Vak 410 boycot uit onvrede wedstrijden van Ajax

1004ajax-psv_vak410

Vak 410 zal de komende wedstrijden van Ajax niet actief zijn zoals men gewend is van het sfeervak. Reden is het incident dat plaatsvond voor de thuiswedstrijd tegen psv. Op de Toekomst werden 126 supporters opgepakt omdat men een biertje kwam drinken in de kantine waar een overleg plaatsvond omtrent een nieuw supportershome. Een ludieke actie die volledig uit de hand liep. Voor Vak 410 de druppel, zo laten zij via onderstaand statement weten op hun website.

Voor Ajax-PSV zijn 126 AJAX supporters opgepakt op sportpark de Toekomst. Breed uitgemeten in de sensatiebeluste pers. Dat men daarbij de waarheid volledig onrecht aan doet is een logisch gevolg van het feit dat er van de feitelijke gebeurtenissen nou niet bepaald een mooi sensatieverhaal gemaakt kan worden.

Het optreden van AJAX en vooral politie/OM is voor ons de druppel. Camerabeelden op de Toekomst zijn direct te zien in de Arena, door zowel veiligheid, AJAX als politie. Het was voor deze partijen dus direct duidelijk dat het overgrote deel van de groep door een openstaand hek liep en de kantine van de toekomst binnenliep. Een kantine waar géén besloten vergadering was en waar niemand heeft gevraagd of men wilde vertrekken. In plaats van in gesprek te gaan of te vragen of we wilden vertrekken is er besloten 126 man op te pakken en 3 dagen vast te houden met verdenking van openlijke geweldpleging tegen een hek en huisvredebreuk. Bij elke andere situatie zou zijn gekozen voor een identiteitscheck in plaats van de buitensporige maatregelen die nu zijn gekozen. Minimaal 100 Ajax supporters hebben volledig onschuldig drie dagen vast gezeten met alle gevolgen van dien. Het lijkt op een bewuste actie om supporters, zowel in privé – als in werksituaties, flink te schaden.

Na uitgebreid onderling overleg hebben we besloten over te gaan tot een voorlopig boycot van zowel uit als thuiswedstrijden. Er zullen geen doeken hangen, geen drums zijn en het podium zal worden verwijderd. Doel van het boycot is om een signaal af te geven dat de werkwijze van de bewuste zondag schandalig is. Blijkbaar zijn we als (fanatieke) voetbalsupporters vogelvrij. We zullen via onze website en social media per wedstrijd een locatie bekend maken waar we gezamenlijk de wedstrijd zullen gaan bekijken. Gewoon als Ajacieden en VAK410’ers onder elkaar. Zonder problemen, net zoals voor ons de dag van Ajax-PSV begon. Als VAK410 kunnen en willen we deze rechtsongelijkheid en schandalige aanpak van voetbalsupporters gewoonweg niet accepteren.

Of gaan we dit allemaal een normale gang van zaken vinden en plannen we na elke AJAX wedstrijd maar 3 extra vrije dagen in? Want je weet maar nooit…..

Bron: Vak 410

Related posts

46 Comments

 1. ajaciedpiet

  Ze moeten ophouden met zeiken dat tuig uit 410! Leer je eens te gedragen! Alleen dan bereik je iets!

  1. creutz1977

   Ja ze zeggen 100 van de 126 waren onschuldig… nou dan kan je ook zeggen… die 26 hebben het verpest voor die andere 100?!

   1. ajaciedpiet

    Creutz we zitten niet meer op de kleuterschool met ‘zij hebben het voor de andere verpest’ Waarom gedragen deze ‘volwassen’ heren van 410 zich niet gewoon ALLEMAAL fatsoenlijk! Dan zou er niets aan de hand zijn. Immers goed gedrag wordt beloond!

    1. De Ajacied

     Waarom altijd weer dat gezeik over 410 ??
     Ja ook hun dienen zich gewoon te gedragen zoals iedereen hoort te doen!!!
     Alleen wat het OM heeft gedaan kan ook echt niet door de beugel,
     Hopelijk heft 410 hun acties snel op en kunnen we allemaal gaan genieten van ons aller Ajax, want dat hebben al een hele tijd gemist!!
     Kom op mannen ⚽️⚽️

    2. creutz1977

     haha helemaal mee eens kerel… ik reageer alleen puur op zijn bericht daarin geeft hij zelf al aan dat ze het zelf verpesten… Dus dan moeten ze idd ook niet gaan piepen

     1. AFCA-075-

      Piet, als iets terecht is hoor je ons niet. Als ik(ik praat nu voor mezelf) wat flik, hoor je me niet. Hier wordt gemeten met 2 maten door justitie(ook jouw democratische land) Als je het niet weet, moet je niet praten. Basta.

     2. ajaciedpiet

      Ik denk dat mensen die ongeveer 5 jaar hebben gestudeerd best wel wat meer weten van de ‘maten’ dan een paar tokkies van vak410.

 2. Ajacied407

  Vind dat ze wel een punt hebben hoor. Maar ze benadelen de club Ajax wel in een cruciale periode, dat vind ik wel teleurstellend.

 3. pacotaco

  nee nee nee. De meest belangrijke periode komt eraan. die het SEIZOEN gaan maken of breken. ajax heeft gvd support nodig !!!

 4. knudde32

  de Stumpers van 410 die ook de bekerfinale vergalde en ook zorgen dat de klassieker al jaren niet meer leuk is gaan nu pruttelen hahaha eerst maar is normaal gedrag vertonen zou ik zeggen

 5. pietprecies

  En dan liedjes zingen zoals 90 minuten lang.. Sorry maar vind t zo langzamerhand een stelletje sukkels worden.. Zodra het niet gaat zoals ze willen gaan ze huilie doen.. Laat je club maar in de steek op die manier, Ajax greep niet in maar de politie/ME.. Ga daar dan lekker protesteren

  1. Rene1964

   Inderdaad, niet dus … en het voetbal van vanavond kan me ook gestolen worden. Ik ga met afkicken van dat hele voetbal. Pffff, wel lang wachten tot de GIRO weer begint 🙁

 6. Ajax nr 1

  We horen 2 kanten van het verhaal. Maar de waarheid zal wel ergens tussen in zitten. Ik hoop dat Ajax en vak 410 er samen uit komen maar ik hoop wel dat niemand zijn straf ontloopt.

 7. Pim Ruisendaal

  Ik vind het goede keuze van 410! Ze kunnen wel steeds zeiken over hun. Maar ze komen wel voor de club op door bij acties ofz. Dat doen andere fans niet echt/vaak. Hopelijk geven ze gehoor als 410 acties voeren. Top mannen!!

 8. Ajax nr 1

  Ik heb veel respect voor VAK 410 en de F-SIDE vooral voor het goede. Zonder hun was Ajax ook niet zo groot geworden. Maar alles wat niet hoort moet ook niet. Zowel van de supporters als van de club en de gemeente.

 9. knudde32

  respect??? voor een zooitje ongeregeld die keer op keer de boel verpesten en de club ten schande maken door weer de tokkie uit te hangen wat de club weer ik weet niet hoeveel geld kost daar heb ik dus geen respect voor integendeel

  1. BobbyHaarms

   Het is maar een relatief klein gedeelte hoor wat het verkloot. Merendeel steunt hun club in woord en gebaar, iets wat ik over die stille dagjesmensen op de lange zijde (een enkeling uitgezonderd)niet kan zeggen. Maar buiten kijf staat dat ze de rotte appels eruit moeten plukken en de rest vol achter Ajax moet (blijven) staan, support van 410 is keihard nodig aankomende weken!

   1. Ajax nr 1

    Precies BobbyHaarms ik denk het zelfde. Iedereen die maar denkt dat het alleen maar gajes is heeft het mis.

 10. 4everAjax

  Het is Calimero gezeik van 410 om te zeggen “we kwamen gewoon een biertje drinken” kijk eens hoe het merendeel er uit ziet. Als er een groep van 126 niet stropdas dragers bij je binnenkomt blijf je niet rustig op je stoel zitten. Dit was bewuste geweldloze intimidatie. Dit had gewoon de achterliggende gedachte van: die gasten waar we naar binnen gaan schijten alleen bij onze aanblik al in hun broek. En ja, ik weet dit zeker. Dus nu moeten ze niet gaan maauwen. Nu gaan ze de spelers, die er geen zak mee te maken hebben, benadelen. Top jongens. Van mij mogen jullie accuut Feijenoord supporter worden. Ga maar lekker naar de Kuip.

 11. Velibor

  Zo is dat Bobby en het OM heeft hun 3dgn vast gezet tenslotte en niet Ajax en nu begint het gemiauw tegen de club en die is altijd groter nietwaar. Dus zou zeggen bezint eer gij begint !

 12. Widi

  Het O.M. is gebonden aan regels. Het kan gewoon niet volledig zijn gegaan zoals 410 het nu voorspiegelt. Het had best ook anders gekund, maar ze weten nu wel waar ze aan toe zijn. Persoon veracht ik “supporters” die geweld gebruiken en/of dreigen met geweld. Nog een persoonlijke noot: als ze terugkomen, hoop ik dat ze die trommels niet meer meebrengen. Die zijn irritant en naar mijn smaak nogal provinciaals.

 13. 4everAjax

  Klopt Widi. We leven niet in een politiestaat tenslotte. Er is een hoop dreiging van hun optreden uitgegaan. Er lopen ook lekkere jongens tussen, neem onze vrienden die destijds te laat waren in de Kuip. Wil je echt niet tegenspreken. Ik ook niet :-), ik ga dan ook liever een plaatsje om.

 14. Hika77

  Ajax schijnt meer plezier te beleven ( lees: geld te verdienen)aan de stille supporter die in de 86e minuut naar huis gaat. Weer een typisch voorbeeld dat Ajax meer en meer een bedrijf is dan een voetbalclub.

 15. Always4Ajax

  86e minuut is toch geen ramp. Gestoord is 10 minuten of meer voor tijd. Paar minuutjes kan ik me alles bij voorstellen als de spanning uit de wedstrijd is als je nog een eind moet rijden/reizen. Je neemt tenslotte wel de moeite om elke keer naar je cluppie te gaan. Velen wonen niet naast de Arena 🙂

  1. BobbyHaarms

   Ik woon ook niet naast de Arena….maar ik steun wel mijn club, desnoods 120 minuten!

 16. smulma

  Ze laten de club in de steek. Zielige criminele rotjochies. Ze krijgen zelfs subsidie voor hun kinderachtige sfeeracties. Ajax moet blij zijn dat ze weg zijn. Niemand is groter dan de club.

 17. Floris Stempel

  Ajax is bereid om zowel financieel als operationeel ondersteuning te bieden, zoals ook in vorige situaties het geval was. In bestuurlijke zin zal de club geen rol hebben bij bijvoorbeeld de exploitatie. Voor de club en haar partners is het van belang dat het home gerund wordt door een stichtingsbestuur, dat een breed draagvlak onder de supporters geniet en waarvan duidelijk en aantoonbaar is dat er geen notoire criminele (bij)bedoelingen zijn. Ajax wil een supportershome voor alle Ajax-supporters. Een locatie aan de zuidzijde van het stadion geniet de sterke voorkeur van alle betrokken partijen. Vervolggesprekken hierover waren reeds gepland.

 18. Floris Stempel

  Desalniettemin heeft een groep personen zich, voor een deel door gebruikmaking van geweld, onrechtmatig toegang weten te verschaffen tot het (gesloten) clubhuis. Hierbij is tevens het toegangshek vernield (zie videobeelden) en zijn daarnaast eigendommen van Ajax weggenomen. Alle aanwezigen zijn door de politie aangehouden.

 19. Always4Ajax

  Ach, komt er weer een vak vrij voor de echte Ajax supporter. Zoals het bekende gezegde: elk nadeel heb zijn voordeel.

 20. Nikki309

  Fijn. Houden zo! Misschien dat er dan weer echte Ajax supporters voor terugkomen ipv een stelletje doorgesnoven raddraaiers!

 21. Slingertje.

  Mensen die stelen van hun eigen club horen niet thuis in de Arena en mogen zich zeker geen supporter noemen.

Comments are closed.