Vissers: ‘Bestuurlijke crisis bij Ajax is een kleuterklas’

0507overmars

Volkskrant-journalist Willem Vissers laat in zijn column van maandag geen spaan heel van de bestuurlijke crisis die er momenteel heerst bij Ajax. Afgelopen zondag zat directeur Marc Overmars aan tafel bij het praatprogramma De Tafel van Kees en daar maakte Overmars volgens Vissers niet bepaald een frisse indruk.

‘Die man zat daar aan tafel alsof hij flink had doorgehaald op het Amsterdam Dance Event. Moeizaam uit zijn woorden komen, een paars overhemd en met rode ogen. Als directeur van Ajax weet hij niet eens wat Ling aan het doen was binnen de club en dat vlak daarna ook nog eens Hans Wijers besluit om te vertrekken getuigt van een behoorlijke puinhoop binnen de muren van de Arena. De Babylonische spraakverwarring is neergedaald in de Arena. Het is een ‘proces’ om Jonk weer aan tafel te krijgen. Het is een kleuterklas’.

Bron: Volkskrant

Related posts

26 Comments

 1. Coenie

  Geachte heer Vissers, Wellicht heeft u een punt inzake dit onderwerp. Maar als ik u gisteren bij Studio Voetbal hoor zeggen dat de KNVB Hiddink had moeten laten zitten terwijl u notabene een van de velen was die aandrong op het vertrek van diezelfde man dan kan ik nu niet anders concluderen dat uw woorden niets waard zijn!!!

  1. De Ajacied

   Coenie, helemaal met je eens !!!!
   Maar dat het bij Ajax bestuurlijk een puinhoop is weten we allemaal,
   Om allemaal ex voetballers aan te nemen krijg je zulk haantjes gedrag natuurlijk altijd,
   Ga eens kijken of er geen oud Hockey international vrij is voor een hogere functie, deze gasten zijn veel meer doorgewinterd als die voetballers hoor,
   Succes Ajax ⚽️⚽️⚽️

   1. Sjapie

    Er komt altijd zoveel onzin uit dit mannetje. Maar kleuterklas heeft ie wel een punt hoor vind ik. Als je in het belang van een club denkt ga je niet zo kinderachtig zitten ruzie maken

 2. bezemsteel

  Lekker laten huilen die Vissers. Ajax is financieel de gezondste club van europa en we staan eerste in de competitie. Het kan natuurlijk altijd beter maar zo vreselijk zal het ook wel niet gaan.

  1. Litmanen

   kom uit je grot. We staan bovenaa n in Nederland. Niet bepaald een topland tegenwoordig. Niet nationaal en niet in clubverband.
   Het is een zooitje en ondanks dat staan we bovenaan. Niet dankzij.
   Zelfs de assistenten van Frank praten al niet meer met elkaar. Kan het nog erger ?
   Niet de schuld geven aan de boodschapper….

 3. Iceman

  Onder welk steen heeft deze man gelegen?? Hij is ook wakker. Hij heeft absoluut gelijk en het zijn allemaal rake vlakken wat hij hier zegt maar dat wisten wij toch lang of niet als of dit ons aller Ajax gaat helpen bedenk liever iets waar Ajax baat aan heeft dan doe je iets goeds anders niet dan hou je kop en ga weer onder die steen liggen waar je lag. Hier hebben wij niks aan.

 4. Ricardo1903

  ach ja puur sensatie zoekers die journalisten . dat het niet helemaal goed gaat in het bestuur is een feit maar wat ook blijkt is dat iedereen zijn werk goed doet namelijk Marc zorgt dat de NV Ajax financieel goed in de markt staat. Wim zorgt dat er een goede jeugd opleiding is . frank zorgt er voor dat het eerste zo goed als mogelijk functioneert . ik zeg een onafhankelijk persoon erbij halen (zonder Ajax hart om gevoel matige keuzes te vermeiden ) die de 3 heren om tafel gaat krijgen en probleem opgelost. dit is vooral belangrijk om dat er nu besloten is om meer geld voor transfers vrij te maken

 5. Iceman

  Opzicht is daar niks mis mee een paar goeie sterke spelers kopen en dan lang vast leggen en later voor een dikke transfer bedrag verkopen een typisch als Suarez misschien ook nog ergens een van het kaliber Ibrahimovic dat zou niet mis staan pissveeee kan het ook waarom Ajax niet?

  1. Ricardo1903

   iceman Ajax gaat dat nu ook doen heef Marc ook aangegeven veel supporters snappen niet waarom nu pas en waarom psv de laatste 2 jaar al wel veel aan kan kopen maar dat verschil zit hem in dat Ajax een NV is en meer verantwoording aan meerderen partijen heeft hier door staat Ajax ook velen malen sterker er voor maar blijf rustig wachten het onbekende quotum is gehaald alles gaat in veranderen . stadion . jeugd opleiding , aankoop beleid

 6. Iceman

  Ow dat hoop ik echt van harte dat dit gaat gebeuren tjok vol Arena iedere week echt voetbal zoals Ajax hoort te voetballen ooooo kan niet wachten

  1. Ricardo1903

   ik snap wat je bedoelt iceman ik kijk er ook naar uit er gaat dit jaar van alles gebeuren waardoor het steets beter wordt in 2020 Zullen allen ontwikkelingen klaar zijn zoals stadion en training centrum en 100% van Ajax zelf zijn in de tussen tijd zullen er beteren aankopen worden gedaan en een beter beleid worden toe gepast hier door zal Ajax weer bij de top van de wereld gaan horen zoals het eerder altijd was ! heb rust en blijf ons Ajax steunen !

   1. Velibor

    Als dat zo is dan kunnen we dus vanaf 2020 een voorzitter kiezen die zich beschikbaar stelt ipv benoemd door een stel lullos en ook nog het liefst een bult geld meeneemt ala Barca en Real Madrid ? Prima ik kijk er naar uit!

    1. Ricardo1903

     zolang Ajax een NV is en niet zijn aandelen terug koopt zal de directie van de club altijd gekozen worden door de groot aandeelhouders en JC verder hebben de groot aandeel houders niet te zeggen over de club Ajax dus de spelers , trainingen , tactieken

 7. Iceman

  Mijn steun heeft Ajax ten alle tijd en ook die gene die voor Ajax zijn want je weet eens een Ajacied voor het leven een Ajacied.

 8. Sjapie

  Er komt altijd zoveel onzin uit dit mannetje. Maar kleuterklas heeft ie wel een punt vind ik. Volwassen mannen, grote voetballers die niet met elkaar willen praten, kom op he. Als je allemaal in het belang van Ajax denkt dan gebeurt dat niet. Er zit gewoon een hoop ego bij en dat is jammer

 9. Reneb

  Het is te makkelijk om alleen te zeggen wat er fout is en gaat. Dat kunnen wij allemaal zonder journalist te zijn. De oplossing en structurele verbetering inbrengen das een vak apart. Met de jeugd is men echt goed op weg. En zet eens iemand neer die zich openlijker uitspreekt. En niet eerst alleen maar clubje hier clubje daar en overleggen. Ik zeg doen en doorpakken Want zonder echte liefde voor de club wordt het niets

 10. -buitenkantje rechts-

  Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk.. Kijk eens wat er de afgelopen tijd gebeurd is binnen Ajax.. Ling binnengehaald als adviseur en weer voortijdig vertrokken.. Kinsbergen weg.. Collee gekomen.. Wijers weg.. Van Wijk, vd Sar en Overmars schuiven met functies.. Technisch hart praat niet me elkaar.. Assistenten FdB wrijving..
  Snap ook niet dat oud-voetballers zomaar zonder bestuurlijke ervaring en opleiding in directiefuncties worden geplaatst. Oud- voetballers kan je gebruiken als uithangbord of alleen voor voetbalzaken..maar niet in bestuurlijke functies van een beursgenoteerd bedrijf.

Comments are closed.