Overmars: ‘In tegenstelling tot eerder nu wel mogelijkheid om te investeren’

0831overmars300-200.jpg

In het programma De Tafel van Kees op Fox Sports werd Marc Overmars uitgebreid gevraagd naar de discussie over het aankopen van echte toppers. ‘Ik heb de naam ‘Marc netto’ gekregen en dan kom je daar niet meer vanaf. Nu willen we best wel investeren. Dat zie je ook met spelers als Sinkgraven en Gudelj. Veel geld? Dat zijn jonge spelers die altijd hun geld moeten kunnen behouden.’

In zijn eerste jaren kon Overmars, zo zegt hij, simpelweg nauwelijks iets investeren. ‘Drie jaar geleden stond er een elftal met 7 a 8 buitenlanders en twee internationals. Nu hebben we 7 a 8 Nederlanders en evenzoveel internationals. Toen waren simpelweg de financiën er niet om iets te doen, de bodem was in zicht. Dan moet je eerst de voorwaarden creëren om wel te kunnen investeren’.

‘We hebben nu gespaard en kunnen dingen doen. We zijn druk bezig geweest om voor voorin een kanjer te halen. We hadden Jeremain Lens bijvoorbeeld heel graag hier gezien en Óscar Cardozo ook, maar zij waren niet haalbaar. We hebben het wel bij tien spitsen geprobeerd, maar het precieze lijstje heb ik niet in mijn hoofd. Drie jaar geleden was er geen geld meer, was de bodem goed in zicht. We kunnen nu weer investeringen doen en hopelijk doen we dat ook.

‘Martial hadden we al in de picture op zijn zestiende. Maar toen ging hij al voor zeven miljoen naar Monaco. Dit soort spelers verdient drie tot vier keer meer dan de rest. Dan moet je naar een categorie spelers die je wel vast kunt leggen. Zoals El Ghazi en Bazoer. Salarissen bieden van drie tot vier miljoen is lastig. Spelers zullen het best accepteren als die spelers echt presteren. Maar zodra anderen beter presteren, ontstaan er problemen in de selectie. Als je al toestemming krijgt, is dat wel een moeilijke beslissing.’

Bron: FOXSports

Related posts

58 Comments

 1. Iceman

  Als dat zo is dan werd het tijd Marc Netto ik ben benieuwd wie er in de winterstop wordt aangetrokken als grote naam een goede spits een topper ben benieuwd

 2. da mike

  het probleem is idd niet de aankoopprijs maar het salaris. als je in 1 keer 5 man 3 miljoen meer moet betalen per jaar, loopt de kas zo leeg

  1. vanzanten

   Ja maar daar staat tegenover dat het mislopen van de Champions League ook heel veel kost….

 3. HURBIE

  zo zien of horen we bijna nooit wat van je ,en nu 2 artikelen van je op FANZONE en nog wel met positieve gezegdes heb je het licht gezien of ben je door de bliksem getroffen .GOEIE gedachtes

 4. pietprecies

  Ik hoor alleen smoesjes, PSV krijgt het toch ook voor elkaar om een Moreno te halen? Die zit weliswaar niet boven het salarisplafond maar heeft gewoon tekengeld gekregen…. Alsof je zo n fantastisch signaal af geeft door spelers duur te kopen die niet voldoen (sinkgraven ) of spelers die veel verdienen maar nooit worden opgesteld(heitinga)… Als je een Oscar cardozo (die al wel een keer de EL heeft gewonnen) meer betaald dan de rest dan zou iedereen dat begrijpen. Alleen Marc netto niet..

  1. PvL020

   Pietprecies, niet te vergelijken met Pisvee. Je weet niet hoe de situatie daar is maar we zoen alleen wat er gekocht wordt daar. Pisvee staat er ook niet rooskleurig voor qua geld. En de spelers willen daar soms ook heen omdat ze de harde wereld (wat ze dan horen) niet aan durven

  2. Remco425

   Sinkgraven die niet voldoet: hij is pas 20/21 en zit pas 9 maanden bij ons en jij hebt hem alweer afgeschreven. En weet jij het salaris van Heitinga? Gewoon weer een aanname zonder de feiten te kennen. Je bent niet zo precies, Piet!

   1. pietprecies

    Ik heb het over het hier en nu en op dit moment voldoet sinkgraven nog niet en heeft wel 7 mil gekost en overmars zegt steeds dat aankopen er moeten staan en heitinga verdient het salarisplafond maar speelt nooit…

   1. pietprecies

    Als “boven PSV staan” de graadmeter is nu ineens terwijl men 4 jaar terug zei dat Ajax binnen een paar jaar 3 a 4 weer halve finale EL of CL zou moeten halen maar in plaats daar van is het alleen maar slechter geworden en stellen we niks meer voor in Europa zelfs tegen jablonec met hangen en wurgen …

  3. Zlatan

   Als ik op m’n werk meer doe dan een ander , krijg ik dat betaald , goeie stimulans voor de anderen .

 5. Ajax nr 1

  Beste Marc,
  Dit is ook weer zoiets van dom lullen. Iedereen in de voetballerij weet dat je betaald wordt na wat je presteerd. Bij Barca en bij Real bijv lopen mensen rond die 10x zoveel verdienen als hun collega in het zelfde team dus de ene spelet is de ander niet. En qua salaris zullen de spelers dat heus begrijpen. Begrijpen ze het niet dan zullen ze iets meer hun best moeten doen. En veel geld uitgeven aan een topspits. Oke maar kom dan niet met Lens aan want ga mij nu niet vertellen dat dat de man is voor in de spits bij Ajax. Verder hoop ik zeker dat al die miskopen nu verleden tijd zijn. Ga doen waar jullie jezelf zo goed in vinden en laat Ajax weer trots zijn.

  1. HURBIE

   word tijd dat er betere scouts komen die verder zoeken in de wereld ,inplaats alleen in noord Europa

 6. paullus

  Dat verhaaltje van overmars is gewoon om de supporters rustig te houden
  En Wim jonk een hak zetten

 7. AjaxBarcelona

  Mijn god, merendeel hierboven kan echt niet lezen. Ongelooflijk. Alleen maar zeiken zonder enige logica. Is ook een kunst trouwens. Korte samenvatting: Overmars legt heel duidelijk en helder uit waarom er geen grote spits is gekomen. Als dit smoesjes en dom lullen wordt genoemd ……… de pot verwijt de ketel etc.

  1. Remco425

   Mee eens! Maar de meesten hier moeten altijd wat te zeiken hebben. Haalt hij goedkope spelers dan os hij Marc Netto en gierig en moet hij geld uitgeven. En als hij dan geld uitgeeft vinden ze het weer zonde van het geld…

  2. Rene1964

   Ben het echt niet altijd met je eens AB, maar in dit geval zeker wel. Ik ben absoluut voor versterkingen (zeker wanneer het meer ervaren spelers betreft), maar het is wel belangrijk om eenheid in de groep te behouden. Zelf zie ik het liefst dat de huidige spelersgroep LANGER bij elkaar blijft, om zo (inclusief enkele versterkingen) te bouwen aan een meer ervaren team. Ik bedoel: je houdt deze talentvolle groep bij elkaar en over twee, drie jaar heb je een redelijk ervaren ploeg aangevuld met een Nouri,vd Beek, Cerni, Muric en zo …

   1. AjaxBarcelona

    Volgens is dat wat heel Ajax wil: de groep langer bij elkaar houden. Maar ja, zolang je types als Raiola hebt rondlopen of wanneer de speler zelf dollartekens in zijn ogen krijgt kan je ze gewoon niet tegenhouden. Ajax kan ze voor voetbalbegrippen een heel mooi salaris bieden maar geen luxueus riant overdreven salaris. Vanaf 24 jaar ben je de kwaliteits spelers in ieder geval kwijt. Het zou mooi zijn ze te kunnen houden tot die leeftijd.

    1. Mijn Club

     Belangrijk is wel, dat je elk jaar in routine investeert! Dat mis je nu echt dit jaar. Type Poulsen, maar san minimaal twee kanjers, zodat een Klaassen kan worden ontzien. Ik vind het niet goed dat hij nu al aanvoerder is en de last van ‘sterkhouder’ op zijn schouders krijgt. Klaassen (bijv), zou uiteraard gewoon nog in de luwte moeten kunnen spelen ipv een blikvanger te zijn.

 8. Velibor

  Tja ze zullen toch langzamerhand echt wat moeten en als je echt door dat salarisplafond gaat dan haal je waarschijnlijk wel de CL dus zeg het maar ,leeglopen zal wel meevallen vd schatkist je moet wat durven natuurlijk.

 9. ajaxdegekste

  voor mij is het helder een duidelijk,tuurlijk heb ik het liefst net als zo veel andere dat er spelers van een hoog niveau maar het moet niet tenkoste gaan dat we straks blut zijn , daarom vind het ook respectloos dat sommige op deze rubriek wim jonk en Marc Overmars zo schoferen,jullie zijn blijkbaar vergeten dat deze mensen heel veel vreugde hebt gegeven deze mannen zijn in mijn ogen kampioenen en tuurlijk kan het hier een daar beter maar om hun nou op een schop stoel te zetten gaat mij echt te ver dus beetje respect graag als je een echte Ajaxcied bent.

  1. f-side64

   met meer dan 100 miljoen ben je niet zo gauw blut zeker niet als je elk jaar ver komt in de cl ajaxdegekste

 10. Remco425

  Sinkgraven die niet voldoet: hij is pas 20/21 en zit pas 9 maanden bij ons en jij hebt hem alweer afgeschreven. En weet jij het salaris van Heitinga? Gewoon weer een aanname zonder de feiten te kennen. Je bent niet zo precies, Piet!

  1. SPHAFCA

   Heitinga verdiend een miljoen per jaar, is al meerdere malen bekend gemaakt. Sinkgraven heeft nog geen goede wedstrijd bij Ajax gespeeld en een stuk of 3 goede wedstrijden bij Hveen. Bijna 8 miljoen is veel te veel voor zo een jongen. Pure geldverspilling.

 11. Wembley71

  Hee Pietjeprecies, en jij denkt dat ” een” Cardozo wel effe hier, in deze competitie, komt spelen? Denk het niet, “dat begrijpt iedereen” behalve jij…….

  1. pietprecies

   Ja want hij had zelf ook aangegeven graag te willen alleen wilde Marc netto niet betalen terwijl hij qua transfersom goedkoper was dan sinkgraven en dan bleef er nog over voor z’n salaris…. Die kerel is uitgeleend aan een Turkse club waar hij amper speelt omdat ie niet in hun systeem past.

 12. Geroldkohlen

  marc steekt zijn hand in eigen boezem! meer dan 100 miljoen op de bank en dan nu pas zeggen dat je iets kan doen dat is gewoon onzin! kon al veel eerder! marc wilde gewoon veel voor weinig geld! had martial maar gewoon gehaald!

 13. skel

  Als je al het geld bij elkaar optelt dat had kunnen verdienen i.p.v. een snelle uitschakeling CL of de uitschakeling voorronde CL over een periode van 5 jaar dan had je een paar hele knappe spelers kunnen kopen en betalen…. Maar ondanks dat nemen we ook dit jaar weer een afdankertje van een topclub over…… Die clubs lachen zich krom dat Marc het salaris betaalt van een miskoop.

 14. Amoebe

  Nou bergen met kritiek hier.

  Maar wie gaat er een naam geven die betaalbaar is en naar Nederland wilt komen!!!!

  En geen afgedankte spelers aub maar spelers waar je de komende jaren op kunt bouwen.

  Wie bied???

 15. AjaxBarcelona

  Mensen hier denken echt dat je een Huntelaar had kunnen houden of een Lewandowski kunt kopen of zo en dat die mensen ook nog eens gevleid zijn om in Nederland te mogen voetballen.

   1. AjaxBarcelona

    Bij Red Bull verdiend hij veel meer dan Ajax ooit had willen/kunnen betalen. Was geen optie dus.

    1. AjaxBarcelona

     Bedoel ik zijn salaris nu mee. Toen hij kwam was het al tegen het miljoen aan terwijl hij niets had gepresteerd daarvoor. Puur mazzel aankoop voor Red Bull en niet gebaseerd op behaalde resultaten van Soriano.

     1. Geroldkohlen

      klopt hij verdiende dacht ik een half miljoen meer bij red Bull dan bij ajax, maar is het mazzel van red Bull of ook gewoon goed gescout en soriano zou toch geen verkeerde spits zijn toch? maar mijn punt was meer dat er echt wel meer van zulke types rond lopen in europa lijkt mij? hunter is vrijwel onmogelijk? maar ik ben wel voor ervaren versterkingen met kwaliteiten, het liefst in iedere linie 1 speler! dit is wel wat we missen om niet alleen in de competitie goed te presteren, maar ook in europa!

 16. knudde32

  Douglas van Dnjepr was te betalen en perfect geweest voor achter ipv Johnny die al een half jaar geld beurt er n niet fit is

 17. pietprecies

  Maar wel proberen om eto o te halen terwijl je weet dat die juist alleen maar aan het geldwolven was. Geloof me maar, de Huntelaars, Suarezzen en zlatans zijn er nog steeds en haalbaar maar Marc heeft simpelweg niet het netwerk en de kennis om dat te realiseren. Ook zo n type wat Ajax had als pantelic was prima, speelde altijd in dienst van het elftal, scoorde zelf ook veel en liet iedereen renderen om hem heen. Ik zeg niet dat overmars een makkelijke baan heeft hoor maar met zo veel geld tot je beschikking en de ambities die je uitspreekt en dan ook nog eens roepen dat je allerlei spelers wilt halen. Dan moet je daar naar handelen en dat doet ie niet

   1. Harry_Kleingeld

    Ziyech is de top van NL en kan je straks verkopen voor 25miljoen. Bij Twente zijn ze opzoek naar geld. Wij zijn op zoek naar de top van NL

 18. Velibor

  Weet niet wat het is maar heb het gevoel dat er wat word verzwegen door Overmars en co anders zit je niet zo te zweten en te stotteren bij Kees Jansma hij zat erbij of hij zen laatste snoepje versnoept had,waarom? Als je zo zeker bent van je gelijk is dat toch niet nodig?

Comments are closed.