Oranje definitief niet naar EK na nederlaag tegen Tsjechië

1006danny_blind

Het Nederlands Elftal zal komende zomer niet aanwezig zijn op het EK in Frankrijk. De ploeg van Danny Blind, met de Ajacieden Tete, Riedewald en El Ghazi in de basis, verloor het laatste kwalificatieduel in de Amsterdam Arena met 2-3 van Tsjechië nadat het zelfs tegen een 0-3 achterstand had aangekeken. Nederland stond een tijd met een man meer op het veld na een rode kaart voor Suchy in de 43ste minuut maar wist ook dat voordeel niet uit te buiten. Via Huntelaar en Van Persie leek het nog spannend te worden maar nadat Turkije een 1-0 voorsprong nam tegen IJsland verdween de hoop en rouwde de Arena.  Voor het eerst sinds 1984 is Nederland komende zomer niet op een Europees Kampioenschap actief. 

Related posts

58 Comments

   1. De Ajacied

    Ja jammer voor ons als supporters,
    Maar de spelers (buiten Wesley Snijder ) verdienen het gewoon ook niet,
    Toch? ⚽️⚽️

  1. AFCA my World

   Gelukkig is een betere uitdrukking, laat elke geblesseerde international maar weer fit worden,en kunnen we na een rustige zomer weer goed voor de dag komen voor de WK kwalificatie en dan zal zwaar genoeg worden met Frankrijk en Zweden in je poule !

 1. ritchy

  bouw maar aan een nieuw team dat gewoon wel voor elkaar wil vechten zonder al die poespas erom heen met een mix van jonge en oudere spelers

  1. Remco425

   Ga zeker de belgen niet aanmoedigen. Zij vinden het geweldig dat NL er niet bij is. Moet ik hen dan leuk vinden?

   1. Geroldkohlen

    zouden wij nederlanders ook doen als het andersom was ,en het zijn niet alleen de belgen heel europa en misschien wel de wereld lacht ons uit, polen kan ook nog die hebben milik!

    1. Remco425

     Iemand uitlachen of iemand iets niet gunnen zijn 2 verschillende dingen. De belgen vinden het altijd erg leuk als we verliezen, andere landen interesseert het niet zo en we hebben juist ook vele fans in het buitenland. Maar niet in belgie.

    2. Remco425

     Daarbij, veel Nederlanders hebben juist veel sympathie voor het belgische team, andersom helemaal niet, dus wat jij zegt klopt ook niet.

  2. Indojood

   Moedig niemand aan. Hoop alleen dat Engeland niet wint, ik haat ze alleen al om die verschrikkelijke pers daar.

 2. Rene1964

  Oranje heeft er sowieso niks te zoeken, net als dat Ajax niks te zoeken heeft in de CL. Eens kijken hoe lang het duurt voordat er ‘oorzaken’ zijn gevonden?! Zowel bij NL als bij Ajax. Ik gok: ze worden niet gevonden en we gaan door tot de orde van de dag, terwijl ELKE imbeciel de oorzaak kent en precies weet, op welke zere plek de vinger kan worden gelegd!
  Is Blind blind? Is de Boer en zijn staf blind? Blijkbaar wel … omdat men keer op keer dezelfde fouten maakt. Incompetentie ten top!

  1. Rene1964

   Ik heb soms echt het idee, dat het de staf en de trainers bar weinig doet en dat men er enkel voor de ‘baan’ zit. Emotieloos allemaal. Hopelijk heb ik het mis en doet men hun werk naar volle eer en geweten. Zelfs bij de Boer denk ik geregeld, dat hij niet eens wil dat Ajax beter wordt, zich versterkt met ervaren krachten om zo de selectie op peil te brengen. Of Marc weerhoudt hem daarvan. Ik weet het niet. Ik denk het eerste.
   PSV investeert om kampioen te worden. AJAX investeert om op te leiden en spelers te verkopen. Het is maar waar de prioriteiten liggen! De JC schaal: niet belangrijk, de beker: niet belangrijk!! Misschien zie ik spoken, maar zolang ik steeds weer hetzelfde hoor, hetzelfde zie … (Ik het heb hier over mijn club uiteraard, waar ik me grote zorgen over maak)

   1. KBouter

    Dat idee heb ik ook, kijk eens naar het aankoopbeleid van psv, zo`n Guardado…hebben ze die bij Ajax niet gezien? Luuk de Jong is laatst afgekets door dBoer en Co, hij was te licht en toen ging hij het maar bij psv doen, de beste spits wat er in Nl rondloopt.

    En maar vast houden aan eigen jeugdspelers…kan iemand mij trouwens vertellen waarom Klaassen ZO belangrijk gemaakt word? Redelijke voetballer, maar geen top en persoonlijk vind ik Davy Proper van psv beter en verder in zijn ontwikkeling. Waarom staat Veltman in godsnaam nog centraal, koop een moordenaar van een verdediger, had Heitinga lekker in Duitsland gelaten dan, ipv hier op de bank en tribune voor nou…1 miljoen per jaar?

    En maar vast blijven houden aan dat eindeloos getik, 70% van de wedstrijden balbezit, en van iedereen verliezen in de VCL, Tikkietak voetbal moet je Barcelona laten doen,Ajax is met dit spelersmateriaal nog Lang niet zover. Verder heb ik het idee dat de spelers met de rem erop spelen, ze durven niet, waarschijnlijk te bang voor dBoer om fouten te maken.

    Sorry voor mijn negatieve bijdrage…ik ben nl helemaal klaar met dit negatieve beleid, spelsysteem,waar totaal geen vreugde in zit, seizoenskaarten worden maar duurder en duurder, terwijl het voetbal negatiever word, Ajax is terug gezakt naar het niveau van tweede bundesliga, ook in Belgie zouden ze niet meedoen om de eerste drie plekken, zo triest is het met mijn cluppie,zover zijn we de laatste jaren teruggezakt.

    1. Mijn Club

     Jeetje, dezelfde gedachten. Je zou m’n broertje kunnen zijn haha. Helemaal mee eens.

     1. toon61

      jullie zouden allebij ook mijn broer kunnen zijn , helemaal gelijk er valt niks meer toe te voegen , het word niks meer als er niks veranderd , of het gebeurd , ik denk van niet , dadelijk Bazoer ook nog weg pfffffffffffffffff

    2. Geroldkohlen

     helemaal mee eens! ook denk ik zelf dat de reden waarom het zo inspiratieloos is omdat, de boer stelt een kleuterklasje op omdat zij nog allemaal luisteren naar wat de trainer zegt en het inderdaad niet durven het anders te doen, in tegenstelling van volwassen ervaren spelers die vanuit hun ervaring gewoon brengen wat de wedstrijd nodig heeft, die zullen niet altijd doen wat de trainer zegt en dat missen we!

     1. Ajax nr 1

      Dit is al zovaak gezegd. Maar ik sluit mij hier nogmaals bij aan. De beste spelers stonden gisteren op het veld zeggen ze. Nou de basis bestond uit 6 spelers die bij Ajax voetballen of hebben gevoetbalt en 4 spelers die bij psv voetballen of hebben gevoetbalt en 1 die bij groningen voetbalde. Dus als dit de toekomst is van deze jonge leeftijd ga ik mij ook zorgen maken als het systeem en ervaring niet aangepast wordt. Ik wil het verder nog niet eens over de invallers hebben want alleen Drost deed nog iets nuttigs. Nee Nederlands voetbal het wordt 3x niets en ik vind dat erg jammer.

     2. Rene1964

      De mensen hierboven, Gerold, Ajaxnr1, Karel en Toon. Wij liggen sowieso wel op 1 lijn, zonder ruis. Tenzij de ruis van AJAXBARCELONA komt haha

 3. polaroids

  Lijkt Ajax wel met een trainer die verkeerde keuzes maakt, maar mag blijven zitten. Vasthouden aan verkeerd beleid. En uiteindelijk heb je in Europa niets te zeggen en uiteindelijk heb je geen prijs…

  1. BobbyHaarms

   Uithuilen en opnieuw beginnen na deze maandenlange martelgang. Gelukkig zijn we daar voor aankomende zomer van verlost. Wat een prutsers..

 4. Indojood

  Jammer maar helaas. Om toch de positieve kant te bekijken. Geen hysterische Oranjekoorts met allerlei nietsnutten die zgn. BN’er zijn en mensen in Oranje gehuld die geen reet om voetbal geven maar het vooral gezellig vinden tijdens zo’n eindtoernooi.

  1. Remco425

   Zag je gisteren ook weer. 0-2 achter en allemaal lachende gezichten op de tribune. Want het is zo gezellig met al die carnaval outfits. Nee, dan de Turken. Die hebben pas echt een 12e man.

  1. Indojood

   Als je deze kwalificatie niet doorkomt (met zoveel plekken te vergeven) dan heb je gewoon niks te zoeken op het EK. En jij zou eens een cursus Nederlands moeten gaan volgen.

 5. Tinus

  Ik was er niet bij met de Vak410 acties dus oordeel niet maar wellicht moeten we, weliswaar om een andere reden, ook maar eens een signaal afgeven en ook ff boycotten

 6. marcussboss

  ongelooflijk !! Als supporter vind ik dit heel jammer maar ze verdienden het gewoon niet. Als je verliest van een land waar necid de spits is (die vorig seizoen nog in Zwolle speelde) dan doe je toch iets niet goed hoor als je eigen spits bij Schalke speelt

 7. Rene1964

  En nu maar hopen dat we de volgende kwalificatie reeks in een poule komen met:
  Luxemburg
  Faroer Eilanden
  Malta
  Liechtenstein
  Gibraltar
  Misschien hebben we dan een kans om tweede in de poule te worden.

  1. Geroldkohlen

   nou word lastig met de poule die jij noemt hoor ik denk meer aan andora en san marino, Luxemburg en Gibraltar is best nog riskant voor het huidige nederlands elftal!

 8. Braziq

  Die gasten zijn alleen maar met hunzelf bezig en niet met het elftal. Niet met het TEAM. We zijn de lachertjes van de Wereld!! Vergeleken worden met Andorra en San Marino.. Geef ze ongelijk. We behoren nu tot de voetbaldwergen. We kunnen deze Leus niet meer gebruiken.. “onze ORANJE LEEUWEN..” We zijn de “ORANJE KITTENS” geworden..

 9. Zlatan

  Zag je die gast van de KNVB , die Oostveen snel de benen nemen ? Vanaf dat Hiddink kwam ging het mis , Lafaard !!!!!

  1. Geroldkohlen

   dat was misschien nog het ergste en dan nog de hand in eigen boezem steken ,en blind en de spelers de schuld geven want volgens hem zelf is het in iedergeval niet zijn schuld! maar idd een lafaard is het!!

 10. f-side64

  djw knvb en Danny blind voor het opstellen van persie en die pusvee keeper terwijl je vermeer en stekelenburg heb

 11. Slingertje.

  Waarom Dost en Huntelaar als je v Basten en v Nistelrooy op de bank hebt zitten.
  Wat een trieste vertoning weer de hele wereld lacht ons uit.

 12. -buitenkantje rechts-

  Een blamage.. Onvoorstelbaar..pijn aan mijn ogen..met kromme tenen gekeken.. Scheldwoorden geroepen waarvan ik niet eens wist dat ik ze kende.. Tegen 10 man thuis verliezen tegen Tjechië.. Ga dan maar postzegels verzamelen..

  1. -buitenkantje rechts-

   De WK poule tegen Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.. Vergeet t maar!

 13. Indojood

  Dit weekend kwartfinales WK Rugby, zoveel leuker dan voetbal. Er gewoon willen sterven voor je land. In al die jaren dat ik in Nederland woon heb ik eigenlijk nooit gezien. Ik zou gratis voor Nederland spelen.

Comments are closed.