Plannen nieuw supportershome mogelijk op lange baan

supportershome

Donderdagmiddag heeft de gemeenteraad van Amsterdam de plannen voor een nieuw supportershome besproken tijdens een vergadering. Burgemeester Eberhard van der Laan sprak na afloop over de situatie en ook over de 126 supporters die voorafgaand aan Ajax – psv werden gearresteerd, en laat weten dat hij op één lijn zit met Ajax wat supporters betreft. 

‘We accepteren niks van mensen die willen rellen of intimideren’, zo verwees Van der Laan naar het incident wat voorafgaand aan Ajax – psv plaatsvond op de Toekomst. ‘Als je hieraan mee doet dan vraag je erom en neem je een risico, ook al ben je een meeloper. In de bejegening speelt een rol of ze in de harde kern zitten, maar iedereen gaat op voor een stadionverbod’, aldus Van der Laan, die duidelijk was over de bouw van een nieuw supportershome. ‘Door spanningen komt er voorlopig nog helemaal geen duidelijkheid over een nieuw supportershome. Dat kan nog lang duren. Sinds de bekerfinale tegen PEC zitten wij geheel met Ajax op één lijn.

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

39 Comments

 1. Ramon1

  Waarom kan zoiets niet snel gebeuren luister is wat beter na de supporters willen gewoon gezellig een biertje drinken in het supportershome maar hoorde ook dat met die uitbreiding van arena een supportershome is arena komt zou mooi kunnen zijn mja dat is ps over jaren dus er moet nu een fatsoenlijk supershome komen

  1. Litmanen

   Ajax schrijft geschiedenis. Eindelijk laten ze zich niet door angst leiden. Eerst het gajes er uit. Zou mooi wezen dat straks elke supporter een biertje kan drinken in het home en dat zo’n tent niet geregeerd wordt door een stel criminelen die al hun handeltjes vrij uit kunnen stallen.

   Hoop dat Van Praag goed oplet, want hij heeft dit destijds allemaal laten gebeuren en met de mantel der liefde afgedekt uit angst voor alle bedreigingen van geweld.

 2. MOKUM13

  fuck v/d Laan, WIJ WILLEN en VERDIENEN gewoon een NIEUW HOME en dus moet er gewoon een NIEUW HOME komen!!! KLAAR!!!

   1. MOKUM13

    Met zo’n reaktie die jij nu geeft kan je dus zien dat j8j zo’n BOBO oftewel een NEP AJACIED!!!

    1. Always4Ajax

     Je bent in ieder geval in het begin van je puberteit blijven steken. Zoveel is wel duidelijk.

  1. Litmanen

   Het is voor jou te hopen dat je niet bij die 126 zat, want anders heb je een stadionverbod aan je broek.

 3. Jari1995

  Zolang er nog steeds geen plek is voor supporters om voorafgaand, tijdens en/of na een wedstrijd bij elkaar te komen.. blijf je dit gezeik toch houden (als het al gezeik was, volgens mijn was het allemaal onschuldig). Helemaal geen oplossing is natuurlijk het allerminste wat je kan doen. Is het binnen Ajax en dhr van der Laan bekend dat de Ajax-supporters het niet zelf in de brand hebben gestoken? Je word als supporter alleen maar gestraft. Dit is niet te accepteren!!

 4. pietprecies

  Tja, ze hadden moeten protesteren zonder hekken te gaan slopen en intimideren. Dat is gewoon dom.. Daarna je eigen team gaan boycotten… Nog dommer want uiteindelijk greep de politie in en niet Ajax zelf maar ze maken nu Ajax slachtoffer van een eigen domme actie.. Ik blijf onvoorwaardelijk achter m’n club staan, jammer dat ze er niet allemaal zo over denken en ja ik heb ook mooie momenten in het home gehad maar dit lost niks op zo blijkt maar weer…

   1. BobbyHaarms

    Van der Laan…helemaal de weg kwijt, net als die partij van hem. Gewoon spijkers met koppen slaan en geef ons een nieuw honk. Dat er sfeerverziekers tussen zitten heb je overal, maar om dan 98% van de goeien onder de kwaadwillenden te laten lijden gaat te ver. En graag op de oude vertrouwde lokatie…man wat mis ik die gezelligheid van voor de wedstrijd met z’n allen in het honk…

    1. Ajax nr 1

     Dit probleem lig niet aan de supporters die dom zijn geweest. Dit probleem is een probleem die alle partijen niet snel willen oplossen. Dat supportershome komt er niet omdat de Gemeente maar ook onze club het nu nog niet willen. De supporters zijn maar een nummer. Als sommige supporters van vak 410 dit niet had gedaan was er ook op kort termijn geen nieuw supportershome gebouwd. Ajax en de gemeente kunnen mij nog meer vertellen. Ze willen het gewoon niet.

     1. Ajax nr 1

      Sorry Widi maar ik geloof dat nu niet meer. Die 2% moet je er zeker uitgooien want die maken de club te schande. Ben ik helemaal mee eens. Maar het is toch van de zotte dat je voor die andere 98% geen home wil bouwen. Nee ik denk echt dat ze het prima zou vinden. Eigenlijk is het echt schande dat Ajax de grootste club geen supportershome heeft. Dat lig echt niet aan die 2%.

     2. Always4Ajax

      Die andere 98% nemen geen duidelijk standpunt in tegen die 2%. Als mensen je eigen nest bevuilen moet je ze er uit flikkeren, dat is pas een statement. Nu laat 98% hun oren hangen naar die 2% en dan is het niet gek dat je met die 2% gelijk wordt gesteld. De bal ligt dus niet bij de gemeente en ook niet bij Ajax maar bij die 98%. Succes ermee.

     3. Ajax nr 1

      Je kan nu geen 2% eruit flikkeren want je heb niets om er 2% uit te flikkeren. Eerst voor de 98% bouwen en dan 2% er niet meer inlaten. Anders komt dat home er nooit meer en dat zou zonde zijn toch.

     4. Ajax nr 1

      Jij praat nu net of die 98% de baas is. Maar zo is het niet Always4Ajax anders had dat home er allang weer gestaan. De gemeente en Ajax bepalen nu wat er gebeurt en niet de Ajaxsupporter.

     5. Always4Ajax

      Nee, die 98% laten een home door hun neus boren door 2% omdat ze hier zelf niet tegen op durven treden. Wanneer heeft die 98% van zich laten horen richting de raddraaiers? Nee, ze flikkeren zelfs vuurwerk naar hun eigen doelman omdat die 2% vertraging had, weet je nog? Niemand van die 98% die hier tegen in verzet kwam. Nu het home er (voorlopig) niet komt is die 98% opeens Calimero. Neem het heft zelf eens in handen en toon dat je het er niet mee eens bent. Die 98% kan d komende wedstrijden dit laten zien door wel te zingen en te juichen bij de wedstrijden van Ajax en daarmee zeggen: fuck die 2%. Ben heel benieuwd.

     6. Widi

      Die 2% zijn wel jongens die je er niet heel makkelijk uitgooit. Ik hoef ze niet te beschrijven denk ik.

     7. Always4Ajax

      Helemaal waar Widi. Maar als je als supporter zelf geen actie durft te ondernemen (wat ik soms ook best kan begrijpen) moet je de consequenties wel voor lief nemen. Niet zeggen, eerst een home en dan nemen we actie tegen die 2%. Wees dan nu flink. Zoals ik aangaf, wees de komende wedstrijden dan als 98% niet stil en hobbel niet als domme schapen achter die 2% aan.

     8. Ajax nr 1

      Dat zal de rede zijn Widi. Daarom wil de gemeente en Ajax dat de bouw niet doorgaat. Dit is een probleem van alle partijen dus dat moet je in toekomst aanpakken. Maar eerst moet je verder voor de rest en dan stappen ondernemen. Het kan niet zo zijn dat je je goede supporters straft voor de gene die verrot zijn. Het vinger wijzen gebeurt heus als het nieuwe home er staat. Want de goede supporter die wel achter de club staat wil dit allemaal niet geloof mij.

     9. Always4Ajax

      Echt kromme redenatie. Eerst wat krijgen en dan er wat voor doen. Werkt echt andersom.

     10. Ajax nr 1

      Ik vind het krom om de goede te straffen dat gebeurt al genoeg in deze kromme maatschappij

     11. Always4Ajax

      Waar was het geluid van die 98% goede supporters dan tijdens Ajax-PSV? Waar is hun statement nu?

     12. Litmanen

      Het probleem is dat het bestuur van Ajax destijds ( van Praag) gezwicht is voor geweld. Vanaf die tijd ( Beverwijk) bepaald een kleine groep criminelen wat er gebeurt. Het is een verademing dat vdLaan en het huidige bestuur eindelijk zegt: tot hier en niet verder. Het is te begrijpen dat de gewone supporter niet durft op te treden tegen de cocaïne gebruikende en handelende ” supporters” en ik weet niet wat nog meer ellende wat die gasten meebrengen.
      Maar, het moet een keer klaar zijn en ik hoop dat die gasten die zo nodig bij die 126 wilden zijn nu een stadionverbod krijgen wat ook gehandhaafd word.

      Ik ben destijds met mijn vrienden en familie destijds in de Arena van mijn plaats verjaagd door geweld van dit geteisem, met goedkeuring van die malloot die nu denkt dat hij gasten als Platini moet verdedigen.

      Je zou bijna zeggen: eens een boef altijd en boef.

 5. Slingertje.

  Ze hebben zelf niet door dat ze hun eigen ramen aan het ingooien zijn daar bij 410.

  1. Ajax nr 1

   Het zijn niet alleen maar de gasten uit 410 hoor. Dan moet je je wedstrijden ook gaan spelen zonder de supporters. Ze zitten door het hele stadion denk ik.

 6. David010

  kom op toch leuk een supportershome.jammer Dat het toen in brand heeft gestaan.Ik was laast bij Ajax met de opendag ik was Al nieuwschierig of de nieuwe honk Al stond hellaas nog niet maar het was wel super gezellig

 7. Hazez

  En jullie noemen je echt Ajax supporters lees hier boven nou eens ,shit wat maakt het allemaal uit of je nu wit zwart groot klein crimineel of stropdas bent we zijn allemaal voor de zelfde club !!!supportershome hoort gewoon bij een club of je er nu wel of niet heen gaat .. Sfeer hoort in het stadion en hier word alles afgemaakt!!!!Wat wil je dan dat iedereen maar stil voor zich uit zit te staren in het stadion nee dan is dat ook weer niet goed ..doe gvd allemaal normaal en laten we met ze allen weer de gezelligheid terug doen keren !!! WZAWZDB

  1. Litmanen

   veertig jaar geleden stonden f-side en Feijenoord supporters in een vak. Vak F aan de Diemerzijde.
   ik stel voor dat we beide groepen weer bij elkaar zetten.
   alle wapens toegestaan.
   In een keer alle ellende de wereld uit……..

   1. MOKUM13

    en dan zetten wij jou in het midden Litmanen, want dan zijn we in iedergeval van 1 nepajacied af. kom de eerst volgende thuiswedstrijd dan naar vak 127 en stel jou plan voor als je lef en kloten hebt!!!

Comments are closed.