Selectie voor duel met FC Groningen, Heitinga en Viergever op de tribune

opstelling_ajax

Frank de Boer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd met FC Groningen van aanstaande zaterdag. Jasper Cillessen, Jairo Riedewald en Kenny Tete keren terug in de selectie nadat zij afgelopen donderdag rust kregen tijdens de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Opvallende afwezige is John Heitinga die het dit weekend zelfs met een plek op de tribune moet doen. De Boer geeft als reden dat het een belangrijke maand gaat worden waar veel te winnen valt maar zeker ook te verliezen. Ook Nick Viergever bekijkt het duel vanaf de tribune.

De volledige selectie voor zaterdag ziet er als volgt uit:

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Thulani Serero
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Bron: Ajax.nl

Related posts

27 Comments

  1. BobbyHaarms

   Uitleg van Frank staat erboven. Heitinga gaat echt z’n minuten nog wel maken hoor, valt de komende periode inderdaad heel veel te winnen maar ook heel veel te verliezen. Het wordt de hoogste tijd dat het niveau flink omhoog gaat bij Ajax de komende weken

   1. De Ajacied

    Johnny komt er wel we hebben hem nog hard genoeg nodig hoor !!
    Schöne en Serrero in de bassis ipv Sinkgraven en evt. Gudelj, toch?

 1. pietprecies

  Waarom van der hoorn ipv heitinga? Niet dat de een veel slechter is dan de ander maar na het commentaar van FdB had ik wel verwacht dat Heitinga er bij zou zitten en hij was toch ook zo belangrijk in de kleedkamer?? Dat viergever er niet bij zit snap ik wel, die komt gewoon tekort simpel

  1. FrankiC

   Keuze MoM had een grote gunfactor en had weinig met voetbalkwaliteiten van doen. Gelukkig mikte iemand de bal tegen zijn hoofd. Het zag er meelijwekkend uit. Tribune lijkt me terecht.

   1. BobbyHaarms

    Mee eens Frankic, met alle respect overigens. Heitinga is een soort cultheld maar dat betekent nog niet dat het gelijk een basisspeler is

     1. BobbyHaarms

      Nee hoor. Er zijn zelfs meer culthelden bij Ajax…sterker, ze zijn het allemaal (op Boilesen na dan) :-))

   2. -buitenkantje rechts-

    Niet mee eens.. Het was niet zo dat we me 5-0 voor stonden.. Het was slechts 1-0 en de Graafschap kwam Sims nog gevaarlijk voor de goal.. Dus denk dat de gunfactor wel meevalt..ook een bijna belediging voor Heitinga.. Alsof hij een zielig jongetje is bij de pupillen die je ook wat speelminuten gunt..
    Ten tweede alsof het meelijwekkend leek toen hij scoorde..
    Waar slaat dat nou op? Misschien had jij hem niet verwacht, maar hij kopt hem gewoon goed in.. Prima goal! Niks meelijwekkends aan.. Gaan we dat straks over iedere invaller zeggen die scoort?

 2. paulvos

  Heitinga is nog aan het na genieten van al die aandacht en z’n doelpunt en dat doe je het beste op de tribune. En dan volgende week die laatste 5% erbij trainen.

 3. Slingertje.

  Die Viergever kan hij beter in de parkeergarage onder de Arena zetten. Belachelijk hoe de Boer met Heitinga omspringt dat verdiend Johnny niet.

 4. 4everAjax

  Cilessen
  Tete Veltman Dijks
  Serero of Riedewald
  Bazoer Sinkgraven
  Klaassen
  El Ghazi Milik of Fisher Younes
  Kortom 3 mans verdediging. Middenveld ruit, 3 mans voorhoede.
  Mijn voorkeur gaat uit naar Serero en Fisher

 5. Robin

  Wat heeft Johny nu gespeeld?? Op de tribune??? Waarom haal je hem dan? Routine, uitstraling, positief voor de jonkies…… Frank maak plaats voor een ander aub. Ieder jaar wordt het slechter godver!!! #laatstepost

 6. Pazuzzu

  Heitinga werd er in gezet om en de supporters te sussen en om de 1-0 vast te houden anders haal je Bazoer er niet uit. Ik zie Heitinga niet veel meer spelen in het eerste. De ?100.000 per minuut man is tegen de zin van Frank gekocht want als je na 45 minuten Viergever er niet voor Heitinga uithaalt is er weinig voor Johnny te doen.

Comments are closed.