De Boer laakt reactie fans: ‘Geen goed signaal; Belangrijk om achter het team te blijven staan’

1004ajax-psv_supporters

Ajax is dan (nog) wel koploper in de Eredivisie maar na de pijnlijke uitschakeling in de voorronde van de Champions League, de matige resultaten in de Europa League en het verlies afgelopen zondag in de topper tegen psv wordt de onvrede onder de supporters over zowel het spel als ook de resultaten steeds groter.

Ook Frank de Boer ziet net als de supporters dat het beter moet maar volgens hem werkt de reactie van de supporters juist averechts. “Als er wordt gefloten, is dat geen goed signaal”, aldus De Boer op de officiële website van de club. “Het werkt ook eerder negatief dan positief, want juist in zo’n duel heb je de supporters nodig. “Door het gefluit komt er misschien eerder angst in de verdediging van de ploeg, waardoor er sneller fouten gemaakt kunnen worden. Zo’n jonge groep geeft alles en heeft op sommige momenten die extra energie van de twaalfde man nodig.”

“Kritiek hoort bij Ajax, maar we hebben ook een jong team met veel nieuwe spelers. Het moet beter, maar dat deze gasten grote spelers kunnen worden, staat buiten kijf. Het is belangrijk dat je te allen tijde achter het team blijft staan”, aldus De Boer.

Bron: Ajax.nl

Related posts

132 Comments

   1. Fvanr

    O ja, heb je gezien hoe die kakkiesup. Zich gedragen tov uitspelende clubs. Daar is niks ondersteunends aan. Eerder agressief gedrag.

   2. ajaciedpiet

    Je bedoelt die sjonnies met die petjes en die te strakke Feyenoord-shirts aan? Dat noem ik geen fans… Dat zijn agressieve criminelen!

  1. hansjmn

   Onzin FdB je moet niet alleen dat saaie spelletje spelen en risicoloos patronen spelen met veel balbezit! Speel Frank en vrij vol plezier, werklust! Zoals de eerste helft in Noorwegen!! Als je dan verliest hoor je geen gemor!! Nu is het al weken/maanden slaapverwekkend en niet om aan te zien! resultaat is niet heilig ! Spelplezier, creativiteit en vechtlust is wat we willen zien! Zolang dat ontbreekt zal de aanhang morren en teleurgesteld zijn!! EN NIET omdat we verliezen maar om het getoonde spel

   1. Mijn Club

    Precies HANS. Nog netjes dat je niet : weken, maanden, jaren schreef! Want het spel is natuurlijk al zeker twee jaar bedroevend. Sinds Eriksen is verkocht, is het direct achteruit gegaan.

 1. Ajacied407

  100% mee eens. Ben eerlijk gezegd dat bioscooppubliek uit de arena kotsbeu. Veel nepsupporters

  1. AfcaMikey

   niet mee eens ik heb seizoenskaart om naar mn club te kijken! maar als je thuis biks te vertellen hebt tegen het B elftal van pisvee mogen we zeker ontevreden zijn en fluiten ! zou juist signaal moeten zijn dat het beter moet!! en dan met kut reactie komen we hadden een offday! ze zouden x alles moeten terug betalen,, dan leveren ze niet van die wanprestaties meer

   1. Ajacied407

    Als je een echte fan bent, ga je achter je club staan om een goede prestatie van je team te vergroten in plaats van te verkleinen door ze de grond in te fluiten

  2. creutz1977

   zeker waar… heb het totaal niet op die kakkies… Maar als je kijkt naar support die ze krijgen door dik en dun.. Dat is pas sfeer.. daar kunnen grotendeels van onze supporters niet tegenop…

 2. pietprecies

  Mee eens!! Gasten die fluiten moeten zich kapot schamen, we eisen van de spelers mooi voetbal en prestaties maar wij moeten als supporters ook ALLES doen om ze te steunen!! Cmon!!

    1. pietprecies

     Whaha net zo kritisch? Overigens als ik volgende wedstrijd weer er bij ben hoop ik niet dat er iemand in m’n buurt gaat fluiten want dan zal ik ff zeggen dat dat niet de bedoeling is. Helaas alleen naar Europese wedstrijden want geen geld voor seizoenskaart maar ook tegen rapid zat ik in 123 en hele wedstrijd iedereen aangespoord om te gaan staan en zingen lukte nog ook 🙂

 3. Indojood

  Hij heeft gelijk maar fluiten gebeurt overal, ook bij de kakkies als het voor geen meter loopt. Ik zal zelf nooit fluiten maar men moet daar gewoon mee om kunnen gaan.

 4. polaroids

  Ik denk dat de reacties gericht zijn op Frank en het management en niet op de spelers. Misschien is dat nog niet duidelijk en kunnen de supporters beter met spandoeken werken, zodat duidelijk is tegen wie de kritiek is gericht.

 5. Mooi

  Zorg er voor dat wij niet meer hoeven te fluiten en negatief te zijn .Ik kan het allemaal wel begrijpen we wachten al zo lang.

 6. HURBIE

  tegen de tijd dat deze spelers een schild op hun lijf krijgen zijn ze al weer vertrokken naar het buitenland ,dus moeten er al spelers met een schild staan anders worden diegene die vertrokken weer vervangen door JONKIES en dan kom je in een cirkel waar je niet meer uitkomt.

 7. Geroldkohlen

  we blijven altijd achter onze club staan, maar de kritiek is naar het beleid ,het bestuur, en het aankoop beleid van marc het werkt gewoon niet! deze jonkies zullen fouten blijven maken als er geen ervaren versterkingen komen die bepaalde kwaliteiten hebben in het veld kunnen tonen, en zoveel nieuwe spelers zijn er nu ook weer niet bij gekomen! gudelj is onzichtbaar , sanogoal is een mishuur en heitinga (de ervaren kracht) zit op de tribune alleen younes laat zien dat hij een aanwinst is! ik ben het met frank eens uitfluiten van spelers heeft weinig zin, maar de verdere kritiek is terecht!

 8. HURBIE

  Ga eens gezellig paintballen met je spelers en andere dingen ,als alleen maar trainen dar ze plezier hebben met ze alle dan ,krijg he in het veld ook plezier en word het een EENHEID

 9. giorgio76

  Kritisch zijn mag,ontevreden zijn mag,ondersteunen MOET gewoon blijven Ajaxieden.COM ON!!!

 10. hubert

  Heb het al vaker gezegd neem een voorbeeld aan de fijenoord supporters die steunen hun jongens door dik en dun zij hebben de afgelopen 15 jaar niks te lachen gehad maar blijven wel achter hun club staan ik ben echt ajax supporter en zal altijd achter mijn club blijven staan jyllieckunnen echt nog wat leren van de fijenoord supporters dat zijn ECHTE SUPPORTERS dat kan ik van een aantal ajax supporters niet zeggen inderdaad zoals iemand het hier verwoord bioscoopsupporters de echte ajax supporters daargelaten. ga vooral zo negatief door tegen de jonge spelers daar worden ze zeker beter van. Het zijn nog steeds mensen die gevoel hebben en geen robotten maar dat zullen de meeste wel weer niet snappen ook al is het niet goed of slecht GA JU EEND ACHTER DE CLUB DE SPELERS EN DE TECHNISCHE STAF STAAN anders word het echt nooit wat en anders blijf liever thuis altijd dat negatief gekrakeel van jullie

  1. rebel62

   hubert
   je kunt natuurlijk ook de struisvogel uithangen kop in het zand en laat Ajax maar langs jouw rug afglijden naar het slechtste niveau ooit!! Lees mijn eerdere bijdrage en vertel mij waar ik het verkeerd zie.

  2. Zlatan

   Mee eens , HUBERT , maar als het slecht is , wat willen ze dan ? Applaus ???? Het bestuur is een zooitje ,Dat is schuldig !!!!!!!!!

   1. Mijn Club

    ZLATAN: Correct, al is het wellicht beter om in het stadion achter de club te blijven staan en het ongenoegen te bewaren voor later. In reacties zoals hier. Geloof me dat men bij Ajax deze reacties echt wel leest!

    1. Zlatan

     Mijn club ) het is schrijnend , en dat laten sommige mensen horen , hoe klote dat is .

 11. ajaciedpiet

  Achter je club blijven staan betekent dat je je zuurverdiende munten uitgeeft om naar een kut wedstrijd te kijken?

 12. rebel62

  Frank wordt eens wakker , steek de hand in eigen boezem kom er voor uit dat onder jou en de staf spelers niet beter worden , het lijkt wel alsof je van het kritische Ajax publiek net als van jouw technische staf makke schapen wilt maken en dat ieder kritische noot ingeslikt moet worden , zo werkt het niet Frank de sleutel ligt bij jou kijk naar de grootse prestaties van jouw voorgangers JC en v. G , de mix ervaring en jeugdig elan is de crux helaas bewijs jij dat het nutteloos is om een veredeld jeugdteam op te stellen je gooit nu binnen enkele maanden al jouw goede prestaties te grabbel en zakken wij , ja WIJ Ajax naar een zeer bedenkelijk niveau ,die Westfriese stugheid moet je afwerpen om Ajax weer op niveau te krijgen de kritische fans zien het niet altijd verkeerd en als de spelers worden uitgefloten is dat meer aan jouw opzichtige falen gericht , praat daar over ipv te zeggen dat de spelers niet mogen worden uitgefloten want nee jij en de staf worden uitgefloten op de keuzes die er gemaakt worden het is los zand en onze afkeuring laten merken is het enige wat wij kunnen doen jij maakt de opstelling jij bedenkt de taktiek doe er eens wat aan.

 13. DaddyJohnny

  In 010 zijn ze inderdaad al jaren niet kritisch geweest op het team. Je ziet wat er van komt. Laatste kampioenschap in………….

  1. Zlatan

   Daddy Johnny helemaal mee eens , dat was 1920 ha ha ha , dat krijg je als je geen commentaar geeft !!!!

 14. wikr

  Natuurlijk moeten we altijd achter ons team blijven staan en ik heb ook een bloedhekel aan uitfluiten want daar is echt niemand bij gebaat. De jongens die in het veld staan doen echt wel hun stinkende best. Echter FdB raakt in zijn laatste zin wel de kern van “zijn” probleem nl. dat er veel jonge spelers in het veld staan. En daar kan juist hij heel simpel iets aan doen door onze beste man van de afgelopen jaren (Schöne) en ook Heitinga op te stellen. Ik geloof er niks van dat Johnny het nivo niet meer aan zou kunnen, de gretigheid straalt er toch vanaf als je hem hoort praten (want spelen mag ie niet), maar om de een of andere vage reden zweert de Boer bij Veltman.

  1. Zlatan

   Als er zo vaak gewisseld word , ook een keer Johnny Inzetten , WAT KAN ER GEBEUREN ? Erger verliezen ????

 15. Remco425

  Ik snap de frustraties van velen, maar ben het wel met Frank eens. Iedereen wil toch dat Ajax wint en goed speelt. Met gefluit verklein je de kansen daarop alleen maar.

 16. Velibor

  Ja blablablabla ,als jej als grote jongen behandeld wilt worden dan moet jeje ook zo gedragen en voetballen,ze verdienen ook als grote meneren dus niet mauwen. Trouwens wat boeit mij die kakkerlakken,helemaal niks!

 17. afcatheone

  ze gaan toch echt beter spelen als je achter ze blijf staan ipv je eigen spelers uitfuiten… en er mag ook weleens meer geluid uit de rest van de vakken komen net als tegen twente toen het stadion op zijn kop stond

 18. Euromat

  En zo is het maar net. En vak 410 schaam jullie. Een echte supporter van Ajax staat altijd achter de club, daarbij we staan boven aan alleen bij Ajax moet er ook nog spectaculair voetbal bij zijn, nergens anders ter wereld is dat zelfs niet bij Barcelona en al helemaal niet bij Pisvee

 19. AjaxBarcelona

  Frank heeft simpelweg 100% gelijk. Het is een jonge ploeg met voldoende kwaliteit. Hoe jonger je bent hoe vatbaarder voor opmerkingen. Ze lezen ze zelf en krijgen ze anders wel te horen van hun vrienden. Vanaf 23/24 ben je een klein beetje gehard tegen scheld kanonnades. Hoe groter en vooral grover de kritiek hoe angstiger ze worden dat is nu toch wel heel duidelijk te zien.
  Vergelijk het met je eigen kinderen. Die steun je ook tot in den treuren en moedig je aan. Die kosten ook bakken met geld 🙂

  Het zou zo mooi zijn als we nu eens afwijken van de gemiddelde supporter en zeggen: Ajax, hoe dan ook, gaan we tot aan de winterstop volop steunen. We nemen missers en klote spel voor lief maar we gaan ervoor. Op fora en in het stadion. Het is een utopie, ik weet het maar ik weet ook dat dit voor 100% zeker een positief effect heeft op de jongens en op het spel.

  Wat is nou 3 maanden een beetje geforceerd positief zijn op een mensenleven. Is na mag iedereen weer zich zelf zijn. Zeker weten dat je dan ook positief blijft omdat het spel er reden toe geeft.

  Maar ja, zoals ik al zei, ik vrees utopie en blijven we hier gezellig elke speler afmaken bij mindere/slechte prestaties omdat je nu eenmaal je mening mag geven.
  Soms moet je je verworven rechten voor een periode in de ijskast zetten.

  1. AFCA my World

   We maken de spelers niet af ,maar de trainer ! Die maakt grote fouten en daar moet wat aangedaan worden !

   1. AjaxBarcelona

    Lees de commentaren nog eens goed. Het is begonnen bij de spelers. Het feit dat je zelf toegeeft dat je de trainer afmaakt ……… zegt mij genoeg. Triest. Probeer eens gewoon te communiceren (zal wel weer arrogant overkomen of zo).

 20. Didron

  Door beter spel en betere resultaten te laten zien zouden wij niet hoeven te fluiten!

  1. AjaxBarcelona

   Dwing het af zou ik zeggen. Steun ze een periode onvoorwaardelijk alsof het je eigen kind is.

 21. AFCA my World

  Helemaal mee eens,nu hij zelf word aangepakt is hij zielig en probeert de schuld in de schoenen van de spelers te schuiven terwijl hij degene is die de opstelling maakt en de jongens traint,wanneer worden dit mannen en gaan ze weer voetballen ? Om de bal gewoon rond te spelen heb je geen topspelers nodig, dat kunnen f-jes en e-jes ook !!

 22. dioajax

  Je wordt betaald om Ajax europees en in nederland de beste club van maakt…dat is je werk…je krijgt zo veel geld om goed voetbal te spelen voor je fans…en de fans geven hun geld voor seizoenkaarten en tickets en ze krijgen niks terug en dan kom je om te zeggen dat fans moeten achter de club staan..dat gebeurd al die jaren…en als je zo n liefde voor de club hebt dan zie je gewoon dat er geen chemie is en het is tijd om weg te gaan…en niet iets zeggen tegen de supporters…en de spelers moeten even eens liefde voor de club hebben en met hun hart voor het shirt spelen en niet alleen voor het geld…het beste is dat je gewoon ajax laat om iets fris te komen…ajax gaat steeds elke jaar naar achter…

 23. toon61

  Dit krijg je als je er al 4 jaar niks van bakt, geen speler beter maakt , wel kampioen geworden omdat de rest nog meer bagger was .
  De aan kopen van Frank en consorten zijn ook niet om aan te zien , de spelers zoals sinkgraven en gudelj zijn geen schim , van wat ze waren , waar zal dat toch aan liggen .Daar naast worden ze nog op plekken neergezet door onze trainer waar ze nog nooit gespeeld hebben .
  \Ze krijgen veelste veel opdrachten mee het veld in , vrijuit spelen is er niet meer bij , daarbij ontbreekt het nog aan ervaring , in de vorm van wat oudere spelers , die de rest op sleeptouw kunnen nemen .
  De jonge talenten zijn niet goed zat voor in het eerste , een enkeling wel natuurlijk , ze denken dat ze heel goede jeugd hebben , eigenlijk valt het best mee , een spits opleiden is nog teveel gevraagd , de laatste is kluivert , dat zegt toch ook zat .
  Daarbij het beleid wat er gevoerd word werkt ook niet erg mee , het is hier al zoveel verteld , sommige blijven erin geloven dat het beter word , nou dan kan ik ze uit droom helpen , zolang er niks gekocht word aan gevestigde spelers die andere beter maken of laten spelen , word het echt niks met ons ajax .
  De sups willen graag vooruitgang zien , en geen achteruitgang , die trend is al jaren bezig .

  1. Zlatan

   Toon 61 , een spits kun je niet opleiden , dat is een talent en die moet je KOPEN , schrapers ! Ook Frank wordt opgezadeld met mindere spelers

 24. toon61

  Daarbij komt nog dat de seizoenkaart duurder geworden is , en het spel nog slechter , raar dat ze fluiten hoor , dat snapt de grootste stomme klootzak nog .

  1. Widi

   Blij dat je jezelf bekend maakt in de laatste zin. Maar waarom zeur jij over een seizoenkaart? Die heb jij toch niet?

 25. Ajax nr 1

  Steeds lees ik weer blijf achter je club staan want dat doen die 010 supporters ook als het slecht gaat!!Man laat me niet lachen want als het slecht in Rotterdam gaat bestormen de 010 supporters het Maasgebouw en de kuip zodat de politie met getrokken pistool de supporters weg moet jagen. Dus zeg niet dat wij AJAXSUPPORTERS achter onze club staan.

  1. Ajax nr 1

   Ik vind dat de Ajaxsupporter nog erg veel geduld heeft. We wachten al jaren op voetbal en goede aankopen. En nog iets wat doet Ajax nu voor zijn supporters van de mooiste en grootste club van Nederland. Juist heel weinig!! Wij zijn de enigste zonder supportershome bv

   1. AjaxBarcelona

    Dat is weer de schuld van ….. 010 niet van Ajax. Belangrijk is ook om te beseffen dat de gemeente nu niet bepaald meewerkt. Ook al zou Ajax nog zoveel willen, die mannetjes en vrouwtjes op het Stadhuis beslissen uiteindelijk.

 26. Ajax1958

  Wat de Boer zegt is GELUL. Supporters staan achter het team, maar worden het (een beetje ) zat. De Boer laat ze iedere week “zwemmen”, als we winnen ziet hij positieve dingen, als we verliezen begint hij weer over de kinderlijke fouten en leermomenten. ( stel dan eens routine op). Hij is nu een jaar of 4 aan het bouwen (ahum), maar waaraan vraag ik me af.

 27. Slingertje.

  Spelers en de Boer moeten niet janken want de fans hebben groot gelijk dat ze fluiten voor die bagger die ze krijgen te zien. Laat ze maar eens in de spiegel kijken en er voor zorgen dat er weer goed en met het hart gevoetbald wordt.

 28. -buitenkantje rechts-

  Geen goed signaal..dat is een oordeel van FdB.. Je kan je ook afvragen waarom er gemort en gefloten wordt.. Als je de moeite neemt om naar Adam te gaan..een seizoenkaart te kopen en je vrije zondag op te offeren terwijl je gezin thuis zit ben je echt wel supporter hoor..
  Mijn advies zou zijn.. Kijk eens naar de oorzaken van het fluiten door supporters.. Dat is veel zinvoller dan commentaar geven op reacties van supporters.

  1. AjaxBarcelona

   Weer niet eens 🙂 Frank doelt niet op de laatste tijd. Al tijden, maanden, worden spelers afgeserveerd (neem Sigi en Boilesen). Het is overduidelijk dat veel met name jonge spelers hierdoor angstiger gaan voetballen.

   Veltman zie je er nu wat overheen komen maar dat komt puur omdat hij hulp van buitenaf heeft ingeschakeld voor zichzelf om er mee om te kunnen gaan. Dat gelul van, ze verdienen veel dus daar moeten ze tegen kunnen, is bull shit.

   Wij als supporters hebben een verdomd grot aandeel in de slechte prestatie van Ajax op dit moment. Maar ja, dat is hier vloeken in de kerk.

    1. Ajax nr 1

     Als er gewoon in Ajax-style gevoetbalt en gecoacht wordt zal je de AJAX supporter niet horen. Maar dat is pas vloeken in de kerk. Je bent een voetbalclub dus ga voetballen en anders niets.

     1. AjaxBarcelona

      Tsja, verschillende inzichten en mening he 🙂 gelukkig kan dat. Laatste poging: ga niet te snel de barricades op. Nu niet verwijzen naar de afgelopen jaren, ik bedoel gewoon kn zijn algemeenheid en voor in de toekomst. Laat mensen hun fouten maken, straf ze niet gelijk af, dat is nl. De makke van de Ajax supporter. We schieten uiteindelijk in onze eigen voet.

      Off top : hebben jullie dat ook. Oner elk goed getypt woord een pokke roos atreepje (taal staat goed ingesteld)

   1. Mijn Club

    AJAXBARCA: Op zich heb ook jij gelijk, maar de oorzaak (geen enkele ervaring in het team en dus steeds weer door de ondergrens zakken) had al maanden geleden weggenomen kunnen worden. Schöne is al maanden goed in vorm. Man met inzicht, assists, doelpunten, maar staat er nooit in. Verder had Ajax MEER ervaring moeten halen. Het is echt kul dat er niemand rondloopt die voor Ajax wilt spelen!

 29. Vakje129

  Dat FdB reageert op zijlijn zaken geeft aan dat hij meer bezig is met deze randzaken dan de spelers groep beter maken.In de afgelopen 4 jaar zijn er maar weinig spelers beter gaan spelen ,en wat goed speelde is reeds vertrokken naar het buitenland ,afgelopen Zondag zet je Milik op de bank en je geeft je voorkeur aan Fischer echter heb ik 80min hem niet in de spits positie gezien terwijl er meerdere voorzetten van de vleugelspelers juist voor hem bestemd waren ,dat noem ik verkeerde keuzes had Milik gewoon op zijn positie gezet dan heb je ook lengte in de spits ,Zo kan ik nog wel meer zaken op rapen maar ik mag toch wel verwachten dat je dat zelf ook in ziet.Ik weet wel dat je het kan maar luister ook eens naar je mensen naast je .

 30. pietprecies

  Het is dat ik pas tegen fener thuis weer erbij ben maar de eerste de beste die ik in m’n buurt zie fluiten kan kiezen, juichen voor afca of heel gauw opzouten.. Komop zeg fluiten doe je maar naar die temeier op de Wallen, als je gaat lopen fluiten hoor je niet thuis op de tribune, gewoon 100% 90 min lang gaan, misschien helpt het wel en zo niet dan heeft het niet aan ons gelegen!

  1. Widi

   Benieuwd of jij nog heel thuis komt dan. Ik fluit zelf niet, maar zie jou echt niet iedereen weerhouden van fluiten. En dan nog iets….wat doe je met de scheids? 🙂

   1. pietprecies

    Dacht je? Ben 1,96m en 115 kilo en voornamelijk spiermassa, knappe jongen die me tegen durft te spreken..

     1. pietprecies

      Hoeft ook niet hoor, ben een relaxte peer maar laten we niet vergeten dat we naar het stadion komen voor 2 dingen, onze helden steunen en mooi voetbal, als we ze blijven steunen dan gaan ze ook beter spelen, je kan een paar jonge gasten van 18 niet aanrekenen dat ze wel eens fouten maken, ze hebben talent maar ALLEEN met onze volledige steun komt dat er uit, met fluiten zorg je er niet voor dat er ineens 3 ervaren spelers bij komen en ook niet dat ze beter gaan spelen, dus gasten, 10000% achter onze boys, geloof me, dat helpt

     2. Litmanen

      Als ze na elke slechte wedstrijd de helft van hun salaris aan een goed doel geven, dan blijf ik juichen. Ze zijn supersone maar hebben het salaris van drie keer een minister.

 31. Widi

  Hahaha…….er is er vast 1 van 2.10 meter. Of een paar die genoeg coke gesnoven hebben. Maar wat doe je als de scheids fluit?

 32. devin

  als je meer als 1.jaar heel slecht voetbal laat zien mag je gerust commentaar geven en het wordt ook niet beter eerder slechter

 33. -buitenkantje rechts-

  Ben ik zeker met je eens.. Je zult mij niet horen fluiten.. Maar het gebeurt wel! En niet alleen fluiten.. Maar ik ben er van overtuigd dat je als supporter niet voor niks doet. Dus ipv opmerkingen over het fluiten maken kan je beter denken over oorzaken en oplossingen. Dus als spelers niet presteren..niet tegen de druk kunnen..houd ze dan in de luwte tot ze er wel aan toe zijn. Stel dan andere spelers op. Of concludeer dat ze niet Ajax waardig zijn.

   1. AjaxBarcelona

    Het is nu juist de opzet binnen Ajax om vnl te werken met spelers <24 jaar. Dit omdat je ze zeker vanaf 24 jaar kwijt raakt (zie plan Cruijff). Als dat je filosofie is dan moet je ze ook rond de 20 brengen. Het is waarschijnlijk een "misser" dat supporters zich overal laten gelden en dat jonge jongens hier vatbaar voor zijn. Ik denk dat hier het gemis in alle plannen zit

 34. AjaxBarcelona

  Afgelopen seizoen heeft Sjeune ook zijn mindere periodes gehad. Dat is hem hier ook heel erg goed duidelijk gemaakt. Het is dus verre van een zekerheid. Zie Klaassen, zo speelt hij de pannen van het dak en zo is het onder het minimum. Om te zeggen dat Sjeune maanden in vorm is is in mijn ogen lariekoek. Uit welke wedstrijden blijkt dat? Die enkele invalbeurt? Ik zeg niet dat hij er niet in zou moeten, maar niet op basis van een blakende vorm want dat weten we gewoon niet. Anders moet het wel maar daar is Frank nu gelukkig ook achter.

  1. Rene1964

   Schöne speelt in jong Ajax steeds goed! Denk dat hij door zijn voetbalgogme een absolute meerwaarde is.

 35. Rene1964

  Het probleem ligt ook niet zozeer bij de voetballende jongens (spelers), maar bij de staf, die enkel en alleen de jeugd een kans geeft. Dat is de omgekeerde wereld van hoe het zou moeten zijn. In Frank’s ogen zou een kind zijn ouder opvoeden?!?!?
  Leert een welp de leeuw jagen!?!?! Iedereen die op niveau heeft gevoetbald (heb ik), weet dat je als -20 er meer fouten maakt dan een volwassen voetballer van 30. Sterker nog: de duelkracht (het verschil tussen 20 en 30 jaar) is enorm groot. Met 20 jaar ben je eigenlijk nog een kind! De Boer en co moeten dat toch ook weten. Ze zijn gewoon irreëel en dom bezig. Ik begin gewoon een hekel te krijgen aan mijn eigen club! Ik kijk niet eens meer naar voetbal! Dat hebben ze in A’dam de afgelopen drie jaar bereikt! Supporters lopen weg! Dat is het gevolg van het huidige beleid!

  1. Mijn Club

   Idd, en fouten maken is nu het verschil tussen CL en EL. En helaas hebben we op deze manier bij beide niks te zoeken :((

 36. Rene1964

  De gevolgen zijn inmiddels te zien: onvrede overal binnen en buiten de club! Veel supporters keren zich tegen het beleid. En terecht. We hebben met VEEL GELUK een aantal kampioenschappen behaald. Dat betekent financieel voordeel en wat doen we: we geven ons verkregen voordeel gewoon WEG!
  Met onze begroting zou Ajax met GEMAK elk jaar kampioen moeten kunnen worden, omdat je eigenlijk maar 1,5 tegenstander hebt! PSV. Een club die met een veel lagere begroting WEL volwassen bezig is! Een club met visie! Een club die wel ervaren spelers durft aan te trekken om zo landskampioen te gaan worden. En helaas … dat worden ze ook dit jaar!

 37. Johan

  In het begin van de arena had het bestuur de gachte om de f-side te verdelen ovet meerdere vakken. Resultaat: stilte.
  Graag vak 410 een ring naar beneden en het oude logo terug. Wat we missen is sfeer en trots

  1. Litmanen

   De F Side heeft zichzelf de vakken achter het doel toegeëigend met grof geweld. Ik en nog een grote groep zeer trouwe toeschouwers moesten van het bestuur maar oprotten, want ze ( van Praag) werden bedreigd.
   Geef al dat tuig lekker een stadionverbod, ze weten precies wie het zijn. Maar weer regeert de angst.

 38. Rene1964

  Tot slot: wat heeft de fluwelen revolutie ons nu gebracht?
  – de jeugdopleiding is beter dan ooit: ja
  – het eerste is echter Jong Ajax waardig! En jong Ajax staat 15, 16e zoiets?! Dat mag van mij nog, omdat er ook 17 jarigen in spelen en er veel gerouleerd wordt. Maar met zoveel talent in jong Ajax, zou volgens de visie van Cruijff en de Boer ook jong Ajax bovenin mee moeten kunnen draaien. Het eerste is immers nauwelijks ouder qua gemiddelde leeftijd! Het FEIT dat jong Ajax (maar ook jong Real, jong Barca et cetera), never te nooit in het stuk voorkomen, zegt toch genoeg?!
  Ben ik nou zo slim, of is de staf zo dom?!
  Je kunt met enkel een jeugdig team NIKS winnen! Laat staan in Europa iets betekenen! Als dit na drie jaar geklungel nu nog niet duidelijk is geworden, dan weet ik het ook niet meer. En dus geef ik onze Ajax staf een brevet van onvermogen!

 39. Mijn Club

  De afgelopen twee, drie jaar voetbal laten overduidelijk zien, dat we veel ervaring missen! In principe heeft een goed elftal zo’n zeven ervaren spelers nodig, dat is nog op te vullen met roulerende grote talenten. Wij doen het met11 vaste basisspelers, ZONDER ervaren spelers om hen de weg te wijzen. Echt slim bezig! Menigeen is nu al oververmoeid! Gek he?!

 40. Rene1964

  ELKE Europese topclub heeft zelfs 8 of meer ervaren spelers! Ik overdrijf niet met zeven. Hier in NL zijn we volledig doorgeslagen (voornamelijk door gebrek aan kapitaal uiteraard). Daarom heb je nu dan ook zo’n uitgeholde competitie, die helemaal niks meer voorstelt!

 41. Litmanen

  Ik snap precies wat je bedoelt en ergens heb je een punt. Maar, je kunt toch niet onder het feit uit dat deze “kinderen” betaald worden met salarissen waar 99% van de supporters nooit aan zullen komen.

  Het is natuurlijk de verantwoordelijkheid van Frank de Boer dat ze presteren naar inkomen. Dat hij de laatste twee jaar constant de verkeerde keuzes maakt ( Schone op de bank is echt volkomen debiel als jouw elftal schreeuwt om ervaring en de aankoop van Heitinga is weggegooid geld)

  Elke week een ander elftal de wei insturen en dan ook nog vaak spelers opstellen op plaatsen waar hun talent totaal naar de kl….. gaat is vragen om problemen. Totaal geen vastigheid. Dan kruipt de onzekerheid het elftal niet in, dan giert het er in. De toeschouwers reageren op wat ze zien en als ze weer een pas over drie meter niet zien aankomen denken ze op dat moment niet aan de leeftijd van de betreffende voetballer.

  Zoals je steeds vaker hier leest, dan denk ik ook dat de houdbaarheidsdatum van Frank de Boer overschreden is. Hij blijft een kanjer van een trainer, maar de combinatie werkt niet meer.

 42. Armand44

  Als wij ook gratis naar binnen mogen komen zal je niet meer horen fluiten, want dit vertoonde spel is nog geen 5 euro waard

Comments are closed.