There are no ads, please add some


Cillessen over ‘Muur van Mokum: ‘We zijn goed bezig’

0827jablonec-ajax_cillessen1

Ondanks dat het spel van Ajax nog geen hoogtij viert staan de Amsterdammers in de Eredivisie verdedigend sterk. In de eerste zeven eredivisie-wedstrijden hoefde de Ajax-goalie slechts twee keer te vissen. “We zijn goed bezig.”.

In de Telegraaf sprak men vandaag zelfs over de ‘muur van Mokum”. Cillessen geeft echter aan niet in de wolken te zijn van dergelijke krachttermen. “We moeten dit vasthouden, donderdag in Molde een goed vervolg geven en er dan zondag ook staan tegen psv.”.

Overigens zijn de cijfers van Ajax in Europees opzicht een stuk minder florisant. De Amsterdammers kregen in het tweeluik tegen Rapid Wien en de wedstrijd tegen Celtic al zeven goals tegen. Volgens Joël Veltman is dit te wijten aan het hogere niveau van de Europa League: “Europees gaat het nog meer om de details. Ik denk dat die kans die we bij de 1-0 weggeven Europees wel wordt afgestraft.”, geeft de reële Veltman zijn zorgen voor Molde weer. Ajax heeft donderdag de kans zich te revancheren voor de tot nu toe teleurstellende Europese resultaten wanneer het in Noorwegen aantreedt tegen Molde FK.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

36 reacties

 1. GeefAjaxZijnGezichtTerug

  Nu volhouden! Donderdag tegen Molde en daarna tegen PSV! Dan doe je helemaal goeie zaken!

  1. Rene1964

   VOORAL tegen PSV, als ik dat mag zeggen. Het kampioenschap staat bij mij veruit op nr 1, al was het maar om PSV financieel niet dichter bij ons te laten komen! We MOETEN echt weer direct afstand van hun nemen!

  1. Misterajax

   Misschien wel de minste doelpunten tegen in de Eredivisie, maar tot nu toe hebben we alleen nog maar ploegen als Excelsior, Willem 2 en Ado gehad. De grootste uitdaging was AZ. En je ziet dat zodra het niveau een stukje hoger wordt het ‘een muur met gaten’ wordt, kijk bijvoorbeeld naar Rapid Wien of Celtic. Als je deze week goed door komt tegen Molde en PSV zonder (of met weinig) tegendoelpunten vind ik dat je goed bezig bent, maar laat er eerst maar eens een club komen met kwaliteit, kijken of ‘de muur van mokum’ dan nog steeds standhoud.

   1. KBouter

    We zijn goed bezig als we goed door komen tegen Molde??

    Pardon…maar daar moeten we gewoon makkelijk tweemaal van winnen, het zal een schande zijn als we daar niet weten van te winnen..Molde!!

    1. AFCA my World

     Volgens mij ben jij niet echt op de hoogte van hun Europese resultaten, zoek ze maar eens op dan schrik je toch wel, ze zijn echt niet zo slecht als dat je denkt ! Daar kom je donderdag nog wel achter ook ! Word nog zwaar !

   2. Rene1964

    Precies MISTERAJAX. Dat had ik ook al een paar keer eerder in andere topics gezegd. We hebben alles uit het rechterrijtje gehad!

   3. -buitenkantje rechts-

    Helemaal mee eens.. De defensie moet zijn kracht bewijzen tegen kwalitatief sterke tegenstanders.. Wat dat betreft zijn we na komend weekend een stuk wijzer denk ik.

  2. AFCA-075-

   Had het idd ook over het totaal, niet alleen ere. Maar dan nog; ik vind het nou niet echt een solide muur. Frank moet nog ff verder metselen.

 2. Fvanr

  Één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat is voor kenners een spreekwoordelijke gezegde. Een paar zwaluwen ook niet. Dus waar heb je het over muur van Mokum. We hebben nog tegenstander gehad. Ja laagvliegers waar het ook al kiele kiele was.

  1. Rene1964

   Dat is slechts een ‘gezegde’ … niks meer FVANR. Excuses voor het verbeteren!
   Maar je hebt wel gelijk ja!

 3. giorgio76

  Het is gewoon niet meer zoals het was maar we beginnen gewoon opnieuw en in europa moeten we het beste van maken ,want realistisch hebben we NOG niet het niveau.dan maar onderaan beginnen komt allemaal goed.het is wel vervelend als grotere clubs je team komt verstoren terwijl j probeert het team intact en zo stabiel mogelijk wilt behouden.Maarja ZOWIEZO KAMPIOEN WORDEN!!!!!

 4. Ramon1

  Ja komende weken gaan we het zien psv Fenerbahçe feyenoord dan weten we pas echt of we kunnen verdedigen

  1. woody79

   er komen een aantal pittige wedstrijdjes aan. als we de aankomende 2 maanden alles pakken dan overwinteren in el en winterkampioen ( is lang geleden)

   1. Ramon1

    Ja dat worden zeker mooienwedstrijden binnenkort hopen dat ze het verdedigen internationaal ook eindelijk snappen

 5. 040-Ajacied

  Als Danny slim is dan zet ie gewoon deze verdediging in het NL elftal ipv wat ie nu steeds neerzet.. Deze gasten trainen dagelijks en weten wat ze aan elkaar hebben en de verdediging zoals ie ze nu steeds neerzet trainen elke keer net een weekje met elkaar…

 6. pietprecies

  Restaurant de Chinese muur zeker want nu blijkt maar weer hoe matig de eredivisie is. Ongenaakbaar aan kop in de eredivisie maar tegen Celtic was het weer drama hoewel ik wel groei zie! Tegen Groningen zag het er een stuk beter uit en als ze daar nog een schep boven op doen tegen molde moet Ajax wel kunnen winnen daar als ze het niet weer ouderwets onderschatten

 7. BobbyHaarms

  De komende weken pas wordt er veel meer duidelijk. De tegenstand was lachwekkend en zelfs dat was soms billenknijpen. Nu komen de wat serieuzere tegenstanders eraan zoals Psv en 2x Feyenoord. Laten we dan eens verder praten, onderschat ook zeker dat clubje uit 010 niet

 8. ajacied078

  Zolang we maar winnen… verder kan die muur me gestolen worden. vooral komende zondag tegen fc Eindhoven 2

Reageren is niet mogelijk.