El Ghazi kiest definitief voor Oranje en maakt deel uit van voorselectie

0815ajax-willem2_elghazi

Anwar El Ghazi heeft de uitnodiging van bondscoach Danny Blind geaccepteerd om deel uit te maken van de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hiermee heeft El Ghazi de keuze gemaakt om definitief voor Oranje uit te komen en niet voor de nationale ploeg van Marokko. De twintigjarige El Ghazi was al actief voor Jong Oranje.

De rechtsbuiten van Ajax mag nog voor de nationale ploeg van Marokko uitkomen totdat hij een officiële interland voor het Nederlands elftal heeft gevoetbald. Hij is op dit moment met zeven treffers topschutter van de Eredivisie. Naast El Ghazi zitten ook Cillessen, Klaassen, Riedewald, Tete en Veltman in de voorlopige selectie. Het Nederlands Elftal hervat de EK-kwalificatiereeks op 10 oktober met een uitduel tegen Kazachstan waarna op 13 oktober de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië in de Amsterdam Arena op het programma staat.

Bron: KNVB

Related posts

18 Comments

 1. hansjmn

  Mooi zo want het NL elftal zal zich moeten verjongen, want normaal gesproken gaan we Frankrijk niet meer halen!

 2. 040-Ajacied

  Geen Dijks? Zoveel keus heeft Oranje niet als linksback hoor.. En dan laten ze iemand die juist een goede ontwikkeling doorstaat… Welke LB is er beter op dit moment?

 3. FrankiC

  Afgelopen februari koos hij nog ‘definitief’ voor Marokko. Bij twijfel kan hij maar beter geen minuten maken en wachten tot na het EK. In het nieuws kwam onlangs dat Ziyech voor Marokko ‘koos’, maar dat was onzin. Hij had al in een oefenwedstrijd meegedaan voor Marokko en mocht dus niet meer voor Nederland uitkomen. (Jong Oranje telt weer niet mee.)

 4. Ramon1

  Mooi die jongen heeft een neusje voor de goal ik zou geen betere vervanger weten voor Robben op rechts

 5. Mijn Club

  Inderdaad verstandige keuze, maar ten eerste van harte gefeliciteerd, want het is toch geweldig als je international bent. (Of gaat worden). Sowieso een jongen met erg veel potentie! Ramadan dan ook maar meteen afschaffen ?!

Comments are closed.