal inzetbaar !! Heeft karakter & inzicht & goed schot/ passing !!

 9. nick-afca95

  Maar haal je dan Klaassen uit de basis? Of toch El Ghazi? Of word Bazoer geofferd. Ik vind het heel makkelijk om te zeggen dat Schöne moet spelen maar je kan er maar 11 opstellen. Neemt niet weg dat ik hem niet een fantastische speler vind.

   1. nick-afca95

    En Klaassen is je aanvoerder dus die hou je er ook in. Dus word je topscorer er uitgehaald. Of laat je die ook staan? Kijk ik vind Schöne echt heel erg goed maar zijn concurenten zijn dat ook. Ik denk dat het misschien voorlopig goed is hem er vaker in te brengen. Kan ook dat je met hem begint en dan in de 2e helft hem er uit haalt.

  1. Litmanen

   Momenteel is Schone beter en belangrijker dan Klaassen. Misschien lullig, maar de beste moet spelen.
   In de tweede helft was Ajax gister sterker op het middenveld. Die wissel van Klaassen was de mazzel voor De Boer.

   1. nick-afca95

    Het is en blijft je aanvoerder, die wissel je niet zo makkelijk als een andere speler.

    1. Litmanen

     Ik weet niét of je het weet, maar we hebben het hier niet over Abbekawalda 7 hoor! Vorig jaar was Boilesen nog aanvoerder. De beste speelt, aanvoerder of niet.

     1. nick-afca95

      Boilesen aanvoerder maken was de grootste fout in de geschiedenis van Ajax. Dat de beste speelt ben ik met je eens. We zullen zien of FdB hier ook zo over denkt

 10. Harry_Kleingeld

  Onze lieve schone met z’n gekke kapsel. Heeft vaak de schaal in handen gehad en is ajax altijd trouw gebleven, nu moet Frank ook voor hem kiezen en laten spelen

  1. Litmanen

   Helemaal eens, maar de man is ook gewoon heel goed in vorm en dat lijkt me het belangrijkste.

Comments are closed.