Minuut lang applaus in alle Eredivisie stadions voor Cruijff (Incl. video)

10255vitesse-ajax_cruijff1

Een aantal supporters besloten via Facebook een actie te starten om bij elke wedstrijd in de Eredivisie voor Cruijff te applaudisseerden. Bij de legendarische nummer veertien werd afgelopen week longkanker geconstateerd. Het applaus was vrijdag, zaterdag en zondag bij elke wedstrijd in de Eredivisie hoorbaar. In de veertiende minuut stond iedereen voor de voormalig speler van o.a. Ajax en FC Barcelona.

Frank de Boer liet in de Gelredome weten kippenvel te hebben gekregen van de indrukwekkende veertiende minuut waarin het stadion een minuut lang klapte voor Johan Cruijff. ‘Op zo’n moment is voetbal even onbelangrijk. Ik kreeg er kippenvel van. Het is alleen jammer dat het voor de symboliek niet ook nog 1-4 is geworden.’

<iframe src=’http://www.at5.nl/video/iframe?m=120132′ width=’480′ height=’270′ scrolling=’auto’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe>

Related posts

34 Comments

   1. woody79

    je zag m weer n traantje wegpinken. hij had dus geen tijd om te klappen. hij was zn zakdoek zoeken

 1. Remco425

  Echt klasse van alle supporters! Dat er zelfs in de kuip massaal aan werd mee gedaan. Johan Cruijff verbroederd! Nu binnen Ajax nog 😉

   1. Remco425

    Mee eens. En dat zo’n Cruijff hater als Peter R. de Vries, die zich Ajacied noemt, zelfs niet eens het fatsoen heeft te klappen voor deze actie vind ik ronduit schandalig. Gaat de haat dan zo ver dat je hem deze ziekte gunt? Zelfs bij Feyenoord klapte vrijwel iedereen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Kan me niet voorstellen dat je jezelf Ajacied noemt en niet hebt geklapt..

 2. Indojood

  Iedere supporter van elke club weet wel diep in zijn hart dat het NL voetbal alles aan Michels, Cruijff en Ajax te danken heeft.

  1. Always4Ajax

   Als je eerlijk bent mag je Feijenoord niet vergeten. Was in de jaren van Moulijn ook een hele goede ploeg, ook Europees gezien hun Europacup 1 winst tegen Celtic. Ik heb toen staan juichen voor 010.

   1. Indojood

    Maar ik ben niet eerlijk, zo eerlijk ben ik wel om dat te beweren. 🙂 En juichen voor 010? Alleen als dat gunstig is voor Ajax zoals tegen die lampies in 2011.

 3. Always4Ajax

  Ach, als een klein handje vol niet klapt, who cares. Ik denk dat er 150.000-200.000 wel geklapt hebben voor Johan. Dat aantal telt.

 4. BobbyHaarms

  Respect, zeker ook hartverwarmend dat er in de kuip werd geklapt! Alleen die 2 lamlullen van Hanegem en de Vries niet. Ze zullen hier nog eens aan terugdenken mochten ze zelf deze vreselijke ziekte krijgen..

  1. AFCA my World

   Dit mag je niemand toewensen ! Dat ze geen respect tonen word ze niet in dank afgenomen ,als ze er op gewezen worden gaan ze zich misschien schamen ! Maar je wenst het je grootste NIET toe !

 5. Komen

  Ff die peter r door de mangel de nep ajax man. Respectloos en als een klein kind. Walgelijk!!!!!

  1. woody79

   ach laat die eikel. hoop dat hij holleeder nog eens tegen t lijf loopt en dat ie er met zn brommer overheen walst

 6. Always4Ajax

  Toch apart. Als we vinden dat anderen geen respect tonen worden een aantal hier zelf direct respectloos. Jammer.

  1. BobbyHaarms

   Daar heb je een punt. Maar als je geen respect toont hoef je dat ook niet van een ander te verwachten, en die de Vries al helemaal niet die linkse bal

 7. Sonsee

  Mooi gebaar van al die supporters. Zelf persoonlijk hoop ik dat Cruijff zal genezen want als er iemand echt gek op het spelletje ( voetbal ) is dan is hij dat wel. Zo’n legende mogen we nog niet verliezen.

 8. Slingertje.

  Top gebaar.
  En voor de losers van Vitesse die dat doek hadden gemaakt: Jullie zijn zeker voor het gemak even vergeten waaraan Theo Bos is overleden.

Comments are closed.