Sigthorsson geeft Oranje nog enige hoop: ‘Willen Turkije verslaan’

0411heracles-ajax_sigthorsson

Het Nederlands Elftal won zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Kazachstan maar zag later op de avond Turkije ook winnen en daarmee zit Oranje in een uiterst beroerde situatie voor plaatsing van het EK in 2016. Alleen winst tegen Tsjechië en verlies van Turkije tegen IJsland kan Oranje nog redden om de play-offs binnen te stromen. Als het aan Kolbeinn Sigthorsson ligt gaat dat ook gebeuren want de oud-Ajacied is gebrand op een overwinning op de Turken.

‘Wij gaan naar Turkije om daar drie punten te pakken om ons uiteindelijk als groepswinnaar te kwalificeren, want dat geeft een gunstigere positie bij de loting. Het eerste duel hebben wij met 3-0 gewonnen dus niets is onmogelijk. Het zal een zware klus worden maar ik ga zeker proberen te scoren en dat ik daarmee Nederland kan helpen is alleen maar mooi’. Mocht IJsland niet weten te winnen dan is de wedstrijd in de Amsterdam Arena totaal niet meer van belang. Turkije eindigt dan op plek drie en dat geeft recht op play-offs voor het EK 2016.

Bron: Goal.com

Related posts

35 Comments

   1. AFCA my World

    Vind het helemaal geen probleem,zijn al langer toe aan vernieuwing bij de KNVB en dit zou wel eens de aanleiding kunnen zijn ! Lekker eens een x niet aanwezig op een groot toernooi ,eindelijk een rustige zomer en rustig bouwen aan een nieuw elftal, zonder vooral van Persnie !

 1. Ajax1958

  Willen is wat anders dan kunnen. Je zag tegen Letland, dat de druk er af is, dus zal het niet gebeuren.

  1. Mr Ajax

   Je bent ons laatste troef sigi, maar in Belangrijke wedstrijden scoorde jij wel vaker, alleen jammer dat het voor jullie niet meer spannend is

 2. Geroldkohlen

  dromen zijn bedrog!! ze kwamen de letten ook niet voorbij en dan denken ze het wel even tegen de turken te doen, het zal stil op straat worden volgend jaar in de zomer!

  1. BobbyHaarms

   Precies. Als je zoveel wedstrijden ver onder je niveau hebt gespeeld en hebt verloren heb je daar he-le-maal niks te zoeken. Lekker lang op vakantie dus aankomende zomer! 🙂

   1. Remco425

    Klopt, we hebben nog nooit in zo’n makkelijke poule gezeten met ook nog eens zulke voordelige kwalificatie eisen en het dan niet lukken terwijl landen als IJsland en Wales zich wel (voor het eerst) kwalificeren, dan hoor je er gewoon niet thuis.

    1. Velibor

     Totale onderschatting zeker door boer Hiddink,heb niks met Blind tenminste als trainer maar hier kan hij weinig aan doen en wat is er eigenlijk met van Persie aan de hand zo he die is afgetakeld in No time!

     1. Remco425

      Van Prutsie was bijna nooit geweldig in Oranje. Die hadden ze zeker deze kwalificatie nooit op moeten stellen.

 3. Jerry 072

  Dat is ook echt de enige hoop dat dat halve ijslandse team in nl fatsoenlijk heeft leren voetballen. druk ligt bij die turken. we zullen wel weer Door het oog van de naald kruipen

 4. Braziq

  Hebben we in ieder geval meer tijd en ruimte om te werken aan onze club. En dat is zowaar de enige positieve kanttekening van het niet meedoen aan het EK 2016.

 5. woody79

  ook al is het door het oog van de naald. als het de ijscomannen lukt moeten wij ook nog van die tsjechos winnen. er is nog een minieme kans

 6. Vakje129

  Laat Nederland maar aan een nieuw elftal gaan bouwen ,en de egotrippers er uit dan kunnen we ons gaan richten op kwalificatie voor WK.

 7. Slingertje.

  Kansloze missie voor IJsland daar in Turkije. Oranje heeft het helemaal aan zichzelf te danken door de waardeloze instelling van een aantal spelers en ook kwalitatief zijn ze niet goed genoeg want we hebben allemaal kunnen zien hoe lachwekkend er verdedigt werd in deze kwalificatieronde.

 8. Michelb

  Ik vrees dat we zelf niet van die Tsjechen winnen, dan doet IJsland- Turkije er toch niet meer toe?

 9. AFCARay

  Geen ek, hoeven we ook niet naar die verwende naast hun schoenen lopende kereltjes te kijken

 10. Ed69

  Het is juist voor het Nederlands voetbal te hopen dat ze het juist niet alsnog met mazzel gaan halen! Misschien dat er dan bij die rotzooi in Zeist nagedacht gaat worden over een technisch directeur naast die prutser van een van Oostveen. Ik zeg van Gaal daarvoor zien te porren, dan staat er in 2020 weer een orange wat meeteld in de wereld!

Comments are closed.