There are no ads, please add some


De Boer over Cruijjf opmerking over spelen met nummer ’10’

opstelling_ajax

In De Telegraaf reageert Frank de Boer uitgebreid op de column van Johan Cruijff waarin Cruijff het gebruik van de nummer tien ter discussie stelde. “We hebben gewoon gekeken wat de zwaktes van ons team waren en geleerd van afgelopen jaren. De spits stond op een eiland, kon heel moeilijk vrijkomen en stond vaak één tegen twee.” Met een speler achter de spits moeten de verdedigers hun aandacht verdelen en komt er meer ruimte voor de spelers, zo verklaart De Boer zijn keuze.

Tegelijkertijd beaamt De Boer de risico’s die Cruijff benoemt en dat je dan met een ruit moet spelen op het middenveld. “Normaal staan er ook vaak een controlerende middenvelder en een back die middenvelder wordt. Wij spelen heel vaak met drie man achterin en een ruit op het middenveld. Alleen is het een roterend systeem.”

Cruijff waakte juist voor een systeem met slechts drie verdedigers omdat veel teams voortaan 4-3-3 spelen waardoor je dan achterin één op één staat in het systeem van De Boer.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

22 reacties

 1. woody79

  ze gaan tegenwoordig allemaal het ajaxwaardige 4-3-3 spelen. en nu gaan wij het roer een btje omgooien. wij gaan nog aanvallender

  1. Remco425

   Voorheen speelde Ajax altijd al 3-4-3. Alleen is dat op op een gegeven moment aangepast naar 4-3-3. Maar in principe als 1 van de centrale verdedigers inschuift ga je ook al van 4-3-3 naar 3-4-3.

 2. FrankiC

  FdB heeft volkomen gelijk. Volgens mij leest FdB onze app en heeft ie mijn reactie van 28/9 overgeschreven. Slim. Wel voorstander van Schöne op 10. In dit systeem komen er meer mensen in de 16 en lopen er minder spelers de ruimten voor de buitenspelers dicht. Middenvelders knijpen en Riedewald inschuiven en is de achterste man in de ruit.
  Prima toch, Johan

  1. -buitenkantje rechts-

   Wist je dat niet? Voordat Frank de opstelling maakt leest hij altijd eerst dit forum..:-)

   1. FrankiC

    Haha. Lezen misschien, maar hij mag onze gratis gegeven tips ook wel wat vaker uitvoeren, toch?

 3. Indojood

  Gevolg van niet houden aan afspraken en spelers kopen die geen 4-3-3 kunnen spelen. Hoop dat in de jeugdopleiding wel gewoon 4-3-3 wordt gespeeld.

 4. -buitenkantje rechts-

  Alles valt en staat bij de uitvoering.. In principe maakt het niet zoveel uit welk systeem je speelt als het maar goed wordt uitgevoerd .. Zelf met een 4-4-2 of 4-3-2-1 of 5-3-1-2 hoeft een spits echt niet alleen te staan.

 5. Bert62

  Systemen of geen systemen, uiteindelijk draait het om het materiaal wat je hebt. Je kunt nog zo’n goeie banden op je auto hebben. Als de carrosserie niet deugt ben je nergens.

  1. FrankiC

   Met deze beeldspraak schiet je jezelf toch in je voet. Als je goeie banden en een goeie carrosserie hebt (materiaal), maar je hangt de banden aan de spiegels (systeem) dan kom je niet ver (CL)

 6. Mooi

  De trainer maak toch uit hoe we spelen dat is zijn taak en verantwoordelijkheid . Als het niet goed is is het waardeloos en als het goed gaat zie wel zo moet het .

 7. Ramon1

  Het maak jie zoveel uit alsmjullie 3 de
  Middenvelders goed kunnen voetballen maarja dat heb je niet altijd

 8. 4everAjax

  Over deE vertaling moet ik even nadenken hoor: Het maaktniet zoveel uit als de 3 middenvelders goed kunnen voetballen. Maar ja, dat heb je niet altijd. ? Is wel een waarheid als een koe natuurlijk.

  1. 4everAjax

   Ah en deE moet natuurlijk deze zijn 🙂 en een spatie tussen maakt niet. Is beetje besmettelijk geloof ik.

Reageren is niet mogelijk.