Overmars over de kampen bij Ajax: ‘Ik hoop dat er beter gecommuniceerd gaat worden’

0507overmars

Tijdens het programma De Tafel van Kees op Fox Sports ging Marc Overmars uitgebreid in op de ‘kampen’ binnen het technisch hart van Ajax. Hoewel heel ongemakkelijk was hij toch vrij open over de situatie. Volgens Overmars hebben de twee kampen in het technisch hart wel degelijk geprobeerd er meerdere keren uit te komen, zowel in gesprek met elkaar als op papier. We kwamen er alleen niet uit. ‘Jonk wil op zijn gebied alle verantwoordelijkheid hebben, terwijl wij alles op tafel willen gooien,’ aldus Overmars.

‘Edwin van der Sar en Dolf Collee moeten daar nu uit zien te komen. Ik wil niet op hun stoel gaan zitten hier. We hebben in ieder geval allemaal een contract ondertekend waar alles duidelijk instaat. Er zal ongetwijfeld iets uitkomen. Ik hoop dat er beter gecommuniceerd gaat worden. Wim heeft een hele goede voetbalvisie. Het is belangrijk dat er open lijnen zijn, om bijvoorbeeld te bepalen welke spelers er wanneer kunnen doorschuiven. Die open communicatie is er nu niet. Het zal de komende tijd moeten blijken of dat beter gaat. Het is hopen dat het goedkomt.’

Bron: FOXSports

Related posts

23 Comments

 1. PvL020

  In het veld moet je altijd het beste team opzetten. Dit geldt zeker ook voor buiten het veld (intern dus).

  1. Remco425

   Als je goed gelezen had, had je kunnen lezen dat ze wel degelijk met elkaar praten, alleen kwamen ze er niet uit. Dat kan gebeuren met verschillende meningen. Heeft niks met volwassenheid te maken. Dan moet er een leider/directeur zijn die de knoop doorhakt.

 2. pietprecies

  Van mij mogen jonk en overmars allebei oprotten en wel zo snel mogelijk, als het aan Jonk ligt schuift in een keer heel de A1 door naar het eerste en Marc is totaal ongeschikt als TD, geen ervaring. netwerk, gochme en denkt nog altijd bij GAE TD te zijn, laat zich dingen wijs maken door bijv olsen en Wenger (die daar zelf belang bij hebben). Jonk en Overmars kunnen ook niet met elkaar overweg dus dan allebei maar wegwezen

  1. creutz1977

   ja? volgens jou werd ajax ook bij voorbaat al ingemaakt door heracles (3-1) dus erg serieus neem ik je niet als supporter… meneer jonk moet zijn ego gewoon opzij zetten.. en doen waarvoor hij is aangenomen en als hij zich te groot voelt dan gewoon opstappen

   1. Remco425

    Mee eens creutz. Iedereen kan wel op moeten rotten, maar dan hou je helemaal niemand over…

   2. Rene1964

    Wat heeft zijn voorspelling hiermee te maken? Ik verwachtte ook dat we met 2-1 zouden gaan verliezen. Gelukkig is dat meegevallen. Het is mij nooit echt duidelijk geworden, wat de visie van Jonk is? Wil hij echt alleen maar jonge gastjes in het eerste zien? Ik kan me dat nauwelijks voorstellen. Ik lees alleen berichten van jullie hier dat hij dat wil.

    1. creutz1977

     wat dat ermee te maken heeft?. als je als “supporter ” al bij voorbaat je eigen club afschrijft en negatief begint te praten terwijl er nog niet eens is afgetrapt… nou dan neem ik je als “supporter ” niet serieus…

 3. WezepAFCA

  Als jonk niet wil aanschuiven kun je dit als werk weigering opvatten dus opzoek naar een ander!!!

  1. Remco425

   Dat is geweest. Volgens mij zit hij er weer gewoon bij sinds Cruijff is langsgeweest en er duidelijkere afspraken zijn gemaakt.

 4. Ricardo1903

  Marc moet zeker blijven om het Ajax bedrijf te leiden hij is echt een zeer goede bedrijfsleider als het om geld gaat . alleen hier omheen moet er meer geld worden besteed baan goede transfers die van hoge waarden zijn.

  overigens moet jonk ook blijven hij zorgt voor een goede jeugd opleiding en doet zijn week daarin heel goed . het belangrijke is dat er intern beter gecommuniceerd wordt eventueel met hulp van een onafhankelijk persoon.

  1. BobbyHaarms

   Hier ben ik het mee eens. Ook ik heb er volledig vertrouwen in, het zijn volwassen mensen en hebben allemaal een Ajaxhart. Ego’s opzij en neuzen 1 richting op, precies zoals JC het als adviseur aangaf. Maar zolang dit niet binnen alle gelederen van de club gebeurt blijft het onrustig. Maar zo is het altijd geweest bij Ajax en tussen de shit door hebben we wel alles gewonnen wat er te winnen viel dus tsja..

    1. Litmanen

     Dat zou ik ook wel eens willen weten. En als het idd zo is dat de jeugd altijd voorrang krijgt in zijn visie boven eventuele aankopen dan moet hij terug naar Volendam. Wij willen weer bij de Europese subtop horen.

    2. BobbyHaarms

     Naar mijn idee nog steeds dat een (bijna) gelijkwaardige jeugdspeler voorrang hoort te krijgen boven een aankoop die niet aanwijsbaar beter is. Precies ook volgens de lijn Cruijff. Dat bv o.a. Sinkgraven gehaald is is leuk, maar zou er echt geen beter of gelijkwaardig alternatief klaar staan in de jeugd? Van belang is wel dat de balans niet zoek raakt en die is er momenteel niet. Dat Schone gisteren speelde scheelde naar mijn idee toch al een slok op de borrel, al vond ik op Riedewald na heel Ajax gisteren zeer behoorlijk ballen

     1. Litmanen

      Zeg nou niet dat Riedewald niet geweldig was, want dan krijg je meteen een paar gasten over je heen hier.
      Opbouwend doodeng die Riedewald maar verdedigend was er verder op alle vier niks aan te merken.

 5. paullus

  Ik denk dat jonk ook wel ziet wat er aan spelers materiaal is gehaald geen toegevoegde waarde is
  En dat er ook zulke spelers in jong Ajax lopen

   1. Litmanen

    Niet mee eens. Gudelj is een speler die we niet hadden. De hele wereld wilde Sinkgraven, maar hij vond het beter voor zijn ontwikkeling om naar Ajax te gaan. Dat hij momenteel niet top is was te verwachten. Zelfs de veel meer ervaren Gudelje heeft moeite aan te haken in zijn eerste jaar.
    Dus, gewoon spelers blijven halen, maar geen kneussies zoals Heitinga als je Veltman en vdHoorn hebt.

 6. Slingertje.

  Het zou fijn zijn als dat hele leidinggevende zooitje zich eens als volwassen kerels gaat gedragen en er voor gaan zorgen dat het bij Ajax weer helemaal goed op de rails staat ipv alleen maar met zichzelf bezig te zijn.

Comments are closed.