Ronald de Boer ziet broer Frank komende zomer vertrekken bij Ajax

0830ajax-az_deboer

Ronald de Boer verwacht dat zijn broer Frank komende zomer Ajax gaat verlaten en zijn geluk gaat beproeven in het buitenland. De Boer, die met Ajax vier landstitels op rij pakte, leek afgelopen zomer al dichtbij een transfer naar de Premier League maar koos bewust voor nog een jaar Ajax. 

‘Afgelopen week liet Frank opnieuw merken dat hij wel wat voelt voor een overstap naar de Premier League en die ambitie heeft hij al vaker uitgesproken. Op dit moment richt Frank zich volledig op Ajax en mocht er in de winterstop een club aankloppen dan weet ik zeker dat hij niet tussentijds vertrekt bij Ajax. Aankomende zomer verwacht ik dat hij de stap wel gaat maken maar dan wel naar een club met perspectief. Hij is dan zes jaar hoofdtrainer geweest bij Ajax dus ik denk dat de tijd dan rijp is om te vertrekken’.

Bron: VI

Related posts

122 Comments

    1. AFCA my World

     VanHaezebrouck van AA Gent,is de ideale kandidaat,maakt spelers beter en doet het met beperkte middelen goed in de competitie en heel belangrijk in Europa !!!

     1. AjaxBarcelona

      Het erge is dat die trainer pas nu een keertje goed presteert. Hiervoor dus helemaal niet zo bijzonder.

     1. PvL020

      Ook niet, te lief en kan volgens mij niet met de constante druk omgaan die er is bij Ajax. PEC is toch wat anders

     2. rebel62

      Ron Jans is een goede kandidaat , hij is niet te lief hij is fatsoenlijk en kan spelers beter maken en heeft een duidelijke strategie , maar Frank Rijkaard is de laatste tijd ook regelmatig in beeld , en was ook door Cruijff als trainer bij Barcelona aangesteld het huidige Barcelona spel heeft Rijkaard er in gebracht en woont gewoon in Ansterdam

     3. nannie1971

      Mee eens goeie trainer en aanvallend ingesteld ik denk dat Ron Jans diep van binnen ajacied is.

 1. pietprecies

  Zolang ze maar niet Jaap stam op z’n plek zetten vind ik het best, niks mis met een frisse wind, bedankt voor wat je bereikt hebt Frankie

 2. Bram ajax

  Frank heeft zeker goede dingen gedaan bij Ajax, maar het team kan voor mij gevoel echt beter gemotiveerd worden en gestuurd worden en daar kan een nieuwe trainer zeker bij helpen. Van mij mag Frank naar de premier league, laat het maar eens zien bij een club als Liverpool.

  1. AFCA my World

   Een trainer moet nooit langer blijven als 4 jaar elke x zie je bijna overal dat de chemie dan weg is !

    1. Mijn Club

     Uitzonderingen daargelaten 🙂 Maar dat zijn wel clubs met geld, die met regelmaat een goede aankoop doen

  1. f-side64

   Nee hoor ze zijn er qua spel in 4 j niet beter geworden en hij maakt ook te veel verkeerde beslissingen en ook eist hij geen ervaren spelers en die ene krijgt maar geen kans en urby laat hij zomaar gaan maar wel 2 zeer overbodige middenvelders erbij ik bedoel sinkgraven en gudelj

  1. HURBIE

   zo is dat ze zijn vergeten wat FDB voor AJAX heeft gedaan 4kampioen in 5jaar TOPPRESTATIE

   1. f-side64

    komt omdat pisvee en de kakkerlakken minder in vorm waren afgelopen seizoen pisvee beduidend beter met echte kerels

    1. Widi

     Waarom noem jij de kakkerlakken? Die zijn dit millennium nog niet in de buurt geweest van een landskampioenschap. Ze hebben eigenlijk een vrij constante vorm. Elke 3 jaar een keer Europa League en nooit een prijs.

 3. Mooi

  Wat een verhaal weer en nu al mee in het nieuws en naar buiten brengen .ik vind het vervelend worden.

  1. Joeguh9

   Het is niet leuk om te lezen elke keer maar waarschijnlijk vraagt iemand het Ronald en die zegt: eeuuhh jaa datteh zie ik wel gebeuren ja! En BAM meteen staat het op alle sites. Journalistiek…

 4. Iceman

  Het is het beste voor Ajax en voor Frank de Boer hij heeft Ajax vier keer kampioen gemaakt misschien hopelijk nog een vijfde keer het zou fantastisch zijn een mooie afscheid kado. Over zijn opvolger ja als het maar niet Wim Jonk wordt en ook niet Jaap Stam met alle respect voor deze twee hoor. Ajax moet weer Ajax worden en weer gaan voetballen zoals het hoort dus ik weet het echt niet

 5. Jerry 072

  wim jonk neemt het over, zit al vaker op de bank naast Dennis en hennep. Ben benieuwd of laatstgenoemde blijft of in het kielzog van frank mee gaat

  1. BobbyHaarms

   Van mij mag Wim Jonk het proberen. Straalt rust uit en is m.i. ook wel klaar voor deze stap. Anders graag Frank Rijkaard, maar die heeft helaas geen behoefte om momenteel trainer te worden van welke club dan ook.

   1. pietprecies

    Als Wim jonk hoofdtrainer word dan gaat de gemiddelde leeftijd naar 18 jaar… Liever niet dus

 6. paulvos

  Ronald zegt dan wel van ” niet in de winterstop” maar laten we eerst maar de resultaten tot de winterstop afwachten, kijken hoe het er dan voor staat.

  1. toon61

   7 a8 punten achter , niet meer en niet minder , erg zat , er speelt geen kwaliteit bij ons , allemaal jeugd spelers , daar blijft het bij , een wetstrijd goed , en 5 slecht , daar word je geen kampioen mee , als we een goede ploeg tegen krijgen worden we weggespeeld , dat heb je tegen dat klote psv gezien , ook zei kopen betere spelers , onze scouting is dan ook vere van goed .

   1. Widi

    Je schrijft het beroerd slecht op, maar over de scouting heb je gelijk. Jij weet vast wel het adres van de scout van pisvee……..kun je hem eens polsen, hij woont vast in de buurt.

 7. Velibor

  Nou waarom niet ,Rijkaard en Ten Cate weten tenminste intussen waar Abraham de mosterd haalt en misschien komt Ten Cate er wel voor niks bij haha.

 8. Widi

  Wat een wijsheid hier weer…….van mensen die nooit verantwoordelijkheid hebben gedragen en dat ook nooit zullen doen……stuurlui aan wal. Zo bang dat jullie binnen een half jaar nadat FdB weg is gaan meehuilen dat het onder hem toch beter was.

   1. Widi

    We zijn 4 keer kampioen geworden onder moeilijke omstandigheden. Het kan dus veel slechter. Ik vind het spel van Ajax ook niet leuk om te zien. Dat ben ik wel met veel mensen hier eens. De scouting kan ook veel beter. Maar het kon echt wel slechter hoor MC.

 9. Ajax nr 1

  Meneer Louis van Gaal waar je begint moet het ook eindigen. Dan is de cirkel weer rond.

 10. huub

  Dit is een donderslag bij een heldere hemel! Goh, wat sneu nauw, was zo goed bezig. (geintje) Maar goed, het was toch al bekend dat hij weg zou gaan. Eigenlijk niks nieuws! En Mark die blijft wel zitten, dan zal er weinig veranderen bij Ajax al stel men de beste trainer aan!

  1. Widi

   Onzin en spelfouten vechten om voorrang in jouw bericht. Ik beperk me tot de onzin: het was en is helemaal niet bekend dat FdB vertrekt.

    1. -THE BULLDOG-

     Professor of niet.
     Elke ajacied hoort te weten dat t niet Mark, maar Marc Overmars is.

     1. AjaxBarcelona

      Klopt maar dat is geen onkunde maar een bewussie. Net als tijd geleden Veltheer ipv Veltman. Voor mij is Lasse al sinds zijn komst bij Ajax Sjeune. Veldman schrijven is gewoon niet slim als je Ajacied bent.

 11. Slingertje.

  Hij wil graag naar Engeland. Maar als daar zo speelt als dat hij al 2 seizoenen met Ajax doet jagen de fans hem voor het einde van de eerste wedstrijd het stadion al uit want die willen daar snel aanvallend voetbal zien en geen 30x terug spelen op de keeper.

 12. Remco425

  Ik blijf het raar vinden hoe Ronald zn mening blijft geven over zn broer omdat hij veel ins en outs weet. Lijken me een beetje prive aangelegenheden en lijkt me vreselijk dat je niets tegen je broer kunt zeggen omdat dan alles meteen in de media staat. Ik vind toch een beetje dat hij voor zn beurt praat en vaak helpt hij zn broer er ook niet echt mee.

  1. -buitenkantje rechts-

   Datzelfde gevoel kreeg ik ook toen ik het las.. Ronald als spreekbuis voor Frank?.. Of Ronald die in zijn rol als analist zijn mond voorbij praat.. Sowieso niet verstandig om zo vroeg in het seizoen al deze berichten naar buiten te lekken.. Stom!

   1. Remco425

    Ik geloof niet dat hij als spreekbuis fungeert voor Frank. Frank is flink en onafhankelijk genoeg om zelf de dingen te zeggen als hij ze wilt zeggen. Ik denk Ronald zn mond zoals zo vaak voorbij praat.

 13. toon61

  Keiharde kritiek van binnenuit op Ajax: ‘Het houdt een keer op’
  De F-Side is het spuugzat. De fanatieke aanhang van Ajax komt woensdag met een verklaring op de eigen website, waarin wordt gereageerd op de gebeurtenissen van afgelopen weekend.

  Voor aanvang van de Eredivisie-topper tegen PSV werd de kantine van De Toekomst bezet door een groot aantal supporters, waarna er 126 van hen werden gearresteerd. ‘Wie dichter bij het vuur zit, weet dat er eigenlijk veel meer aan de hand is. Al een tijdje lijkt het erop dat het bestuur van Ajax de fanatieke aanhang liever kwijt dan rijk is’, klinkt het. ‘Veel supporters zijn dat beleid zat. Niet alleen bij VAK410, maar ook op de F-Side en andere tribunedelen.’

  Het bestuur van de Amsterdamse club is de boosdoener, maar ook Frank de Boer blijft niet buiten schot. ‘Het bestuur van Ajax (maar ook Frank de Boer) moet niet vergeten dat het de fanatieke supporters waren die de Fluwelen Revolutie van Cruijff hebben gesteund. Dankzij dat draagvlak zitten Edwin van der Sar en Marc Overmars op de plek waar ze nu zitten. Het lijkt er echter steeds meer op dat Ajax en politie/justitie afgelopen tijd steeds vaker onder één hoedje spelen om de fanatieke aanhang aan te pakken.’

  ‘Natuurlijk moet je als fanatiek supporter altijd je club blijven steunen, maar als diezelfde club je continu tegenwerkt dan houdt het een keer op. Dat de maat vol is, liet een groep supporters afgelopen zondag weten’, aldus de F-Side, die afsluit met een waarschuwing. ‘Als het dan straks dan nog slechter gaat op het veld, blijven niet alleen de dagjesmensen weg maar is het hele stadion leeg.’

  1. Widi

   Die “supporters” lijken zichzelf nog al te overschatten. En natuurlijk is het grootste deel van de club mensen die zich van dergelijke middelen bedienen liever kwijt dan rijk. Net zoals we jou veel liever kwijt dan rijk zijn, Toon.

   1. toon61

    alleen jij bent een sup dus , stuk strond , laat mensen in hun waarde , dan krijg je ook geen rare antwoorden ,
    Jij denkt dat je alles weet , dan sla je de plank toch echt mis , waarom heb ik dan zoveel medestanders hier die er hetzelfde over denken eikeltje dat je bent .
    Ik lach me rot door je onkunde van antwoorden hahahahahahahahahahahah

    1. -THE BULLDOG-

     Ik lach me rot door je spelfouten Toontje…
     Stuk stront met een t dat je bent.
     Tevens ben je voor mij geen eikeltje, maar een kansloze grote eikel!!

     1. AjaxBarcelona

      Het is en blijft een PSV’er op de verkeerde site Bulldog. Gewoon een supporter die zijn stront op de verkeerde plek legt.

    2. AjaxBarcelona

     Hoeveel medestanders Toon ….. Denk max 4 en dan ik echt heel hoog in voor je. Dit is nl. een Ajax forum en niet geschikt voor verdwaalde PSV kwiebussen.

   2. Ajax nr 1

    Wie zijn WE Widi??
    Van mij mag Toon blijven hoor. Net als jij trouwens ??hoe meer zielen hoe meer vreugde.

 14. Hazez

  4 schalen in 5 jaar is natuurlijk super !!! Doe het maar eens na . Maar wel raar dat de spelers niet beter worden en het spelletje wat ze spelen ook niet het word steeds minder en minder .

 15. Mijn Club

  Wimpie Zuurbier, Ruud Krols en Ruud Scheels. Zo’n combinatie zou ook kunnen 😉

 16. Mijn Club

  Maar ff serieus: vertrek van de Boek lijkt aanstaande en in mijn nederige opinie zeer terecht. Opvolger Wim Jonk mits hij inderdaad het elftal niet nog verder wil verjongen. Wat ik steeds zeg: je hebt minimaal vijf (eigenlijk vind ik 7) ervaren spelers nodig. Daar omheen pas je Tete’s en de EL Ghazi’s in.

 17. Mijn Club

  Rijkaard zou mijn nr 1 zijn (ja, ook van Gaal), maar die hebben ze al eerder afgeserveerd! En nog bedankt daarvoor :((

 18. Widi

  Misschien eens een week zonder coach. Gewoon voetballen zonder opdrachten en zonder looplijnen. Ik vond de thuiswedstrijden onder Martin Jol wel leuk om naar te kijken. Maar toen werden we wel tweede.

 19. wikr

  Het probleem is groter dan FdB. Welke trainer wil met het huidige beleid nog naar Ajax komen? Natuurlijk heeft de jeugd de toekomst maar er moet een gezonde mix zijn met ervaring want alleen dan wordt de jeugd ook echt beter. Daarom moeten Overmars, Jonk, ….geloosd worden want die denken nog extremer dan FdB dat het alleen maar met jeugd ook kan werken. Zij kiezen ook voor koopjes en jeugd boven echte kwaliteit. Het is nog niet te laat want we staan nog altijd bovenaan maar de tijd voor een fluwelen revolutie is voorbij en het is tijd voor een keiharde koersverandering. Wie die moet leiden is natuurlijk moeilijk want je moet wel de kritiek van JC kunnen weerstaan. Persoonlijk vind ik Co Adriaanse altijd een duidelijke en vooruitstrevende mening hebben en hij is een echte persoonlijkheid met de nodige ervaring. Hij weet wat er van Ajax verwacht wordt en streeft aanvallend voetbal na.

 20. rebel62

  Frank de Boer was de man op het juiste moment , helaas het moment is voorbij en er moeten nieuwe stappen worden gemaakt.

 21. Geroldkohlen

  het is logisch dat hij vertrekt want het is gewoon tijd voor iets nieuws, niet omdat frank een slechte trainer is maar er moet gewoon een nieuwe wind waaien ook in het bestuur! ik ook vind dat ron jans een kans verdient om een club als ajax te coachen want wat hij nu bij pec laat zien is echt knap! maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook rijkaard zag zitten op de tribune afgelopen zondag, en dat zou ik in iedergeval helemaal een top kandidaat vinden.

  1. Velibor

   Als ie dan toch gaat dan ben ik voor aanstelling van Rijkaard ,Adriaanse en of Jans’ in die volgorde of combinatie, vind dat FdB het prima gedaan heeft maar dat gelul over ” het moment komt steeds dichterbij ” oid daar baal ik van en dan moet je wegwezen en niet wachten op een lucratieve aanbieding want als er in de loop vh seizoen er in Engeland een trainer uitvliegt dan moet je haast met angst en beven afwachten wat er gebeurt.

 22. Ramon1

  As Ronald het zegt zal het wel denk ik zo maar wie word opvolger stam jonk ik zelf vind ron jans echt geschikt voor ajax

 23. AjaxBarcelona

  Wat denken jullie van van Hazenbroek uit Belgie. Die maakt spelers pas echt goed. 🙂

 24. Ed69

  Nou nou Ronald, knappe voorspelling weer!
  Je was vroeger geen geweldige kopper, maar dit keer kop je m toch lekker in wijsneus!

Comments are closed.