Dolberg schiet Ajax A1 naar volgende ronde in Domestic Champions Path

0903kasper_dolberg

Ajax A1 heeft woensdagavond de volgende ronde bereikt van het Domestic Champions Path door een 2-0 overwinning op Schalke’04 A1. Op sportpark de Toekomst was het publiek in grote getale aanwezig en die zagen Kasper Dolberg beide doelpunten scoren voor de A1. De jonge Deen begon vijf minuten voor rust een een rush van veertig meter om vervolgens koelbloedig af te ronden in de linkerhoek. Na de rust drong Schalke aan en kreeg het de kans op 1-1 maar  Oktawian Skrzecz faalde oog in oog met Ajax-doelman Van Bladeren. Vervolgens was het opnieuw Dolberg die wel de trekker overhaalde en Ajax naar de volgende ronde schoot waar het nu Spartak Moskou zal treffen.

Opstelling Ajax A1: Stan van Bladeren; Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt, Carel Eiting, Mauro Savastano (63. Conner Blöte); Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Dani de Wit (85. Léon Bergsma); Kasper Dolberg, Zakaria El Azzouzi (82. Kaj Sierhuis), Vince Gino Dekker.

Bron: Ajax.nl

Related posts

17 Comments

  1. BobbyHaarms

   Zeker weten. Toch best wel een beetje jaloers dat Ajax op dat leeftijdsnivea wel regelmatig met kop en schouders Europees boven de rest uitsteekt. Zo zie je maar weer dat(teveel) geld het voetbal kapot maakt. Maar..gefeliciteerd jongens, wederom een zeer knappe prestatie!

   1. Rene1964

    Inderdaad ja. Anders zouden we absoluut een topper in Europa zijn. Maar dat geldt ook voor Anderlecht en wat andere kleinere clubs!

  1. Widi

   Ja, dat kan. Ze moeten dan winnen van Moskou en daarna nog een keer van een nummer 2 uit de UYL. Dan zitten ze bij de laatste 8.

  2. Tinus

   Das hetzelfde geloof ik. Er is maar één Europees toernooi voor de jeugd. Dit zijn de voorrondes en we zitten idd nog niet bij de A1’s van CL deelnemers. Hoe het schema precies loopt week ik niet maar uiteindelijk spelen we dit seizoen als we blijven winnen tegen de CL A1’s. We kunnen de UYL dus gewoon winnen?

   1. HURBIE

    Als je dit leest ga je toch echt denken dat de jeugdopleiding zijn vruchten begint af te werpenTop jongens

 1. paulvos

  Is de cl voor de A1s nog niet begonnen dan? Komt Ajax A1 dan ( wanneer ze blijven winnen ) in de knock out fase terecht??

  1. Rene1964

   Ik zag dat er al meer wedstrijden zijn gespeeld, waaronder Wolfsburg- PSV A1. Vreemd eigenlijk ?! Lijkt wel of we later instromen, terwijl er al zoveel wordt gespeeld?!

Comments are closed.