De Boer na nederlaag: ‘Winst thuis tegen Fenerbahce nu cruciaal’

1022fenerbahce-ajax_cillessen_vanpersie

Frank de Boer vond na de nederlaag tegen Fenerbahçe dat zijn ploeg zenuwachtig aan het doel begon in de heksenketel van Istanbul. “Daarna pakten we het goed op. Maar de laatste pass was vaak niet zuiver. We maakten soms ook de verkeerde keuze. We hebben keihard gewerkt. Dan is het jammer als je zo laat de wedstrijd verliest”, aldus De Boer voor de camera van RTL7.

Alles staat en valt nu bij het duel Ajax – Fenerbahçe over twee weken in de Arena, zo beseft De Boer. “We zullen nu keihard moeten werken om de tweede plaats veilig te stellen. Dat wordt lastig. We moeten over twee weken thuis winnen van Fenerbahçe. Verlies je dan is het gedaan. Dan staan zij op 7 en blijven wij op 2.Als we winnen staan we weer tweede in de poule en kunnen we het tegen Celtic en Molde nog afmaken. Een zege op Fenerbahçe is nu cruciaal. Dat zal niet makkelijk worden. Ze hebben goede spelers.”

Bron: RTL7

Related posts

76 Comments

 1. wieringa

  Ik denk dat het klaar is, ik zie Ajax niet doorkomen. Internationaal is het niveau van Ajax en de rest van de Nederlandse clubs gewoon te laag.

  1. creutz1977

   idd als hij ook zulke keuzes blijft maken!! Schone in de spits?? daarvan weet je bij voorbaat dat dat niet gaat werken… Hij in geen spits, mist de snelheid en kracht daarvoor… en als een speler (Fischer) totaal niet in wedstrijd zit en eigenlijk niks goed doet durf hem dan ook tijdig naar de kant te halen… nee dan maar lekker 75 min zo door blijven spelen.. prestaties uit in Europa in om je kapot voor te schamen

   1. AFCA my World

    Hij had beter van de Hoorn in de spits kunnen zetten,tegen zo’n ploeg heb je ook kracht nodig !

   2. Mokumertje020

    Hij speelde ook niet in de spits maar als doorgeschoven middenvelder heb je geen verstand van voetbal of zo

    1. creutz1977

     weet niet of je de wedstrijd hebt gekeken maar hij speelde gewoon in de spits hoor FLAPDROL… Hij moest tussen de linies spelen maar zijn handelingssnelheid is gewoon te laag..

   1. creutz1977

    ja prachtig voor Groningen maar daar hebben we het niet over of wel… dat zit je op de verkeerde forum

  2. Mijn Club

   Triest, maar waar. Nog een geluk dat we niet door de poule fase van de CL zijn gekomen. Dan waren we elke wedstrijd met 5-0 afgedroogd. Ach ja, de lol is er voor mij al drie jaar vanaf :((

 2. Tinus

  Forget it, Frank! Halve finale was het toch? We creëren 0 , spelen slecht voetbal, er staan 11 jongetjes, stuk voor stuk talenten, maar zonder paar ervaren mannen red je het niet.

  Dit team mist zoveel: fysiek zwak,geen winnaars, geen etterbakkie, geen scorend vermogen, geen vernuft, geen ervaring, enkel talenten

  1. Zlatan

   Jammer Tinus ! Waarom andere opstelling ? ER IS GEEN SPITS , Schone is buitenspeler ,El Gazi ook niet maar ging toch goed Zaterdag ? En maar door etteren ! WE WILLEN EEN SPITS !!!!!!!!

   1. Zlatan

    M’n hele maag kneep !deed pijn gisteren , !dit houden we zo niet vol! Tering ! Nu al op zoek naar een speler waar we voor naar het stadion komen !!! A U B

    1. Zlatan

     Ja TINUS , dat is zo maar het spel was goed zaterdag , natuurlijk ben je er niet met alleen een spits , maar het is een begin , toch ?

 3. Iceman

  Absoluut mee eens ik zie ze ook niet winnen het niveau van Ajax in Europa is nul,nul Ajax is tegenwoordig alleen maar nog een naam in Europa en meer niet en langzamer hand vergeten de mensen Ajax helemaal straks.

 4. jeroen81

  was zwaar onder de maat maar dit gaat niet goed komen zo maak me ernstige zorgen om het voetbal diep triest

 5. Nummer 12

  Pffff kom op frank, hoe blind ben je nou. Ben o zo Ajacied maar schaam me kapot, en zo’n medelijden met al dat talent. Jullie hebben t 2 jaar geleden allemaal verpest met nul aankopen. Klootzakken !

  1. AjaxBarcelona

   Nul aankopen? Dan lopen er een aantal illegaal rond bij Ajax, dat kan niet anders.

 6. Pim Ruisendaal

  Ajax kan en moet beter presteren in Europa! Misschien te jonge elftal om nog verder te kunnen komen. Volgende keer misschien wat ervaren spelers in gooien? Zoals Heitinga bijv. Maar zal wel een stunt wezen om thuis te winnen van ze. Word alles of niets volgende week

 7. Braziq

  Yes yes.. Frank had m weer op hoor.. die Felgekleurde roze bril.. Shit.. Kom op coach!! Zeg s een keer eerlijk wat je van de wedstrijd vindt.. Het was toch weer bitter, zuur etc.. WEDEROM met een k u t gevoel naar bed.. Of zie je het niet Frank????? Zien jullie als technische staff het echt niet??? Als dat zo is, dan zien wij liever vandaag dan morgen, andere Ajaxieden langs de kant staan.. Met alle respect hoor!! Want wat jullie zelf voor onze Ajax betekend hebben als speler zijnde.. Dat is om te koesteren.. Magisch !! Thank you!! Maar het is nu wel tijd vindt ik. Voor een andere aanpak. Nog een goed seizoen toegewenst heren..

  1. PvL020

   En je denkt dat een andere staf gelijk de ommekeer is? Hebben we nog steeds dezelfde spelers…..

 8. BobbyHaarms

  Op z’n zachts gezegd klote dat ie vlak voor tijd alsnog valt. Frank heeft zeker een punt wat betreft keihard werken van zijn spelers…maar je mag toch wel concluderen dat een Fischer totaal onzichtbaar was en Tete terecht van Rhijn uit de basis heeft gespeeld. Vond Veltman wederom de beste man aan onze zijde en een paar fabelachtige reddingen van onze Cillessen niet te vergeten. Maar verder win je met dit team natuurlijk nooit de oorlog in Europa….teveel talent, te weinig klootzakjes..

  1. Didron

   Goede analyse, Bobby! Viktor en van Rhijn drama! Veltman weer veldheer! Voor de rest nog ff een goede gerenomeerde spits erbij svp!

   1. Litmanen

    Wie vond in Godsnaam El Ghazi dan goed? 45 minuten vakantie en in de tweede helft halverwege leeg……

    1. Zlatan

     Nee verleden week , speelde hij goed in de spits , nu was hij echt de weg kwijt . LITMANEN

 9. Didron

  Winst thuis is inderdaad cruciaal nu ja, maar nog crucialer is dat we in de winterstop wat aankopen doen! Geld zat, dus een goede gerenomeerde spits en een baas met ballen achterin lijken me een must!!

  1. Tinus

   Eens maar met stel multinational bestuurders gaat het alleen om het bedrijf Ajax, Arena zit toch wel vol. Gaat echt niet gebeuren. Als er iets komt is het weer een vage huur constructie van een Duitse of Engelse bankzitter waar nog nooit iemand van gehoord heeft…..Aankopen die een zak geld kosten zoals Guardado (loon!) gaat echt niet gebeuren.

  2. BobbyHaarms

   Dat zeker Didron, we missen een absolute killer voorin! Misschien moeten ze toch Huntelaar nog maar eens polsen voor een terugkeer..

 10. Tinus

  Niet makkelijk Frank? Understatement lijkt me…..kan wel janken Frank,
  MOLDE WTF?! Ajax moest weer naar de top, her is alleen maar achteruit gegaan, Molde, Wien, Dnjepr, waar hebben we her over? Frank dat is geen subtop in Europa, nee ook geen middenmoot, dit is de kelder van Europa!

 11. BobbyHaarms

  Wat was El Ghazi trouwens enorm aan het prutsen gisteren zeg…afspelen ho maar…acties van hem stierven allemaal in schoonheid..maar goed, er waren er natuurlijk meer die een snipperdag hadden. Fischer onzichtbaar, van Rhijn…..heb echt een enorme kater van die goal in de laatste minuut

  1. Velibor

   Helemaal met je eens lijkt wel of ze geen concurrentie te duchten hebben ,waar blijven die geweldige jeugdige talenten dan die kwamen er toch aan of komen die ook met de ns soms!

 12. Toppertje

  Het mogen talenten zijn maar de hoeveelheid ballen die niet goed ingespeeld worden of slecht aangenomen worden (te ver bij de speler tijdens een dribbel) is schrikbarend. Lijken wel in Europa wel amateurs tegen de profs.

 13. vooruitdiebal

  We missen gewoon creatieve spelers middenveld. geen enkele spits kan het zonder aanvoer. Prima balafpakkers (Gudelj Bazoer) of lopers (Klaassen) maar geen ECHTE VOETBALLERS. Geen speler met een pass op maat of een paseeractie nee tikkie terugof opzij is de standaard

 14. pietprecies

  Ik heb nieuws voor je frank, ook thuis winnen we niet van Fenerbahçe en ook niet van molde met dit stelletje prutsers en ook niet met een kloteklapper als jou als trainer.

 15. War

  Een bal over 10 meter of meer lukt praktisch bij niemand, komt gewoon niet aan.
  De keeper van Fener heeft geen reet te doen gehad, maar goed, Frank heeft blijkbaar weer een andere wedstrijd gezien.
  Wordt zondag tegen Vitesse ook op deze manier een drama.

 16. pietprecies

  Ben ik de enige trouwens die gudelj een prutser vind en el Ghazi een over het paard getilde kneus? Gister weer kunne zien dat die allebei van prutsniveau zijn

  1. SPHAFCA

   Vind Gudelj de laatste weken toch echt vele malen beter spelen dan Klaassen, maar niemand heeft het over hem? Zet Schone maar lekker op 10, iemand die echt kan voetballen.

 17. toon61

  dat ben jij zeker niet Piet , het is niet best met geen een speler , een talenten elftal , waar totaal niks inzit , ik bedoel ermee dat er geen dragende spelers zijn die boven de rest uitkomen , ze spelen allemaal op hetzelfde niveau .
  niet meer en niet minder .
  Dit word nooit niks met dit ajax , we zakken steeds verder af , en dan durft netto nog te zeggen bij de tafel vann kees , nu is er wel iets mogelijk , ze hebben gvd al veel jaren veel geld , en doen er geen flikker mee .
  Wat een kletspraat , het word niet anders en ook niet beter , als er geen betere spelers gekocht worden , ik zie ze weer verschijnenen met derde rangs spelers waar je geen flikker aan hebt , Sanogoal , ik zag het al voor de competitie , toen was het niet waar hier .

 18. AFCA my World

  Het word echt tijd voor een nieuwe coach,met alleen talent win je het niet, neem VanHaezebrouck trainer van AA Gent,die maakt spelers beter en doet het met weinig middelen erg goed ! Je kunt als trainer nooit langer als 3 a 4 jaar bij 1 club blijven,de magie is nu echt uitgewerkt, tijd voor verandering !!!

  1. pietprecies

   Ja hoop dat overmars eindelijk eens gaat oprotten en we een echte TD krijgen en dat FdB ook weg gaat want die zit inmiddels in de Qatar modus net als aan het eind van z’n voetbal carrière zo van het is wel prima zo.

 19. Geroldkohlen

  de grootste fout is misschien wel dat serero er niet bij was! middenveld en voorhoede stelt niks voor in europa, we werden op alle fronten afgetroefd! van rhijn mag ook zijn biezen pakken! er moet versterkt worden! de verdediging buiten van rhijn was echt goed!!!! en wat ik ook belachelijk was het commentaar van el ghazi na de wedstrijd, hij zegt gewoon dat hij niet het gevoel had dat ze zouden verliezen en dat zij genoeg kansen hadden gehad! die jongen moet ook eens weer terug op aarde gezet worden!

  1. -buitenkantje rechts-

   El Ghazi is eigenlijk gewoon nog een jong Ajax speler.. Dat geldt eigenlijk ook voor Fischer.. Veel te wisselvallig in hun prestaties. Gisteren was het weer eens niks. Schöne neem ik niks kwalijk. Die hoort niet in de spits maar op 10.

 20. AjaxBarcelona

  Cillessen, Veltman, Schone, Dijks, Bazoer, puike wedstrijd met inzet. Riedewald en Gudrlj voldoende. El Ghazi, van Rhijn, Fischer, Klaassen zwaar onder de maat.
  Van zowel Fischer als Klaassen weten we dat ze veel beter kunnen. Voor van Rhijn hebben we Tete. Blijft de plek van el Ghazi over. Kortom het is flauwekul om over het team te zeiken want straks zegt men hier net zo makkelijk “ik heb weer eens genoten” De kwaliteit is er en de kunde ook.

  1. AjaxBarcelona

   Waarmee ik niet zeg dat het goed of redelijk was gisteren. Het lukt alleen als er een team staat en gisteren stonden er geen 11 mensen in het veld met gelijke vorm en gelijke inzet. Fischer was slecht maar liep wel fanatiek op het veld maar el Ghazi was slecht en liep gewoon niet door op ballen om in ieder geval minimaal de opbouw van de tegenstander te storen.

 21. Ajax nr 1

  Waarom moeten wij op deze voet verder. Het wordt er niet beter van. Elke keer maar weer de zelfde verhaaltjes. Het moet beter,de eind paas is niet goed,we hadden niet hoeven te verliezen,we hebben veel kansen gehad enz enz. Allemaal dingen die we al jaren roepen. Maar er gebeurt helemaal niets. Wij supporters weten het wel. Het moet zeker beter!!Ajax verliest zijn spel,zijn gezicht,zijn status alles. Wanneer worden er nou eens stappen ondernomen om dit allemaal WEL in goede banen te leiden. Laten we nu eens eerlijk zijn en elkaar gewoon vertellen dat we gewoon niet goed genoeg zijn. Draai er niet steeds omheen want wij zijn niet gek en zien al jaren dat het niet gaat zoals het hoort. Met vriendelijke groet en teleurgestelde Ajaxsupporter

 22. Velibor

  Je hebt nu eenmaal azijnzeikers die alles maar dan ook alles afkraken en goed nieuwsdominees die alles maar dan ook alles weer goedpraten wat er fout is gegaan en dat deugt ook niet……

 23. Velibor

  En vind de Boer een beste kerel met alles war hij gedaan heeft en snap best dat hij zen spelers die hij opstelt beschermd maar hij begint toch echt op zo’n dominee te lijken!

  1. AjaxBarcelona

   Een goede baas staat naar buiten toe altijd achter zijn mensen. Intern los je problemen op.

 24. Slingertje.

  Ze moeten nu alle 3 de wedstrijden winnen want anders is het over en sluiten in december.

 25. paulvos

  Wat nou cruciaal, ze hadden gewoon moeten winnen en niet spelen op ’n gelijk spel. Zie het nu maar goed te krijgen.

 26. -buitenkantje rechts-

  Frank moet toch ook zien dat het probleem voorin ligt. Met 2 erg wisselvallige en jonge buitenspelers..en wat nog erger is..geen spits!! Kan je het je voorstellen? Volgens mij in de geschiedenis van Ajax nog nooit voorgevallen dat er gewoon geen spits opgesteld kan worden..
  Het probleem is Frank dat er gewoon geen kansen gecreëerd worden en er geen spits is om doelpunten te maken.

 27. Ed69

  We moeten gewoon inzien dat Ajax en de rest uit de eredivisie, gewoon veel te licht is voor de Europese competities. Het is zo dat Frank zich moet schamen, over het feit dat er geen fatsoenlijke spits opgesteld kan worden, maar dat is nog niet het grootste probleem. Was dat maar zo!!
  Het probleem zit m meer in het niveau van de vaderlandse competitie en daar zou de KNVB wat aan moeten doen.
  Wat mij goed zou lijken, is een eredivisie met nog maar 10 ploegen die 4x per seizoen tegen elkaar spelen! Betere ploegen tegen elkaar zal het niveau op gaan krikken. Daardoor zullen de clubs vanzelf beter gaan investeren en kwalitatief veel sterker worden en alleen met een soortgelijk ingrijpen door de KNVB kan het ooit nog wat worden met Europees meetellen. Als er niks veranderd, ben ik bang dat t over een paar jaar echt helemaal een verloren zaak is, helaas……!!

 28. AJAX 2001

  ik denk en hoop dat Ajax binnen een aantal jaren weer terug is op het niveau van de kwartfinale van de CL

 29. Bob0667

  Geen uitstraling, plezier, snel bal verlies, passen die niet aankomen geen enkele kans. Aanvoerder die denk dat hij tikkertje aan het doen is. Schamen moeten ze zich twee weken zonder Ajax shirt spelen. Verdienen deze niet

 30. Thomas

  Het had beter kunnen zijn als je een aanval had :
  El ghazi,Fischer,Younes als Milik er niet is

 31. Heldenzoon

  Net Albert Einstein, die Frank…. Winst thuis tegen Fenerbahce nu cruciaal! Je meent het, Frank

 32. Rj d

  Lijkt Nederlands elftal wel, moesten ook winnen en zie nu daar?
  Ga al 20 jaar naar Ajax maar voor het eerst dit jaar heb ik geen EL kaarten gekocht. Dat zegt toch al heel veel en ben er ziek van, zeker als ik de opstelling zie en het voetbal.(zal toch hier niet alleen in zijn)

Comments are closed.