Wijers vertrekt bij Ajax, Van Wijk neemt plaats in

Ajax_letters

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, vertrekt bij Ajax en zal worden opgevolgd door Leo van Wijk, dat maakte Ajax maandagmiddag officieel bekend.  Op de aandeelhoudersvergadering van 13 november wordt de ervaren bestuurder waarschijnlijk definitief benoemd.

‘Bij mijn collega’s in de RvC is al langere tijd bekend dat ik tijd zou willen vrijmaken voor andere dingen. Ik wilde niet zomaar wegstappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is”, reageert de preses op de website van Ajax. ”Met de reeds aangekondigde wijzigingen binnen de directie is dat een feit. De club staat er zakelijk en financieel gezien ook goed voor. We hebben met elkaar veel bereikt. Sportief gezien was het niet halen van de UEFA Champions League een domper, maar in de Eredivisie gaat het goed. De spelers in wie de club veel vertrouwen heeft, zowel in de A-selectie als bij de jeugd, hebben langlopende contracten. Ook dat is belangrijk.’.

Wijers vervolgt: ,,De directie van Ajax gaat komend jaar geleid worden door Dolf Collee en daarna neemt Edwin van der Sar het stokje over. Samen met Jeroen Slop en Marc Overmars voeren zij de dagelijkse leiding van de club. Ik heb veel vertrouwen in deze directie, voor zowel de korte als de lange termijn. Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard de rol van voorzitter van mij over te willen nemen. Hij kent de club door en door en heeft daarnaast een schat aan internationale ervaring op bestuurlijk topniveau, dus ook dat is goed voor Ajax.”

Bron: Ajax.nl

 

 

Related posts

10 Comments

  1. Deusie

    KLM, AbnAmro…allemaal oudtopmannen van grote multinationals…goed opletten dat onze zuurverdiende 100+ mln niet verdwijnt in bodemloze investeringszaakjes

  2. huub

    Laten we hopen dat een nieuw benoemde lid van RVC ook voetbal hart heeft. Zoals van Duivenbode. Dan denk met name aan Keije Molenaar?

Comments are closed.