Ajax bezorgt Heracles eerste thuisnederlaag

1017heracles-ajax0-2

Ajax heeft de hoop in Almelo dat Heracles na vanavond de nieuwe koploper zou zijn de kop ingedrukt. In Almelo won Ajax door twee prachtige treffers van El Ghazi en Gudelj met 0-2. Na vier overwinningen op rij in het vernieuwde Polman Stadion moest Heracles daardoor de eerste nederlaag slikken.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Door twee afstandschoten in de eerste helft viel de droom van Heracles – koploper worden – al snel in duigen. Anwar El Ghazi legde na veertien minuten genadeloos aan en zijn schot vloog hard in de bovenhoek en daarmee zette hij Ajax al snel op voorsprong. Niet veel later leek Heracles terug in de wedstrijd maar het doelpunt van Zomer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ajax sloeg daarna opnieuw toe en het was Nemanja Gudelj die dit keer de bal snoeihard in de bovenhoek schoot en de 0-2 op het scorebord zette in Almelo. Heracles kon daarna geen vuist maken maar toch was het Navratil die vijf minuten voor rust de 1-2 op zijn schoenen had maar hij miste.

Na rust kwam Ajax nog nauwelijks in de problemen. Heracles drong wel aan en had via een scrimmage nog een kans op de aansluitingstreffer, maar die bleef uit. Ajax ging vervolgens nog vrij slordig om met kansen voor Fischer en El Ghazi en had met gemak de voorsprong kunnen uitbreiden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De 0-2 bleef daardoor staan. Ajax kan zich nu gaan voorbereiden op het Europese treffen met Fenerbahçe van aankomende donderdag.

Heracles – Ajax 0-2 (0-2)
14. El Ghazi 0-1
22. Gudelj 0-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 12.080
Gele kaarten: Pelupessy, Te Wierik, Bruns (Heracles), Gudelj, Dijks (Ajax)

Opstelling Heracles: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, (/76 Gladon), Pelupessy, Bel Hassani; (/65 Darri), Navratil, Weghorst, Gosens

Opstelling Ajax: Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Viktor Fischer (/81 Amin Younes)

Related posts

37 Comments

 1. SPHAFCA

  Prima eerste helft gezien, tweede helft weinig meer gedaan, maar ook niks tegen gekregen. Goede wedstrijd, op naar Fenerbahce en Vitesse!

 2. creutz1977

  goed gespeeld… zeker eerste helft klasse!!! prima opstelling… en voor alle “supporters ” die al voor de wedstrijd weer negatief aan ’t janken waren…. nu jullie weer!!! zeikerds.. go ajax

  1. Charka53

   Laat ze maar zeiken er werd voor een groot deel goed gevoetbald en de inzet was erg goed zo verder gaan wordt het een mooi seizoen ?

 3. Geroldkohlen

  heb het helaas niet kunnen zien de wedstrijd! maar ben zeer blij met het resultaat! Gefeliciteerd mede ajacieden!

 4. Ricardo1903

  Eerste helft met plezier gekeken eindelijk weer een kwaliteit voetbal . tweede helft was minder maar aan de gezichten te zien was dat waarschijnlijk zo bedacht met de rest van deze drukken maand in het achterhoofd klasse jongens !

 5. polaroids

  Ik durf niet meer te kijken, maar aan jullie reacties te lezen, was het best redelijk, zo maar even de samenvatting zien dan…..

 6. dioajax

  was een heerlijke wedstrijd…met twee prachtige doelpunten de ene mooier dan de ander…nu tegen fener en vitesse een goeie resultaat halen…ajax4life…zo moet ajax spelen in elke wedstrijd…

  1. -THE BULLDOG-

   Ajax4live???
   Zo was het niet te zien gister met je reactie VOOR de wedstrijd in het andere nieuws met de opstellingen?

   1. dioajax

    heb ik antwoord gegeven op je reactie bulldog in het nieuws met de opstelling waar ik zeg over waarom ik dacht dat ajax zal verliezen…

    1. -THE BULLDOG-

     Ik had t gelezen indd.
     Luister….
     Elke dag is anders…elke wedstrijd dus ook.
     Probeer gewoon altijd positief te denken voor de wedstrijd.
     Ik haal t niet in mn hoofd om voor de wedstrijd al te denken dat Ajax verliest van Heracles…Dat is bij mij uitgesloten!!
     Hopelijk in de toekomst ook voor jou.

     1. dioajax

      je hebt gelijk bulldog je hebt gelijk ik ben altojd positief maar op deze wedstrijd met heracles was het een beetje anders na de verlies van psv…toch was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken…de eerste helft meer dan de tweede eirlijk te zeggen…hoop op 9 punten in de volgende 3 cruciale wedstrijden…fener vittese en feyenoord…was leuk om live ajax te volgen bij het stadium maar tja lukt niet omdat ik in grieknland woon maar altijd volg ik ajax live op tv en ik leef mij…Eens een ajacied altijd een Ajacied…groetjes van Griekenland bulldog…altijd achter ons club…

 7. pietprecies

  Het probleem is dat ze toch weer slordig worden.. Netjes dat ze 0-2 winnen niks mis mee maar als je echt verder wilt komen moet je zorgen dat die kansen op 0-3 en 0-4 er ook in gaan want in Europa krijg je misschien maar 1 of 2 van die kansen en als je die consequent af maakt kom je echt pas verder

   1. Remco425

    Omdat het echt he-le-maal nooit goed is. Als ze wel met 4-0 hadden gewonnen was er waarschijnlijk nog een kans gemist en zijn ze evengoed slordig.

 8. paulvos

  En nu vast houden zo, al 7 keer de nul in nog maar iets meer dan ’n kwart van het seizoen. Op naar de volgende zware wedstrijd in deze maand.

 9. Misterajax

  Heb een prima wedstrijd gezien waarmee we zeer tevreden kunnen zijn, want dat mag ook wel eens. Vond iedereen behalve Riedewald goed. Vind Riedewald sowieso al een tijdje matig. Mag wat mij betreft in de winter wel een goede en sterke verdedigende aankoop gedaan worden.

  1. FrankiC

   En wat was Veltman (weer) ontzettend goed! Naast Riedewald (matig) was Fisher nog veel slechter. Meteen weer actie met zijn vervanger Younes. Hoop dat hij speelt in de komende wedstrijden.

 10. pietprecies

  Heerlijk zeg pisvee gelijk gespeeld in de laatste minuut tegen Excelsior hahahahahaha

 11. AjaxBarcelona

  Tering, dat worden wel 4 biertjes vanavond 🙂 eerste en tweede biertje voor Ajax, derde biertje voor puntverlies PSV en 4e biertje voor Toon die een zwarte avond heeft omdat Ajax heeft gewonnen en PSV niet van Excelsior kan winnen. Wat kan het leven toch mooi zijn.

 12. PvL020

  Ik ga het morgenochtend maar eens terugkijken. Ik kon het helaas niet zien…… Wel lekker dat Pisvee punten laat liggen.

 13. Bert62

  Eindelijk weer eens vuur en passie in het spel. Leek wel of PiSVee het stokje van Ajax heeft overgenomen.

 14. Remco425

  Leuke wedstrijd, 2 prachtige doelpunten, gewonnen en de nul gehouden. Wat wil je nog meer?

Comments are closed.