Zege Oranje in Kazachstan, mooi debuut voor El Ghazi en Tete

1010tete

Het Nederlands elftal is nog in de race voor het EK 2016 in Frankrijk na een 1-2 zege in Kazachstan. Via doelpunten van Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder trok Oranje de winst naar zich toe. Kenny Tete en Anwar El Ghazi maakten hun debuut voor Oranje en deden dat beiden met een basisplaats.

Beide Ajacieden konden terugkijken op een heel verdienstelijk debuut. Ook Jairo Riedewald speelde de volledige wedstrijd, zijn tweede interland. Jasper Cillessen raakte in de warming-up geblesseerd aan zijn rug. De ernst van de blessure is nog onbekend. Zijn vervanger Krul raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd en moest vervangen worden door Zoet. Ajacied Riechedly Bazoer kwam niet in actie en wacht zodoende nog op zijn debuut in Oranje.

Danny Blind was na afloop tevreden over de inbreng van de debutanten bij het Nederlands Elftal. ‘Ik vind dat Van Dijk een fantastische wedstrijd heeft gespeeld. En Tete ook prima’, aldus Blind voor de camera van de NOS. Over El Ghazi laat hij zich nog niet uit.

Over het wegvallen van Jasper Cillessen tijdens de warming up en daarna tijdens de wedstrijd ook nog het uitvallen van Krul was Blind kort. ‘Dit is extreem’, vindt Blind. ‘Eerst in de warming-up met Jasper. Later in de wedstrijd met Tim. We missen zo’n beetje vijftien spelers nu’.

1010elghazi
Anwar El Ghazi

1010riedewald
Jairo Riedewald

Kazachstan – Nederland 1-2 (0-1)
33. Wijnaldum 0-1
50. Sneijder 0-2
90+5 Kuat 1-2

Opstelling Kazachstan: Pokatillov, Mally, Kuat, Konysbayev, Smakov, Islamkhan (16. Geterlev), Engel, Schetkin (63. Khiznichenko), Suyumbayev, Dosmagambetov, Logvinenko

Opstelling Oranje: Krul (81. Zoet); Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Blind, Wijnaldum, Sneijder (81. Afellay); El Ghazi, Huntelaar (87. Van Persie), Depay

Related posts

27 Comments

 1. matti2002

  Echt jammer van Cillessen en Milik hebben wij weer. Ben wel zeer te vreden over Tete en El Ghazi echt topgasten. Ik snap Blind wel dat hij zoveel (ex) Ajacieden opsteld.

   1. Ajax nr 1

    Klopt maar ik vond El Ghazi ook niet best. Ik vind Virgil van Dijk echt lekker ballen en leiding geven.

 2. pietprecies

  1-2 billenknijpen tegen FC borat. Schandalig, wat nog
  Schandaliger is, is dat alle spelers achter de microfoon doen alsof het een goede prestatie is… Je speelt Gvd tegen de nummer honderd en zoveel van de wereldranglijst… Er speelde welgeteld 1 speler van hun in het buitenland bij de een of andere Duitse derde divisie club..

  Afgezien daarvan leuk dat de Ajacieden aardig debuteerden..

  1. 4everAjax

   Billenkijpen is zwaar overdreven. De goal van Kazachstan viel in de laatste seconden dus wat dat betreft was de wedstrijd relaxed. Ver van goed maar wel relaxed.

  2. Remco425

   Overdrijven is ook een kunst. Ik heb geen moment met mn billen geknepen en Daley was niet best, maar heel heel heel slecht is behoorlijk overdreven. Daarbij, Kazachstan is een land in opkomst. Dat er maar 1 van hun in het buitenland speelt zegt niet zoveel. Die van ons zitten er allemaal op de bank. Astana speelt ook CL en hield Gala (met Sneijder) op een gelijkspel…

 3. Oosterse Ajacied

  Inderdaad dat zag er goed uit. Blind, maar ook Depay vielen wat mij betreft erg tegen. Trots vooral op onze Tete!

 4. HURBIE

  TEGEN HUN MAG JE NIET VERLIEZEN ZOU TE TRIEST VOOR WOORDEN TE ZIJN .DOELPUNT TEGEN MAG AL.NIET

 5. Geroldkohlen

  het is gebeurt met oranje want ik zie ijsland niet winnen in Turkije, wat was daley slecht ook el ghazi vond ik niet echt goed, tete en riedewald waren echt heeeel goed, maar helaas wat koop je ervoor na dinsdag is het helaas over vrees ik.

  1. Mijn Club

   Ben d’r ook bang voor, maar de wereld vergaat er niet door. Wel zorgt dit alles (ook het spel van Ajax) ervoor dat ik zelden nog voetbal kijk. Gisteren heb ik toevallig wel een keer gekeken (en het viel mij mee)

   1. Mijn Club

    Overigens niet meer dan terecht, als je het niet haalt. Er is 1. Slecht gespeeld 2. Matige spelers bij veelal matige clubs 3. Hiddink slechte coach 4. Te weinig bezieling (vooral de eerste 8 wedstrijden, zoiets) 5. Vreemde opstellingen vaak

 6. Ajax1958

  @ Mijn Club, vooral puntje 3. Hiddink heeft zich lelijk verkeken. Dacht even voort te kunnen borduren op het succes van v Gaal een half jaar eerder. Heeft de selectie te “los” gelaten en daar waren ze duidelijk genoeg niet aan toe. Bovendien is v Gaal een meester in het kneden van een (jong) elftal en kan ze ergens in laten geloven.

 7. FdB=Ajax

  We moeten echt iets anders verzinnen, anders gaat het de komende jaren verder bergafwaarts met het Nederlands voetbal. Want laten we realistisch zijn: Nederland hoort ook gewoon niet op het EK thuis, Turkije is gewoon veel sterker.

Comments are closed.