Ajax in slotminuten onderuit tegen Fenerbahce

1022fenerbahce-ajax_riedewald_vanpersie

Ajax heeft donderdag op bezoek bij het Fenerbahçe van Robin van Persie, een gelijkspel weggegeven. Het weinig verheffende spel van beide ploegen leek een 0-0 als logisch gevolg te hebben, maar een onoplettendheid in de slotfase kostte de ploeg van trainer Frank de Boer een punt: 1-0 verlies.

De Boer startte met Lasse Schöne in de spits, maar behalve een afstandschot van Nemanja Gudelj kwam Ajax in de eerste helft amper tot kansen. De Serviër, die zaterdag met een snoeiharde pegel nog trefzeker was tegen Heracles, haalde vanaf halverwege de vijandelijke helft uit, maar zag zijn schot net over vliegen. Even daarvoor had Van Persie een grote kans op de openingstreffer onbenut gelaten. Met een katachtige reflex ranselde Jasper Cillessen een poging van zijn mede-international uit de doelmond.

Ricardo van Rhijn, die in de basis mocht beginnen omdat Kenny Tete volgens De Boer rust nodig had, liet zien waarom hij dit seizoen genoegen moet nemen met een reservevol. Samen met de eveneens teleurstellende Viktor Fischer werd de rechtsback na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Beide teams bleven met hun krachten smijten, maar konden in balbezit geen potten breken.

De enige echte Ajax kans ontstond uit een vrije trap van Schöne. De volley van aanvoerder Davy Klaassen was echter niet lastig genoeg voor doelman Fabiano. De goal viel uiteindelijk aan de andere kant, twee minuten voor tijd. Fernandao klopte Joël Veltman bij een corner in de lucht: 1-0.

Over twee weken; op donderdag 5 november spelen Ajax en Fenerbahçe in de Amsterdam ArenA opnieuw tegen elkaar.

Fenerbahce-Ajax 1-0 (0-0)
89. Fernandão 1-0

Scheidsrechter: Fernández Borbalán

Gele kaarten: Caner Erkin (Fenerbahce), Van Rhijn, Dijks, Tete (allen Ajax)

Opstelling Fenerbahçe:
Fabiano; Gokhan, Kjaer, Ba, Caner; Josef, Mehmet Topal, Diego; Markovic, Van Persie (72. Fernandao), Nani

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn (63. Tete), Veltman, Riedewald, Dijks, Klaassen, Bazoer, Gudelj, El Ghazi (76. Sinkgraven), Schöne, Fischer (63. Younes)

Related posts

36 Comments

   1. BobbyHaarms

    EvdB heb jij de wedstrijd wel gekeken jonguh? Veltman was zo’n beetje de enige die goed stond te ballen!

    1. EvdB

     Nee ben op vakantie ….
     Maar heb genoeg gezien (dus ook Veldman)
     Al tig jaar seizoenkaart….

   2. Litmanen

    Debiele EvdB! Beste man van het veld. Of lul je alleen zo omdat die twee van de muppetshow het op Veltman gemunt hadden?

   3. creutz1977

    Veltman wat 1 van de betere… nee je moet Schone in de spits zetten??? dan snap je het spelletje… dan weet je dat je geen doelpunten gaat maken… en Fischer was ook alles behalve lekker bezig… durf dan tijdig te wisselen

 1. dickst14

  vraag me af wie de man die inkopte moest dekken. daar moet echt een ernstig gesprek mee gevoerd worden. profs

    1. dickst14

     Mooi taalgebruik. Hierbij wil ik je 1 ding zeggen Litmanen, ik volg je berichtjes al een tijdje want daar ontkom je helaas niet aan als iemand op elk bericht diverse reacties loslaat, maar voor mij heb je er geen bal verstand van. Misschien denk je van wel door al die sterretjes die je hebt gekregen, maar die zou iedereen hebben als ie de hele dag op alles zou reageren. Ook heb je het zoals altijd weer over je oogappel van Rhijn. Ach hij stond steeds tegen 2 man??? Dat je geen Litmanen heet is duidelijk, maar het zou me niet verbazen als je van Rhijn heet en broer bent van.

     1. Litmanen

      Je valt in herhalingen. Iedereen die gekeken heeft zag dat El Ghazi voor rust een snipperdag had. Zelfs de verslaggever maakte daar tot twee keer toe een opmerking over. En over Fischer zal ik verder nik zeggen. Kijk de wedstrijd terug en lees de kranten ( alle!)

 2. Forco120

  was het wel een corner? die eerste zeg maar? volgens mij niet hoor. en dan had dit ook niet gehoeven. jammer weer

 3. woody79

  heb t niet gezien omdat ik in brugge ben. club was 1e helft heel goed. 2e helft zakt t in en krijgen t deksel op de neus. INSTELLING?

 4. AjaxStaff2015

  Elke keer het zelfde liedje van dit mag niet gebeuren, en het gebeurt toch met de winterstop spellen we alleen nog maar voor het kampioenschap en frank de boer weg omdat hij niets heeft gemaakt dit jaar .

  1. Litmanen

   Je kunt de Boer kwalijk nemen dat hij de voorhoede voor de twintigste keer door elkaar gooide en Schone in de spits zette terwijl hij al een jaar weet dat Schone overal goed is behalve daar. Fischer en El Ghazi waren voor rust vreselijk zwak. Fischer heeft alleen maar balverlies geleden en El Ghazi vond het niet nodig terug te verdedigen zodat Van Rhijn constant tegen twee man stond. Fijne collega. Daar lag het verlies, niet achterin of bij de middenvelders. Vond alleen Riedewald niet heel sterk.

   1. AjaxBarcelona

    Verschil tussen Veltman en van Rhijn is momenteel veel te groot. Dat was gisteren heel erg duidelijk. Tete is momenteel Twee klassen beter dan van Rhijn. Voor van Rhijn helaas maar waar.

    1. Litmanen

     Je bedoelt het verschil tussen Van Rhijn en Tete? Vind het moeilijk vergelijken, maar gisteren was de vergelijking niet eerlijk want in de tweede helft was El Ghazi ineens wel terug te vinden bij zijn eigen zestien om met verdedigen te helpen. Lijkt wel of hij elke week in de rust een schop voor zijn kloten moet hebben voordat hij honderd procent geeft.
     Typisch, dat toen hij terugverdedigde, halverwege de tweede helft helemaal leeg was. En terecht gewisseld.
     Van Rhijn speelt veel meer als opkomende back dan Tete, dus dan is verdedigen moeilijker dan als je nooit over de middellijn komt.
     Kwestie van smaak, ik zie liever, net als op links, een opkomende back.

 5. AjaxBarcelona

  Voorhoede door elkaar gegooid?? Wijzing op een plek hoor. schone voor Milik. Of het goede keus was is wat anders. Frank gokte op snelheid langs de zijkant maar helaas is Fischer dramatisch en el Ghazi had gisteren Kishna neigingen oftewel erg lui. Dan krijgt het middenveld en de verdediging het extra druk. Verdedigen begint vooraan.

  1. Litmanen

   Goed gezien, maar waarom niet gestart zoals zondag? Ging toch prima? Ik snap niks van de Boer. Lijkt wel of hij bewust steeds zo moeilijk doet.

   1. AjaxBarcelona

    Frank gokte op de snelheid van de buitenspelers. Die hadden beide helaas een verlofdag.

 6. Ajaxied001

  Waarom beginnen we de 2 de helft met inzakken? Terwijl we voor de rust de conrol hadden door juist druk te zetten. Opdracht de Boer??????

 7. AjaxBarcelona

  Nee bedoel het verschil tussen Veltman en van Rhijn. Die staan naast elkaar en het verschil is te groot. Tete gaat makkelijker mee in het huidige niveau van Veltman. Veltman moest gisteren van Rhijn te vaak te hulp schieten. Van Rhijn mist die meedogenloze tackle van Tete. Dit staat los van de snipperdag van el Ghazi. Timing van van Rhijn is gewoon momenteel stuk slechter dan die van Tete.

 8. -buitenkantje rechts-

  Heb de reacties eens gelezen hierboven en het gaat (weer) voornamelijk over de verdediging. Terwijl die gisteren prima stond. Veltman speelde een berepartij! Van Rhijn wat ongelukkig..stond idd af en toe tegen 2 man, maar gaf ook teveel ruimte. Waar het mijns inziens weer aan lag is de onderbezetting op het middenveld en het gebrek aan slagkracht voorin. Het gemis van een echte Ajaxspits (type Suarez/ v Basten/ Ibra) werd weer pijnlijk duidelijk.
  Ook win je met types als Fischer en El Ghazi de oorlog niet. Te wisselvallig in hun prestaties. De ene wedstrijd geweldig, de andere volledig onzichtbaar.. Eigenlijk gewoon nog spelers voor jong Ajax, waar ze nog veel moeten leren..
  Ajax heeft volgens mij 2 opties: of gaan spelen met een 4-4-2 systeem waarbij je zorgt dat je een sterk middenveld hebt met Gudelj-Bazoer-Schöne-Klaassen. Waarbij je 2 jongens voorin een vrije rol geeft.. Bv El Ghazi met Milik.
  Of je gaat flink investeren in een nieuwe voorhoede. Met 2 buitenspelers die meters kunnen maken, zowel voorin als meeverdedigend achterin. En die een goede actie in huis hebben. En de aankoop van een een echte Ajaxspits. Vooral dat laatste is erg nodig!

 9. Rj d

  Als niks in de spits heb hou je ook geen twee man achter.
  De boer moet lekker weg met de winterstop

  1. Didron

   Frank hoeft niet weg! Wat wel duidelijk is, is dat ons aller Ajax behoefte heeft aan een echte gerenomeerde spits voorin! Da’s de prio aankoop voor in de winterstop!!

 10. Rj d

  Maar frank maakt dit jaar veel fouten, die je niet oplost met een spit!
  Team samenstelling, verkeerde mensen op plekken waar ze niet gewend zijn te spelen.
  Het is het allemaal niet en dan bedoel ik niet net maar gewoon niet.
  En dan vindt ik als trainer en technische staf dat je na twee jaar moet zeggen oké bedankt en tot ziens wij krijg dit niet naar een hoger plan van voetballen.

Comments are closed.