Blind: ‘Bij Ajax nu gewoon meer spelers die in aanmerking komen voor Oranje’

1006danny_blind

Bondscoach Danny Blind kreeg tijdens zijn eerste persconferentie voorafgaand aan de komende interlandweek pittige vragen van de aanwezige journalisten over onder andere zijn selectiebeleid. Blind gaf aan de kritiek dat hij zijn selectiebeleid door een Ajax-bril voert echt ‘onzin’ te vinden. “Je kiest als bondscoach altijd de beste spelers die beschikbaar zijn. Je kunt altijd twisten over individuele keuzes. Maar op dit moment zijn er bij Ajax gewoon meer spelers die in aanmerking komen dan bij psv en feyenoord.

Gevraagd naar de spelers die zondag tijdens Ajax-psv goed presteerden zoals Propper en Hendriks? “De selectie is vrijdag al bekendgemaakt. Daarna zijn Klaassen en Promes afgevallen. Bazoer deed het de afgelopen periode beter dan bijvoorbeeld Propper. En Elia zou normaal niet zijn opgeroepen na een paar duels. Maar na afvallers kom je bij hem uit. Hij heeft variatie in zijn spel en heeft rendement. Hendriks heeft zondag inderdaad prima gepresteerd maar Bazoer is aanvallender ingesteld, een ander type speler, hetgeen ik zocht als vervanger van Klaassen.”

De bondscoach werd ook gevraagd naar zijn frequente contact met Frank de Boer en gebrek aan contact met de coaches van feyenoord en psv. ‘Bij Ajax kwamen een aantal jongens in aanmerking die ik minder goed kende. Dan heb je daar contact over. Bij psv kende ik de betreffende spelers al langer.’

Bron: Nu.nl

Related posts

21 Comments

 1. BobbyHaarms

  Het geeft natuurlijk te denken als je de afgelopen periode van Ajax bekijkt. Helaas holt het niveau in Nederland al tijden achteruit, maar de uitleg van Blind is wel helder.

   1. Remco425

    Bij Ajax en feyenooit zitten meer Nederlanders. Vandaar ook dat er daar meer geselecteerd worden.

 2. Iamsterdam2015

  De beste moeten in het Ned-11tal of ze nou voor Heracles milaan ajax feyenoord of Sevilla spelen……

 3. -buitenkantje rechts-

  Beetje rechtlullen wat krom is natuurlijk.. Ajax in Europa niet succesvol.. In de competitie bij de eerste topper onderuit.. Gemiddelde leeftijd 21.. Hoe kan je nou zeggen dat er bij Ajax gewoon meer spelers in aanmerking komen voor Oranje?
  Hij is Ajacied en heeft daardoor korte lijntjes naar Adam.. Net zoals Hiddink dat had naar Eindhoven.

 4. PvL020

  Wat een gezeik toch altijd…. Zoeken om het zoeken. Hiddink deed het bij Pisvee, so what??? Maakt niet uit waar ze vandaan komen het spel blijft ook voor oranje niet om aan te zien… Zitten teveel rotte appels en is iedereen speelt voor zich.

Comments are closed.